lørdag 28. mai 2011

Lamper?

Det er mer enn et halvt år til huset skal være innflyttingsklart, og så må vi allerede tenke på belysning, stikkontakter og sånt! Jeg synes jo det ville vært lettere å se for seg etter at man faktisk kan gå inn i huset og se hvordan det ser ut. Men, nei da.
Oppe i andre etasje blir det kjøkken. Med en sånn boks som blir litt utenpå huset. Det skal komme tak og vegger her, altså. Og lamper, da.

Så nå har vi hatt møte med elektriker, og bestemt hvor vi skal ha stikkontakter og TV og lamper. Selv sofaplassering måtte jeg ha en mening om. Det skal ikke være lett.

Jeg er ikke så begeistra for spotter, men vips ble jeg overbevist om at det sikkert er supert, og vips skal vi visst ha noen spotter både her og der. LED-spotter, hvis det sier dere noe. Nede skal vi visst ha noen sånne skinner.
Her skal det bli et soverom. Og vi lurer veldig på hvor vi skal plassere sengene.

En av sønnene synes dette minner om et fengsel. Og at når du først går inn, finner du aldri veien ut igjen.

En ting hadde jeg faktisk tenkt gjennom på forhånd, og den ene tingen var elektriker enig i, nemlig at vi kan ha en pendellampe over spisebordet. Så nå har jeg et konkret lampemål - jeg skal finne en pendel. Dessuten ble vi enige om to litt mindre pendler over kjøkkenøy, og det må jeg også se etter. Elektriker foreslo en veldig tøff (synes han) lampe som lignet på en dildo i børstet stål (synes jeg).

Jeg liker mere lamper som denne.
Denne finnes i ulike størrelser. Og farger.
 Er den praktisk?
 Eller er det bare at jeg har forelsket meg i fargene?

Er dette noe å ha over kjøkkenbordet?

Eller noe sånt?

Det finnes mange flotte hvite lamper også, men da frykter jeg at huset til slutt blir blendahvitt.
Og det er jeg ikke ute etter.
Eller kanskje jeg er det?
Alle lampebilder er funnet hos Lyse Ideer.

Så nå tar jeg gjerne i mot lampetips. Det er mest skinner og pendler jeg har som fokusområder akkurat nå. Særlig lurer jeg på hva slags lampe som egentlig egner seg over et spisebord? Og over ei kjøkkenøy?

Ha en lys dag, med eller uten elektrisitet!

38 kommentarer:

 1. Hei vennen! :)
  Ikke enkelt dette og skal se for seg alt før man i det hele tatt kan se alt i huset. Bare sørg for at dere har nok stikkontaker, har hørt flere sier de gjerne kunne doblet antallet i noen tilfeller! :)

  Ellers er pendellamper lekre, jeg har også sansen for alle du viser der! Noe som er litt annerledes, som et smykke! :) Du finner vel på noe lurt tenker jeg! :) Gleder meg sånn til å se!

  Håper du får en fin lørdag! :)

  GODKLEM

  SvarSlett
 2. jeg er et lampenaut! Men jeg syns vakre lamper er så nydelig hos andre! Men jeg har jo et par hus, så NOE har jeg måttet lære meg. For eksempel å tenke mindre på utseende og mer på funksjon, mål og varighet. Velge lamper som er tidløse, for skulle jeg byttet lamper like fort som jeg endrer favorittfarve ville det blitt annenhver år. Og sånt er dyrt :) jeg klarer for eksempel ikke sånn knalllysegrønt nå men hadde hele huset fullt bare for 4 år siden. Og så tror jeg jeg ville funnet en totalleverandør der jeg bodde så du kunne fått et godt tilbud og om det skulle være noe så er det lett å fikse i og med at butikken er nærme. . . Tja det var mine lampetanker :) btw syns jeg ikke det ser ut som et fengsel Hihi

  SvarSlett
 3. Jeg står foran min flytting nr. 30 nå og jeg har kontroll på det meste, men mitt svake punkt er lamper og belysning, fytti katta det er vanskelig assa!!! Og det eneste glupe jeg kan si om stikkontakter er at det er aldri mange nok. *sukk*

  Så lykke til med lys og stikk, it's a jungle... *♥*

  SvarSlett
 4. Fekk meg ein flir her i dag også; Dildo i børstet stål, hehe!
  Eg har ein billig ikealampe i børsta stål over kjøkkenbordet, men lite dildopreg på den.
  Fine og fargerike, og sikkert praktiske, lampar på dei to fyrste bildene.
  Led spot seier meg ingenting. MEN stikkontakter, DET må du ha rikeleg av, DET skjønnar til og med eg!!

  SvarSlett
 5. Vi har to like lamper over vårt kjøkkenbord. De ble kjøpt på IKEA, da var vi på sparebluss. Over arbeidsbenkene og øya har vi skinne med 3 lyspunkter fra Herstal. Da brukte vi litt mer penger. Våre lamper er nøytrale, men så har vi farger på veggene.
  Men mitt viktigste råd kommer nå: Sett stikkontaktene på kjøkkenet akkurat over benkene. Her hos oss ligger de fleste sammen med lyslista under overskapet. Da blir det hele tiden masse ledninger ( fra brødrister, vannkoker, kaffetrakter/maskin) som går fra benken og opp. Ikke pent.

  Lykke til med alle valgene.

  SvarSlett
 6. Hei Pia!
  Jeg ville faktisk vært litt forsiktig med å velge farge på lampe,
  jeg tror nok du kunne tenke deg noe annet en grønn om
  fem år - så da er det litt avhengi av pris muligens?
  Jeg ville uten tvil valgt hvitt, husk dette er bare begynnelsen,
  hvis du tenker 'at du ikke skal ha alt hvitt' på teppe, gardin, sofa osv.så blir det
  visuellt kaos:-) Ok, om du velger en farget lampe, så pass
  på at du tenker hvitt eller natur på 80% av de neste valgene du skal ta.
  Sort er jo også en tøff variant på pendler.
  Den siste lampen du viser er min favoritt!!!
  lykke til!

  SvarSlett
 7. Heisan!
  Jeg håper du velger noe med farger - skikkelig kule fargeklatter, men som nevnt over her så kan jo smaken endres over tid, så det er nok ikke lurt å ta de dyreste.
  Hm, vanskelig det der. Jeg finnes ikke hvit selv, og føler fort at det blir sterilt uten noe farge..

  Husk mange stikkontakter ved kjøkkenbenk/øy, der snakker jeg av dyrekjøpt erfaring!

  Lykkeliten

  SvarSlett
 8. Pendel? Hva er pendel? Er de lampene du viste frem pendellamper? Hvorfor kalles de pendel?
  Men de var fine alle sammen. Som om det hjalp deg...

  Det eneste tipset jeg har er å plassere de lampene som skal over bord, kjøkkenøy osv på en sånn måte at man kan flytte om litt på møblene, uten at lampene plutselig henger feil. Om det er mulig.

  Hilsen Guro, med mange borehull i taket :)

  SvarSlett
 9. Du ber jo om tips, så da vil du vel ha det.
  Jeg har akkurat ommøblert i spisestua, og lampen som før hang fint over bordet, henger nå i ingenmannsland.
  Tips nr 1: Jeg har derfor kjøpt lister på IKEA som man kan henge pendel-lamper i. Ett lite kjekt adapter på toppen kan monteres på lampeledningen, og som at lampene kan flyttes. Kan henge opp flere hvis vi skal ha langbord osv.
  Det synes jeg høres genialt ut, (men har selvf ikke fått skrudd de opp ennå.)
  Dette systemet er nok ikke for de tyngste glass-skjermene, men tips nr 2 kommer her: kjøkkenlamper må kunne vaskes lett. Mye skit&drit på et kjøkken.

  Form og farger blander jeg meg ikke borti, der står du på egen hånd.

  God helg!

  SvarSlett
 10. Haha,kjenner meg igjen i det du skriver..enda nå har vi bare renovert/pusset opp, og bare en rekkehusleilighet..men alle disse spm..skal de ingen ende ta? og når man først nærmer seg enden husker man jo ikke hva i alle dager man avgjorde å ha der og der i begynnelsen uansett..

  Lykke til!! Morro å se ting falle på plass og bli akkurat som man ville..trur jeg.. el hvordan var det nå igjen? :)

  SvarSlett
 11. Sett haugen på av stikkontaktpunkter i huset! Vi var for forsiktige når vi bygde, og gjett om vi angrer nå! Det blir alltid annerledes enn dere planlegger mht. til belysning, hvor tv eller pc skal stå osv. Så ikke spar på kontaktpunkter i huset.
  Ps. Går du til Åpent Hus-bloggen, så har hun lampedilla. Du vil finne mange gode forslag der:-)
  Troli

  SvarSlett
 12. Så fint fengsel dere får! Ser veldig spennende ut :)

  LED-spotter er visst veldig bra, mye mer brannsikkert enn vanlige spotter. Og plassbesparende, såvidt jeg har skjønt. Skal ha noen sånne fænsi spotter vi også etterhvert. Vet bare ikke hvor!

  SvarSlett
 13. Man kan aldri være for tidlig ute vet du. Lykke til i lampejakten. Jeg liker farger, men tar meg stadig i å synes at de som har msse hvite lamper hjemme har det veldig fint.

  SvarSlett
 14. Lamper i 2011 er vanskelig -synes jeg.
  Man kan ikke få tak i lyspærer lengre, der lyset er fint og soft. Flere og flere lamper krever de der bittesmå skrekksykehushvite lyspærene som jeg synes gir et utrolig ukoselig lys (klarer faktisk ikke fatte hvordan noen orker å leve med slike lyspærer) Mitt eneste råd er derfor at over benk og spisebord bør lyset gå nedover, og ikke ut til sidene.(spesielt over benken), og da må lampeskjermen være tett (som den første du viser). Jeg kjøper lamper på Bolia. Og finner INGENTING ellers.

  SvarSlett
 15. Guro: En pendel er en sånn lampe som henger ned, ja;)

  Designhund: Jeg tror liksom at det blir et visuelt kaos uansett;) Jeg skal prøve å styre meg litt, men jeg trives så godt med farger!

  SvarSlett
 16. Digger den øverste lampa! Jeg er ikke så glad i så synlige, krøllete lampeledninger jeg, da, sånn som på bilde 2 og 3. Er rotete nok rundt meg om ikke lampeledningene skal skape et rotete inntrykk også. ☺

  Elisabeth (fortsatt med bloggertrøbbel)

  SvarSlett
 17. Fargerike pendellamper er SÅ fint! Her er også en nettside med mange fine lamper: http://rifraf.no/takpendel.html

  Lykke til med lampene!

  Hilsen Ingunn.

  SvarSlett
 18. Nettopp grunnen til at vi ALDRI: ALDRI: ALDRI skal bygge hus! Det er HELT UMULIG å se for seg noe som helst, før man har brukt det MINST en måned (et halvår) så man vet hva som IKKE funker! Det vi driver med nå, er ille nok. Og vi har bodd her i to år..

  Vi har veldig ulik smak, så jeg avstår fra å gi noen råd - men jeg likte fasongen på de på bilde nr.2 og 3 :)

  SvarSlett
 19. Ingunn: Har Rifraf lagret;)

  Mariann: Diplomatisk svar;)

  SvarSlett
 20. Hei, jeg har en slik Fly pendel lampe (som på bilde nummer to) både på kjøkkenet over spisebordet og på soverommet vårt og er super fornøyd med den!
  Spennende å lese om husprosjektet deres. Fikk nesten litt lyst (sier nesten, fordi jeg også husker alt arbeidet) å bygge på ny.

  God lørdag
  Klem

  SvarSlett
 21. Her er en fin blogg du burde se på, de har også bygd hus. Hun er super flink og har skrevet masse.

  http://www.snedesign.com/

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 22. Du vil ha sånn som du ikke dunker hodet ditt i .
  Helst en av de tre øverste, vi liker ikke blendahvite hus.

  Men når du først konverserer med elektriker:
  HUSK Å FÅ NOK STIKKONTAKTER!!!

  Så langt de er kommet med huset,
  herrepitter, hvor fort det går!

  SvarSlett
 23. Jeg ønsker meg ihvertfall en chipsy lampe til å ha over vårt spisebord når vi flytter. Jeg forelsket meg i den hos en venninne for en stund siden. Den er ikke fullt så hvit som den ser ut på dette bildet, men kanskje litt fargeløs for deg!? Man får den i to forskjellige størrelser. Her kan du ihvertfall se den http://www.lampehuset.no/taklamper/hengende-lamper/chipsy-taklampe-52481

  SvarSlett
 24. Det er en grunn til at vi fremdeles ikke har lampe over spisestuebordet, etter å ha bodd her i snart to år. Lamper er vanskelig!!

  Vi har kun hvite lamper i huset, det gjør det enklere å velge fargeklatter på andre gjenstander synes jeg.

  Hvis du vil ha farget lampe, kan det sikkert være smart å sjekke om den lager vanlig gult lys, eller om fargen på lampen smitter over på lyset. Ekkelt om alle som sitter ved bordet blir helt grønne i trynet hvis den grønne lampen lager grønt lys;-)

  Vil du se lampe nr 2 "live", så tror jeg det er den de har på Arnold B på Stortorget.

  En av mine favoritter er Louis Poulsen Collage 450 Pendel (http://www.lyseideer.no/belysning/taklamper-hengelamper/louis-poulsen-designbelysning/louis-poulsen-collage-450-pendel). Den finnes i flere farger og er ganske stor, men dyyyyr...

  Ha en fortsatt fin helg!

  Hilsen Ann Kristin

  SvarSlett
 25. PS! Var det ikke to hus som skulle bygges der dere bygger? Vet du om det andre er solgt?

  Hilsen Ann Kristin en gang til

  SvarSlett
 26. Dritlekker den siste du viser her da!! Det finnes så utrolig mye tøft! Personlig blir designerlamper nedrprioritert her i huset. Blir mye ikea her da ;) bortsett fra Lisbeth Dahl sin hvite lysekrone som svinger over spisestuebordet mitt. Men den var jo faktisk rimelig!! Så kjøpte jeg en ny papir-kule skjerm på tilbud på Åhlens nå til 50kr, på tilbud!

  Kunne gjerne tenke meg en louis poulsen pendellampe. Det kunne kanskje passet deg da. Få inn litt farge i selve ledningen, men nøytral skjerm, så slipper man å få det helt crazy, men alikevel ha litt farger i hus!!

  Lykke til med valg! Husk at det finnes mange rimelige lookalikes av kuuuule designergreier! Bare man har tid å lete litt her og der ;)

  Opplyst klem fra meg!

  SvarSlett
 27. Jeg har den grønne kartel lampa over spisebordet (med riller)..den er veldig grønn!, men jeg er absolutt ikke lei selv om jeg ikke har spesielt mye farger ellers (eller kanskje nettopp derfor), og vi har hatt den i 2 år nå.

  SvarSlett
 28. Lo høyt og godt over lampeforslaget til elektrikeren :-D Det kan vel ikke være så lett å bestemme seg for sånn nå.... Har ikke noen gode forslag å komme med her og nå, men skal ha d i bakhodet :-D Likte godt den hvite jeg da...

  Fortsatt god helg - klem Siv

  SvarSlett
 29. Likte dei fargerike eg;) Men spørsmålet då er: kva farge veljer du?!

  SvarSlett
 30. Oi, lamper er ikke lett! :) Dersom du går for de fargerike, så IKKE ta en SVINDYR lampe! Det må være OK å bytte den ut når du går lei fargen, uten at du griner over pengene du brukte på den! Farge er anyway gøy, og på vei inn i moteverden vår! :)
  Vi har en kjempetøff kjøkkenlampe, den består av 3 smålamper som henger sammen i ulik lengde. Jeg er veldig glad i den. Vi skal også flytte, har kjøpt oss drømmetomt/hus på nesten 8 mål....tomta altså... :) Trær og litt skog, og en vakker hage!! Huset er allerede bygget, så jeg må ta til takke med de stikkontaktene som er! ;)
  Men vi bygget huset her for 8 år siden, og det var MYE å ta stilling til! Men start tankeprosessen nå, begynn å møbler i hodet når du går fra rom til rom, det hjelper faktisk!
  God helg!

  SvarSlett
 31. Til tross for min store protest mot hvitt har vi nesten bare hvite lamper. De gir jo godt lys, og det er viktig for meg. Når det gjelder fagede lamper er jeg opptatt av at de skal gi et lys som er varmt. Vi har en orange av de i mange farger i nr 2 bildet ditt. Vi digger den, og den gjør virkelig rommet. Har den i stua, med orange sofa og crazy sort og hvit tapet.

  SvarSlett
 32. Kule lamper i kule farger. Men jeg liker best lamper som er oppi taket. Synes sånn hengelamper blir litt i veien. Vi flytter litt rundt på spisebordet alt ettersom hvor mange vi er og da er det greit at vi ikke har en lampe som henger. På kjøkkenet MÅ det først og fremst være VELDIG godt arbeidslys.
  Ellen :)

  SvarSlett
 33. Kjempevanskelig. Ikke lett å ta så mange valg før huset er ferdig. Jeg og er sånn at jeg helst vil se det når rommet er ferdig og møblene er plassert. Aner ikke hva jeg hadde valgt.
  Ser ut som et fantastisk kjekt hus da.

  SvarSlett
 34. Har du sett denne bloggen her?
  http://dengodefeen.blogspot.com/
  -hopp for all del over alle håndarbeidstriks :)
  Syns hennes hjem er en kjempeinspirasjon. Hvor all basis er hvitt, men med masse farger.

  Av lampene du viser, så stemmer jeg (ja for det var stemme vi skulle ikkesant?!) for den hvite. Har man masse penger og kan bytte ut titt og ofte så kan man gå for en av de først og bytte ut når man blir lei.
  Har man ikke tenkt til å bytte så ofte så er det best med hvitt (syns jeg) og heller ha masse farger på tekstiler og ting.

  Kjempe spennende å følge husutvikling til en som ikke er perfekt på interiør barometeren, men heller på midten/normal/som folk flest.
  Det liker vi!!

  Lykke til :)

  SvarSlett
 35. Dagdrømmeren: Hvilke farger er deres lamper? Får for eksempel grønne lamper grønt lys?

  Nette og Mona: Takk for tips!

  Ann-Kristin: Den andre tomta er solgt, ja.

  Tina: Den gode feen følger jeg, ja:)

  SvarSlett
 36. Ann-Kristin: Utrolig stilig lampe!!

  SvarSlett
 37. Hei, hei! Lamper er jo alltid en utfordring. Selv har jeg akkurat fått opp denne:

  http://www.lyseideer.no/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Taklampe_Louis_Poulsen_Collage_600_Snow_White_80x90.jpg

  over spisebordet og er veldig fornøyd. Er stor og gjør litt ut av seg, men veldig fin altså. Den kommer også i noen sprekere farger.

  Uansett - lykke til med valget :-)

  Linda

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails