fredag 29. april 2011

Herlige matpakker! En erfaren mors gode tips!

I ganske mange år har jeg tenkt at jeg skulle lage noen lekre matpakker til gutta.
Noen små spidd med cherrytomater og kjøttboller og spelt.
Dandere et Inger Hagerup-vers med gulostbokstaver oppå et ferskt flattbrød.
Frese opp noen pinjekjerner og smelle sammen en liten slovensk salat.

Men det har liksom bare blitt med tanken.

De får sine to skiver.
Ofte med samme pålegg.
Noen ganger varierer vi jo, da, og tar ei med servelat og ei med brunost.
Noen ganger blir det knekkebrød.
Og ytterst få ganger får de restene fra gårsdagens middag.
Men etter at jeg en gang sendte med en sønn gamle kneipskiver med kalde fiskepinner, har jeg fått beskjed om at de vil ha vanlig skolemat.
Denne matboksen har blitt åtteåringens favoritt.
Jeg synes først at den var litt trang for to megaskiver med kneip.
Men så har vi funnet ut at den er genial.
For den er akkurat så trang og god at skivene og pålegget holder seg på plass.
Vi risikerer ikke lenger en salig blanding av brunost og jubelsalami.
Matboksen er fra guttelus.
(Og der får du 20% rabatt i dag - bare sånn for å ha nevnt det....;)
Gulosten tror jeg er fra First Price. Eller så er det Synnøve Finden. Ble litt usikker nå.

Skivene skjærer jeg ikke opp.

Ikke moser jeg frukten for dem heller, og ikke tygger jeg middagen deres. Men det har jo ikke noe med saken å gjøre.

Ha en kulinarisk dag, med eller uten matboks!

26 kommentarer:

 1. Påleggsblanding er ikke bra! Så da har han jo en perfekt matboks :)
  Kneip er yndlingen til ungene her og. Det billigste fra Rema. Prøver vi å sprite opp brødmåltidene med mer eksklusive brød, så blir det rabalder i heimen.

  SvarSlett
 2. Noen ganger ler jeg så jeg griner av innleggene dine, fordi jeg kjenner meg så godt igjen:)

  SvarSlett
 3. Takk, Pia, nå føler jeg meg mye bedre. Jeg slenger tross alt et halvt eple eller en gulrot nedi matboksen. God helg!

  SvarSlett
 4. Nå er min dårlige samvittighet gjennom mange år blåst bort! Takk skal du ha:)
  Da ungene var mindre gjorde jeg det akkurat som deg med matpakken :)

  SvarSlett
 5. Endelig ei som tør å si sannheten om de fantastiske matpakkene vi har laget til ungene våre opp igjennom åra! :)
  Men mine unger har iallefall vokst seg både store, sterke og ganske kloke på de matpakkene, så jeg gidder ikke ha dårlig samvittighet for at de møtte opp på skolen med LITE FANCY niste!

  Artig skrevet som vanlig!

  Riktig god helg!
  Klem
  June
  Nostalgi & Skriverier

  SvarSlett
 6. Hærlig hærlig!!

  Du, jeg er akkurat sånn som deg...vil være "den perfekte mamma" som lager lekre næringsrike matpakker med spennende farger og masse variasjon...istedenfor er jeg "bare meg selv" og slenger oppi det første og beste og enkleste jeg ser. Er jeg riktig heldig, så har gubben allerede smurt matpakker...drar meg litt ekstra i senga om mårra...håper det tar litt tid før han skjønner at det er for å slippe å smøre ;)

  Kos deg i hælga med dine! :)

  SvarSlett
 7. Matboksene til ungene er et evig dilemma..... Det går i det samme hver dag, men så lenge det er det de vil ha - og spiser den opp så får det bare være sånn ;)

  SvarSlett
 8. Kul matboks.
  Jeg har ikke retusjert bort meg selv. Bruker en sømbyste. Ikke alltid jeg er i humør til å leike modell.
  Ellen :)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for pakke i posten i dag! Var jo rene skatten å åpne, så spennende og så mye fint! :) Thank you! :)

  SvarSlett
 10. Ha, ha du er morsom! Jeg trodde faktisk at du skulle jobbe som journalist og skrive en egen spalte/ kåsseri da du fremla noen påstander! Jeg synes du har et fantastisk ironisk ordlag og akkurat den humoren jeg setter pris på. Her går det i det samme pålegget i uker av gangen. Før påske var det kaviarost, nå er det brunost. Og en sjelden gang spiser 9- åringen min opp eplebitene jeg sender med. De må skrelles må vite ;) God helg til deg:)

  SvarSlett
 11. Det er flott å lese om vanlige matpakker og ikke minst se av kommentarene over at det er mange som sender med ungene "dølle" skiver til lunch. Det hender seg at jeg glimter til med noe mer spennende, men brødskiver med agurkøyne og kaviarsmil har jeg blitt bedt om å la være fra første stund.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 12. hahaha! så festlig du er! :D

  SvarSlett
 13. Du skriver fantastisk bra om det meste...herlig blogg ; )

  SvarSlett
 14. Så godt å høre, min dårlige samvittighet er også herved slettet. Går på det samme pålegget her også, minstemann vil kun ha ett slag på matpakken, selv om jeg forsøker å lure han...men det går ikke, leverpostei og atter leverpostei...ha en god helg

  SvarSlett
 15. Woops, der stjal du ennå et av mine planlagte innlegg!! jaujau, no harm done.
  Men! nå må jeg skryte litt, for jeg har nemlig vært NØDT til å være veldig kreativ ifht min sønns matboksinnhold.. Han er nemlig ikke spesielt glad i tørt brød.. og hva gjør man da??
  Jo da blir det feks knekkebrød m/salami, riskjeks m/syltetøy, rosinesker, frukt,agurk, små bokser med musli osv.osv.
  Tenker dette var spennende for deg å høre..
  klems&klapps

  SvarSlett
 16. Jeg er en stor fan av matpakke - har selv med meg matpakke HVER dag :-) Har ikke blitt de største kulinariske utskeielsene i matpakkene jeg har sendt med tøttene mine heller, men det har hendt seg at jeg har skrevet noen hyggelige ord på matpapiret :-) genialt med litt trang matboks da :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 17. Hehe...så fantastisk bra:)
  Nå trodde jeg det skulle komme DET innlegget med brødskiver stukket ut med pepperkakeformen, kjøttboller og grillspyd;) hihi.. men dette var bra:)
  Jeg har ikke startet med matpakke til småtten enda, men jeg har store ambisjoner;)

  Ha en super helg:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 18. Stort sett kommer first price-osten fra Synnøve Finden..

  SvarSlett
 19. Whitebite: Sorry...

  LykkeLise: Bra med ambisjoner!

  Bondekona: Kommer First Price fra Synnøve Finden?Hva du vet!

  Og til alle: god helg, ja!

  SvarSlett
 20. Jeg får spørsmål hver dag fra min sønn når jeg legger matboksen i sekken:

  "er det taco??"

  hveeer dag...........

  og så får stakkaren brødskiver. Nesten alltid. Og en Skyr kanskje, og minigulrøtter når jeg skal være skikkelig kreativ.

  SvarSlett
 21. Jeg lager min egen niste nå jeg pia, MEN til høsten igjen håper vi på at mamma tar seg tid til litt morrajobbing igjen! 10 skiver er så stress å lage på morgenen med mindre du har en mors effektivitet...

  SvarSlett
 22. Jeg setter barna til å smøre sin egen niste jeg da. Tar jo ikke lange tiden når vi likevel sitter ved frokostbordet. Det blir stort sett brødskiver her og - og frukt.
  Men da mini startet i bhg og nektet å spise maten der, laget jeg matpakke til ham med middagsrester, egg og oppskåret frukt og grønnsaker. Heldigvis gikk det bare en ukes tid før han spiste barnehagematen igjen, hehe.
  God helg! :)

  SvarSlett
 23. Fantastisk humor.. Du har en utrolig evne til å sette ting akkurat sånn passe på spissen slik at det både blir morsomt, og at vi fortsatt kjenner oss igjen. Skjønner at du tar litt i noen ganger, men det er alltid reelt- jeg ler!

  SvarSlett
 24. Må jo si at du får matpakkene mine til å framstå som rene gourmetmatpakker.

  SvarSlett
 25. Jeg hater matpakker. Jeg sluttet å spise dem da jeg gikk i 2 klasse selv, og hadde ikke med meg skolemat en eneste dag siden. Nå har jeg heller aldri vært særlig fan av brødmat.. og det er jo liksom det som ER norsk matpakke... brød og pålegg.

  Barna mine får mat i barnehagen, så heldigvis trenger jeg ikke tenke på å kreere kreative matpakker jeg ville vurdert å spise seg. Men når jeg kommer til det stadiet, skal jeg huske at det heldigvis, også fins mødre som deg :) Og barn som syns at det også er helt greit! :)

  SvarSlett
 26. HERLIG!!

  Dette var morsom lesing, her skal jeg føle med videre :) Ha en super kveld :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails