mandag 16. mai 2011

Maigleder! Og manglende oversikt

Mai kan være et hælvete.

Jeg tenker ikke på at fotballsesongen er i gang, og man skal kjøre, heie og engasjere seg i tre gutter som spiller kamp på ulike arenaer, antageligvis samtidig.

Ei heller på at det er håndballcuper, levering av kaker til diverse avslutninger, utviklingssamtaler på skolen, spillinger, dugnader og konserter.  Alle de "trivelige" sammenkomstene der grilling og en lettvint salat alltid er involvert.

Nå har jo mai vært litt ekstra stressende med en del rydding av huset vi bor i nå, visning og salg, diverse møter angående nyhuset pluss det faktum at vi må finne et sted å gjøre av oss noen måneder. Og ikke minst et sted å gjøre av sakene våre. Møblene. Ja, ja.
Stortromma har jeg kontroll på. Men bortsett fra den...

Det er 17.mai jeg tenker på. Alt som må finnes fram, alt som vi ikke har kontroll på, sko som er for små (det irriterer meg at barnebein vokser konstant!), hvite hansker som trommisen skal ha og som ALLTID er borte. Bunad som er for trang og som jeg må feste med sikkerhetsnål. Bunadsskjorter. Og hva hvis det regner?

Nei, jeg kan ikke lenger sitte og skrive om dette, jeg må gå og lete.

Er du i rute før morgendagen?
Ha en oppgitt dag, med eller uten 17.maiforberedelser!

42 kommentarer:

 1. Håpte at jeg var i rute, men nå ble jeg jammen litt usikker. Klærne til 5 familiemedlemmer må strykes, blomster må handles inn og plantes (hvorfor gjorde jeg ikke det i går?), mat må handles og forberedes og kaker må bakes. Hm... mulig jeg ikke er i rute likevel...

  SvarSlett
 2. Kontroll? hahaha nei på ingen måte, begynne vel febrilsk å lure på om skjortene til gutta boys i det heila tatt e vaska sånn ca kl ett i natt sånn som eg pleie, og i morra ca 5 på 9 og vi skal være på skolen kl 9, begynner eg febrilskt å leite etter flaggene som selvfølgelig ligger krøllete ett eller annet sted. Men det går som regel fint og ingen ane korleis det egentlig artar seg heime hos oss;-)

  SvarSlett
 3. Har allerede bestemt meg for at mine barn ikke får spille i korps..! (en stund til det blir aktuelt med en på 2 og ei som blir født i juni, men greit å ha bestemt seg på forhånd.. syns jeg..) :D

  Og siden jeg for øyeblikket er særdeles høygravid og ikke orker å hverken stå lenge å se på 17-tog og i alle fall ikke gå i et - så har vi tenkt å stikke av i morgen (på hytta) ;). Noen fordeler har man jo av å ha små barn som ikke MÅ gå i toget... :D

  SvarSlett
 4. ..vi har foresten et sånt mummitroll-hus! Irriterende mange små deler, men ellers ok. :D

  SvarSlett
 5. Helen: Men korps er faktisk supert, altså! Ikke minst har de to eldste uniformer, så jeg slipper å styre med penklær til dem.
  Skjønner at det er greit å stikke av i morgen.

  SvarSlett
 6. Skjønnar deg godt. Har vore igjennom det meste av det der.
  Med overstått konfirmasjon i går, reiser vi ut mot havet og feirer17. Mai i fred og ro. God feiring til deg!

  SvarSlett
 7. Å, jeg kjenner meg sånn igjen her! Mai (spesielt i år) er helt i 100 hos oss. Begge jentene og mannen har bursdag i Mai, det betyr 2 barneselskap og 2 voksenselskap (mannen blir aldri feiret 'offentlig', stakkar), så har vi 17. Mai, bunader og utvokste sko, jeg som har litt redusert helse, og svigermor som kom på besøk fra utlandet og skal være en uke. Så ja, jeg skjønner hva du mener når ALT skjer på en gang. Man føler at man ikke har kontroll over sin egen hverdag. Begynner nesten å misunne naboen som drar på hytta før 17. Mai :-) Men så er det jo noe spesielt med det også. Glade barn i finstasen, med vaiende flagg og pipende 17. Mai-fløyter. Etterhvert med ketchup og iskrem nedover bunaden, hoppende bortover skolegården i en striesekk. Kjempeartig så lenge regnet ikke øser ned, og man må spise pølsene ved kjøkkenbordet hjemme, istedenfor ute i sola. Vel hjemme er det bare SÅ herlig å få av seg finskoene og de trange klærne, og hive seg i kosedressen resten av kvelden. Hurra for 17. Mai! :-D :-D

  Ha en strålende forberedende dag! :-)

  Klem, Turid

  SvarSlett
 8. Noenlunde i rute, men en klassisk mangel: svarte pensko som går sånn noenlunde til bunadene. Jente på 10 år mangler svarte sko, og forrige pensko-innkjøps-runde var et styr uten like, jenter med str.35 skal visst ikke ha så mye å velge i nemlig. Ja, ja. Blir nok 17.mai uansett.

  SvarSlett
 9. Hmm, jeg bør vel kanskje komme i gang jeg også...

  SvarSlett
 10. Jeg dropper bunaden. Da forsvinner en gigastor byrde fra skuldrene med en gang. Synes sunnmørsbunaden min er staselig flott, men fy søren så ubehagelig å ha på. Ikke minst med små unger som skal bæres, skiftes bleie på, som griser med is, you name it, baby!
  Flaggene vet jeg hvor er i år. Det er vanligvis de jeg ikke husker hvor jeg har lagt på et lurt sted som jeg er sikker på at jeg skal huske neste år, når jeg legger de der.
  Sko har vi i alle størrelser fra 6. mnd til 16 år. Vi har arvet en del i tillegg til de vi har fra våre egne gutter. De slites jo ikke akkurat ut finskoa til gutter.
  Ellen :)

  SvarSlett
 11. 17.Mai?!?

  Nå snart, liksom?

  SvarSlett
 12. Jeg har etter tusen års leting og nijobbing på 16. mai nå opprettet en egen plastboks til alle 17.mai-sløyfer! Juhu! Og flaggene ligger vedsiden av! For et framskritt. Orden i huset altså! Oslounger som skal marsje rundt om slottet i timesvis bør gå i joggesko, så skoproblemet har jeg ikke. Og under over alle under - jeg har begynt å stryke skjorter (i går!!!!) og oppdaget i tide hvor knappene mangler (litt seint halvåtte i morgen). Nå må jeg bare få vasket de peneste regnfrakkene, ser det ut til....

  SvarSlett
 13. Jeg var kjempeglad i 17 mai da jeg var lita, men det har visst ikke gått i arv til Eskil. En dag i forrige uke spurte han pent, om han kunne få slippe å gå i 17 mai tog. Ehh... fikk helt hakeslipp jeg! Trodde ikke det spm kom før i 13-14 års alderen! SÅ nå vet jeg ikke helt hva det blir til:) Men feiring på en eller annen måte blir det! Ha en fin morgendag!! Klem.

  SvarSlett
 14. Nei, jeg er IKKE i rute- nå må jeg løpe! Ha en fin syttende!

  Og bra gjort å ha kontroll på stortromma, den er viktig!

  SvarSlett
 15. Alt på stell her. Bunader, bunadsskjorter, slips, unger, ullundertøy, sko og ein masse norske flagg henger nystrøkne og reine og pene i walk-in-garderoben. Eg har også vevd, heklet og brodert ferdig familie-fana (nytt av året) slik at i år går vi under egen fane istedenfor å gå spredd bak kvar vår klasse-fane i 17.mai-toget. Alle kakene er baka til det storslåtte 17-mai-kaffi-selskapet vi skal arrangere i vår vakre, blomstrande hage. Og nysteikte brød og heimelaga sylte og leverpostei til 17.mai-frokosten er sjølvsagt i boks.
  Lykke til med dine forberedelser, og ha ei fin 17.mai-feiring!

  SvarSlett
 16. Her er full kontroll! Min mor (!) overtok veslefrøknas bunad da hun skjønte at ingenting ble gjort her.. Nå har jeg drukket kaffe og skrevet "gjøre" -liste og føler jeg har FULL kontroll. Denne taktikken skal føres hvert år.. Anbefales. Kanskje jeg bare skal sende bunad med henne hjem i morgen? Lykke til i kaoset. 17. mai kommer uansett, hvite hansker eller ei ;)

  SvarSlett
 17. I morgen kveld er det over - det er min trøst. Her står huset på hodet - vi holder på med salg og er snart ferdig med å bygge (flytting i løpet av to-tre uker), hele helgen har gått med til bryllup (koselig at svigerinnen min og svogeren endelig sa ja til hverandre, men måtte det skje 14 mai og 10 mil herfra?). Heldigvis ingen i orkester her ennå (mine er 1,5 og 4,5), men jeg skal straks til pers og stryke bunadskjorter.. og skoene? Jeg aner ikke hvor de er!

  SvarSlett
 18. Noen fordeler har man når man er alenemor til 2, i år har jeg outsourcet hele 17 mai til de respektive fedre+bonusmødre, bare gitt beskjed: din 17mai, ditt problem å ordne med sko, flagg, klær, is, pølser og bollebaking til skolearrangement :D

  Selv skal jeg sitte i kosedressen godt plantet i sofaen hjemme og kose meg og se på toget på TV. :) Kanskje med litt champagne i glasset.... God 17mai *♥*

  SvarSlett
 19. Kontroll her? Ikkje sjans i havet... Lukke til:)

  SvarSlett
 20. Du får lykke til med å finne og ordne ting :)
  Håper dere får en kjempe fin dag i morgen, og pent vær!

  klem

  SvarSlett
 21. Har nesten kontroll, men da frøkna inviterte på oss overnattingsgjester fra i kveld til onsdag kjente jeg at det rykket lett i tålmodigheten...

  SvarSlett
 22. Nei, ikke i rute; vasker klærne vi skal ha på oss nå og må nok finne fram strykebrettet i kveld :)
  Ønsker deg og dine en fin søttendemaifeiring i morgen!
  Klem

  SvarSlett
 23. Etter at jeg ble mamma for bra mange år siden nå, har jeg hatt et anstrengt forhold til 17. mai. Drømmen er å ta en sekk på ryggen, pynte den med norskt flagg og begi meg i vei inn over fjellet. Norskere blir det vel ikke, og ingen stress. Men drømmen er nok noen år unna, for den yngste er 11 og 17. mai og tog og alt som hører med er fremdeles det beste som finnes.

  I år, med annerledesåret i Spania trodde jeg det skulle bli noe helt annet. At det hele bare var en koselig liten lek med få involverte og slett ikke et helt folk i takt. Men så feil kan man ta. I år ser det ut til å bli enda mer stressende enn hjemme. Det er obligatorisk flaggheis på skolen kl 08. Så er det oppmøte i Sjømanskirka med sang av barnekoret og mere til, og deretter tog til Solgården med begge skolene. Og så er det et nytt tog inne i byen vi bor i og tilstelning på casa kultura og til slutt kaffe og pølser og denslags på skolen! Puh! Men bunaden, den ligger igjen hjemme i Norge. ;-)

  Lykke til med alt ditt og dine. Det er godt at noen er korpsforeldre, det motsatte hadde vært triste greier. ;-) Her er det bare et barn å følge opp og hun tar seg av valg av antrekk selv. Selv om jeg må kjøre henne og selvfølgelig betale for både kjolen, skoene og hårpynten.

  Alt godt fra 17. mai i et anet land.

  SvarSlett
 24. Ja, jeg trodde jeg hadde kåll, men i går kveld fant jeg ut at bunadskjorta til sjuråingen er i trangeste laget...Og så må det ahndles grillmat i dag ellers blir det kjedelige koteletter på grillen..Og ikke vet jeg hva jeg skal ha på meg....øh

  SvarSlett
 25. uæ. den dagen kom brått på ja. jeg har et rotete hus og ustrøkne bunadskjorter. Strømpebukse til meg selv må jeg huske å sjekke om jeg har. sko har prinsessa, det kjøpte jeg forrige uke. Men om de passer er en heeelt annen sak!

  Hurra for 17. mai til dere også!

  SvarSlett
 26. He he, klar og klar fru fryd ;)
  Jeg har i det minste kjøpt festdrakt til minsten og plukket noen blå/røde/hvite blomster. Er man klar da? Jeg føler meg i hvert fall klar nok :)
  Ha en nydelig dag i morgen.

  SvarSlett
 27. Hehehe, Pia. Dette høres hektisk ut.
  Jeg har ingen barn selv, så morgendagen ser ca. slik ut for meg:
  Sove til 9
  Henge ut flagget
  Få ferdiglaget 17. mai frokost hos mamma'n min
  Se litt på barnetoget på tv
  Dra hjem og fyre i ovnen hvis det regner
  Sløve foran tv'n
  Hoho, jeg har det ikke så verst :)

  SvarSlett
 28. psssssst! Du Pia du? Kan jeg få bruke bloggen din som eksempel i et innlegg jeg skal skrive om kopisperre? Skal bare stille noen spørsmål som jeg lurer på i den forbindelse og så trenger jeg å bruke en blogg for å vise ha jeg mener :)

  SvarSlett
 29. Kontroll? Nei, det er dårlig med det.

  SvarSlett
 30. Mine tips:

  1. Ha så små barn at de ikke har andre forpliktelser enn barnehagetoget - som går kl. 12.45
  2. Dropp bunaden. Du (jeg) veier like mye som i fjor, om ikke mer. Save yourself the grief.
  3. Overlat arrangeringen med mat ol, til din mor, som har mer livserfaring.
  4. Bosett deg et lite sted, som samler maks 400 mennesker til 17 - mai feiring. Mindre kaos, mer glede.
  5. Kos deg! :):)

  SvarSlett
 31. Hei på du! Her er det mannen i huset som har klart å kaste vekk bunadsskoa som han lånte av broren sin for eitt år sidan... Skal kjøpe nye i dag for FEMTENHUNDRE(!!!)kroner... Eg er deppa. Har fått rydda ein del siste døgnet i eit fortvila forsøk på å finne herlegheitene. I fjor var det skoa til lillemor som var søkk vekk. Dei fann eg ein gong før jul. Eg kunne tenkt meg å avlyse heile nasjonaldagen i morgen, eg er i komitè, og skal opp i gryotta og lage suppe til 70 stk. Passar bra, sidan eg har betennelse i ryggen for tida. HURRA for røring av suppe! NOT! Eg skal i alle fall ikkje ha på meg bunaden, som er for trang. Starta på eit "krympemagenprosjekt" før påske, men konklusjonen er nok at det var litt misslykka. Eller veldig. Trur eg har gått op ein halv kilo? Vel.

  Ynskjer deg og ALLE dine ein flott dag i morgen, UANSETT! :)

  E

  SvarSlett
 32. Huff og huff. Høye skudre, mye ansvar for morgendagens arrangement pluss i heimen. Pluss en eksamen til fredag- uten lesedag...

  Uææææ...

  Håper det glir sånn ca. på skinner for dere alle... ;-)

  SvarSlett
 33. Hihi, Nå skal jeg kanskje ikke kommentere at mai er stor avslapping her i huset? Med langhelger, nye utemøbler og grilling på verandaen...? ;) Bra noen står på da! :)

  SvarSlett
 34. Her er den store bekymringen for morgendagen regn! Busteliten har sørget for at regnjakka er aaaaltfor trang, den og alle andre jakker. Følgelig passer ikke bunaden i år heller, så det blir i grunnen ganske lettvint hva bekledning angår. Men med ettermiddagsgjester krever huset litt mer da... Så mye for en dag! Men kos dere maks i morra, med eller ute hvite hansker ;-)

  SvarSlett
 35. Puh - blir nesten stressa av å besøke bloggen din, jeg!;o)
  Her løser vi det på den måten at vi i år stiller i sivil, alle tre (=ingen bunadsskjorter involvert), ungene får gå i sine relativt nye vårhverdagssko - og vi er alltid invitert til søster/svoger på rømmegrøt, så her trengs det verken rydding, vasking eller oppdisking av noe slag. Så jeg er rolig - men det hjelper kanskje ikke deg;o)

  Ha en strålende nasjonaldag - håper dere slipper det regnet som vi ettertrykkelig er blitt lovet!

  SvarSlett
 36. Skal jeg nå tenke at dæven så heldig jeg er som slipper alt dette i morgen? Men neida, skjorter er strøket, klær funnet frem, sko fin pusset (foruten til han mellomste som sverger til sine Ferrarisko!!) Alt er i boks - og jeg skal jobbe !

  Ha en flott 17 mai hele gjengen :-)

  SvarSlett
 37. Jeg er litt handlingslamma om dagen jeg, for jeg er plutselig der at det ikke trenger å være stress 17. mai....Eldstetøtta kommer ikke hjem fra Oslo, og litjtupp skal ikke gå i barntoget i år (de trenger ikke det når de har begynt på ungdomsskolen). Hun skal gå i borgertoget, men det starter ikke før kl 1. Alt er klart her, og det er så rart :-))

  Ha en fin 17. mai - klem Siv

  SvarSlett
 38. Eller sokkene man aldri finner, her er sokketyven inntatt huset.

  Håper du finner alt før morgendagen.

  Ønsker deg en flott 17 mai feiring.

  SvarSlett
 39. Her er det visst ingen som har kontroll, og det har ikke jeg heller. Det beste med hele 17.mai for en gammel korpsmusikant som meg er KORPSMUSIKKEN!!
  ååå...smelt♥ jeg blir glad av å se den tromma på gulvet der.. og kan tenke meg at gutta dine synes det er like stas å bære uniform som jeg gjorde?! Hurra for 17.mai og korps!

  SvarSlett
 40. He, he kjenner den følelsen Pia
  (bortsett fra at jeg IKKE har tenkt å flytte samtidig..?!):-D
  Bunaden har krympet i skapet ,
  - så det ble kjole på meg i år gitt!
  Riktig god 17.mai til deg og hele familien(vi lever nok over i år også;-D)!!
  Klem, Hege(som til og med har laget fane til klassen..!):-D

  SvarSlett
 41. Trollmora: He he, bare å bruke meg som eksempel! Så får vi se om en massiv kampanje mot kopissperre vil få meg til å skifte kurs;)

  SvarSlett
 42. Cecilie von der Ohe16. mai 2011 kl. 21:56

  Her er alt under full kontroll. Det er ikke jeg som står for forberedelsene til morgendagen så jeg tar det helt med ro. Nasjonaldagen skal tradisjonen tro feires med familien. Ha en fin 17. mai alle sammen!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails