søndag 17. april 2011

På kjøret. Og selveste Sabeltann!

Nøyaktig 19 måneder tok det. Nei, jeg snakker ikke om den tida det tok før hennes lyse, fjonete hår grodde til en mer fyldig og mørk manke. Men det tok 19 måneder før hun ble hekta.

Nå har hun havnet på Sabeltannkjøret, og mannen og jeg sukker resignert, tar på oss parykker og hatter, nynner til Langemanns vise og later som om vi blir veldig redde når vi ser Grusomme Gabriel.

Med barn nummer fire har vi jo Sabeltann under huden, for å si det sånn. Vi kan alle låtene, vi kan alle historiene. Og vi har et velassortert utvalg av pirateffekter.
Og til deg som synes det er stakkarslig med sånne foreldre som sitter utkledd på Sabeltannshow i Dyreparken og som henrykte synger med på alle låter - been there, done that.
Alle i familien går nå rundt som pirater

Sabeltannshow er faktisk ganske fengende. Sabeltannsanger er irriterende fengende. Og selveste Sabeltann er merkelig nok meget fengende.

Synes du at Sabeltann fenger?

Ha en fryktinngydende dag, med eller uten selveste Kaptein Sabeltann!

43 kommentarer:

 1. Sabeltann fenger alle i en viss periode. Nå har ikke vi tatt av helt, men helt klart vært innom sabeltannperioden flere ganger. Minstemann er det nå - så vi får se hva det blir til sommeren ;)

  Ønsker dere alle en riktig god påske :) Klem

  SvarSlett
 2. Vi er heldigvis ikke der ennå.. :D Det er nok takket være at gutten vår på 2 ikke har eldre søsken, så da er det vi foreldrene som i stor grad styrer hva ahn skal like og ikke like...(enn så lenge) :D

  Men tenker å kjøpe sesongkort til dyreparken i Kristiansand i år (bor i Mandal), så da kan det jo være vi må bite i det sure eplet........ Nå skal de jo til og med bygge sjørøverlandsby der.... sukk.

  SvarSlett
 3. Å ja, vi også alle sangene, set alle epesodene og har alle bøkene. Slik er det!!!

  SvarSlett
 4. Fantastisk!! Elsker bildet av alle som pirater, ha ha ha!! Har vært forskånet enda, men det er vel ikke til å unngå med lillebror etterhvert vel - Sabeltann-kvikksanden..
  Har levende bilder av min yngre bror som satt i huska si og sang av full hals: Hiiiiv og hoiiii, snaaart er skatten vååååår, dag ut og dag inn. Vi fikk kommentarer på butikken..
  Mvh Siv

  SvarSlett
 5. For en skjønn utgave av Grusomme Gabriel, da! :D
  Vi skal få med oss Sabeltann i sommer, regner med at snuppa blir ytterligere hektet da. For nå er han bare kjekk å legge skylda på, så fort hun har rotet bort noe...

  SvarSlett
 6. JEG ELSKER SABELTANN
  og kan rett og slett ikke vente til pjokken blir hekta, jeg kan alt alle sanger og historier ;)

  SvarSlett
 7. Joda, vi er fans her også. Vi har aldri vært i Dyreparken, da. Det er så UTROLIG langt å kjøre her fra. Men jeg har veldig lyst.
  PS! Godeklode-damen er jeg blitt helt hekta på. herregud så godt hun skriver. Leser og leser og tårene kommer og går. Det går liksom rett til hjertet mitt.
  Ellen :)

  SvarSlett
 8. jeg hang meg veldig opp i idyllen rundt kjøkkenbordet, en skreller gulrøtter og en sitter stille og rolig å leser bok! De må ha fått en god oppdragelse!!!

  SvarSlett
 9. Pust inn-pust ut: Ha ha, det er faktisk de to eldste i et nøtteskall: en er helt hekta på matlaging og VIL faktisk kutte og skjære og steike - hele tida. Mens en sitter oppslukt i ei bok. Konstant.

  SvarSlett
 10. Ellen: Dere MÅ jo komme dere til Dyreparken! ALtså, dyra er jo ikke greia der, men alt det andre! Og ja, hun Gode Klode fortjener alle de fænsa hun kan få:)

  Anja: Da er du godt rusta til sønnen din kommer i Sabeltannalderen;)

  SvarSlett
 11. Å, den Sabeltann, den Sabeltann er ein tidlaus slager, been there ja!
  Og, i dag leiter vi fram våre Sabeltannbilder atter ein gong. Han må jo vere med i powerpoint til konfirmasjonen, må vite ;)
  Ein blir aldri kvitt han!

  SvarSlett
 12. Jeg er SÅ glad for at guttene mine har blitt hekta på Kaptein Sabeltann, og de syns jeg er kul som kan alle sangene :)

  Kaptein Sabeltann ftw!:)

  SvarSlett
 13. Sjuåringen er heldigvis over Sabeltannperioden, men vi kan fortsatt nynne litt. Eller, det var vel egentlig jeg som sang sist - sammen med en gitarspillende kollega på tur,. Det var en av få sanger vi begge kunne både tekst og melodi på he he he. Piratfamilie ser kult ut, så langt kom aldri vi. Men vi har vært i dyreparken. Til sommeren blir det Legoland. Hva synger man der mon tro?

  SvarSlett
 14. Hihi...
  VI har kommet dit vi også, og til sommeren er det tur til Sabeltanns verden som er hovedferien (iallefall for storebror her:-)!
  Vi skal gi alle smokkene våre til Sabeltann, og hvis det funker, så er jeg Kaptein Sabeltann EVIG takknemmelig. Da får vi heller nynne på alle sangene og gå med parykker:-)

  Ha en herlig palmesøndag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 15. Sabeltann her poppis her i huset! Da eldstemann var over sin Sabetann-periode, var mor og far litt lei sei, for VI var ikke over piratgjengen. Men så kom mellomste og dro oss med inn i Sabeltannverden igjen. Nå begynner interessen å avta, og det er vel egentlig litt greit. Men så slo vi jo til med en unge til, så vi skal nok sikkert inn i en Sabeltann-periode til. Sabeltann fenger, og forestillingene er knall! Mor og far synger med for full hals og i vill begeistring!

  SvarSlett
 16. Javisst fenger Sabeltann! Egentlig er det utrolig fascinerende at både barn og voksne i et såpass velopplyst land som Norge lar seg så til de grader begeistre av en fyr som tross alt er en sleip skurk! Men det gjør vi altså. Sabeltann-feberen har herjet her i heimen også, og det til tross for at vi har tre jenter. De to eldste er vel ikke de ivrigste tilhengerne nå lenger, men vi har sett vår andel Sabeltann-filmer, for å si det sånn. Vi er flere som kan synge med på overraskende mange av låtene. For ja, de sangene fenger!

  TIl sommeren skal vi på Sabeltann-show i Dyreparken! Har aldri vært i Kristiansand før, så vi gleder oss. Men vi går ikke på showet alle sammen. Tipper det blir jeg og 1-åringen som holder fortet i ferieboligen, mens gubbelure og de to eldste drar i vei. Går jo så sent på kvelden!

  Fortsatt fin søndag, Pia :-)

  SvarSlett
 17. Hi hi så skjønn hun er!
  Ingen av mine er blitt hekta ennå - men jeg venter bare på det:)
  Men hekta på dyreparken er de blitt begge to.
  Nå på våren er det ikke alt som er åpent og det går for det meste i dyr. Men det er så koselig å gå søndagsturer der; med litt mat og kaffe:)

  Fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 18. Gutta har likt bøkene, bladene, effektene- men den ene dvd'en vi har tør de enda ikke se! Tøff jente!

  SvarSlett
 19. JEG liker Sabeltann. Men ingen av mine har blitt hekta....selv om de liker han, de liker musikken, og jada, vi har lest bøkene og vært på show. Tar bare ikke helt av her i gården. jeg har visst noen rare unger.

  Musikken liker jeg også, der er mor og barn enige, og skal man på lang biltur f eks går det faktisk an å høre på musikken 5-6 timer og, hehe!

  Søt sjørøver hun var, snuppa di..

  SvarSlett
 20. kaptein sabeltann er en farlig farlig mann..
  og man blir hekta, ja uten går ikke an..

  Nå skal du høre.. Jeg har hørt og sett selveste Sabeltann i 20 år!!! slå den!
  Det begynte før jeg selv fikk barn, fortsatte hos egne barn, og senest i dag på jobb har jeg sett Sabeltann på dvd 3 ganger..
  (barn med autisme synes også mannen er mann med stor M og superfengslende..)

  Så ja! jeg synes Sabeltann er fengslende, og konseptet er glimrende!
  Og blir vel egentlig aldri lei.. og godt er det. For jeg kommer ikke utenom.. verken hjemme eller på jobb!

  SvarSlett
 21. Vi har ikke valg vi heller, så JA det er fengende! Tegnefilmen, den ordentlige filmen, figurer, sanger, fortellinger og alle effekter er i hus her også.:)

  SvarSlett
 22. Hehe :) Synes jeg ser for meg piratfamilien ;)
  Heldigvis har ingen av mine tre vært hekta på Sabelsatan, men vi har vært innom Gråtass og Pelle Politibil :)
  Ha en flott påske :)
  Klæm guri

  SvarSlett
 23. Eldstemann her er nylig fylt 8 og ferdig med Sabeltannperioden, Jubi! Han var alltid mest fan av Langemann og ikke selveste Sabeltann. Vi er i Dyreparken noen dager fast hver eneste sommer, så jeg kan det meste av sanger og historier.

  Nå har akkurat lillesøsteren som snart er to og et halvt oppdaget Sabeltann, så er spent på hvordan det går videre. Bøkene har vi enda og alle filmene har vi fortsatt på DVD, men utkledningsgreiene og figurene etc. er gitt vekk og solgt for lenge siden!

  Jeg bare gleder meg til å kanskje endelig få kjøpe en rosa Sunnivakjole (men kjenner jeg Bøllefrøken rett så vil hun fnyse av Sunnivakjolen og forlange Sabaltannutstyr i steden...hun er den typen ;))

  SvarSlett
 24. Herlige bilder! Jeg bare venter på at Sabeltann inntar heimen, heldigvis er han litt for liten enda.... Men men, er vel bare noe vi må igjennom ;-)

  Ha en fin påske!!

  SvarSlett
 25. Har faktisk: (hold deg fast) SLUPPET UNNA TIL NÅ!

  SvarSlett
 26. Nei, våre gutter var alltid litt meir opptatt av Shakespeare.

  SvarSlett
 27. Ha ha. Jeg går med Kabelsatans sanger på hjernen stadig vekk. Akkurat nå er det : Hver gang en stjerne faller med Sunniva som surrer og går rudt oppi der. Irriterende som fluepapir på fluer de sangene.... Lilly fiser rundt i stua med fjærhatten sin, og de sorte fjærene finner jeg de underligste plasser...Så ja- det er et velkjent scenario... Nei, gå planken, og hopp i havet: med andre ord: hold ut- du er ikke alene. haha! Klemmer Kristin

  SvarSlett
 28. Så skjønn hun var i den parykken :) dere er en herlig familie ! Her i gården er det ikke noe sabeltann lengre , eller det har vel aldrig vært noen slager .. Sønnen syns det var skummelt . Han er vel en myk man ;)
  God Påske !!

  SvarSlett
 29. Jeg er nok ikke hekta, men det har jo sin naturlige forklaringer. Skjønner imidlertid at barnebarna er det.

  Klem

  SvarSlett
 30. for ca 12 år siden ble jeg kalt inn til barnehagedamene og de spurte meg om vi hadde en katt som het satan. . . Ganske lenge etter denne samtalen sitter vi i sofaen hjemme og størstetrollet peker mot tv'n og røper 'sjå mamma! Der e'n! KATTN ZA-ATAN!' med lespelyd på z :)

  SvarSlett
 31. Tror vi må få Linus hekta på Sabeltann faderlig fort, for jeg og Christer ser sånn frem til dyrparken og Sabeltann neste sommer, og vi må nesten bruke guttungen som alibi. Litt flaut å komme der og være mer gira enn han!

  God påske! KLEM!

  SvarSlett
 32. Fin blogg du har:) Takker for kommentar..
  Ha ei finfin Påske
  klem sissel

  SvarSlett
 33. Hehe, herlig!! Daniel har enda ikke sett sabeltann, kanskje på tide!?

  SvarSlett
 34. Skjønn sjørøver dere har..Hit har ikke Sabeltanndillaen kommet. Ennå bare Eisi, Eisi, Eisi (Hoppsideisi). Kunne godt kommet ny dille nå, kjenner jeg.

  SvarSlett
 35. Takk for hyggelige kommentarer hos meg, Pia.
  Du er så god, atte!
  Og dere har også rød stuga!? Så gøy!
  Kan jeg spørre hvor?

  SvarSlett
 36. been there, doing that i vårt tilfelle.....holder nå på med ca 5 året "bare"....men hørte vel rykter om at det skulle komme nytt show-helt nytt, så det kan jo glede de fleste....
  god påske til dere, med eller uten parykker.. :o)

  SvarSlett
 37. Vi kjører gjennom Tøcksfors, og Årjäng. 25min etter Årjäng ligger Långserud. Der ligger den. Det er mine svigerforeldres stuga da. Men vi er her så mye vi vil. Du har nok kjørt igjennom Långserud og forbi Esters kafè, om du har reist til Karlsdad.

  SvarSlett
 38. Herlig lite sjørøver;-D
  Er det ikke flott at det finnes noe som fenger masse barn år etter år slik at alle effekter blir brukt mang en gang og små snupper har en hel familie som er like "engasjert" som hun er?
  Vi har også hatt våre år med denne suksessfulle farsoten og ikke minst en del morsomme historier rundt den, som bla ei snuppe som helt oppslukt tittet på Grusomme Gabriel gjennom dørsprekken sitrende av skrekk og fryd på en gang;-D


  Klem fra Grete

  SvarSlett
 39. Hei! Tusen takk for trivelig kommentar!! Husker godt den Sabeltannfeberen ja:) Den var mellom Gråtass og Spidermannperiodene:p Så jeg har også vært i Kristiansand, spist middag på sjørøvergrillen med skaut og øyelapp, og vært på show! Syns det var moro jeg:) Håper du og dine får ei fin påske!! Klem.

  SvarSlett
 40. Vi har unngått sabeltann feber, antagelig fordi vi bor langt nord, og mor i huset ikke er så begeistret for denne krølltoppen.

  Men det er mange ulike febrer opp gjennom årene. Huff, jeg håper bare denne Hannah Montana febereren gir seg snart! Ha en riktig god påske, Pia!!! Klem

  SvarSlett
 41. Hehe, så herlig :) vi har vært gjennom samme regla vi også. Er vel ikke lenge til minsta her er igang også :) tiden går jo så fort!

  Fint hus dere er i ferd med å skulle bygge. Gleder meg til å høre mer om etterhvert :)

  masse lykke til med planlegginger :)

  Riktig god påske til dere,.

  klem

  SvarSlett
 42. Hei!

  åå, kor god blogg!

  Takk for at du var innom meg,
  sånn at eg fann deg!

  God påske,
  Elisabeth

  SvarSlett
 43. Hehe... ja her holder vi på med sabeltann enda... tror jeg har hørt og sett den figuren i snart 11 år! Og lenger blir det nok... for lillebror i hus har fått smaken på han å! hehe
  så det er vel bare å stålsette seg.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails