onsdag 13. april 2011

Hvordan skal huset se ut? Uenigheter i heimen...

I og med vi faktisk skal være med å utforme et helt nytt hus fra scratch, har man jo en del muligheter. Og vi prøver å involvere ungene. Jeg merker dessverre at vi er på kraftig kollisjonskurs når det gjelder husstil og interiør.

Vi har ulik oppfatning av hvordan huset skal se ut - mens mor higer etter et moderne og tøft hus, virker det som om gutta ikke kan få nok av søyler, sprosser, karnapp og utskjæringer.
Hus som dette står høyt i kurs hos gutta. Mor strever med å forklare at vårt nye hjem blir nok ikke helt slik...
Bilde fra orklaguide


Huset får en moderne fasade. Men hva synes gutta om fargen? Jeg foreslår noe røft som mørkt grått eller brunt, mens gutta synes lyseblått. Eller lysegult. En vil ha turkise vegger og sjørøverdører.

Mor finner fram brosjyre med gulv, og tenker at dette er jo en grei ting for gutta å få ta del i.

En sønn faller veldig for type skipsdekk med megakompass.
Nei takk!, sier mor.
Kult!, synes sønn.


Vi går videre. Trapp! Noe enkelt og kult, tror mor.

Denne herskapelige med tepper faller en sønn for.
Okei, skal ikke dizze stilen. Men ikke helt meg. Absolutt mine barn.

Dør, da. Ytterdør! Jeg vil ha noe fargerikt og sprelskt. Der er vi sikkert på enige, tenker jeg. Jeg foreslår oransje ytterdør. Og ja! En av gutta synes det høres kult ut! Men da synes han at huset må være rødt. Som en låve.

Så kanskje bygger vi en gul og turkis funkisinspirert låve med plastsøyler og hvite sprosser foran vinduene. Eller kanskje helst ikke.

Ha en frustrert dag, med eller uten planlegging!

38 kommentarer:

 1. Gratulerer med hus planer!! Så gøy, men sikkert mye planlegging og organisering.

  Blir kjekt å følge utviklingen. Jeg stemmer for kompass i gul fremfor herskaplig trapp, sånn om du måtte velge enten elller.......

  Velkommen innom meg og delta i konkurransen.

  SvarSlett
 2. Her er det muligheter for mange herskapelige diskusjoner skjønner jeg ;) Men oransje ytterdør hørtes helt greit ut for meg :)
  Ha en fredelig onsdag videre :)

  SvarSlett
 3. Jeg stemmer for dine ideer! Oransje ytterdør høres kult ut!
  Tror vi må bytte ytterdør snart, og jeg har lyst på en litt kul en jeg og. Oransje passer ikke hos oss, men knall blå kanskje? Tviler vel på at mannen vil være enig dessverre...

  Lykke til med videre planlegging!

  SvarSlett
 4. Eg syns absolutt du skal la guttene slippe til her. Det vil jo i såfall bli eit særdeles personlig og originalt hus!
  Uansett: er litt misunnelig på dette med husplanlegging. Det er kjekt! Det som ikkje er SÅ kjekt er flytte-prosessen, men det går jo over det og, og plutselig er dåke i nytt hus!

  SvarSlett
 5. oi her blir det spenstig hus! (om alle skal få viljen sin) LYKKE TIL!

  SvarSlett
 6. Tjohooo! Husbyggerblogg! :D
  Jeg gleder meg til å følge denne prosessen, ja :D
  Så morsomt! :D
  Jeg drømmer også om å bygge hus. Har bygget en modell i Lego - som jeg er bombesikker på at hadde funka perfekt å bygge med Leca ;)
  Uansett... Gratulerer og lykke til! :D

  SvarSlett
 7. Ja, det vart husbygging, ja! Lykke til med det!
  Eit veldig godt råd frå meg: Ikkje ha for mange trapper!!!! Trapper og krykker er ein dårlig kombinasjon. Snakker av erfaring her...

  SvarSlett
 8. Nei, det skal ikke være bare, bare. Lykke til :-)

  SvarSlett
 9. Oj, oj, lykke til med husbyggingen! Må være så gøy å bestemme alt fra scratch! Selv om det er mye å tenke på:) Gleder meg til å lese alt om det!
  Og la gutta bestemme du;)

  SvarSlett
 10. De får kanskje hver sitt eget rom der de kan utleve sine fantasier? Hvis du eller de vil ha noe inspirasjon fra tre av våre gutter, så kan du ta en titt på deres dino- ridder- og jungelrom: http://hverdageninederland.blogspot.com/search/label/barnerom

  SvarSlett
 11. Oisann. Dette kan bli spennende. Her sliter to stykk å bli enige om en dørvrider liksom.
  Lykke til!

  SvarSlett
 12. Gratulerer med husbyggingsplaner! Stas!!
  Og så må jeg vel føye til: Lykke til! :-D
  Regner med det blir mye morsomt på bloggen som følge av prosessen framover:-)

  SvarSlett
 13. Så spennende, da. Jeg venter fremdeles på å vinne i lotto for å få realisert husdrømmen. Følger deg på moderne hus. Har alltid likt funkishus. Men det viktigste av alt ville for meg vært masterbedroom med eget bad. Finnes det noe norskt navn på et sånt rom????
  Lykke til med videre planlegging og diskusjoner.
  Ellen :)
  PS! Mener fremdeles du vile vært helt dronning som journalist:)

  SvarSlett
 14. Sa spennende! Ja, det blir en interessant prosess, tror jeg... ;-)

  Skulle gjerne bygget eget hus. Vil ha EGET soverom (IKKE med gemalen - han kan fa ha sitt i en annen del av huset) med EGET kontor og EGET bad og EGET walkin closet... Kommer ikke til a skje.

  ha en fin fin dag og jeg lover a komme med kommentarer om innredning og andre avgjorelser som ma tas!

  klem mette

  SvarSlett
 15. En spennende prosess dere har foran dere!
  Og så heldig å kunne få utforme et hus, gratulerer:)

  SvarSlett
 16. så spennende, Pia, husker det var så artig å være med i byggeprosessen:) Det er ganske utmattende med alt man må ta stilling til da.) Ikke mye vits i å la barna bestemme, ser jeg, men uttalerett må de ha;)
  Lykke til:)
  Trine:)

  SvarSlett
 17. Skal si du er frisk som går inn på dette. Vi har jo pusset opp et års tid nå. Og det er ikke så mye vi har gjort, men det tar tid. Når vi endelig skulle gjøre noe annet enn å klatte på gammel tapet. Og det bare i tre rom. Ingen vegger er flyttet for å si det sånn. Dør ja. Jg foreslo lilla dør for min mann. Han sa nei, nei! Så i går kjøpte jeg en lilla blomst for å prøve å overbevise ham. Han syntes det var grisekult og husket ikke at han hadde sagt at lilla var uaktuelt. Med fire karer kan det jo bli litt prat rundt mye, hehe. Tror du har nok bloggestoff fremover;)

  SvarSlett
 18. Jo mer farger og interiørstiler som ikke passer sammen, jo bedre! Barna kommer til å elske det, helt til de kommer i den alderen at de skjemmes over å ha med venner hjem! lykke til!

  SvarSlett
 19. Anette i Anettes hus har skrevet om en lur vaskeroms/garderobe/vindfangløsning. Har ikke sett plantegning - bare bilder.

  Jeg har også skrevet om vaskerom flere ganger.

  For med stor familie er vel praktiske løsninger og god oppbevaring viktig.

  SvarSlett
 20. Lykke til med diskusjoner og husbygging. Oransje ytterdør høres ganske fresht og fint ut. Den ville jeg gått for.

  SvarSlett
 21. Ser dere for meg ;)Ikke greit å bli enige . Men det er jo lurt å diskutere litt ;) Nei disse barna har en egen mening som ikke er lik foreldre sin . Sånn er det her i huset også . Sønnen syns vi drar hjem masse ræl ;)
  Lykke til :)
  Janne

  SvarSlett
 22. Gratulerer!! Så gøy å bygge nytt hus. Så det var det som det riktige:)
  Så misunnelig altså - skulle gjerne bygget mitt eget hus:) Men skjønner at det blir litt diskusjoner - det er jo tross alt en hel masse beslutninger å ta på en gang.
  Lykke til!!
  Klem Vivian

  SvarSlett
 23. Enda ein husbyggar! :D Velkommen i rekken, og takk for kommentar hos meg. Vi har også lyst på masse lån og gjeld - det er jo nød, sult og fattigdom som skapar stor kunst og litteratur! Spe på med litt galskap og nervøse sammenbrudd, så er vi der! Kjem til å følge bloggen din :)

  SvarSlett
 24. tenker jeg ville latt ungene planlegge sitt eget rom jeg....får være nok! Kan bli vanskelig som det er om 2 voksne skal bli enige.

  Skal jeg bygge en gang til en gang, så kommer jeg til å tenke myyyye mer på vaskerom og garderobeløsninger. Tenker du også har funnet ut det med 4 unger.

  Blir spennende å følge med her!

  SvarSlett
 25. Dette er tydeligvis noe som blir både tidkrevende og som vil kreve store diplomatiske evner. Oransj ytterdør? Beklager, men det er en del farger som jeg fikk nok av på 70-tallet.

  Klem

  SvarSlett
 26. Oi, så herlig med husplaner! Jeg må dog innrømme at jeg støtter din stil, og tenker at kanskje mammaer, og kanskjekanskje pappaer, må ha veto hva angår slike avgjørelser. Men noen kompromisser er selvfølgelig viktig. Jeg tipper f eks dere vil ha stor glede av de sjørøverdørene når dere er søtti også.

  Gleder meg til å følge med!

  SvarSlett
 27. Tenkte meg at det var husplaner :) Kan tenke meg det blir godt med litt fler barnerom ;) Hvor skal dere bygge? Langt unna dagens bolig?

  SvarSlett
 28. Åhhh så morro... men det er MYE jobb som ligger foran dere. Vi bygget hus den gangen vi hadde to småbarn og UFATTELIG dårlig økonomi, mangt og mye vi skulle ønsket var anderledes i dag ja. Men det blir jo DERES... og dere har laga det selv, funnet kompromissene selv og i det hele tatt. Det er jo veldig veldig spennende også da.
  Masse lykke til, ser ikke ut for at du går tom for bloggemateriale fremover. Blir nok MYYYE interiør fremover vil jeg tro... hirr hirr :)))

  SvarSlett
 29. Jeg er sikker på at dere kommer til å finne noe som passer dere utmerket :-) Som den pliktoppfyllende fliseletehjelper jeg er (må si jeg føler meg veldig beæret som får delta i et så stort prosjekt), så har jeg da allerede kommet med et forslag til flis ;-) Du kan lese om det i dagens innlegg inne hos meg :-D Og det innebærer litt reising (for deg og din kjære kanskje), og det er jo heller ikke å forakte ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 30. Så gøy med husbygging, vel bygging er ikke så gøy men gøy når det er ferdig.
  Mitt tips er å ha et stort vaskerom på baksiden av kjøkkenet. Der kan du kjøpe billig kjøkken indredning på Ikea og få plass til et ekstra kjøleskap. Så får du ekstra skap-plass

  SvarSlett
 31. Hva med å bygge i 30-talls funkisstil?
  Da kan man både ha moderne fasade og søyler!
  Med moderne teknikker kan man får et "pusset murutseende" som egentlig er noe annet (husker ikke hva det heter). Og som ikke trenger vedlikehold de første 20 årene.

  Lykke til med planleggingen!

  SvarSlett
 32. Her er forresten et flis-tips. Selv om jeg ikke gjettet riktig:)

  http://gamletrehus.com/Fliser.htm

  SvarSlett
 33. Spennende med nytt hus! Har sett slekt og venner i samme situasjon, og det er jo fantastisk å få lov til å bestemme alting selv, men veldig stressende å holde utbygger/håndverkere i ørene, så mye rart som de finner på. Så, keep calm and carry on, som det heter - det kommer til å bli fantastisk fint!

  SvarSlett
 34. Jeg stemmer absolutt med ungene;
  Bilde nr. 1, 2 og 3!

  SvarSlett
 35. Ja dette blir jo spennende! ;) Må si jeg ikke misunner dere nå som vi akkurat er ferdige og innflytta i vårt. Men det var gøy også da! Mye jobb men veldig verdt det. Lykke til!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails