onsdag 11. mai 2011

Huset bygges

Jeg blir jo nesten rørt over all husinteresse. Jeg har ikke til vane med å holde leserne oppdatert om all vår leven og virke, men føler at jeg får dele litt med dere som kommer med gode tips og råd.

Vesla er stadig og inspiserer tomta.
Vi aner jo ikke hva vi skal inspisere, men vi er nå oppom i ny og ne.

Huset er tegnet og bestemt. Både ytre og indre tegninger. Jeg har fundert på dette med å legge ut plantegninger. Det gjør meg ingenting at dere som har spurt får se dem. Dere faste lesere "kjenner" jeg. Men jeg liker ikke helt at vilt fremmede skal få innsyn i absolutt alt i vårt hus. Tanken på at vårt nye hjem i detalj skal ligge ute for allmennheten, liker jeg ikke helt. Derfor velger jeg å gi dere smakebiter, men ikke absolutt alt.

Det blir plass til å sove i huset

Mye innvendig er bestemt, sånn som at vi skal ha parkett oppe i stue/allrom/kjøkken (åpen løsning), og fliser nede i gang (eller må vi si hål?). Men hva slags fliser er ikke bestemt. Kjøkken- og baderomsinnredning er med i leveransen, men vi har selvfølgelig anledning til å oppgradere.


Det stikker en del dingser opp. Det er ledninger som skal føre strøm og vann, har jeg blitt fortalt.

Vi har ikke flust med penger. Vi må holde oss i nedre prisklasse på mye, men det er jo greit nok. Da kan jeg drømme masse, men når valget må tas, er det egentlig ikke så mye vi har å velge i.

Utvendig skal huset beises i fargen brunsvart. Som da er en sånn brunsvart farge.
Det er ganske mye isopor på tomta.

Og innvendig heller vi mot hvitnyansen chi, for det ser jeg at mange sånne flinke interiørdamer velger.

Men så MÅ jeg ha noen fargeinnslag. Klarer meg ikke uten. Jeg har fabulert om noe knæsjt på kjøkkenet. Hva kan vi ellers gjøre? Dører i ulike farger? En kul tapet på en vegg i gangen? Vaskerommet kan være knall?
Det blir en del vinduer i huset.

Ha en super dag, med eller uten husbygging!

28 kommentarer:

 1. Arti å følge med syns jeg! Og ja, DU bør absolutt ha en fargeplett eller to ja... hva med noen knæsje veggtepper? Mosaikkvindu? Service i pang-farve?
  Lykke til i alle fall :)

  SvarSlett
 2. Så kult! ;) vi bygger selv og det tar tiiiid, men vi begynner å se enden i tunellen.
  Her hos oss er det bare en snekker (familie) som bygger for oss, men jeg regner med at det går fortere for dere! Mange valg som skal tas fremover hvertfall ;) håper vi får følge med litt videre. Husbygging er spennende ;)

  SvarSlett
 3. Spennende, spennende! Ja, det er mange valg som skal tas. Mye man aldri hadde tenkt at man måtte ha en mening om:-)
  So far høres det ut som gode valg som er tatt! Bla at det er plass til å sove og at det blir en del vindu :-)
  Ha en finfin dag.

  SvarSlett
 4. Vaskerommet kan absolutt være i en knallfarge!

  SvarSlett
 5. Så spennende med husbygging! Tomta så også veldig flott ut ved siden av fjellveggen.

  Idéer til litt farge inn på vaskerommen, gangen, noen av barnas soverom: synes det er veldig fint med en vegg i en annen farge, eller kanskje bare ei stripe (en halv til en meter tykk) med farge på en vegg.

  Lykke til i planleggingen. Det er jo så gøy.

  Klem

  SvarSlett
 6. Spennande! Greit å ha det meste i lys farge. Etterkvart vil du sjå kvar det passar med farge. Og du hadde no nokre spreke kjøkkenforslag...

  SvarSlett
 7. Når det gjelder knæsj vaskerom så anbefaler jeg virkelig å gå for samme løsning som Atle Antonsen. Den som eide huset/leiligheten før han hadde flislagt vaskerommet kun med prøvefliser! Han hadde altså gått rundt til x antall forhandlere og fått forskjellige fliseprøver. Det resulterte i ett svært så fargerikt og anderledes gulv kan man si! Artig :)

  SvarSlett
 8. Så kjekt at det blir vinduer i huset... og plass til å sove ;o) Det blir nok et bra hus!

  SvarSlett
 9. Annie: Jeg leste om det vaskerommet en gang, ja! Men tror vi dropper fliser på vegger....

  SvarSlett
 10. Kult at dere har kommet så langt :)
  Knallfarge på en vegg i stuen?
  Vaskerom kan være knallfarge ja!!

  Gleder meg til å se fortsettelsen :)

  SvarSlett
 11. Det er så spennende med husbygging. Blir like fasinert hver gang jeg ser et fiks ferdig hus der man for en stund siden så bare grunnmur, rør og rot!Det må være en kjempespennende tid for dere!!!! Fargeklatter høres ut som en absolutt nødvendighet, ja:-)

  SvarSlett
 12. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet :)

  For at dere skal bli fornøyde, er det viktig at dere velger det dere synes er fint, og ikke er så opptatt av hva som er "inn". Jeg klarer ikke se for meg et hus til dere uten innslag av farger ;) Lykke til med valgene fremover.

  Hvordan går det med midlertidig bosted?

  SvarSlett
 13. Husk å få innbygd eit arkivskap til julekortene. ;)

  SvarSlett
 14. Puh! Nå ble jeg lettet - godt dere får plass til å sove i huset :D Skjønner godt at du ikke har lyst til å dele absolutt alt. Med unntak av bryggerhuset vårt, føler ikke jeg så veldig for å flashe absolutt alt heller. Tross alt så er jo hjemmet noe privat, i motsetning til bloggen. Bedre med små detaljer ;-) Hva med å la fargeklattene komme i form av tekstiler? Puter, tepper, gardiner osv. Da kan du jo bytte ettersom du har råd og lyst på noen andre farger å se på? :-)

  SvarSlett
 15. vinduer er absolutt en fin ting :) Ellers kan det fort bli litt mørkt og dystert ;)
  Lykke til :))

  SvarSlett
 16. Så fort det går! Når skal huset være ferdig? Har dere solgt?

  SvarSlett
 17. Så greit at det blir en del vindu i huset!! : ) Hihi...!!

  Spennende å følge huset deres. Syns absolutt du skal satse på noen vegger med litt knæsj farge et par steder i huset. Enten maling eller en tøff tapet. Det høres ikke ut som deg at alt skal være chi!!!

  KLEM!!

  SvarSlett
 18. Så spennende!

  Her finnes ingen utsikter for å få bestemme sitt eget hus.. :(
  Klart du må ha farger!
  Ha noen flotte tapeter på en og annen vegg,
  og fargerike gardiner osv.
  :)

  SvarSlett
 19. Anbefaler denne tråden hos Kvinneguiden. Mange gode råd og tips:

  http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=127378&st=0

  SvarSlett
 20. Det må være en spennende prosess å være med på. Jeg ville også gått for hvitt på veggene. Andre fargeinnslag er jo så lett å få til på andre måter. gardiner, møbler og annet stesj.
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. Dette blir spennende! Rekner med vi får omvisning på innflytnings-blogge-festen?

  SvarSlett
 22. Kule fargerike slike respateksplater eller hva det er (glass/plastikk aktig) over kjøkkenbenken!!!!

  :D

  SvarSlett
 23. Ser ut til at det var litt av hvert for vesla å styre med der...

  Vi valgte også chi i stua, intetanende om at bloggedamer velger akkurat den nyansen. Syntes navnet var det stiligste, haha...

  SvarSlett
 24. Så spennande med husbygging! :)

  SvarSlett
 25. Jeg anbefaler å ikke velgeskiferfliser å hålen. Det har vi og det er et mareritt å hoolde rent. Som om jeg ikke misliker å vaske gulv nok fra før, gjør disse jobben til en skikkelig "ned på knærne og skure" jobb.

  SvarSlett
 26. Det er veldig stas å følge med på dette store husprosjektet!
  Jeg velger å ha farger i interiøret istedet for vegger, fliser..ol. Det er så mye lettere å bytte ut når man blir lei, tenker jeg da;)

  Men et tips. Ikea har skap hvor du kan velge den fronten du vil. Det er en glassdør hvor det er plass til f.eks tapet eller stoff bak. Dette kan du bare bytte ut så ofte du bare orker, og der kan du virkelig kjøre på med de fargene du måtte ønske:) Vi skal ha et slikt skap ved siden av kjøkkenet. Vi får se hvor fargerikt det blir!

  Tror vi begge har gjort et godt valg når det gjelder trapp:)

  SvarSlett
 27. Spennende å følge med her, ser ut som det går fort!

  Enig med deg i den chi-fargen, og så kan du ha en vegg med en knalltapet i flere rom, ikke bare gangen. Soverom, spisestue etc.

  Men det kommer litt an på formen og bruken av rommet, hvor vinduene er plassert osv. Noen malerbutikker har konsulenter som kommer gratis hjem til deg med forslag, det kan kanskje være et tips? Det er det hvertfall i hjembyen min her på vestlandet, jeg ville hørt litt rundt jeg. For akkurat det der med å gå rundt og se i butikker og leite kan være ganske tidkrevende. Men gøy!

  SvarSlett
 28. Lurer på om du har lest allofirina.com ? hun er ei flott og fargerik dame ;) Blir spennende å følge deg videre :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails