mandag 20. juni 2011

Flisetrøbbel!

Jeg skrev jo så kjekt at det ikke skulle bli et problem å velge fliser, for jeg kunne jo bare plukke ut noen som var koksgrå. Lite visste jeg at det var en hel jungel der ute, spekket med koksgrå fliser.

Min kjære er jo ikke til særlig stor hjelp her - han sier at det bare er å velge noen. Men det er ikke bare! For noen er matte og noen er ruglete og noen er spraglete og noen er glatte. Og noen er ganske dyre og noen er ganske billige.

Og jeg må spørre alle dere flisinteresserte der ute: Er billig elendig?
Har Right Price Tiles de samme flisene som andre steder, eller er det bare skit?
Jeg kom over en butikk med tilbud på Villeroy og Boch-fliser - yey or ney?
Og hva slags fliser er mest praktisk i en gang, egentlig? Og på et bad?
Jeg er på Megflis eller Gigaflis eller noe annet flisaktig og finner noe ganske så billig. Jeg sender et mobilbilde til min kjære for å høre hva han synes. Og han spør om det der er gulv- eller veggfliser. Hæ?! Er det forskjell på det og nå da! Det skal ikke være lett!

Ha en grå kveld, med eller uten flisespikkeri!

33 kommentarer:

 1. Aner ikke hva som er godt og ikke, men liker blankere på bad,men mattere i gang:O)..utrolig til hjelp:O))
  Du finner nok noen flotte til slutt:) Lykke til! Klem;)

  SvarSlett
 2. Jeg vil foreslå litt ruglete fliser på gulv - da ses ikke fotavtrykk og annen skit så lett. Hvis du ønsker å henge opp noe med sugekopper på flislagte baderomsvegger, må du ha glatte fliser. Ellers ramler skiten bare ned. Lykke til! :)

  SvarSlett
 3. Vi har matte travertinfliser i lysegul sandstein. De er steindyre, men så er det jo stein også da. Og kjempefine. Og ja, jeg ville nok ikke ha hatt blanke på golvet nei. Merker vil sette seg med en gang.Vi har forøvrig de samme flisene på golvet som på veggen, og det er veldig fint. Like fornøyd etter to år

  SvarSlett
 4. De i gangen må ikke være så ruglete at det er umulig å vaske bort skiten og lorten! Det hadde vi i en av gangene i en tidligere bolig. Pyton!

  SvarSlett
 5. so many questions..
  :o)

  Ikke ruglete i gangen! vanskelig å gjøre rene!!
  Billig har jeg ikke peiling på da fliser jeg synes er fine alltid er dyre.

  Vi valgte mørkegrå slette fliser med litt ujevn farge til det ene badet vårt. Lett å vaske, og skitt viser ikke så godt pga fargenyansene. Ville valgt slette absolutt! Ta også mørk fugemasse, viktig!! Penest, og mest praktisk!

  lykke til med de 10000 valg!

  SvarSlett
 6. Jeg er enig med Liv-Inger over her. Ikke bruk ruglete fliser i gangen. Jeg ville ikke hatt det på badet heller, om dere skal dusje rett på gulvet. Her setter såpen seg godt fast og du må stå på alle fire å skrubbe.

  jeg ville kansjke valgt blanke fliser på veggene og matte på gulvet. Men dette er jo bare hva jeg ville ha valgt. Litt mørkere koksgrå i gangen og lysere på bad.

  Sånn, der fikk du mitt syn på det.

  SvarSlett
 7. Glatte på vegg på bad og kjøkken! Vi har ruglete på veggen på kjøkkenet nå og er et mareritt!

  Ta med deg en gulvklut og se om det loer i butikken!!! Beste tipset! For loer de så vil du ikke ha de noe som helst sted der du kommer til å måtte vaske.
  Litt overflate og ikke veldig glatte på gulv er lurt, men tipset om loing er lurt!!

  Bare gled deg til du skal begynne å tenke på hvilken farge du vil ha i FUGENE! Det er ikke bare en farge der heller! Det er en hel verden, med og uten glitter! ;)

  SvarSlett
 8. Ingunn: Takk for tips - det var lurt! Farge i fugene? Og glitter! Djises! Ja, ja, får først finne gulvfliser.

  SvarSlett
 9. Har prøvd ruglete. Anbefales ikke. Vanskelig å vaske. Enig med Whitebite.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. Er ikkje enkelt med flisevalg, har akkurat vore igjennom samme prosess. Men for å sei en ting, det blir ikkje enklare ved at mannen i huset har eit brennande engasjement for slike detaljar...:/
  Og ja, sjølvom vi har vore igjennom dette no, så har vi ikkje fått testa flisene noko..så nokon gode råd er dårleg med frå meg :)

  SvarSlett
 11. Det er forskjell på gulv og vegg. Men du kan bruke gulv på vegg. Ikke bruk for ruglete greier - vanskelig å vaske. (Og jeg synes matte er penere og enklere å leve med enn blanke) Ellers er supertipset: Ta med en prøve hjem, tråkk på flisa med støvete sko, "mist" litt solkrem og en brødskive med kaviar etc - og se hva som ser best ut etterpå. For blanke fliser og for lyse/mørke fliser faller gjennom fordi alle spor av daglig bruk synes umiddelbart - og det er ikke gøy at det ser møkkete ut hele tida. Jeg har noen geniale (jepp, grå, litt melerte, litt skiferaktige det ene stedet) fliser både på badet og i gangen - trenger knapt å vaske der fordi ingenting synes....

  SvarSlett
 12. Mitt tips får bli at dere ikke må velge fliser til badet som blir glatte når de blir våte!

  Vi var på et badeland der de hadde glatte fliser, og jeg husker enda det ekle dunket som kom da en eldre mann på sikkert 120 kilo smalt i gulvet rett foran meg. Han besvimte og blødde fra øret, og jeg skulle forsøke å legge ham i stabilt sideleie, men oppdaget at det ikke var mulig å rikke på en så diger og halvnaken mann.

  SvarSlett
 13. He he :) Kan ikke si stort mer enn "at jeg føler med deg" ;))

  SvarSlett
 14. Ikke hvite fliser på badet i allefall, med mindre du vasker daglig. Støv synes nemlig SYKT godt på hvite fliser... Lysegrå (som vi har nå) er helt greit, da kan du vente kanskje en uke før du vasker (hvis du vil at det skal se noenlunde rent ut - lenger om du ikke er så nøye *ler*)

  Aner ellers ikke noe om kvalitet - annet enn at vi har biltema-fliser over kjøkkenbenken, de var grisebillige men gjør absolutt nytta! Kanskje viktigere med kvalitet om mans kal på dem?

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 15. For en som er såpass grønn når det gjelder flis og gulv, er kommentarene folk legger igjen hos deg matnyttig.

  Ikke barebare å skulle velge alt slik i en fei!

  SvarSlett
 16. når det kommer til pris på sånt pleier jeg å undersøke andre faktorer også. Spesielt garanti. Hvor lang garanti er det på produktet og hva inkluderer garantien? Jeg kjenner ikke til flisgarantisystemet men vil tro det må være slik der også. På garantien finner du i alle fall ut litt om hvor lenge de er ment å vare. Og jeg ville brukt penger på dyr fugemasse. Den kan bli stygg for om man kjøper billig. Det finnes med glitter :) forøvrig kan du ta hjem flisprøver. Test dem ut med det vaskemiddel du bruker. . Blir de stygge av grønnsåpe? Glir dritten lett av eller er flisa ruglete og ru så den er vanskelig å vaske? gosh. . . So many questions!

  SvarSlett
 17. Du har fått mange tips her, så skal bare føye til ett:
  til gangen bør dere velge en flistype som er gjennomfarget. FLisene her blir ganske hardt brukt (ihvertfall med aktive unger - snakker av erfaring!), og da er det kjekt at fargen ikke blir borte om en flisskår forsvinner.

  SvarSlett
 18. Ta en titt på http://villaminde.blogspot.com/ der fant jeg masse inspirasjon til alt egentlig, men gulv også! :-) Ellers vil jeg fraråde deg, IKKE kjøp grove fliser - skitten setter seg, og det er uuuuutrolig tungt å vaske! Ellers syns jeg bloggen din er topp! Gleder meg til å se hvordan huset ender opp!

  Hilsen fra hun som har feila med fliser før *knis*

  SvarSlett
 19. Vi har ruglete skiferfliser på gulv på både bad og i gang. Det er forferdelig å vaske. Og som er sagt over, glatte fliser hvis du ikke vil bore hull i flisene, men henge f.eks. knagger opp med sugekopper.

  SvarSlett
 20. Uten at jeg skal pårope meg å være noen fliseekspert, så ville jeg valgt glatte fliser.

  SvarSlett
 21. Skjønner at jeg bør gå for noe matt. Ikke ruglete. (ikke i det hele tatt?) Og å teste ut en flis. Takker og bukker. Eller neier, kanskje.

  SvarSlett
 22. Vi har billige fliser fra biltema på begge bad, med hvite fuger! Ikke å anbefale! Hverken flisene eller fugene! Og bare så d e sagt: d lå der allerede da vi kjøpte huset! Stygt! Men men, får vel holde nån år...

  SvarSlett
 23. På badet har vi matte fliser, glatte, men med en og annen liten grop på en måte. I tillegg er kantene litt ujevne. Dermed ser de ikke helt A4 ut samtidig som de er enkle å vaske. Apropos spørsmålet om ikke ruglete i det hele tatt.

  SvarSlett
 24. Jeg kan dessverre ikke være særlig behjelpelig her. Men minnes den EVIGE flisjakten vi hadde i forbindelse med kjøkken... Men vi fant til slutt! :o)

  SvarSlett
 25. Føler eg burde vore hjulpe deg her. Men beklagar. Me lurar alle med dei flotte steinflisene me har i gongen, som eigentleg er golvbelegg.... Greitt å vaska då :) Lukke til med valget, uansett!

  SvarSlett
 26. Pia! hvorfor har du endret kommentarfeltet til egen boks, og ikke under innlegget som tidligere?
  Bare lurte..! Jeg er så glemsk, at jeg må innrømme at jeg liker det best rett under innlegget slik at man lett kan kikke på alle de herlige spørsmålene du lurer på;o)

  sleep tight☻

  SvarSlett
 27. Litt trøtt og fikk ikke med med alle bokstave i overskriften...men jeg har meninger om fliser også jeg.

  På badet! IKKE mørke fliser på gulvet, støv synes så godt. IKKE ruglete fliser på veggene - da henger ikke sånne kjekke sugekopper som man bruker på saker og ting i stedet for å bore hull i flisene - nemlig!

  Og fint at du har kommentarfeltet i egen boks, fortsatt problemer i IE for min del, på blogger med innebyggdet kommentarboks.

  Nattinatt.

  SvarSlett
 28. Whitebite: Jeg endret kommentarfeltet etter ønsker fra lesere...Men blir det klaging på dette, får jeg vel gjøre om igjen. Ikke lett å gjøre alle til lags...:)

  SvarSlett
 29. gjør det du Pia! for min skyld...♥♥

  SvarSlett
 30. IKKE gå inn på Villeroy, Fired Earth osv. Du blir enten konkurs (fordi du kjøper) eller ulykkelig (fordi du ser masse fint, og da blir de flisene man HAR råd til kjipe i sammenligning). Hold deg til Right Price Tiles og Megaflis - masse som du kommer til å bli godt fornøyd med så lenge man er lykkelig uvitende om at det finnes noen som er bittelitt finere men tre gagner så dyre et annet sted.
  Lurt å velge riktig flis da (gulv/vegg), for gulvfliser tåler mer slitasje og er vanligvis mer sklisikre.
  Utrolig lett å la seg rive med, men hvis man spanderer på seg noe som er en tusenlapp dyrere ved hver avgjørelse, får du fort en budsjettsprekk på 100.000 når det er et helt hus som skal settes sammen!

  SvarSlett
 31. Hmm, ville tatt noen som er glatte pga renhold. Masse æsj som retinerer på ruglete..særlig når man er mange som bruker badet :-)

  SvarSlett
 32. Takk Maria! Den kommentaren likte jeg - for det er lett å la seg rive med! Men da går jeg for Megaflis:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails