onsdag 13. april 2011

Her er huset! Og noen oppklaringer

Jeg føler at jeg må komme med et par oppklaringer før vi beveger oss videre.

 • Jeg er selvfølgelig fortsatt en mammablogger. Herregud! Hadde du trodd noe annet? Det oser jo mammablogger av meg. Men det er jo det som er supert med å være en mammablogger, for en mammablogger kan faktisk skrive om hva som helst!

 • Jeg nevnte at jeg og gutta har vært på kollisjonskurs når det gjelder utforming av huset. Hva med mannen? Han er selvfølgelig alltid enig med meg. Alltid.

 • Vi flytter ikke langt unna. Bare noen hundre meter. Gutta får den samme skoleveien, bare at nå får de ca femti meter å gå.

 • Alle som har bygd hus sier det er grusomt. Men vi lar oss ikke skremme av sånt. Jeg nevnte at vi har satt bort alt arbeid til et lokalt byggefirma som vi stoler på og som kan sine saker.

 • Jepp, vi må ta en god del avgjørelser. Og der kommer min effektivitet inn i bildet. Og det at jeg ikke streber etter perfeksjonisme. Kan jeg velge mellom fliser som ser koksgrå ut og fliser som ser koksgrå ut, velger jeg bare de som er koksgrå. Hvis det er koksgrå fliser jeg vil ha. Kjappe avgjørelser er helt greit. Og så hjelper det å ha en sindig og staut mann ved sin side.
 • Huset er allerede tegnet. Og godkjent. Og det skal stå ferdig til jul!
 • Små faktorer, som for eksempel økonomi, setter jo noen begrensninger. Vi kan ikke velge og vrake i alle mulige varianter når det gjelder kjøkkeninnredning, toalettskåler og gulv. Men det blir bra nok.

 • Huset er tegnet av arkitekt Marit Fåsetbru, og vi får soverom og kjøkken og et par bad. Og man kan gå rett inn på vaskerommet! Og vi skal ha et garderoberom med skyvedør!
 • Jeg blir ofte brydd av all personlig ros. Men huset, mine damer og herrer, huset, det kan hylles! (Jepp, jeg vet at dette er et hus som noen bare digger og noen kan styre sin begeistring. Men jeg er storfornøyd. Dette blir bra!)

Ha en super kveld, med eller uten skryt!

57 kommentarer:

 1. jeg tror jeg er litt småforelska i det huset ditt jeg. . . Og en anelse missunnelig på deg :)

  SvarSlett
 2. Digger huset og det blir ekstra kult med oransje dør. 24. desember er jeg litt opptatt, men ellers er jeg klar for innflyttingsfest any time. ☺

  SvarSlett
 3. Det huset så lekkert ut! Signerer Trollmora - bittelitt misunnelig kjenner jeg. Nice! Gleder meg til å følge husbyggingen! Og tenk, når huset engang er ferdig og innflyttet, så står hagen for tur. Du har jo bloggtemaer i åresvis! Heldiggris... Noen av oss andre må begynne å skrive om Freias produkter... *kremt*

  SvarSlett
 4. Så gøy med hus da!! Gratulerer:) Nå skal jeg saumfare hele kongsberg når jeg flytter hjem, bare for å finne det - hvis du ser noen lure i buskene så er det bare meg;)

  SvarSlett
 5. Ah - det blir herlig tenker jeg - etter 10 år i gammelt (og liiiite) hus hender det jeg tenker at det hadde vært utrolig deilig med stort og nytt og rett og glatt hus. Kanskje i neste liv, hehe.

  Lykke til med prosjektet, tenker du får akkurat så mange interiørtips som du trenger, og enda litt til ;)

  SvarSlett
 6. Å, jeg fryder meg med dere! Så deilig det må være å få det som man vil og få alt nytt!

  Hilsen hun med hus der deler er fra slutten av 1800-tallet...

  SvarSlett
 7. Kjempeflott hus (sier bondetuppa med skikkelig trad hus!!) Det eneste jeg kan si, er IKKE KJØP SVARTE FLISER! Hvert eneste mikroskopisk støvkorn viser (og nei, man behøver ikke å gå med mikroskop for å finne støvkorna hos meg - svarte fliser eller ikke)

  Lykke til! Og gratulerer med valget om å sette vekk hele jobben - det er luuuurt! Mannen fant fort ut at han heller jobbet noen timer overtid og fikk jobben gjort på kort tid av fagfolk, enn å bruke år og dag med ettermiddager og helger, så det er vel investerte penger! :)

  Kos deg meg drømmene - og når nissen kommer, er forhåpentligvis mange av dem oppfylt! :)

  SvarSlett
 8. Gratulerer! Godt tips til lunka lommebok: IKEA, IKEA, IKEA! Og Megaflis, Obs Bygg, First Price Tiles osv.. Dette går så bra så, veldig spennande hus!

  Kanskje like greit at du ikkje er så opptatt av interiør, trur det er lettare å bestemme seg då. Eg funderte så lenge at det kom som ein overraskelse den dagen eg MÅTTE bestemme meg.

  SvarSlett
 9. Og jeg feirer gjerne bursdagen min lille juleaften hos deg!!!!! He-he, jeg ble advart på boligkontoret her i Moss om at enten kom Gubben og jeg til å drepe hverandre, eller skilles. Ja,ja vi slapp unna begge deler, men solgte campingvogna vi bodde i et halvt år sammen med våre to hjemmeboende sønner. Og kjøpte en annen, bare fordi vi fortjente det:DDDDD Sønnene hadde rett og slett vokst ut av køyene. Nå har vi bodd i huset vårt i 5 !/2 år og er veldig glad idet. Selv om det ikke er stort og flott!!!! Lykke til med husbygginga!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 10. Huset ser kjempefint ut ....drømme, drømme,:) jeg bor i et gammelt hus - så herlig med helt nytt hus, bitte litte grann misunnelig:)

  SvarSlett
 11. Huset ser kjempe fint ut! Det kommer til å bli flott! Gleder meg til innflytningsfest.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 12. Gratulerer så mye Pia! Det er spennende!:)

  SvarSlett
 13. Dette blir et kjempekult hus, spesielt med en knallfarget ytterdør :))

  SvarSlett
 14. Hei Piamor. Ikke til forkleinelse for noen andre interiør-bloggere her i blogglandia asså... men det er befriende deilig å lese om husplanene deres, uten at alt ned til den minste detalj, som potteplanten i venstre vindu ut mot verandaen, eller østre utelampe mot sør skal være slik eller sånn.. Ære være dem for det, men det er godt å lese at du har nedsenkede skuldre og ikke hele fokuset på det materialistiske:-) Ha en nydelig kveld, du fine kvinne. Klem Kristin

  SvarSlett
 15. Knallbra! Jeg kommer på innvielsesfesten :-)

  klem fra meg

  SvarSlett
 16. Skryt er viktig!!!

  Her er litt skryt fra meg :) Dette ser helt utrolig LÆKKERT ut:) Gleder meg til fortsettelsen. Håper huset er ferdig til jul.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 17. Så gøy så gøy Pia!
  For et knallstilig hus!!!!!
  Jeg digger digger digger ;-)))))
  Gleder meg til å følge med på prosessen.
  Å ikke alle synes det er stress å kipt å bygge hus. Vi storkoser oss som husbyggere og gleder oss over hvor heldige vi er som har muligheten til å bygge nytt. Så kos deg med byggeprosessen og gled deg til den er over ;-) Klem

  SvarSlett
 18. Dette ser veldig lovende ut- Fiiine huset!!

  Jeg liker godt innstillingen din; hvis man ønsker seg koksgrå fliser så virker det uproblematisk og meget hensiktsmessig å velge nettopp de koksgrå flisene... ;) Jeg skjønner at du er en resultatorienter husbygger!!

  Gratulerer så masse med husbygge-avgjørelsen deres!!

  SvarSlett
 19. Skikkelig Piamed4-barnogmannhus! Enig med deg - detta blir bra!

  SvarSlett
 20. Fint hus dere skal få bygd!

  SvarSlett
 21. Torill: He he, ja, det er vel sånn...Når man ikke har så peil på interiør, vet man liksom ikke at det er så mye å velge mellom...

  Berit: Ok, IKKE svarte fliser. Men koksgrå går? Sånne som ikke er helt glatte, liksom? Og JA, vi fant også ut at noen som kan dette får ta seg av det, istedet for at vi skal knote og finne ut av alt mulig.

  SvarSlett
 22. Håhå...Visste det! Det var hus. At jeg skulle blande den katta inn i det....!

  Kjempeflott hus. Ser ut som det er fokus på funksjon, og med 4 barn er det god fokus. Blir spennende å følge husbyggingen, og dine interiørinnlegg, slik bare du kan skrive interiørinnlegg! Gleder meg!
  KLEM!

  SvarSlett
 23. GRATULERER! Nytt hus, helt fra bunn er jo bare helt og holdent fantastisk! Skjønner så godt at dette er STORT for deg. Jeg gleder meg virkelig med deg. :D

  SvarSlett
 24. Flott hus!
  Jeg har alltid ønsket meg ett barndomshjem til barna mine, jeg. Er jo hyggelig med plass og rom til alle. Og da mener jeg ikke bare sånn rent areal-messig.

  Apropos flise-debatten som går her nå: mellomgrå fliser anbefales. Litt matte. Ikke mørk koskgrå/skifer-ish. Og ihvertfall ikke hvis du har smuler eller golden retriever. Vi har nemlig koksgrå laminatfliser på kjøkkenet og jeg støvsuger støtt...

  Lykke-til!

  SvarSlett
 25. Knallflott hus!
  Det likte jeg godt!

  Forøvrig liker jeg godt innstillingen din til alle valgene som må tas!

  SvarSlett
 26. Superfint hus ja!! Gleder meg til å se det ferdig :)

  SvarSlett
 27. Dette så utrolig fint ut! Akkurat sånn stil jeg liker. Lyst til å legge ut plantegninger også? Jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan planløsningen er!

  SvarSlett
 28. Fin-fint hus, helt i min smak!
  Og jeg er helt enig, man er like lykkelig av koksgrå fliser som koksgrå, spesialimporterte, glasserte, nedtollet og overfraktet koksgrå fliser! Det er jo ikke meningen man skal sutte på labben og ikke ha noe liv etter å ha fått tak over hodet!
  Mammablogging og husbyggblogging er en super kombinasjon! :D

  SvarSlett
 29. Etter å ha lest alle bygge-hus-bloggene som finnes rundtomkring, har jeg jo fått helt skrekken. Men etter å ha lest dette forstår jeg jo at det går an å ha sunn fornuft også, når man skal bygge.

  SvarSlett
 30. Ser lekkert og kult ut!!!! Lykke til, jeg er egentlig litt misunnelig jeg...vi bygde huset vårt selv for noen få år siden. (10 år er jo som ett blunk er det ikke...??) Og vi syntes det var KNALL!!! Spennende og irriterende til tider...he, he...ser nå at noen valg burde jeg kanskje gjort litt anderledes...muligens derfor vi nå bygger på/om for 4'dje gang...
  Lykke til Pia!!! Kos deg masse!!!

  SvarSlett
 31. Dæsken, det var fint! Flisespørsmål og andre husbyggerelaterte ting skal jeg holde meg langt unna, jeg hakke peil på sånt. Det eneste tipset jeg har er at hvis du har lyst på en ting, så ikke la deg påvirke til å skifte mening. Jeg feks, skal legge hvitt gulv nå, selv om nesten alle andre sier at "skitten vises såååå godt på hvitt". I don't care, jeg SKAL ha hvitt gulv! :D

  SvarSlett
 32. godt å høre Pia!
  og tro det eller ei!!! (du må tro meg) Mitt innlegg i dag fant jeg på inne i hodet mitt for ca 1 uke siden! Jeg klarer bare ikke tanken på at noen skal tro jeg kopierer dem. Det er nemlig noe av det verste jeg vet selv!
  Huset ser supert ut. Det ser spennende ut. Og det er definitivt funkis.
  Hus er gøy, gamle eller nye!

  SvarSlett
 33. Ååå for et fint hus. Skjønner godt at du gleder deg! :)
  Liker holdningen din til koksgråfliser. Jeg er mer av typen "er ikke sikker på denne, må nok se den andre en gang til.."
  Håper du kommer til å dele husbyggererfaringene på ekte Pia-vis! :)
  KLEM

  SvarSlett
 34. Så misunnelig!
  Det blir et supert hus!
  :)

  SvarSlett
 35. Huset ser knallflott ut!
  Og det er vel egentlig det fine med å være mammablogger; at man kan blogge om stort sett det man lyster, uten å falle utenfor kategorien. Man er jo mamma "åkke som"!
  Lykke til med alle de fremtidige valgene, og kåksgrå fremfor koksgrå blir nok knall ;o)

  SvarSlett
 36. Det er så stas når hus ser personlige ut. Fortsatt bygges det altfor mange kjedelige hus. Det er deres definitivt ikke. Gratulerer.

  Det er flott at mamma-bloggere kan skrive om alle slags tema. Du har skrudd forventningene høyt. Og som du har sett allerede, engasjementet blant leserne dine er høyt. Du kan spørre og du vil få svar. Sannsynligvis mange ulike.

  Mitt beste råd i dag - ikke vent. Finn farger, tapet, fliser, skap osv nå før byggetoget kjører så fort at dere mister pusten. For det vil det. Jeg vet.

  Og så kan jeg tilby en nystekt kringle når dere trenger det som mest. Bare si ifra.

  SvarSlett
 37. Ser helt supert ut! Likte det du skrev om de koksgrå flisene..

  SvarSlett
 38. Ah, jeg digger! Stilig hus. Det er så stilig med alle vinduene i ulik størrelse. Kjenner at jeg er litt misunnelig nå.
  Ellen :)

  SvarSlett
 39. Åh! Så herlig!!! Dette blir BRA! Tenk så godt det skal bli å få flyttet inn i et slikt stilig hus a'! Ønsker dere lykke til med alle avgjørelser som skal tas:) Koksgrå høres fint ut:) hi-hi:)

  Fin dag til deg:)

  SvarSlett
 40. Herlig Pia. Dette huset ser litt funkis ut, og blir kjempekult. Og godt at du er effektiv på avgjørelsene, for de blir det sikkert mange av. Masse lykkeønskninger herfra!

  SvarSlett
 41. Jeg hyller huset Pia!!!! Og det gjør garantert samboeren min også, AKKURAT slik som vi har lyst på...en gang i fremtiden.

  Gled dere til jul :)

  SvarSlett
 42. Ser superkult ut! Så er det jo sånn at det er alt som ikke synes som koster. På et bad for eksempel. Dermed spiller det ingen rolle hva flisene koster egentlig. Et kort det kan være greit å ha på hånda min venn!!!

  SvarSlett
 43. DET huset ser utrolig fint ut:) Blir helt sikkert bgra:) Husker den første kvelden og natta i nytt hus...en utrolig flott opplevelse for hele familien:)
  Lykke til, Pia, dette blir morsomt:)
  God påske:)
  Trine:)

  SvarSlett
 44. Så gøy, gratulererer!
  Stilig hus, og høres herlig ut med vaskeromsinngang, RETT inn! Tenker det blir knall! Og så lenge det er et firma en stoler på som driver med koordineringen, så går det finfint! Lykke til!

  Hilsen Nina

  SvarSlett
 45. Gratulerer! Og gled deg! Å bygge hus er MORSOMT! Du ender opp med å måtte gjøre masse valg du trodde du var forskånet fra (laminatgulv? Tregulv? flisegulv? Strietapet? papirtapet? panel? etc etc) og minst halvparten viser seg i ettertid å være riktig så bra.

  Et par ting å huske på: barn klarer å ødelegge hva det enn måtte være: 100-tusen kroners eiketrapper får akkurat like stygge hakk av Bayblades som hopper ned trappa, som furutrapper til en fjerdepart av prisen gjør - nesten. Likheten mellom de to er man tar seg ikke råd til å bytte ut noen av dem når ungene er store (men kjære, rekkverket er jo nesten ikke slitt og vangene er jo som nye). Men på den annen side er det ikke noe et 15-kilos spann med sparkel og litt maling ikke fikser!

  Fliser: dra på flisbutikken og se hva som er på salg. Liker du det billigste, selvom det er billig? Hva er det som er galt med å kjøpe det da selv om det kanskje ikke var fargen du egentlig hadde tenkt deg (man er da fleksibel!)? Øh, plutselig hadde du råd til å legge ferdiggress alikevel. I romjula :-(

  Lykke til!

  SvarSlett
 46. Nå hadde jeg faktisk problemer med å få skrollet meg ned til bunnen så jeg fikk lagt inn en kommentar - puh! ..må være litt tidligere ute, så jeg slipper det der.. :D

  VELDIG fint hus! Får vi se plantegningene inne?? Det er nemlig enda mer interessant! ;)

  SvarSlett
 47. Det aller-aller beste med huset, (bortsett fra at det ser kult ut) er det derre med å kunne gå rett inn på vaskerommet. Tipper mor sjøl kom med forslaget.

  SvarSlett
 48. Jeg klarer ikke å styre meg. For et fantastisk KULT hus, Pia!!!!

  SvarSlett
 49. En uke uten blogglesing og det er mange spennende nyheter rundt omkring.

  Gratulerer med nytt hus - planlegging så langt regner jeg med. Men tegningene ser veldig bra ut! Og desember er jo ikke lenge til heller - det blir spennende!

  SvarSlett
 50. Jeg HYLLER det! Og blir litt misunnelig - det ser virkelig superbra ut, digger den stilen på hus! Grættis!

  SvarSlett
 51. Jeg er kjempe missunlig. Jeg kan godt ta det gammle huset vis det er ønskelig ;)

  SvarSlett
 52. For et fint hus dere skal få! Kjempestilig. Masse masse lykke til med alle valgene.

  SvarSlett
 53. jeg hiver meg på som kommentar nr. 56 og sier at det der ser ut som et fint og spennende hus! :)

  SvarSlett
 54. Huset ser spennede ut ja, og ikke helt ulikt det jeg tegner på, skal følge med på bloggen din og se etterhvert som dere kommer i gang med bygging. Lykke til, det er nok et styr når det står på, men veldig deilig når man er i mål. :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails