søndag 19. juni 2011

Hva ble vi egentlig så trøtte av før kidsa?

Jeg husker en gang for lenge siden, før kidsa, at jeg måtte stå opp klokka fem. Tenk det, mine damer og herrer, KLOKKA 05.00!! Jeg skulle nemlig ut og reise, og skulle rekke et fly som skulle gå veldig tidlig. Husker fortsatt at det var direkte smertefullt å stå opp så tidlig. Det var jo midt på natta, på en måte. Flyturen var jo også veldig slitsom. Tenk å måtte sitte i timesvis i et lite flysete, kun med ei bok som selskap.

Jeg husker også så grusomt det var når vekkerklokka ringte så muntert hver bidige morgen klokka sju, og jeg måtte kreke meg ut av senga litt over sju for å rekke jobben.

Jeg og min kjære la oss gjerne nedpå etter jobb for man blir jo ganske så sliten etter en lang arbeidsdag. Og så la jeg meg igjen sånn i ti-tida. Det som alle helsesøstre messer om - at søvn avler søvn - var absolutt riktig.

Nå gleder jeg meg til å en gang få sove til klokka sju. Å stå opp klokka fem er intet problem, og vekkerklokka bruker vi aldri. Jeg er jo så å si våken døgnet rundt.
Her har vi livlige og våkne barn en litt sen kveld. Eller er det en litt tidlig morgen?
Fra venstre: Baby som øver seg på vektløfting, gutt som breaker med snasen stråhatt, gutt som kaster svømmepølser på gutt på trampoline.  Mens de alle brøler.

Sov du mer før du fikk barn?

Ha en uthvilt dag, med eller uten minner!

48 kommentarer:

 1. jeg ler så jeg dauer :D Takk for å gi meg dagens latter. Snublet over bloggen din via en annen blogg og nå er jeg fastlimt hos deg :)

  SvarSlett
 2. Søvn??? Hva er det? hehe ;)

  SvarSlett
 3. Ja tenk det, vi hadde god tid men klagde like gale fordi om. Ein del fleire timar framfor tvn har vel litt å seie for at det var travelt før og ;-)

  SvarSlett
 4. Vekkerklokke? Ka e det? Sove? Hmm, mange ukjente ord ja...
  Haha, ler mej skakk av dej, til ei kvar tid! :)

  SvarSlett
 5. Tji hi! Sånn er det! Ingen vekkeklokke her i huset heller lengre!

  Får sove når man blir pensjonist ;)

  SvarSlett
 6. Hoho, jeg må le:O))..slik kan det gå: men så går denne tida også, og gode minner sitter igjen;)..du er flink til å formidle dem!!
  Nyt nuet, klemmings fra meg;)

  SvarSlett
 7. Jeg hadde en jobb for hundre år sida som krevde at jeg sto opp kl fem - hver dag! Sov litt på ettermiddagen og så la jeg meg ved ellevetida. Og noen år seinere var jeg tidlig oppe på lørdagene og hadde gjort unna bytur og handlings nærmest før Mannen hadde stått opp. Nå er jeg blitt mer lik ham, et sovedrog av et b-menneske.

  Ønsker deg en god natts søvn.

  SvarSlett
 8. Du sier noe der ja!!

  Jeg har barn som fremdeles ser på barne-tv, og da pleier mor og far å sovne i sofaen. Litt luksus i hverdagen:-)

  SvarSlett
 9. Har nettopp minna mannen på at våre barn var mykje våkne om natta når dei var små. Han hadde gløymt det! Joda, søv meir no!Står opp når klokka ringer. Så det kjem ei tid for det også!

  SvarSlett
 10. Hmm, jeg vet ikke. Jeg er forsåvidt et A-menneske i motsetning til mannen, så jeg syns det er tipptipp å ha barna å skylde på når jeg vil opp tidlig i helga å finne på noe!

  SvarSlett
 11. akkurat det der tenkte jeg på i går. at jeg er våken nesten hele tida.
  jeg lurte på om det er bra. det er det vel strengt tatt ikke, men det går.
  glad lell.

  fin søndag! her slappes det av med et glass vin og en dritdårlig komedie som i beste fall får oss til å snøfte i skjegget. (jeg har ikke skjegg altså, for the record.)

  *maria

  SvarSlett
 12. Jill: takk, takk, sånne kommentarer gjør meg ganske så glad:)

  Hjertebank: Ja, søvn...Vi har det jo ikke så ille nå, da, og det går seg jo til. Men merker at jeg har blitt mer lettsovet, eller hva man nå sier.

  Torill: Nettopp - vi klagde før! Synes vi hadde det slitsomt! Med jobber, liksom. Kun det.

  SvarSlett
 13. Sove hva er det????? H
  Her legger vi oss kl.23. og jeg står opp da 3 timer etterpå å ammer og opp igjen om 2-3 timer. Så opp igjen kl.07. med de andre barna.

  Sove får vi gjøre når vi/de blir "gamle"

  ha en fin kveld!

  SvarSlett
 14. Vet du, jeg sliter med å huske tida før barn. Har egentlig mest minner om heftig festing og høyt aktivitetsnivå i studietida. Og lite søvn.:D
  Vi lurer jo av og til på hvordan vi kunne FINNE PÅ å begynne på igjen med småunger. Men vi elsker det. Vi elsker småbarnstida. Det var derfor. Det er deilig med småtroll som trenger deg. I god kombinasjon med ungsdomsproblematikk som kjærlighetssorg, forelske, første kjæresten, tentamensnerver. Det er supert alt sammen.
  Ellen :D

  SvarSlett
 15. He..he...JA!!! Jeg sov mer før jeg fikk barn, og er ikke flink til å legge meg kl 22 enda jeg kjenner jeg trenger det...

  ...må telle til 10 når yngre søsken av meg klager på lite søvn eller liknende. Vet det er umulig å forstå før man er der selv ;)

  Men livet er HÆRLIG det!

  SvarSlett
 16. Haha, når det stormer som verst klokka o5.37 lurer man litt på det ja. Kanskje man lå til lading for å takle disse kida?
  Kristine

  SvarSlett
 17. Nå har jeg vært heldig med et barn med godt sovehjerte, så skal ikke klage.. Men det blir betraktelig mindre søvn allikevel ja.. Nå for tiden har 5 tenner valgt å komme opp samtidig i munnen på minsten, så den siste uken kan jeg ikke huske å ha sovet i det hele tatt?!? Men energien er på topp... tror jeg... ;) Tror man får en sånn ekstra stor dose energi med på kjøpet når man blir gravid og får barn?! ;)

  SvarSlett
 18. Javel damer, sove er noe dere kan gjøre når barna er flyttet ut av redet, ikke før.....når de er blitt tenåringer sitter en oppe hele/halve natta for å vente på dem og lurer på når du kan få lagt deg, når de er russ får du ikke sove for bare bekymringer om hva som kan hende dem og når de har fått sertifikat, er det nattlige bekymringer for at de er ute å kjører i den farlige trafikken...Nå sover jeg så lenge jeg vil og legger meg når jeg er trett. Velkommen etter, damer!!!!

  SvarSlett
 19. Hehe :) Ja, du kan trygt si at vi sov mer før. Jeg husker godt jeg syntes det var aaalt for lite å bare sove åtte timer en natt - og kunne ikke fatte at de sier at åtte timers søvn skal være nok. Det siste året har jeg vært lykkelig hvis jeg har fått seks timers søvn en natt - gjesp!

  SvarSlett
 20. Før lille frøken super-A-menneske kom pleide jeg og sambo å spise frokost sammen hver morgen - pådekket frokostbord og tente lys. Nå klarer vi ikke det i helgene engang. Vi må få sove ut en dag hver. Søvn er ikke oppskrytt, bare veldig etterlengtet... (apropos tror jeg at jeg skal tusle til sengs ;) )

  SvarSlett
 21. I gamle dager var det dødens å stå opp klokka åtte. Men et og annet våke-rundt-døgn gikk bare bra. Nå våkner jeg lett før åtte, men våke-rundt-døgn er det ikke snakk om..

  SvarSlett
 22. Hehe...Kan ikke huske at jeg sov, men jeg gjorde det sikkert. Den siste tiden har Linus sovet 12 timer om natten. Sju til sju. Helt herlig. Og vi har jo bare ham, så hvordan det blir hvis det kommer en til en gang...Ja, det er vel bare å nye hver time med søvn nå.

  Og til innlegget under: Skulle gjerne hatt en gutt som smakte på alt og griste og mistet mat på gulvet, men han ser skeptisk på alt han blir servert og skyver det fra seg. Kniper munnen igjen og går ned fra stolen. Han spiste mye mer for ett år siden - så jeg vet virkelig ikke hva som har skjedd - men det er ganske fortvilende. Nå er det stor jubel i heimen og ringerunde til slekta hvis han spiser to fiskepinner eller en halv kjøttkake!!

  Ha en fin ukesstart!! KLEM!

  SvarSlett
 23. hehe...

  svaret er helt klart JA!!!
  jeg sov mer før jeg fikk barn, mye mer... jeg trenger i perioder mer søvn enn jeg får nå også, men alikevel så går livet fint det.. hehe.. stort sett klarer jeg meg jo fint, og å sove på ettermiddagen er det jo ikke tid til..

  SvarSlett
 24. Jeg husker ikke hvordan det var med søvn før egentlig. MEN det rare er at når det en skjeldent gang er lagt opp til at mor skal sove, ja så vokner jeg pokker meg før fugelen fiser da også!.

  Jeg er ett A-menneske!

  SvarSlett
 25. Apropos brøling; det er et punkt der lydene liksom går fra å være glad barnelatter til å bli nettopp brøling. Jeg er ikke sikker på om det er like sjarmerende, men de koser seg iallefall. -tror jeg.

  SvarSlett
 26. *Ler*
  Ungene våre er ikke de verste - de sover ganske ok. Men JEG er altfor treig med å komme meg i seng, så jeg har vel mest meg selv å skylde på hvis jeg har sovet for lite (som stort sett er HVER natt!) Men ja, det var fryktelig slitsomt å være bare èn å passe på (+ mannen da) før ungene kom.

  SvarSlett
 27. Godt skrevet! Jeg er godt fornøyd hvis jeg ikke faller ut av senga pga plassmangel. Søvn er kun en bonus :)
  Ha en fin kveld!
  Heidi

  SvarSlett
 28. Tusenkronersinnlegg!! :D :D

  SvarSlett
 29. He, he, ja akkurat sånn var det:-) Gleder meg til helger hvor man kan sove leeenge igjen...

  SvarSlett
 30. haha, jeg sov nok ikke mer. men jeg valgte søvnen min selv...Ingen som vekket meg midt på natta eller tidlig tidlig om morgenen, og om jeg sov lite i uka kunne jeg ta det inn igjen i helgene.

  SvarSlett
 31. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 32. Kunsten er å oppdra barnet til å sove godt, og lenge ;o)men det krever stålvilje...
  Men jeg også sov muligens litt lengre før jeg fikk barn, kanskje til 11 istedenfor 9.

  19. juni 2011 23:55

  SvarSlett
 33. Hihi, gjett om jeg kjenner meg igjen. Så godt at jeg har satt meg ned og drovlet på et lignende innlegg. Publiseres i morgen. :-)

  Ha ei fin uke, Pia!

  SvarSlett
 34. Hehe, kan jo ikke akkurat sammenligne meg selv med noen med 4 viltre basser i huset (imponerende med lillefrøkna som trener vektløfting på plenen)..men ja, jeg sov masse mer før vi fikk vår lille frøken "hyyyl!!!-jeg-nekter-å-sove-nå!". Det er helt fantastisk når jeg får sovet uavbrutt 4,5 timer i strekk sånn som i natt..lykke! :-D

  SvarSlett
 35. Jepp, våken døgnet rundt, det er min opplevelse også :-) Rare greier det der, men det funker for meg. Går ikke rundt og er trøtt på dagtid heller. Kunne selvfølgelig vært flinkere til å legge meg tidligere på kvelden, men hallo! Det er jo da jeg endelig har litt egen-tid :-)

  Forresten; ta deg en tur innom bloggen min. Der har jeg en liten gi-bort :-)

  Ha en god dag! Hege

  SvarSlett
 36. Herlig!! Nå i dag sover lille tupp enda, men kun fordi hun har vært våken i natt!! Hjelper lite når man må opp tidelig med de andre barna.
  Så her er vi våken mye og sover litt mindre ;)

  SvarSlett
 37. Hahaha SÅ enig!!
  Jeg sov mer da før jeg fikk barn ja, :)

  SvarSlett
 38. KVAR morgon etter vokenatt ser eg surt på ALLE eg møter som ikkje har unger i sin umiddelbare nærleik og tenkjer stygge tanker om de ser noko anna enn ufordragelege utkvilte ut. Det BØR de vere; de som SIKKERT har sove HEILE NATTA!! "Eg og kunne ha redda verda, om eg berre hadde fått sove litt først" Men gjorde eg det før eg fikk unger? Niks. SKjønner ikkje kvifor eg ikkje gjorde det altså.

  SvarSlett
 39. Haha, jeg måtte le av dette innlegget. Det er så sant! Jeg sov så definitivt mer før jeg fikk barn.

  SvarSlett
 40. Hahaha!!! Og hvem trenger vel søvn når det finnes kaffe??

  SvarSlett
 41. Her har du absolutt et godt poeng! Herlig :))

  SvarSlett
 42. En ting er sikkert.Jeg tenker mye mer på all søvn jeg går glipp av nå.Men når det er stille i heimen så får jeg aldri lagt meg uansett, for da er det godt å sitte oppe å nyte stillheten.Og kan man sove litt lenge en dag så drømmer man så mye rart og blir stressa av mindre, så det er like greit å være oppe fra kl.06.00 hver dag:)

  SvarSlett
 43. Jeg husker i hvert fall (vagt...) at det ikke var noe problem å sove til 12 i helgene... Nå er jeg nesten sjokkert når jeg snakker med folk som fortsatt får det til.. Det vi kaller å "sove lenge" strekker seg til at den ene av oss lister oss opp med Mattias, mens den andre får sove til i nitiden....hmmm. live endres ja :)

  SvarSlett
 44. Pittelitt forskjell på før og etter ja :o)

  SvarSlett
 45. Er B-menneske, kanskje på grensen til C.. Har alltid jobbet turnus og døgnrytmen er vel deretter. Men etter to år har endelig gutta skjønt det, de sover gjerne til 9 i helga, og vi må vekke de rundt 8 for å få storebror i barnehagen før samlingsstund. Må ærlig innrømme at jeg er spent på høsten når lillebror skal begynne i barnehage også.. Alle skal tidlig opp og ut.. Gleder meg ikke nei..

  SvarSlett
 46. Jepp - jeg sov så absolutt mye mer før jeg fikk barn... men, festet også mye mer/oftere, var mye mer fysisk aktiv og kunne av og til ligge hele natta å lese ut en bok... hehe :)

  SvarSlett
 47. Jeg bruker å dele opp livet i før og etter barn. Det før (bortsett fra ungdomstid og russetid og sånn) husker jeg ikke så mye av... Jeg husker ikke om jeg sov lite eller mye eller hva jeg gjorde uten barn. Tenk for et kjedelig liv vi må ha hatt! Men så kom ungene, og har ikke hatt en kjedelig dag siden ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails