torsdag 28. april 2011

Stramt og moderne? Eller farger?

Vi har vært og snakket med kjøkkenleverandøren. I vår husleveranse er det tegnet inn et kjøkken, men vi ville ta en titt på hva slags kjøkken det egentlig er vi får.

Kjøkkenet vårt blir greit, glatt og hvitt. Veldig stramt og moderne, ble jeg fortalt. For utfra våre ønsker, fant de nemlig ut at det var noe stramt og moderne som passet oss. Og jeg synes vårt kommende kjøkken ser flott ut - det er enkelt og fint og uten fiksfakseri.

Jeg prøvde meg med et par forslag angående benkeplate og håndtak og sånn, men det er viktig å få en helhet i det stramme og moderne kjøkkenet. Ble jeg fortalt.

Sånne kanter rundt benkeplata er visst også vesentlig. Der kan man ikke velge hva som helst, for det kan fort bli skjærings.

As if I care.

Jeg var tilbøyelig til å droppe ei sånn dør foran oppvaskmaskinen for å spare noen gryn, liksom. Men da blir ikke stilen så stram, da.

Et sånt kjøkken skulle jeg gjerne hatt.
 For dette er da både stramt og modene, men samtidig fargerikt og kult?
Det blir vel ikke akkurat dette fra logos vi får.
Men gjerne noe lignende.

Og jeg tror jeg dropper å fortelle at denne stramme og moderne kvinnen har planer om en knall gul tapet klæsja inn midt i alt det stramme og moderne. Eller kanskje en malt vegg?

Uansett. Føler på meg at det kan bli litt skjærings der. Skjærings mellom det stramme og moderne kjøkkenet, og Pias knæsje tapet.
Tapet hadde vært kult på en eller annen vegg. Illustrasjon fra Stephanie Levy

Har du et stramt og moderne kjøkken?
Og bør jeg ha en vegg med tapet på kjøkkenet, eller skal jeg nøye meg med en vegg i knall farge?

Dristig kjøkken. Jeg liker. Mannen hadde fått kvalmefornemmelser. Også fra logos

For farge MÅ jeg bare ha, skjønner dere. Noen bare MÅ ha sinkbaljer med englevinger og kaniner, jeg bare må ha farge. (Og når jeg sier farge, så mener jeg FARGE. Ikke beige, lissom.)

Respect.

Ha en fargerik dag, med eller uten kjøkken!
Og dette skulle ikke ut nå, men mens jeg drev og la inn bilder, trykket jeg på et eller annet. Så jeg får kaste det ut.

34 kommentarer:

 1. det dristige kjøkkenet du liker er helt i min gate:) Ganske likt mine ønsker for vårt nye kjøkken:) Hva som er stramt og stilig, synes jeg er helt urelevant, den som bestemmer er den som skal bo der og bruke kjøkkenet:) La fargene ta over, Pia:)
  Kult med gul benk og gul vegg jaaaaa:) Gleder meg jeg nå:) På dine vegne...spennende å se hvordan huset blir:)
  Har dere sett på Corian benkeplater? Dyrt, men utrolig vakkert i alle regnbuens farger og mønstre kan du få Corian:)
  Trine:)

  SvarSlett
 2. Vi har et kjipt og gammelt kjøkken som jeg hadde byttet på flekken om jeg kunne. Og da gjerne til moderne og stramt.

  Visst du vil ha tapet, ville jeg iallefall valgt noe som kan vaskes/tørkes av. Fordelen med å male en vegg er jo at du lett kan forandre knæsjfarge.

  Forøvrig digger jeg kjøkkenet på det øverste bildet! Jeg er litt usikker på det gule, men selv kjøkkenet var flott!

  SvarSlett
 3. Jeg tror jaggu Randi er enig med Mannen ;)
  Forresten, da vi skulle bygge hus, startet vi med kjøkkenet.
  Vi tegnet huset selv, og startet med kjøkkenet. Så tegnet vi inn de andre rommene sånn som vi syntes det passet.
  Det første av innredning som var klart, var kjøkkenet.
  Det første rom som var klart for bruk, var kjøkkenet.
  Hvor sitter jeg nå?
  KJØKKENET!
  Kjøkkenet er husets viktigste rom! Etter min mening :)

  SvarSlett
 4. Ahh, slike kjøkken skulle gjerne jeg også hatt! Men det har jeg ei.. Men etter å ha malt over de tidligere eiernes ROSA fliser på kjøkkenet...har vi i hvertfall..ja, ikke-rosa kjøkken!
  Et rungende ja til tapet. Kul kontrast. Og, det er vel ganske stramt og moderne å være kul, er det ikke? Kule folk er jo som regel litt stramme i maska...

  Ha en moderne torsdag!

  SvarSlett
 5. He he, vi har knall grønn tapet på kjøkkenet nå. Og det synes jeg er stas. Men er moden for fargeskifte. Gult er kult:)

  SvarSlett
 6. Vi hadde et stramt og moderne kjøkken. Det varte nokså nøyaktig fra huset ble kjøpt ( med nyoppusset kjøkken) og til vi plasserte første bananeske på den stramme og moderne benken. Nå har vi et familiekjøkken med bruksspor, viktigheter og uviktigheter liggende hist og her og en drøm om at det en gang skal gjenoppstå i all sin glans og glorie.

  SvarSlett
 7. Ja du Pia , NO SNAKKE VI ! Jeg hadde garantert trivdes med det siste kjøkkenet . Farger er no jeg ikke klarer meg uten . Og gult er kult PIA ;)Artig å se hva det blir til :)
  Janne

  SvarSlett
 8. Er vel ikke den rette til å komme med dristige råd, safer mye for tiden. MEN et tips er jo å bruke en glassplate på veggen over kjøkkenbenken (som vist på et bilde her) og ev ha en kul tapet el bak. Så kan du bytte ut innimellom også :) Hvis du skulle gå lei eller finne ut av en ny, kul farge etterhvert.

  SvarSlett
 9. Helt klart ja til farger!

  Jeg har gul tapet på kjøkkenet -et rom som forøvrig verken er stramt, moderne eller ryddig, men som reddes av nettopp tapeten. Synes jeg! Hurra for gult!! :) Jeg har lakket 3 strøk over tapeten (som er plassert over benkeplate og vask) - og i følge fagfolk skal den nå tåle det meste. Time will tell...

  Ellers er mine barn veldig oppgitt over meg- jeg er dønn kjedelig som ikke blogger om noe gøy... De har nemlig sett ditt innlegg om såper- og det gjorde inntrykk!!! Slike ting skal nemlig en kul blogg handle om- såper formet som kaker :)

  SvarSlett
 10. Farger er tingen:) MEN gjern med hvit grunnfarge og flust med fargedæsjer på alt annet!!

  SvarSlett
 11. Farger! Og gjerne tapet! :)
  Det øverste kjøkkenet er kjempestilig!

  Det er ikke kjøkkenet mitt. Jeg har malt over bestemorflisene (hvite fliser med blomsterfliser hist og her innimellom...), men kjøkkeninnredningen står som da jeg flyttet inn, og for å si det mildt, den er ikke særlig fin.
  Hadde jeg hatt ubegrenset med cash, så hadde hele skiten skutt ut av leiligheten og landet på fyllinga.

  Gleder meg til å se hvordan nykjøkkenet ditt blir! :)

  SvarSlett
 12. Vi har pussa opp kjøkkenet nå! Kjøpte ei helt enkel hvit kjøkkeninnredning på ikea og har hvite vegger. Men jeg har mildt sagt endel skapfyll og ting og tang med farge på da, så da ble det en fin balansegang! Gleder meg til å se det nye kjøkkenet og huset deres. Syns du skal gå for en tapetvegg ja!! Man blir jo så glad av litt farger i hverdagen:)

  SvarSlett
 13. Selv hadde jeg nok ikke klart å leve med noenting som helst stramt og moderne.
  Men gjerne med farger!
  :)
  Få inn farger!
  Og mønster!
  I blanding!
  :D

  SvarSlett
 14. Et funkishus krever/tåler et kult og sprekt kjøkken! Blir helt feil med bonderomantikk og rosemaling der liksom... stå på krava!:)
  Men kanskje greit å ikke gå helt over the tops på de dyreste elementene, og ha noen elementer man enkelt kan bytte ut hvis man ønsker det? Man kan jo bli lei etter 5 år. Det er kjedelig. Og dyrt.

  Skulle veldig gjerne hatt et sprekere kjøkken. Men må vel leve med bjørka noen år til.
  Spennende å se hva det blir til slutt...:)

  SvarSlett
 15. Æsj, ser ut som det er bare jeg og Piamannen som ikke er såååå gira på disse fargene :o

  SvarSlett
 16. Randi: Du har antageligvis mer enn halve Norge med deg, men folk er høflige, vet du;)

  SvarSlett
 17. Ja til FARGER! Nå har det vært nok med hvitt og sterilt syns jeg! (som aldri kom dit... nå er snart heimen moderne igjen, hihi) Men viktigst er at man trives og kan bestemme sjæl! (ja litt kællen også da... og ungæne selvfølgelig!)

  SvarSlett
 18. herlige farger, elsker sånt hos andre! Men det er ikke meg likevel...nå er jeg bare glad for jeg fikk fikset feilen så jeg kan kommentere hos andre igjen.


  Og takk for foundation!

  SvarSlett
 19. Jeg synes gul tapet høres herlig energisk ut. Det skal være litt energi på kjøkkenet. Samtidig er det greit at det er lyst. Jeg er superfornøyd med de knallrøde veggplatene på kjøkkenet våres. Flott med noen fargeklatter når alt ellers er hvitt.
  Ellen :)

  SvarSlett
 20. Gult lyser jo virkelig opp! Men personlig ser jeg så sykelig ut i gule klær, og så mye tid som man jo faktisk bruker på kjøkkenet tror jeg det ville bli stressende, når mor alltid ser ut som om hun har en fot i dødens forgård. Jeg synes det er en flott farge, bare ikke rundt meg..
  Men jeg er 'for' farge på kjøkkenet. Vi har en grønn vegg med plexiglass foran mellom overskapene og benken, og den synes jeg er kjempefin. Har nettopp matchet den opp med en grønn plakat på en annen vegg. Liver opp i resten av maximalismen vår..

  SvarSlett
 21. Hei, og tusen takk for pakken i postkassen:-D

  "Gult er kult" sto det på Solo-klistremerket jeg hadde på døra til rommet da jeg var liten, og mottoet gjelder visstnok i interiørmotene nå for tiden. Lykke til med valget! Vi har forsøkt å velge farge til kjøkkenet i ca en måned nå, uten å klare det...

  SvarSlett
 22. Vi kjøpte oss nytt kjøkken i går. Til vårt gamle, lille rekkehus, altså. Jeg elsker farger. Rødt aller mest, men gi meg gjerne andre sterke farger også.

  Kjøkkenet blir hvitt. Glanset hvitt. Svart steinbenkeplate. Ingen overskap. Tror vi ender med hvite fliser også. Har jeg resignert? Neeei, men av og til får mannen min vinne. Jeg har tenkt meg en fargerik tapet over flisene og på de andre små veggflatene vi står igjen med etter å ha revet halvannen vegg. Den kan jo byttes ut, så der har han ikke noe han skulle ha sagt. (Nei, jeg tror ikke han leser bloggen din...)

  Det hvite gjør forhåpentligvis at vi har et kjøkken vi kommer til å like lenge (og at vi begge to liker det), og så kan vi forandre det som er enklere å gjøre noe med akkurat så ofte som jeg får ektemannen til å utføre ordrene mine. ;-)

  SvarSlett
 23. Gult er kult...men RØDT er veldig bra det også! Men som sagt før her...det viktigste er jo hva man trives i sjøl :-) ikke hva som blir skjærings for leverandøren...

  SvarSlett
 24. Høgglans gir fort flekkar og ikkje lett å få vekk har eg hørt. Masse utskjæringar i dører gir også flekkar. Elskar kvitt og fargar i ein glad kombinasjon. Og masse djupe skuffer og god plass til søppel.

  SvarSlett
 25. Eg ville tatt ein stor og nydeleg tapet med vakre vargar og eller eit vakert motiv for å skape kreativtet på kjøkkenet :D Likte det med gul disk, gul er ein litt sånn humørfarge.

  Og god fargedag tl deg og! Skulle hatt den same tradisjonen som India med å kaste fargar påkvarandre ein gong i året :)

  SvarSlett
 26. Ååå, det første kjøkkenet kunne jeg tenkt meg:),
  det var råkult:), er ganske så svak for gult;).
  Klem

  SvarSlett
 27. Jeg har et klassisk kjøkkent, helt nytt i så måte. Liker nok best å bruke farger på tekstiler og ikke så mye på vegger, selv om jeg har gjort noen unntak. Men det som er viktig er å få det slik du/dere vil ha det og ikke høre på alle (oss) besservissere.. tjihi :) Et splitter nytt kjøkkent blir bra uansett tror jeg.

  SvarSlett
 28. Jeg stemmer for en lilla vegg. Gult blir for påske for meg, sorry. Men enig i at farger gjør seg. Helt hvitt er kjedelig.

  SvarSlett
 29. Farge må til vettu! Det nederste eksempelet var litt mye for meg også, men all white (eller beige *grøss*) blir for kjedelig. Blir spennede å se hva du får trumfet gjennom;o)

  SvarSlett
 30. Holder med deg i at farger gjør seg. Som innslag. Jeg hadde gått for en vegg med knæsj tapet. Kanskje kunne man også hatt samme tapeten mellom over- og underskapene på kjøkkenet (eller skal det være så moderne at overskapene utgår?), med sånn glassplate foran?

  Heldig dere er som skal bygge!

  SvarSlett
 31. Jeg ville hatt et hypermodernekjøkken, MED farger og blanke flater. Om det var altuelt. Vårt kjøkken er autentisk 50-talls-bjørkeinnredning, lakkert og konstruert på stdet. Gule vegger. Orginale fliser i blått og grønt. Så det kjøkkenet skal vi beholde. en turkis, en lilla, en limegrønn og en orange stol. Rød gardin. En dame sa en gang at hun synes vi har et lekent hus. det tar jeg som et kompliment, og det var nok ment som det og. JEg ville gått for hvit innredning, blank. Og farge på veggene.

  SvarSlett
 32. Ja beklager at korrekturleseren var ute et øyeblikk ovenfor her!

  SvarSlett
 33. Jeg er student og er overlykkelig over å ha et tekjøkken med hybelkomfyr så jeg slipper å bruke det skitne felleskjøkkenet til blokka... Vi har mil mellom livene våre akkurat her ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails