mandag 9. mai 2011

Vakker barnekunst. Og gule greier

Vi blir jo henrykte hver gang kidsa våre lager noe.

Jeg husker da jeg startet min karriere som lærer og ble overøst med tegninger og annen brukskunst mine kjære elever hadde laget til meg. Jeg satte pris på det, men det var vel ikke sånn at jeg dekorerte heimen med alt de kom med.

Men så får du barn, og de begynner å tegne to streker eller forme noe spekepølseaktig i leire eller lage en glad figur av nylonstrømper og gress OG DU SYNES DET ER ENESTÅENDE!

Jeg gråt vel første gang da jeg hadde en liten ettåring som kom hjem fra barnehagen og hadde malt "VÅREN". Fantastisk bra. Eller da toåringen kom hjem med håndavtrykk som egentlig så ut som en løs klump avføring på et ark. Men akk, så vakkert.

Etter mange år med barnekunst i huset, ser jeg jo etterhvert at det ikke er absolutt alt som er like skjønt. Jo, da, vi sparer på mye. Men nå som det ryddes og snart flyttes, må jeg innrømme at noen gjenstander ikke får flytte med oss. Som denne penisformede påskegule filtgreia. Sorry. Noe må vike.

Synes du absolutt alt dine barn kommer hjem med er lekkert? Og ja, det gjør du vel helt sikkert, men sparer du på alt?

Ha en kynisk dag, med eller uten filtfugler!

35 kommentarer:

 1. Hehe... Fin kylling altså, hadde blitt dødsfornærma om eg hadde laga den, og du heiv den:) Men med fyrstemann (dame), sparte me på det meste. Dvs, mest teikningar, har boksevis... Andremann har ikkje byrja å produera endå, men ser at me kanskje lyt vera litt meir taktiske no etter kvart som loftet blir fullare. Ein fin dag til deg òg!

  SvarSlett
 2. jepp! Jeg kaster :-)

  ...men er jo ikke ufølsom ovenfor barnas reaksjoner, så venter et år eller to...og kaster i smug. De husker jo som regel ikke hvem som har laget hva, heller :-)

  SvarSlett
 3. blir ikke alltid like imponert, det skal innrømmes. Produktene til min yngste er ofte litt halveis, en kan fint se at her har det vært "kom igjen nå, lag nå en kylling"-produkt (fra et bedende barnehagemenneske). Og da ses det godt at det er et resultat av et ikke-must, og i farten-greie - fordi det er mye kjekkere å løpe villmann rundt og leke, fremfor å pusle med kreative prosjekter. Men for alt i verden, jeg har ikke kastet enda.. men så har han ikke produsert så mye heller. Tegninger derimot, aiaia vanskelig å kaste!

  SvarSlett
 4. tårene triller her nå, for det der er virkelig en penisformet filtgreie:)
  Synes det er finest med tegninger egentlig for da kan jeg lettvint legge dem i esker:) Har imidlertid fått overdose med dorullnisser og kulepåskekyllinger med flosshatter og fjær:) Mye har blitt kasta, men har mye igjen:) Eldstemann er 33 år og vi har to til.... sier ikke mere;)

  Trine
  Synes ikke alt har vært like fint, men man blir god på å late som om da;)

  SvarSlett
 5. Nei, tar ikke vare på alt. Tenkte jeg skulle begynne bra og kaste etterhvertt! :) (Har bare en på 2 foreløbig). Tar vare på det jeg vil bruke igjen, feks julepynt el påskepynt som ser ok ut (misstenker at personalet har hjulper VELDIG mye med å lage..). Ellers går det i søpla. Evt at det henges opp på kjøleskapet, og deretter går i søpla... ;)

  SvarSlett
 6. Ler meg skakk :-))))
  Du kan få sagt det hihi...
  Jeg sparer kun på de tingene som
  jeg synes er et ferdig produkt og
  som ungene har lagt litt arbeid i.
  Jeg har faktisk lært meg
  å kaste ting og tegnigner som ungene ikke har lagt mye arbeid i. Det er ikke ikke morro å finne frem 5 pappesker med tegninger, nisser og påskekyllinger når du er voksen og skal mimre. Det er koselig med noen ting fra hvert stadie som det heller ligger litt arbeid og tanke bak :-) Sånn tenker jeg i hvert fall. Så hos oss har ungene en eske hver til minner.

  Klem

  SvarSlett
 7. Haha, herlig!
  Og ja, jeg kaster... Ikke sånn med en gang - ting blir gjerne oppbevart en stund. Jeg sparte på alt av tegninger/malebøker i noen år, til jeg innså at vi ville trenge et eget lager skulle jeg fortsette. Så nå tar jeg vare på noe, for det er jo moro å se utviklingen... Det samme gjør jeg forøvrig med skolebøker. Tar vare på skrivebøker som jeg ser kan være artige å se i etterkant, mens mattebøker gjerne kastes. Jeg har iallefall satt pris på at mine foreldre har tatt var på stilbøker hvor jeg har skrevet om da vi tigget(evt. ligget i telt) i Sverige!

  Grattis med hussalget forresten!

  SvarSlett
 8. Fantastisk gul penis. Og nå fryder jeg meg over at de som søker på disse ordene, vil havne her. Ha ha ha, ja for det er heeelt sikkert noen som søker på det også.

  Nei, ikke alt er like flott, og ikke alt spares for evigheten. Sjuåringen hadde stor produksjon av julekort med glitter....hele huset var til slutt blinkende og tindrende, men hun var jo så fornøyd selv og hadde virkelig jobba med de kortene, så...

  Ikke all prosjekter er like forseggjorte og man kan bare ikke spare på hvert eneste ark med to streker på. Om man ønsker en pedagosisk tilnærming, enn å bare kaste i smug, tar man samtalen om resirkulering og jordas ressurser osv. ☺

  SvarSlett
 9. Nå har jo poden bare gått vel 10 mnd i barnehagen, og alt han har laget ligger i en stor skuff. Noe henger på veggen, og noe ligger med jule-og påskepynt. Tenker vi sparer alt dette i en stor eske til han blir stor. Men jeg må si at alle rabletegningene han lager her hjemme - de sparer jeg ikke på. De er jo helt like alle sammen....!!

  Ha en strålende dag! KLEM!

  SvarSlett
 10. Hehehe, jeg så da straks at dette var en kylling! Jeg har ingen barn, så jeg aner ikke hva jeg ville gjort. Men på et eller annet tidspunkt er det vel nok for småbarnsforeldre også :)

  SvarSlett
 11. Jeg har vel litt dårlig samvittighet når det gjelder dette, men tar jo bilde av det meste så da har vi jo ihvertfall minnnene he he. Så er de så flinke i barnehagen at de tar vare på ting fra barna der, og lager en perm de får med seg hjem når de slutter. Den skal jeg ta vare på :) Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 12. "Penisformede påskegule filtgreia"... Hmmm.... vanskeleg valg.... Her har eg eit flott minne om når lillemor kom over ei overfyllt bosskorg med sjølvlaga julepynt, råsortert etter ca.6 års produksjon (av meg) -mamma! Sjå kva du skulle til å kaste!!! Ja, ja... Det blei tilsynelatande plukka opp igjen, og seinare putta i søpla igjen. Og har ALDRI vore sakna av nokon sidan. Men enkelte ting blir her, ikkje for at det er så vakkert alltid, men for at innsatsen med å lage det har vore så stor :)

  Ha ein fiiin dag!
  E

  SvarSlett
 13. Hi,hi...det produseres nok mye kunst bortover i heimene ja, burde nesten lage en egen dorull utstilling jeg snart, klem.

  SvarSlett
 14. Herlig påskepynt!
  Husker godt de første tingene ungene kom hjem med som de selv hadde laget...var jo kjempestolt! Men etter noen år blir det jo veldig mye, og nå sist vi hadde ryddings på loftet...var alle usikker på hvem som hadde laget hva :) Noe ble kastet, jeg tok vare på en grønn filtbamse som vi tror eldstemann har laget :))
  Endel av skolebøkene har jeg gjemt :)

  SvarSlett
 15. Barn glemmer heldigvis raskt. Det flotteste tas vare på, men hundrevis av tegninger går i søppelet... etter en kort tur på kjøleskapet.
  Jeg tenker som så at prosessen som oftest er den viktigste.
  Ha en fortsatt fin mandag.

  SvarSlett
 16. Nei fanken, Ingvar er storprodusent av tegninger for tida. Har jo ikke plass til å ta vare på alt. Og man trenger jo ikke å ta vare på alle krussedullene de lager. Og jeg kaster også sånne slitne ting som den gule penissaken din:D
  Jeg tar med et utvalg fra hver "fase", om du skjønner.:)
  Eimund laga sitt første ansikt for noen dager siden. :D
  En ting jeg synes er litt trist er når man blir så opptatt av interiør at barnekunsten ikke passer inn lenger. Ikke en gang på barnerommene. Da har man kanskje tatt av litt interiørmessig, eller?
  Ellen :)

  SvarSlett
 17. I mitt hjem florer de hjemmelagde kunstverkene på hver en ledig veggplass, hylle, kjøleskap på alle rom. KØDDA!! Jeg må innrømme at jeg nok foretar en hvis sortering av kunstverk, men de første hodefotetegningene er jeg like stolt over hver gang og de er oppbevart på sikker plass. Har en egen hjemmelaget englesamling som engelbarna har produsert i løpet av sitt levde liv. De setter jeg umåtelig stor pris på.

  SvarSlett
 18. Nei, jeg blir absolutt ikke imponert over alt som kommer hjem. Men gleden og stoltheten de viser over å ha skapt noe gjør at jeg velger å ha det fremme...Prøver å finne løsninger...sånn som å lage kort av tegninger...da får jeg litt bedre samvittighet istedenfor at alt kastes....Er de ødelagte, går de derimot i søpla og noe må man selvfølgelig spare på til de blir voksne. Eller?

  SvarSlett
 19. :) Haha!! Have fun tossing!

  William doesn't really make stuff yet but I can't see keeping all of it when he does...I declutter obsessively.:) I mean quite honestly, I want absolutely nothing I created when I was younger, why would I? :)

  SvarSlett
 20. Hahaha! Slik gul penisliknade påskesak har eg pynta til påske med i mange år.Har aldri tenkt på at det liknar ein penis. Den slappe dingsen har hatt sin faste plass i vinduet. I år sto eg med den i handa og lurte på om eg skulle kaste den, men den vart beholdt. Og til neste år,når den skal opp og fram, skal eg flire godt, og tenke på innlegget her!
  Ting som ungane lagar vert oppbevart ei stund, så går ein del av det stille i boss!

  SvarSlett
 21. For å si det sånn, hvis jeg skulle gått bare på alt som ble produsert av arvingarna, så måtte vi ha bygd på huset en gang til... Spes tegninger blir sortert ut med hard hånd. Det var en periode vi fikk hjem minimum 5 hverdagsbilder dag fra barnehagen.
  Men den gule dingsen der tror jeg at jeg hadde spart på, om ikke annet enn å dra den framsida i en konfirmasjon eller bryllup eller no' :-D

  SvarSlett
 22. Ikke framsida, men fram! Hekkans ipadretteprogram....

  SvarSlett
 23. Jeg syns du gjør det helt rette i og sortere ut litt, man kan faktisk ikke ta vare på alt da drukner man.
  Mamma hev nettopp noen av våre "nydelig kunstverk" og tok selvfølgelig vare på noen også.
  Men jeg kan vel si med sikkerhet at alle tegninger jeg har fått når jeg har jobbet i barnehage osv ikke alltid får bli så lenge i hjemme mitt ;)

  SvarSlett
 24. Hahaha!!! Fantastisk kylling!!

  Jeg pynter med alt, jeg, og synes alt er like fint - men vi må nok renske litt opp etter hvert, vi også. Det er jo tross alt begrenset hvor mange vegger og flater vi har i huset.

  Registrerer at mine foreldre fremdeles pynter til påske og jul med pynt som jeg og min bror har laget, så jeg er redd (på mine barns vegne) at jeg også kommer til å gjøre det.

  SvarSlett
 25. Ha ha hi hi, kanonfine kylling:),
  er et hav av dorullnisser og kjeglepåskekyllinger her også:).
  Klem

  SvarSlett
 26. Her blir det sortert med hard hånd! I hvert fall når det gjelder tegninger. Kan ikke ta vare på 3 ungers samtlige kunstverk.
  6-åringen har i flere år hatt STOR-produksjon på tegnefronten. Og når det går over fra kvalitet til kvantitet, er det ikke mye å samle på. Men når hun har lagt ned bra arbeid i noe, blir det tatt vare på :o) Og vi har et hav av kyllinger, nisser, troll og andre luringer, som kommer frem en og annen gang. Vi bytter litt på. Og noen tar seg en tur i søpla, og blir ikke savnet... Masse er flott, og noe er mindre imponerende... Men skapergleden og stoltheten må taes vare på :o)

  SvarSlett
 27. Pia da ! Kaster du virkelig reserve penisen/kyllingen?

  Jeg er minimalistisk, kaster mye. Har en eske til hver på loftet som jeg tar vare på litt minner. Og en for pynt. Men her kunne jeg snødd ned av papirfly, tegninger osv.

  Vakkert, men forbigåede :-)

  SvarSlett
 28. :) Unger er kreative og det er gøy. Men med fire unger så må det sorteres, sånn er det bare. Det er jo ikke alt de små geniene legger hele sjela si i heller, mye blir skrablet ned eller limt sammen i full fart. Vi har flytta så mye at noe har blitt sortert ut hver gang, men det er greit nok, det er så mye å ta av :) Alle ungene har sine esker med kreativt kaos her og til jul så er det barnepynten som er kuulest he he vi har nissefreakshow på skapet hvert år ;)
  Gratulerer med salg og lykke til med rydding!

  SvarSlett
 29. Altså, JEG trodde det var en kylling, helt til jeg leste det du omtalte den som! Hahha - da var det brått ikke så ... kyllingaktig lenger :)

  Jeg sparer på mye, men ikke alt. Noe snikes i søpla allerede når den aktuelle høytiden er over - med tungt hjerte kastet jeg nettopp påskeriset (?) til Sara. En isoporkule dekorert med fjær som løsnet sakte men sikkert, gikk samme veien. Og de mest intetsigende tegningene, som det er mange av enda, hos dem begge :) Men ja... det ER jo akk, så vakkert! :)

  SvarSlett
 30. hva?


  velvelvel

  jeg er singel

  uten mann for tida

  men kan da ikke huske en penis så sånn ut????


  fyyy Pia, den var fiiiiiiiiiin kylling


  og er da mye bedre enn all dorullpynten jeg må sette fram i jula.

  Jeg er litt heldig da, for 2 år siden hadde vi oversvømmelse i kjelleren, og ooops så synd- der gikk det med endel dorullnisser og kyllinger ja!


  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 31. Hihi, har ikke blitt så garva i gamet at jeg klarer å kaste, men jeg jobber med saken!

  SvarSlett
 32. Hehe... må innrømme at jeg rydder litt opp i ting barna kommer hjem med jeg også :) Kan fylle en hel kommode med tegninger hvis ikke :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 33. Jeg sparer på alt en stund. Lar det stå eller henge fremme så alle kan se det til det blir så støvete at det er på tide å kaste det i søppelet. Ja da, påske og julepynt de kommer hjem med henger også fremme til det støver ned og kan hives. Jeg har noen gjenstander som ikke vil gå i søpla også da, men heldigvis er de ikke blitt så mange enda. :)

  SvarSlett
 34. Glemte noe viktig.... Tegninger sparer jeg på. De skal leveres på bokbinderi og bli til bøker, men kun de jeg vet hvem har rablet blir spart og lagt i rette folderen alt annet kastes.

  SvarSlett
 35. Ja, herregud! Selvfølgelig sparer jeg på ALT!

  Jeg sparer faktisk på ansolutt alt. Til og med på de små silkebåndene som sitter inne i topper for at de skal henge ordentlig på hengerne i butikken sparer jeg på, etter at jeg har klippet dem av. Hvem vet når man kan få bruk for dem. Og jeg sparer på alle sikkerhetsnåler, reserveknapper og penner.
  Og kaster jeg så mye som en eggekartong, ja da vet jeg at jeg ville fått bruk for den dagen etter, for å lage en dukketeater-krokodille til småen, men jeg biter tenna sammen og hiver den likevel, ellers blir det jo et sånt søppelhaughjem som man bare ser på Tv til slutt.
  Jeg trenger egentlig hjelp.
  Jeg har topper fra 8. klasse i skapet mitt...!

  Klem fra Barbarella/forfatter av "Kunsten å smøre seg tynt..."; nyfødt blogg unnfanget da karrieren kolliderte med barn og liv.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails