onsdag 2. mars 2011

Skiturer i flott vintervær? Tror ikke det...

Alle mennesker har sine svakheter.
Nå føler jeg meg sterk nok til å stå fram med dette: Jeg misliker å stå på ski.
Ja, jeg vil gå så langt som å si at jeg til tider avskyr det.

Jeg kunne ha begynt med å skylde på manglende smørekunnskaper i mitt barndomshjem. At jeg alltid hadde ski som gikk bakover der alle andres liksom gikk framover. Eller at mine ski sto bom stille fordi de på en måte var klebret fast til snøen.

Godt at kidsa har arvet noe fra sin far, nemlig glede i skisporet.

Men jeg skal ikke skylde på noen. Det er meg. Jeg har det ikke i meg. Jeg liker det ikke. Jeg kjenner ingen fryd når jeg fyker ned en bakke. Jeg kjenner bare frykt. Jeg foretrekker å sette meg ned, eller å ta av meg skia.

"Det er bare å ploge!" roper mannen så kjekt og "oppmuntrende" til meg.
"Det er bare å ta ut av oppvaskmaskinen!" eller "Det er bare å rydde bort genseren din!" kan jo jeg si tilbake, like kjekt.
Det er ikke bare å ploge! Jeg er ingen plog, og mine ski krysser hverandre og jeg tryner. Ikke gøy.Jeg synes at jeg strekker meg langt i alle morsplikter som finnes. Men de skigreiene er grusomme. Jeg har prøvd å være positiv, jeg har blitt med på skiturer, jeg har smilt, jeg har ledd. Nå er gutta for lengst i en annen liga enn meg, og selv ettåringen tar meg vel straks igjen. (Og hun har ennå ikke hatt ski på beina!)

Selv skibursdager har jeg med glede arrangert. Snakk om å strekke seg langt.

Andre kan fryde seg over en frisk og herlig skitur i det strålende vinterværet. Flott for dem.

Takke meg til aking.

Ha en frisk dag, med eller uten ski!

Og siden det nå er et friskt og herlig vintervær, lar jeg dataen få hvile noen dager og vier kidsa mer oppmerksomhet. De har tross alt ferie.

45 kommentarer:

 1. Det kaller jeg å ofre seg for barna, ja! :D
  Både i skiløypa, og nå går de sannelig foran blogging også ;D

  Men kjenner veldig igjen disse pysete tendensene, ja... bakker er uforutsigbare, og det ER ikke bare-bare å ploge! Og er bakken i en sving i tillegg, ja, da vet man jo hverken hvor bratt den er etter svingen, og ikke hvor lang den er heller... Nei, aking er ikke å forakte, sånn sett, da er man jo allerede i kontakt med underlaget fra start av! :D

  Kos deg med ungene, så blogges vi vel etterhvert! :D

  SvarSlett
 2. Akebrett er tingen for meg også, hehe!
  jeg knakk alltid skia før jeg, aner ikke hvor mange par jeg har ødelagt.
  og der avslørte jeg vel at skikarrieren min tok slutt under treskiperioden.

  SvarSlett
 3. Jeg er HELT enig!! Mr mann i huset er ivrig skigåer (i det minste ivrigiere enn meg!) og sier at det MÅ man bare når man har barn. Derfor kjøpte jeg meg ski i fjor. Ski og bindinger. Heldigvis var det veldig dyrt med sko og staver - så det må jeg spare til ;) Nå lurer jeg imidlertig på om jeg skal levere de tilbake og si jeg ikke er fornøyd - har jo kjøpt dem på G-sport. Men da blir nok ikke mr. mann så fornøyd og jeg må sikkert kjøpe meg nye... Selv om jeg fortsatt ikke har gått en meter på ski på 4 år! Men jeg må vel kanskje prøve meg på en 200m løype neste år - satser på at det er alt poden orker/gidder :P
  Kos dere med ferie - vi hadde vår forrige uke. Ü

  SvarSlett
 4. Herlig - vi er to av samme slaget, skjonner jeg. Na bor jeg jo i England, sa det er ingen fare for a bli utsatt for utidig ski-press ;-)

  SvarSlett
 5. herlig måte du skriver på :)

  Jeg elsker å gå på ski, så vanskelig å skjønne at det kan misslikes... :P

  SvarSlett
 6. Jeg er visst laget av eksakt samme materiale som deg! Er det noe jeg ikke kan fordra, så er det bortoverski. Egentlig ikke nedoverski heller, for den saks skyld. Og hva er greia med ski som kan gå både forover og bakover? Sånne twin-tip-ski?? Er det ikke nok å prøve å holde seg på beina - og at ikke de nevnte beina ikke krysser plankene som sitter fast på dem? Måååå man hoppe på høye hopp og lande bak-fram og fyke videre i like stor fart baklengs som man ville hatt forlengs?
  Ja, nå var det vel egentlig snakk om bortoverski, da... Jeg hater dem.
  Men Snuppemor liker å gå på ski. Og det gjør min far også. Flaks for dem. Da kan de gå sammen :P
  Og jeg har faktisk ski til Minsten i kjelleren. Sånne som bare stroppes fast på støvlene... Kanskje han skal få prøve seg snart? Så kan mor stå og se på. Sammen med far. For Far i Huset liker heller ikke å gå på ski. Eller tur. Eller på butikken. Eller i det hele tatt :P
  Vel, vel... Nordmenn og ski, du liksom...! Pft!

  SvarSlett
 7. Uff da. Men godt at noen tør å stå frem med det. Særlig i disse VM-tider. Men tro dere meg - det gjelder bare å ha riktig utstyr, så blir skituren pur glede og ekstase! Jeg har ski-uke inne hos meg denne uka, og jeg tror jammen jeg skal fremskynde innlegget om "Utstyrsråd for utrente husmødre på ski" til i ettermiddag etter å ha sett hvor traumatiserte flere er.

  SvarSlett
 8. He he, kjenner meg litt igjen her da. Kan ikke si at jeg hater det akkurat, men jeg er liksom litt mere glad i sommer og sol..... kan godt gå noen meter på ski og sette meg i solveggen for å slikke litt sol, men det er så mye styr for å komme sg avsted liksom... Så guttene våre har ikke blitt opplært til å like vintersport, men d har overlevd forde. I dag er meinstemann på 14 på skoletur og skal prøve slalom for første gang, så igjenstår det å se om han liker det eller ikke....

  SvarSlett
 9. Jeg takker meg også til aking.
  Ha en herlig vinterferie.
  :)

  SvarSlett
 10. :) It probably won't make you feel any better, but I'm rather hopeless at skiing myself.

  Hoping for some sunny days for us here in Norway soon! Have a good one Pia!

  SvarSlett
 11. I disse ski vm-tider synes jeg det er veldig modig og tøft av deg å stå fram som en kløne på ski. Et forbilde for alle som sliter med det samme. Det er jo ved å snakke og snakke om det og at noen står fram at myter avlives.

  Glad vi trener opp skibalanse fra barnsben av, det er visst skikkelig vanskelig å lære seg i voksen alder. Foreslår derfor, om du likevel i ren famileharmoni, må ut i sporet, å legge over til dansk språk og kanskje ha med en Carlsberg sånn for å underbygge det falske bildet av at du ikke er en helstøpt nordmann. Ja altså om du ikke ønsker å gå bresjen for "De Skisvake Nordmenn".

  SvarSlett
 12. Ok, om du vil så har jeg et tips. Jeg har nemlig hatt et lite traume av det at jeg ikke har kunnet stå slalåm. Var en gang i Turisten på Kongsberg som 16 åring, og husker det som et sant HELVETE. Så jeg bestemte meg. Skiskole. For to år siden tok Anton og jeg et par timer skiskole. Det var det som skulle til. Nå vet jeg at jeg OG Anton klarer å stoppe, uansett, og jeg digger det. Grensesprengende for meg. Og det er jo mye morsommere med langrenn også nå.

  SvarSlett
 13. Herlig :) og vi er nok av samme kaliber; jeg blir gjerne med på ski, men liker jeg det? eller går jeg frivillig ut på skitur når ingen andre skal avgårde? NOPE... takke meg til aking og turer på beina :) Ha en flott vinterferie!

  SvarSlett
 14. Her er i to i huset som ikke er noen skimennesker, noe som resulterer i at husets Diva ikke blir noe skimenneske heller. Vi har kjøpt oss noe billige ski alle sammen og vi har hatt noen turer, men vi er ikke akkurat det nye Aunli ekteparet for å si det sånn..

  Ha en fin dag og nyt ferien med kidsa!

  SvarSlett
 15. Her regner vi bort, så jeg slipper å tenke tanken på å gå på ski he he!

  Lykke til i smykke-konkurransen min!

  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 16. Kunne ikke sagt meg mer enig :) Ha ha..
  Jeg liker det overhodet ikke..og en stooor pyse i bakker..og jeg har mange ganger tatt av skia og gått ned...
  Neste uke er det vinterferie på oss..og da er det opp i snøen,med smilebøyle på..
  Mann og unger er fornøyde..Og jeg har vel funnet ut at man trenger ikke ut på ski hver dag,fordi det er det man bør gjøre på fjellet!!!
  Jeg tar med bøker ..så kan jeg gjøre litt som jeg vil ,innimellom :)

  Fin dag til deg !!

  SvarSlett
 17. Eg likar heller ikkje å gå på ski, og har ingen problem med å framstå som negativ her. Men eg får mange gode råd og tips til kva eg skal gjere for å like det. Ungane er sånn passeleg oppteken av ski. Eg er med dei når dei er på ski, men eg tar gjerne med ei bok, og sett meg i sola å les. Jada, vi går berre på ski når det er sol.
  God bloggfri vinterferie :)

  SvarSlett
 18. Er som deg, men jeg går så langt som å si at jeg hater!!!å gå på ski!!

  SvarSlett
 19. Haha, enig med deg! Jeg er så heldig at jeg kan dra frem rullestolkortet når det gjelder skiturer :D
  Noen fordeler må man jo ha ved å drasse rundt på den liksom ;)
  God vinterferie til dere, vi gjorde den unna i forrige uke vi :)

  SvarSlett
 20. Man kan ikke være god på alt, vet du Pia! Jeg er sånn at jeg gruer meg litt FØR skituren. Synes det er mye styr med å pakke sekken, finne fram gamasjene, for mye eller for lite klær? ...... Men når jeg går der i løypa, ploger meg nedover brattbakkene og drikker kakao i solveggen - Da er jeg forundret over at jeg ikke er på skitur oftere. Fopr innert inne ELSKER jeg det!!!

  Tusen takk for nominasjonen! Jeg har nominert Fru Jansen. Hun er rå!

  SvarSlett
 21. Helt enig med deg! Skigåing er oppskrytt! Men man må ofre seg litt og late som man liker det noen år. Godt å få det ut kan jeg tenke meg!

  SvarSlett
 22. Ski er noe dritt (sist jeg var på tur gravde jeg dem ned tilslutt)

  SvarSlett
 23. Nå regner vi bort her, så ski er ikke noe alternativ når vi skal utenfor husets fire vegger. Da praktiserer vi heller holdesegpåbeinahelttilbilen-øvelsen.
  Forøvrig har bestefar kjøpt ski til prinsessa, og hun har testet dem innendørs med stor iver. Gleder meg til å teste dem ute. Om det bare slutter å regne og vi får snøen tilbake.

  SvarSlett
 24. Kjære deg!!

  Tips:

  KAST STAVENE!!!

  Det så jeg fort på 3-åringen, så snart han fikk stavene på så stoppet beina,selvom armene stavet som et uvær..tok vi de bort gikk han som en konge!! Gudd løkk, dette løser nok alt;)

  (forøvrig så synes jeg ski er best i tankene, når man først kommer seg ut i sporet så merker jeg fort alt jeg har unnlatt å tenke på..fortrengt muligens..men..)

  Tips 2: Ski-sport er best på TV!

  Ellers får du ha en fin uke med ferie-barn i hus:)

  MoseKoz!

  SvarSlett
 25. Åh, det var delig at det fins flere av oss. Jeg mistenker at vi er ødelagt av overambisiøse foreldre, dårlig påkledning (ikke mye Reima den gangen, til gjengeld oljebuksa), feil smurning og for lite sjokolade på tur. Har også blogga om det: http://arcticmum.blogspot.com/2010/03/overcoming-art-of-skiing-trauma.html

  SvarSlett
 26. Jeg elsker å gå på ski, jeg! Men sakte, noen ganger fort, gjerne alene. Så det så!

  Mern så bra at barna får prøvd seg allikevel, slik at de selv evt. kan like det selv!

  SvarSlett
 27. Du er jo så suveren på så mange områder. dans for eks. Helt utrolig. Det har du jo vist i mange innlegg her. Har du og mannen vurdert konkurransdans?
  Og så er det jo dette med valgkamp. Helt utrolig bra. Jeg er sikker på at du hadde fått selv Gadaffi til å vinne et valg. Et demokratisk valg, altså.
  Så de skia skal du ikke bekymre deg over. Regner med unga er sabla fornøyd med mora si.
  Kos deg med unga og mannen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 28. Takk. Alltid godt når andre kjem ut av skapet fyrst. ;)

  SvarSlett
 29. Kjenner meg sååå godt igjen idet du skriver! Jeg er kjemperedd for å falle, men setter på supermammaansiktet...på de fåå skiturene jeg er med på.

  Apropo bursdager....nå på søndag har jeg invitert på familiebursdag med påfølgende svømming (har hallen alene). Lurer på hvor mange av de voksne som har med seg svømmetøy...Tror personlig at de fleste ikke er så glad i å leke som deg ;)

  SvarSlett
 30. Jeg blir overlykkelig over å finne ut at jeg ikke er den eneste i denne skinasjon av nordmenn som IKKE kan fordra å gå på ski :-D

  SvarSlett
 31. sikker på at du ikke er skap-vestlending?!
  alle østlendinger elsker jo å gå på ski.. trodde jeg til i dag.

  SvarSlett
 32. Trikset er å få med seg all bålkosen, Kvikk Lunsjen og kakaoen, uten å måtte gå på ski! Kjør et stykke opp i Winterwonderland. Parker bilen. Velt hele familien over en snøskavvel (Heter det det på korrekt bokmål? Du vet, skavvel, en kant med snø??), måkk en borg, fyr opp bål med ordentlig ved, og kos eder!

  SvarSlett
 33. Tja, har ikke ski... Men ønsker meg langrennsski, for å gå letteturer. Slike turer som innbefatter lange pauser med kvikk-lunsj og appelsin. Så ikke noe slalom, kun en lett skipakke med smørefrieski.

  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 34. Jeg liker å stå på ski, men kun nedover. JA, jeg er av den late typen.
  Ser for meg at du er en reser på tekstilbrems jeg da.

  SvarSlett
 35. Du fikser så mye annet som er bra, så ikke bekymre deg over manglende skiglede! Men det er litt synd, for det er (helt sant!) flott å gå på ski. Gå. Ikke spurte avgårde som en annen birkebeiner!

  SvarSlett
 36. Det er bare å ta utav oppvaskemaskinen...hahaha! Det ble latter på morgenkvisten her, takk for den :)

  SvarSlett
 37. Hahahaha:D Det er einaste din blogg eg ler høgt av på mogonkvisten:) Fantastisk! Og eg er heilt enig!!

  SvarSlett
 38. hehe, nå lo jeg godt...ser det for meg der du kommer plogende nedover...
  jeg dermot elsker skiturer, men bor på feil kant av landet...

  SvarSlett
 39. Nyt vinterferien, Pia!

  Klem fra Carina

  SvarSlett
 40. Ha, ha, må bare si meg helt enig:-)

  SvarSlett
 41. Ikke alle kan være født med ski på bena? Jeg liker faktisk å gå på sji, og hver gang jeg kommer ned en bratt bakke med lårhalsen i behold, da lovpriser jeg meg selv ! Sånn "hockey" truse (truse med innebygget hoftebeskyttere) burde vært en selvfølge på alle på ski..

  Fikk mimret litt, vi holdt også skibursdag på fjellet for Poden et par ganger, satt på vidda og åpnet lego ! Men tilbake til saken - ak i vei du :-)

  Den filmen Pax så lite spennende ut. Jeg opplever traumer, død, vold osv på jobb, trenger ikke oppsøke det på film. Impuls kapellsex? Kjære vene !!

  SvarSlett
 42. Sji? Jammen fikk jeg skrevet det også !

  SvarSlett
 43. Her var det jammen mange som kjente seg igjen, meg inkludert. Storefrøkna drømmer om å gå på ski, men med de lite skiglade foreldrene, i tillegg til hjemsted uten skiføre, tror jeg det kommer til å drøye litt. Tenker skiglad bestemor kan ta på seg det ansvaret..

  SvarSlett
 44. Jah... jeg kan vel ikke annet enn å si meg 100% enig her, hehe.

  SvarSlett
 45. Ajajaj, nå er det alt for lenge siden jeg har vært inne hos deg!

  TAKK, Pia! Jeg trodde jeg var den eneste som ikke liker å ikle meg kondomdrakt og suse ned bakkene på syltynne ski. Bortoverski er skummelt! Mye mer skummelt enn nedoverski.

  Dog innser jeg at nedoverski er vanskeligere å kombinere med baby. Så, jeg har gått med på å investere i nye ski og pulk. Håpet er at den ellers så skiglade mannen vil gå mye saktere med pulk og dyrbar frakt bak seg;)
  God torsdag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails