søndag 10. april 2011

Bursdagsgaver til gutter? Noen tips.

Med fire barn i huset, pakker vi kontinuerlig inn bursdagsgaver. Unger har jo bursdag hele tida. Det går ikke ei uke uten at en eller annen er bedt i en eller annen bursdag. Og i disse tider er det jo jaggu meg bursdagsfester opptil flere ganger per uke.

Jeg legger ikke så mye sjel inn i innpakking av gaver. Jeg ruller et eller annet papir rundt pakken, og regner med at mottageren tror det er et barn som har pakket inn.

Men så er det dette med å handle inn gaver, da. Å tusle rundt i lekebutikker med unger er kjedelig. De skal stå et kvarter og stirre innbitt på en rund plastdings som kan transformeres til et monster. Akkurat som om jeg plutselig skal gå med på at plastmonsteret skal bli deres. Det blir det da ikke, og jeg er en kjip mamma. Det er mye mer effektivt å vandre rundt i en lekebutikk aleine. Men seriøst!! Jeg gidder IKKE å bruke mine handleminutter-uten-barn inne hos Ringo Leker.

Derfor kommer internett inn i bildet. For nettet er jo genialt når det gjelder å huke inn bursdagsgaver.

denne nettsiden finner du det meste av småleker og dingser. Lego er populært blant de fleste gutter i alderen 4-9 år. Ninjago er poppis nå. Det er noen snurregreier. For ikke å snakke om Beyblade. De snurrer også. Det er liksom noe med gutter og dingser som snurrer. Eller dingser som ikke snurrer, men som bare er dingser. Sånn som Bakugan.
Våre gutter har et ganske så høyt forbruk av drikkeflasker. I plast.


Drikkeflasker og matbokser er kjedelig å få, men ganske så nyttig.

Deodorant er en nyttig gave til de litt eldre gutta. Og hårgele er populært.

Og nå gidder jeg ikke å linke mer. Men også andre nyttige saker som sitteunderlag, grillspyd eller annet turutstyr er greie gaver. En kinobillett. Ei kul t-skjorte. Eller kanskje ei vitsebok?

Synes du det er vanskelig å finne på bursdagsgaver?

Ha en oppfinnsom dag, med eller uten plastdingser!

39 kommentarer:

 1. Her går det i lego, hver gang. Da kan det ikke bli feil. Ingvar er veldig opptatt av ninjago-lego. Jeg sa ninja-legop i begynnelsen til Ingvars store ergrelse. Kunne det være så vanskelig å få med seg at det heter Ninjago!!!
  Gutter på 6 år uttaler engelsklignenede navn på en heller spesiell måte, så ja, det kan være litt vanskelig av og til å få med seg hva de snakker om. Jeg husker første gang Ingvar skulle si Starwars the Clonewars. Det tok ubegripelig lang tid før jeg skjønte hva han prøvde å¨fortelle meg på Hjalmar-engelsken sin.
  Ellen :D
  Ellen

  SvarSlett
 2. Hva med en tur på aktivitetssenteret "Høyt og lavt" i Svarstad som gave? Jeg synes det er gøy med opplevelser jeg - ting har man jo nok av etterhvert! Ihvertfall jeg som er så glad i loppemarkeder...:)

  SvarSlett
 3. Ellen: He he, ja, jeg kjenner til det med "engelsk"..;)
  Takk for at du nevnte Star Wars, det er jo også noe som fenger de fleste gutter.

  SvarSlett
 4. lommelykt/hodelykt/termos - jeg liker i allefall å tro at det funker:)

  SvarSlett
 5. Jeg synes bursdagsgaver er en nærmest meningsløs affære. Søppel som koster penger og blir til rot. Vi har sluttet å ha barneselskap for vår eldste. Har karneval sammen med en jente i klassen som har bursdag to dager etter. Da kan også de som ikke feirer bursdag komme. Vi slipper gavene. Han har et par kompiser på selve dagen, så da vanker det noen pakker. Han lille har ikke hatt barneselskap ennå, men til høsten braker det løs. Får kjøre et par tradde år, så får vi se. Jeg kjøper bøker på mammutsalg eller lar barna gi bort penger når de skal i bursdag. OG de får gaver av familien. Og oss. Og som min far sa da han oppdaget det ergometriske spisebestikket til vår førstefødte; Jeg har igrunnen ikke inntrykk av at han mangler noe! Vår eldste ønsket seg sjokoladekake til jul to år på rad av sin farmor. Hn trodde ikke på ham det første året. Året etter ble det kake!

  SvarSlett
 6. Ok, det var ment som en bursdagsgave fra foreldre altså! Ser at det kan bli i meste laget å gi det til alle guttene i klassen;) Jeg gjorde meg skyldig i å skumme innlegget...

  SvarSlett
 7. Sissel: Jo, det er en lur gave, men det blir liksom en litt høyere prisklasse. Til klassekompiser bør man finne noe til under hundrelappen...

  SvarSlett
 8. Sissel: Der skrev vi på likt;)

  SvarSlett
 9. Hos oss e det faktisk som oftest penger te barnebursdager og me e enige om ein pris. Passe meg midt i blinken må eg innrømma ;o)

  Joda, bloggeturne i hytt og pine på meg :o)
  Tilfeldigheten har liksom villa det sånn. Denna gongen var det Statoil som betalte billetten, og dei hadde ikkje nåke imot at eg reiste ein dag før. Det gjelde å ordna seg vettu ;o)

  SvarSlett
 10. Jeg foretrekker lego, bøker, tegnesaker o. l. - ting som ikke går i stykker før bursdagen over. Og så liker jeg å gi vekk hjemmelagde gaver hvis jeg kan, men akkurat det synes jeg er litt lettere til jenter enn til gutter:-)

  SvarSlett
 11. Jeg har som regel et lager av Leseløvebøker liggende, det hender jeg kommer over noen til 60-70 kr. Men det hender rett som det er at vi kjøper noe annet (stort sett Lego). Som til han som feira i dag; han fikk Lego (jeg kjøper IKKE sånne slosskjempeleker eller snurredingser som de allerede har 14 av!) siden jeg vet at han sliter med lesinga.

  SvarSlett
 12. Anonym: Bøker er selvfølgelig en super gave. Av en eller annen grunn gir jeg mest bøker til mine egne barn, barn i familien eller venners barn. Til skolekompiser blir det sjelden bøker...

  SvarSlett
 13. Og i krisen funker det finfint med et Tom&Jerry-blad + et kinderegg!
  Hvis man plutselig har glemt det 5. selskapet den mpneden...
  :)

  SvarSlett
 14. 11-åringen gir som regel penger i gave til klassekamerater. Leker er ikke så interessant lenger, og ikke finner man så mye for 100 kr. Hender det blir ei bok, deo/hårstæsj eller noe idrettsrelatrert stæsj. Gutter er vanskelige å kjøpe til i denne alderen. Penger er noe jeg vet de setter pris på i alle fall.
  Jeg skrev om et gavetips inne hos meg i dag. En gave som datteren min fikk i går. Kom inn og se :o) Vet ikke om de store gutta ville falle for det da...

  SvarSlett
 15. Ja, det er høysesong nå. Mange som har hatt god tid til felles hygge i fellesferien...

  Vi har jo kun ett barn, men med 18 jenter i klassen går det i ett likevel. Heldigvis har flere funnet ut at det er ok å ha fellesbursdag. Eller, foreldrene har vel funnet ut.

  Og jeg har som regel et lager, handla når det er halv pris på Barbie f.eks. Da handler to eller tre like så de som feirer sammen får likt, det er viktig. Planen gikk skeis her for nå sist var det hele fire jenter som slo seg sammen.

  Ellers er jenter ganske greie, de aller fleste elsker dill som hårpynt, smykker, skrivebøker, klistremerker osv. Men nå var det kanskje guttegaver man skulle foreslå? Nei, der sliter jeg. Må spørre gutteforeldre hver gang, klarer ikke holde meg oppdatert på de der Bakugan etc. Dessuten synes jeg man får så lite plast for en hundrings..

  SvarSlett
 16. Hun eldste ordner gaver til sine venninner selv. Hos tenåringen - der blir det som regel kremmerhusets godteposer med karameller og en hundrelapp oppi, med fint gavebånd rundt. Inviteres den minste i bursdag gis det alt fra matbokser, lego, beybleyd osv. Lar minste aspiranten bestemme :-)

  SvarSlett
 17. Hos oss går det stort sett i Lego, det liker de fleste og det er lett å få byttet om det er "feil" sort. I klassen til 8åringen er det vanlig at flere går sammen og spleiser på en gave, slik at de heller kan få noen få litt større/ordentlige leker en ørten fjaseleker, veldig grei ordning :) og penger synes de fleste er kjekt å få, nesten alle sparer til et eller annet. *♥*

  SvarSlett
 18. Jeg syns det er kjempevanskelig! Og her vil eldstemann gi noe han selv ville blitt glad for, og det er jo det beste. Men er ikke alltid mottakeren syns det er like kult. Har kjøpt inn mange puslespill i størrelse (?) fire fem år, og tskjorter på H&M til 49 kr, det er alltid en hit :)

  Hvor mye gir dine barn i gaver ?

  SvarSlett
 19. Må innrømme at våre gutter gir penger til kompisene. Og eit vakkert...eller iallfall eit sjøllaga kort/papirlapp med gratulasjonshilsen på. Men gutane liker sjølvsagt å få pakker (i tillegg til penger...)
  Her på kysten er det også kjekt å gi fiskeutstyr.

  SvarSlett
 20. Regner med det blir mye guttebursdager i årene som kommer, men til den tid er det kanskje noe annet som er poppis enn ninjago(!?) og bakugan(!?). Aner ikke hva noe av det er. Men fins det fortsatt om 2-3 år, så finner jeg vel fort ut av det.
  Som lærer merker jeg jo at gavene jeg gir barn fort blir pedagogiske...! Aktivitetsbøker, spill, bøker, lego....Et eller annet som fremmer litt hjerneaktivitet er greit, syns jeg.
  KLEM!

  SvarSlett
 21. JA! jeg synes det er vanskelig.. Men det er kun fordi jeg er så nøye på det. Gaven må være noe de ikke har fra før, det må være oppfinnsomt, kreativt, kuult, pent, morsomt, praktisk og blablabla..Og perfekt pakket inn!
  Haha, neida ikke fullt så galt. Takk for fine tips! Jeg er vant med en datter gjennom maaange år, så nå som jeg har gutt føler jeg meg av og til som en fisk på land.
  Vet at de liker pinner. Men det er kanskje litt lettvint?

  SvarSlett
 22. Kristin: Du vil oppleve at beyblade, pokemon og bakugan kommer og går, så Linus blir nok hekta på noe sånt, han og;)

  Mie: Penger er alltid populært, og en grei gave å gi.

  Kine: I 1. og 2.klasse har vi holdt oss til 50 kroner (hvis vi gir penger). Og prøver å kjøpe noe til den summen. Men det kan jo ofte bli mer. 6.klassingen gir 100 kroner.
  Dette med bursdagsgaver er greit å ta opp på foreldremøte i 1.klasse - veldig greit om man har samme standard. Og at ingen skal føle at man må komme med gaver for hundrevis av kroner.

  SvarSlett
 23. Whitebite: Pinner slår sikkert an.

  SvarSlett
 24. Bondekona: Det var et godt tips! Et blad er alltid populært!

  SvarSlett
 25. øh - hva er det som skjer her inne hos deg, egentlig??
  jeg klikka på lenka for å legge inn en liten hilsen om ideene med bursdagspresanger. men nå blei jeg heilt satt ut!!
  Pia legger ut ny sak 20:25, og vips, er det fem-og-tjue stykker som har vært inne og kommentert!!!??

  :)
  du har "snakkesalige" lesere, du, Pia!! :)
  hehe

  SvarSlett
 26. Det der er alltid vanskelig. I fjor rådførte jeg meg med en fremmed guttunge i butikken og spurte om noe sånne grusomme figurer var kule. Det var de... Mange gode tips her,nå når gutta blir litt større.

  SvarSlett
 27. Javisst er det vanskelig. Finne balansen mellom ræl og nyttig er også vanskelig. Det jeg gleder meg over i denne prosessen, er at ungene elsker å gi bort fine presanger til vennene sine. Hadde det vært opp til dem, kunne hver og én fått halve månen, om det var mulig. Jeg biter det derfor i meg og er med på relativt lange handleturer hvor det legges ned mye omtanke i hva bursdagsbarnet kan tenkes å ønske seg. Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad. Det handler ikke nødvendigvis om å gi bort det dyreste, men at du ønsker å glede en mottaker. Og da er det verdt strevet, tenker jeg ;-)

  SvarSlett
 28. Til spørsmålet ditt om jeg synes det er vanskelig å finne på burdagsgaver, så må jeg bare si at det varierer litt. Siden mine har forlatt redet for lenge siden, kan jeg jo få rettledning om gaver til barnebarna. Nære venner har jeg en viss peiling på ønskene til.

  Er vesla ferdig med danderingen?

  Klem

  SvarSlett
 29. nå er jeg "satt inn" igjen.
  det er jo selvfølgeig flott at alle deler tips.
  det var ikke det. :)

  jeg har blitt som min mor, merker jeg, og handler inn litt her og der når ting er på salg og jeg kommer over gode ideer. utrolig greit å "ha litt på lager" :)

  Junior i førsteklasse synes det var veldig stas å få egen vekkerklokke,(!) så det har vi gitt til flere. De har jo mange morsomme og rimelige, for eks. på Clas Ohlson. :)
  En sånn med dato og ukedag som du trykker frem sjøl er hans favoritt.

  Anna tips til smågutter med bursdag nå i vår:
  plast (jada plast) ;) - plastkjegler til utebruk. Vi har våre også fra ja - Clas O. Finfine til å bruke når man vil sykle slalom eller sette opp enkle "fotballmål". Billig og bra. og tåler alt! :)

  Sånn - så da har jeg sagt mitt også!! ;)

  SvarSlett
 30. Jeg fant ut at til både gutter og jenter alder 1-6 år er det supert og meget lett å tråkle sammen erteposer! Jeg er tilhenger av ting som får ungene i aktivitet og bidrar positivt i motorikk-utvikling!! Dessuten er det billig!

  SvarSlett
 31. Åpent hus: Legg merke til at en del kommentarer er fra meg sjøl. Så da er det ikke så voldsomt;)
  Men uteleker er et godt tips ja.

  by BeaTell: Jeg trur ikke jeg kunne ha mekka noen erteposer...

  SvarSlett
 32. Hos oss er det også bursdag hver uke, ,med fire unger og når t o m toåringer har selskap, ja da blir det litt stress synes jeg, der må vi jo være med og. Det er kos med selskap og cup'er og turneringer og arrangementskommiteer og hytteturer og FAU og foreldremøter og foreldrekaffe og foreldrefrokost og påskeavslutning og miniturnering osv... men av og til vil jeg gjerne være litt med vennene mine og, ikke bare de som har barn på samme alder......
  Og til bursdager så blir det ofte penger synes jeg, ikke at det er min favoritt, men sånn blir det bare. Ble bare litt satt ut i kveld for når jeg så på planen for neste uke så var det: To frokoster, en utstillingsåpning, en påskeavslutning, et 17 maimøte og en bursdag. Trodde jeg hadde god tid før påske til å sy litt...... He he, ja ja, pytt pytt, jeg blir ihvertfall ikke ulykkelig av å ha unger for det rekker jeg ikke, uansett hva Magasinet skriver......
  Ha en fin uke, bare en igjen til påskefri :)

  SvarSlett
 33. Takker for tips! Har fått med meg Ninjago, men trodde de het Ninja. Så når de håpefulle elevene putler med figurene i timen, kan jeg takket være deg briljere med at jeg henger med og faktisk vet hva de heter. Så takk for det også.

  SvarSlett
 34. Eg brukar ta eit raid på ToysRUs eg, når dei har megasalg;) Eller på boksalg. For om du gjer pengar i gåve her, er det 100 kr som gjeld, allereie i fyrste klassen...

  SvarSlett
 35. Jeg er glad sønnen min er 7- i den alderen er det enkelt å finne gaver. Lego er alltid populært, og man finner masse forskjellig rundt hundrelappen. Beyblade og Bakugan slår også an, og så de nye Kung Zhu Pets Ninja Warrior Hamsters - de er kjempesøte! mente tøffe!
  Minstejenta fikk Zhu Zhu pets til jul, motoriserte hamstere om lager lyd og kjører rundt litt vilkårlig- og man får forskjellig stasj til dem. Nå kom gutteversjonen, og det kjøpte vi til neste guttebursdag. (sønnen min syntes nemlig de var veldig fascinerende det søstera fikk- men det var jo for jenter, så han ble veldig glad for gutteversjonen.

  Ellers hender det jeg finner brettspill til hundrelappen, noen liker puslespill, kjemisett, en tøff t-skjorte, lommelykt, vannpistol når det blir litt varmere i været, for å nevne noe.

  Litt eldre barn er verre, da tror jeg løsningen som oftest er penger....men en kinobillett kan også være bra tips.

  SvarSlett
 36. Jeg noterer ned her for er det noe jeg hater å gi bort så er det penger (selv om det nok har blitt gitt bort endel krøllete grønne iløpet av en stresset hverdag). Mange flotte tips ovenfor, her kommer mine:

  - For noen år siden kjøpte jeg mange fotball-T-skjorter med Beckham på baksiden i Tyrkia når vi var der på ferie. De kostet ca. 50,- Satset på 7-8 årsstørrelse. Tror alle guttene ble kjempeglad!!
  - Hjemmelaget CD med kult, personlig cover. HipHop-sønnen min laget playliste og jeg fikset (er vel ikke helt lovlig, men gaven ble godt mottatt:-))
  - Gavekort på kino er genialt (sønnen min ble henrykt av å få kredittkort til kinoen!)
  - Kuuule klinkekuler er alltid populært nå på våren.
  - Prompepute er en klassiker!

  Hilsen Maratonjenta!

  SvarSlett
 37. Jeg både liker å kjøpe og syns det er lett nok foreløpig. Men Mattias er enda ikke blitt stor nok til at han inviteres "rundtomkring" til "fremmede.
  Det er liksom litt lettere når jeg nå kjenner mottakeren :)

  SvarSlett
 38. Det blir ofte så mye søppel å kjøpe for 100kroner derfor gir jeg heller bort den 100lappen og håper de får flere penger så de kan spare å kjøpe seg større ting som de ønsker seg. Synes det er bedre enn å fylle andres hus med søppel-leker for jeg liker dårlig de søppel-lekene som dukker opp her da det er bursdagsfeiringer.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails