fredag 8. april 2011

Reklame. En bloggullgruve?

Jeg har sagt ja til å ha et par sånne reklameannonser ute på siden her. For det får jeg ikke penger, men jeg får noen produkter. Det er jo en grei deal. Og jeg unner både Ukeplan-Siri og Guttelus-Marianne kunder og suksess. Dette er småbarnsmødre som tør å satse, tør å prøve.

Jeg har ingen blinkende greier før eller etter mine blogginnlegg, men jeg har lagt ut noen rolige reklamedinger ute på siden. De plager ingen. Og jeg står ikke over dere lesere med ljåen og tvinger dere til å handle. Dere er oppegående, tenkende mennesker som kan gjøre egne valg. Akkurat som meg.

For meg handler blogging mye om å dele. Vil jeg skryte av ei flink sydame, eller en dyktig fotograf, så gjør jeg det. Har jeg sett en kul sofa eller et lekkert smykke, så kan jeg skrive om det, hvis jeg vil. Blogging fungerer som markedsføring. De fleste av oss nevner ei bok, ei veske eller et par sko i ny og ne. Vi får ikke betalt for å gjøre det.

Skulle noen prøve å kjøpe og betale meg, så får det skje på mine premisser. Jeg kan ikke sitte og skryte vilt av løsnegler eller emaljeskilt, når jeg samtidig synes at sånt suger.

Samtidig som jeg lette etter noen flashy bannere som jeg ville bruke til mitt 1.aprilstunt, hadde jeg også lyst til å forske litt på dette med reklamebruk. For man hører jo stadig at bloggere tjener så masse på blogging. Jeg har også fått spørsmål om jeg tjener mye på blogginga. Så begynte jeg å tenke: "Sitter jeg på ei gullgruve?".  Det ville jo være dumt å la en enestående sjanse gå fra seg.

Jeg fant ut at jeg ville teste ut Tradedoubler. Der kan man sjøl velge hva slags annonser man vil ha inne i bloggen sin. Jeg valgte ut noen reklamer jeg godt kunne ha klikka på sjøl.

Og den som lot seg friste av reklamen inne i bloggen min, ble nettopp meg.
Jeg klikket meg inn hit og bestilte noen påskeegg.
Og vips hadde jeg tjent 14 kroner!
Det var jo fint.
Men så, etter en uke med reklame, sto det plutselig at saldoen var oppe i 60 kroner og 80 øre! Vi snakker nesten en tier dagen!
Ok, ikke en gullgruve.
Mer en vanlig gruve.
Plutselig var jeg oppe i nærmere 61 kroner!


Min påstand er dermed: en håndfull bloggere tjener bra på blogging. Vanlige bloggere tjener minimalt. Eller ingenting.

Det er vel ikke så vanskelig å skjønne egentlig. Ingen betaler deg for å skrive om ungene dine eller at sola skinner. Det du kan tjene på, er reklame. Og skal du tjene noe på reklame, må du troppe opp annonseringa, bruke store og iøynefallende annonser, og du bør skryte massivt av produktene du reklamerer for i blogginnleggene dine. Og så bør bloggen din ha en god del tusen unike treff hver dag, og det er det vel de færreste av oss som opplever.

Men jeg lar reklamen stå litt til. Så skal jeg holde dere oppdatert om dette egentlig funker. Og det ender vel med at jeg booker et lekkert feriehus i Danmark eller bestiller et hotellopphold i Amsterdam.

Tror dere at mange tjener mye på blogging? Har noen av dere tjent noe på blogging?

Ha en grisk dag, med eller uten reklame!

34 kommentarer:

 1. God helg og klem, helt gratis♥

  SvarSlett
 2. Ikke mye penger i blogging for min del:-) Men jeg har faktisk fått den nyeste sagstasjonen fra Bosch (som jeg snart må skrive noe pent om...) til stor glede for nordlendingen.

  SvarSlett
 3. Jeg har bestilt sommerhus i Danmark! Men ikke via din link og ikke hos samme leverandør, så der gikk du vel glipp av en tier?

  Ble nysgjerrig på sagstasjonen til Barbro, jeg nå....det lurer jeg å hva er.

  SvarSlett
 4. Blir spennende å se hvor mye du kan tjene!
  Fin fredag - håper dere hadde en fin feiring i går :)

  SvarSlett
 5. Tror ikke det blir så mye som en krone hos meg... er treig når det gjelder utforming av bloggen min, klarer jo nesten ikke linke en gang jeg. Sukk..
  Men lykke til med finansene - skal følge spent med! Go' hælj!

  SvarSlett
 6. Jeg må si det mest innbringende med blogging har vært å vinne masse fint i giveaways :D -men med tanke på hvor mye jeg selv også har gitt bort i giveaways så kan man vel ikke direkte si at jeg har tjent på det ;)

  Så for min del er nok verdien mer de tingene man ikke kan kjøpe for penger, å bli inspirert av andre eller få mange fine kommentarer på dager hvor man har det dritelendig og sånt varmer enormt. For min del som sitter veldig mye hjemme alene og ikke har penger til å finne på noe gøy så er det også en sosial gave, å få masse underholdning og kunne skape som underholder andre helt gratis.

  Noen av de som har store fancy annonser tjener nok penger, men de er jo fåtallet. *♥*

  SvarSlett
 7. Har ikke helt troen på at blogging gir så mye penger i kassa. Muligens rosabloggerne tjener litt med diverse sminke/stæsj-reklamer rettet mot de unge... Ikke vet jeg. Kanskje noen hobbyblogger også, med passende reklame. Noen har jo så kjedelige annonser, så jeg legger ikke engang merke til hva de reklamerer for. Jeg har ingenting imot litt reklame, bare den ikke bruker mesteparten av siden så.

  Men du, blogg-guruen; jeg har et utformingsspørsmål. Skjønner ikke hvorfor det ikke kommer bilde opp på bloggrullen når jeg har publisert nytt innlegg (med bilder i selvfølgelig). Vet du?

  SvarSlett
 8. Hei!
  Jeg har hatt noen sånne reklamegreier på bloggen min leeeenge...(adsense fra Blogger...eller hva det nå heter på den kanten..?) og jeg har blitt FRYKTELIG RIK!!! Jeg tror saldoen er oppi minst 60 kroner - og det på bare halvannet år!!! ;)
  Nei, er man en helt vanlig blogger (hva DET nå måtte bety i blogglandia...)som skriver litt om hverdagen sin, ungene eller dyra sine...ja, da må man nok belage seg på å ha annen fast inntekt. :))
  Men det er artig å teste ut litt, så spennende å følge med på hvordan det utarter seg for deg.

  Ha en herlig helg - med eller uten reklame!
  Klem
  June
  Nostalgi & Skriverier

  SvarSlett
 9. Jeg starta faktisk nettopp selv med dette etter at lesertallene økte litt, må jo prøve ;) Har også prøvd tradedoubler, men også euroads, der slipper man å vente på at hvert enkelt opplegg skal bli godkjent. Syns det var vanskelig å forstå hvordan man tjener penger på de diverse da men, det finner jeg vel ut av! Har ikke tjent noe enda da, men så startet jeg i går ;)

  SvarSlett
 10. June: Gøy å høre at andre også opplever at pengene strømmer inn;)

  Ingrid: Lykke til! Tradedoubler virker litt avansert, men har sansen for at du sjøl kan velge ut hvilke annonser du vil sette inn.

  Hilde: Sjekk dette innlegget: http://www.piasverden.com/2011/03/bloggrollbilder.html , kanskje finner du hjelp:)

  SvarSlett
 11. Ja vittig det der.. min saldo er på den nette sum av kr 60,67.... Så tjener ca 3,- per dag. Tror ikke jeg skal si opp jobben HELT ennå..

  SvarSlett
 12. Altså, det kunne jo vært kjekt om hobbyen dro inn litt gryn, men det skal vel godt gjøres med mindre man ikke er fotballfrue eller en 13årig outfitblogger. Jeg er tømrerfrue, i tyveåra og på tjukka, så no checks der gett. Folk får gjøre som de vil, selv er jeg mer opptatt av blogginga for blogginas skyld og koser meg med det :-)
  Bustenellik

  SvarSlett
 13. Nå måtte jeg rulle meg opp igjen for å se reklamen, la ikke merke til den. Greit hvis du kan tjene noen kroner når reklamen er så "rolig".
  Bare du ikke begynner å bli Jack&Jones inspirert.....
  Riktig god helg!

  SvarSlett
 14. Takk for tips, Pia. Har prøvd, men bildet kommer fortsatt ikke opp. Tror bloggen min vil leve sitt eget liv - like sta som familiemedlemmene...

  SvarSlett
 15. Jeg satser på at bloggen finansierer tre måneder ekstra pappaperm, men er fornøyd om jeg får tilsendt en pakke våtservietter ;)

  Ha en fin en!

  SvarSlett
 16. Dette må jeg følge med på :-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 17. niks. men jeg har funnet ut at det finnes utrolig mange fine folk der ute.. og likevel, hus i DK er bestilt;o)

  SvarSlett
 18. Hei min venn!

  Jeg har en stund nå hatt reklame på bloggen. Før hadde jeg tradedoubler og adsense med google, men nå har jeg bare firma som bet meg hver mnd, altså enkeltstående reklame. Jeg har opprettet eget enkeltmannsforetak, og inntil videre står det 0 på den kontoen. Nå har jeg bare en annonse som det bet for, den andre får jeg klær til tm for. Men har alltid hatt en ryddig opplysningn om at produkter er sponset, osv!

  Tenker at alle små kroner jeg kan tjene på bloggen, eller gøyale ting å være med på er positivt. Dette er en fin hobby, og med noen lommerusk ekstra ser jeg på som en bonus. For JA, det er bare lommerusk. Iallefall for min din, men det er nok andre store som tjener fett!

  Så slik er det med meg! :)

  Ha en fin kveld vennen!
  Og goood helg :)
  KLEM

  SvarSlett
 19. hmmmm..... om vi samlet oss en gjeng og trykte litt sånn hos hverandre, så ville vel alle tjent litt mer? hihi... men seriøst så tror jeg det er som du sier, at noen tjener veldig mye mens de fleste ikke tjener i det hele tatt :)

  SvarSlett
 20. Opps, strengt forbudt å klikke seg inn på annonser på egen blogg! Leste du ikke det med liten skrift? ;)

  SvarSlett
 21. Hei igjen Pia!

  Reklame etter første innlegg er ikke så vanskelig, når man først har funnet ut av hvordan, for det var ikke så lett! Bruker du wordpress må du gå på utseende - redigering - og klikke på index.php (kalles for hovedmal), finn denne setningen:

  *?php endwhile; ?*

  Og lim inn dette rett før setningen:

  *?php if(!$show_ads){ ?*
  Annonse:

  "Din annonse her"

  */script*

  *?php $show_ads = 1; } ?*

  Bytt ut alle * med < og >, fikk ikke lov å lime den inn ellers :)

  SvarSlett
 22. De som har masse besøk og gidder tjener nok en del på blogginga, men jeg blogger nok mest for min egen del ;) Tror kanskje de fleste er der..... Ingen gullgruve, masse kos :)
  Ha en flott fredagskveld :)

  SvarSlett
 23. gooood helg.....spennende å se hva du gjør med bloggen din, synes den er gull verdt jeg i alle fall...hihi

  SvarSlett
 24. Ojojoj, hva skal du bruke alle de opptjente pengene til?

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 25. Jeg bryr meg katta om at bloggere har reklame på bloggen sin. Så lenge de ikke driver med snikreklame i innleggene sine (altså, de lovpriser et produkt uten å skrive at de har fått det osv). Å ha reklamer på siden av bloggen sin fører heller ikke til at man mister meg som leser. Hver og en gjør hva de mener er rett for seg selv.

  Jeg har lest flere som driver med samme reklameopplegg som seg, og de tjener sånn ca like mye. Og da tenker jeg, fader de annonsørene gjør det stort! DEN markedsføringen, og de som annonserer for dem får smuler. Jeg tror nok ikke jeg kommer til å ha reklame på bloggen min uten at jeg har kontrakt på betaling. Hvorfor skal de tjene fett på meg uten at jeg får noe liksom. Nå snakker jeg om store firma, venner og bekjente reklamerer jeg gjerne for gratis :)

  Men, man må vel skaffe seg noen tusen lesere før store firma legger merke til en. Så, jeg fortsetter vel reklameløs i nær (og fjern) fremtid regner jeg med ;)

  God helg!

  SvarSlett
 26. Jeg har vel ikke akkurat kalkulert med at jeg skal tjene meg rik på bloggen min, men nok til å dekke utgiftene til det nye huset må jeg vel klare å tjene?? Det har vi ihvertfall kalkulert med da vi tok opp lånet ;)

  Nei, det blir nok ikke så mange kroner i kassa her. Jeg har ikke en gang tenkt tanken at det kunne være en idè, med min lille leserskare. Men jeg tviler ikke på at de virkelig store kan tjene seg noen kroner!

  SvarSlett
 27. Spennende å fortsette å følge dette emnet: vil bloggen din bli en gullgruve? Det kan jo hende med tiden at du tjener mer på reklamen?
  Jeg har nettopp fått lagt inn noen googleannonser under innleggene mine, men tror neppe jeg kommer til å tjene noe på det. Blir mer som du sier at en reklamerer mot produkter for dem en likevel ville reklamert for :) Og er kjempefornøyd med det :)

  Ønsker deg og dine ei god helg, Pia
  Klem Tonje

  SvarSlett
 28. Så fint at du skriver om dette Pia, for det hadde jo egentlig vært gjevt om man kunne ha tjent på noen man digger å drive med. Men som du sier, det er nok lite sannsynlig.

  Jeg er så heldig at jeg blogger for lillelille, derfor får jeg også alt de lager. Produkter er superb å få, særlig så herlige produkter til barna. Ellers er det hyggelig når man får komplimenter på at noen liker bloggen, så da er jeg fornøyd.

  Grattis med 8 åringen også!

  SvarSlett
 29. Hvis man virkelig vil tjene på bloggingen, tror jeg absolutt muligheten er der, men hvis man først og fremst blogger for sin egen del og for det sosiale fellesskap, tror jeg det er lite å hente. Blogg kan være en bra mulighet til å vise seg fram og nå ut til mange, men for å klare det må en være bevisst og vite hvordan en går fram og hva en vil oppnå.

  For meg er blogging et behov jeg må få utløp for, uten å skrive hoper det seg opp. Noe kommer ut i bloggform, noe på andre måter. Å få kommentarer og lesere betyr mye for meg, jeg er ikke interessert i å tjene penger på bloggingen.

  SvarSlett
 30. Og forresten... hjerte lager du slik:
  Fn+Alt+L (disse tre holdes inne samtidig)♥
  Du trenger lære deg dette for å kunne gi meg noen inne hos meg..
  klems&klapps&kos♥♥

  SvarSlett
 31. Whitebite: Jo takk, nå skal det bli hjerter!♥

  Takk for alle svar - det virker ikke som det er noen som opplever at pengene strømmer inn. Og ingen av oss startet vel med blogging fordi man trodde man skulle tjene på det. Jeg hadde bare lyst til å teste ut litt, nettopp fordi alle som ikke blogger tror det er så enormt mye penger å hente.

  SvarSlett
 32. Eg er so forgapt i dine innlegg at eg ikkje ser at der reklame ;) OG SÅ TRYKKER EG; FN + alt + L, men ingen hjerter frå meg.....????

  SvarSlett
 33. Man må trykke Fn først, og mens du holder denne inne, trykker du Alt, og til slutt L.
  (Slik at alle er nede samtidig til slutt). Trykker en istedet K, eller J får du smilefjes ☺
  så nå forventer jeg massssse hjerter tilbake som takk♥

  SvarSlett
 34. har også prøvd meg på noen reklamebannere. velger ut de jeg syns jeg kan stå for og som passer min blogg. Ser du også har gjort det. ER veldig enig med det du skriver om reklame på blogger. Det skal ikke flashe med reklamer. Må sjekke saldoen min... regner med det er overveldende summer. Ha ha!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails