fredag 11. mars 2011

Hvordan få flere lesere? Eller følgere?

Noen blogger kun for seg selv og sine, og bryr seg ikke om andre er innom eller ei. Noen kan til og med bli skremt fordi andre ukjente plutselig er innom. Sånn var jeg da jeg starta med blogging. Jeg skreiv kun for meg. Og for mora mi.

Etterhvert har jeg funnet ut at det faktisk er veldig hyggelig at folk er innom.

Noen har spurt meg om hvordan man egentlig får lesere? Sånn seriøst?

For det første bør du jo ha en god blogg. Bloggen må fenge. Bloggen må være interessant og lesbar.

Men selv om bloggen din er super, er det ikke sikkert så mange stikker innom. For hvordan skal man finne akkurat din blogg blant de titusener andre bloggene?



Å være aktiv sjøl, er med på å skaffe oppmerksomhet rundt din egen blogg.
Besøk andre blogger, legg igjen spor etter deg!

Mange bruker Facebook og Twitter til å tipse om bloggene sine. (Dette sliter jeg med  - jeg har fortsatt litt angst for at folk jeg kjenner skal finne ut at jeg blogger. Ikke skjønner jeg hva Twitter er, heller.)

Så har du jo den ultimate lesermagneten, nemlig giveaways. Det kan være med på å trekke folk mot bloggen din. Men når giveawayen er ferdig, bør du jo ha noe å komme med slik at du holder på leserne. Et alternativ er jo å kjøre giveaway på giveaway. Og da får du jo mange lesere. Eller følgere. Som er der på grunn av giveawaysa. Men det skjønner du vel.

Til slutt får man jo spørre seg sjøl hva som er viktig - å ha noen få faste som er innom fordi de virkelig setter pris på bloggen din, eller en umasse mennesker som klikker seg innom og fyker fort videre.
Jeg har sett geniale blogger med kun en håndfull lesere, og jeg har sett intetsigende blogger med en enorm fanskare.

Det er ofte tilfeldigheter som rår - noen får oppmerksomhet, og så baller det på seg.

Mitt beste tips er å ikke gi seg! Ikke bli snurt fordi du ikke får kommentarer eller fordi ingen er innom. Det viktigste er at du trives med bloggen din sånn som den er.

Lykke til med videre blogging!

Ha en fin fredag, med eller uten følgere!
Alle bildene i dette innlegget er hentet fra Weheartit.

71 kommentarer:

 1. Så sant, så sant. Uansett hvor god blogg du har, så kreves det innsats for å synliggjøre den, og lesertallene kan fort bli en besettelse som ødelegger for gleden ved å blogge. Vanskelig balansegang det der.

  Ønsker deg en herlig helg, Pia!

  SvarSlett
 2. Ja, det gjelder å ikke gi seg:-) Det har vært kjekt å følge med på bloggsuksessen din:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg tror jeg ville trivdes godt med 10-12 kommentarer i snitt pr. innlegg. Sånn erre bare! Men hvordan får jeg til akkurat dét? Ikke 3 og ikke 30 (eller i verste fall 300), men 10-12 ;)
  Men når sant skal sies, blogger jeg hovedsaklig for en skare mennesker som kjenner meg fra før - og hvor flesteparten ikke blogger selv. De får e-postvarsel hver gang jeg blogger, og kommenterer direkte i e-posten. Jeg reklamerer ikke for bloggen min hverken på Facebook eller annet, og jeg kommenterer ikke så mange blogger selv heller - så jeg har vel meg selv "å takke". Sjubidua, tror du ikke det begynte å snø AKKURAT da jeg hadde måket HEE gårdsplassen og innkjørsla....??? Makalaus!

  SvarSlett
 4. Det var et flott skrevet innlegg Pia (igjen:-)!!
  DU vet iallefall hvordan du både skal få nye følgere og holde på de du har!! Mange interessante poeng her - og mange gode ideer til de som ønsker seg flere lesere!
  Håper du får en flott helg!!'

  klem fra størstepia

  SvarSlett
 5. Give-away har eg visst snakka om eit par ganger, men har ennå ikkje komt så langt. Men med så mange premier som eg har vunne føler eg at eg skylder blogg-verden ein give-away snart ;)
  Største problemet er å trives med sin egen blogg når ein les slike geniale blogger som din. He he!
  Ha ei fin helg Pia!

  SvarSlett
 6. Jeg superfornøyd med gjennomsnittlig 12 lesere hver dag...hehehe...men de fleste kommer nok tilfeldigvis innom,i følge den der statistikken er det veldig mange som søker på "forkjølet baby flytur", og da havner de hos meg!!!

  Og får jeg en kommentar da står jublen i taket og vi feirer med sprudlevann og biff og bernaise!!

  SvarSlett
 7. Hehe, kjenner igjen det med facebook og twitter, skummelt om plutseleg alle visste!! Bra innlegg, med god moral. Blogg som du er, og vær fornøgd med det.. Har kome til same konklusjon sjølv! Men tek meg i å sjekka statistikken av og til likevel;)

  SvarSlett
 8. Jeg har igjen ambisjoner om en stor leseskare. Til det har jeg nok for sære tema. Artig likevel å se hva som har skjedd på et år.
  Interørinnlegg på NIB gir store besøkstall, men de aller fleste forsvinner fort uten spor når de ser hva annet jeg har skrevet om.
  Å kommentere andre er viktig og jeg er nok ikke flink nok til det. Gjør det nok kun når jeg synes jeg har noe å si.

  Artig er det. Og alltid flott å komme hit.

  SvarSlett
 9. Jeg ble dritsur da min første giveaway ikke nådde forsiden av VG... haha... nei, det er sant.
  Dessuten tror jeg at det er det samme med blogg som deg selv; først like seg selv, så kan andre like deg. Skriv blogg om det DU vil og som er sånn en blogg DU vil lese (så langt det går, vi har jo alle våre idoler vi ikke når anklene på... *smisk* jeg vil så gjerne vinne bok) - så skal du se du får andre som liker det samme som deg.

  Og her dro jeg inn en M+ for god norsk.

  Selv synes jeg det er stas at noen gidder å lese det jeg skriver, enten jeg siterer barnesanger eller Maria Amelie. Men det er nå for meg selv da. En slags scrappebok om ting jeg tenker på akkurat nå.

  SvarSlett
 10. Akkurat sånn er det, nemlig :-)

  Selv biter jeg negler når en bloggpost pluselig tar av, det er skrekkelig spennende, får egentlig ikke fred igjen før leserskaren roer seg ned til det normale... Jeg prøver å ikke bry meg, men klarer ikke å la være.

  I tillegg til giveawaysene (som jeg enda ikke har hatt selv), har besøkstallet noe med blogg-frekvensen å gjøre. Altså hvor ofte man legger ut en post. Synes å se at mange har sånn "se hva jeg kjøpte i dag", "endelig fredag" - poster, jeg kjenner at jeg blir litt irritert, det er støyende, jeg vil lese poster som gir meg noe. Så kan man ønske "god helg" om det passer seg sånn. Uansett, disse bloggene glir glatt ut av følgelista mi etterhvert.

  Ha en god helg etterhvert da, folkens :-)

  SvarSlett
 11. Jeg har truffet så mange fine nye mennesker via bloggen, og er kjempeglad for det!
  En fin fredag til deg og!

  SvarSlett
 12. Godt skrevet om blogging.
  Jeg lurer helt seriøst på om jeg skal lage en pris til deg. En etikette pris. Du er helt rå på etiketter. Det kan ikke være en enste blogg i hele verden som har så mange etiketter som deg. Prøvde å telle de, men ga opp. Fant ikke de progressive brillene mine. (Når du har fått progressive briller, da er du gammel da!)
  Ellen :D

  SvarSlett
 13. Gode tips!
  God helg til deg og dine. Klem

  SvarSlett
 14. Ellen Sand: Ok, tar hintet. Ser at jeg kanskje har tatt litt av med de etikettene. Da jeg starta, var jo det så stas. Men har vel ikke helt klart å følge opp. Ser at jeg for eksempel har et innlegg om sommer. Og et om vinter. Og et om aske.

  SvarSlett
 15. Fie: Det var et godt poeng som jeg ikke tok med i innlegget, ja, dette med bloggfrekvens! For det er klart at jo hyppigere du legger ut innlegg, jo større sjanse er det for at noen legger merke til deg. MEN legger ut ut en masse intetsigende innlegg, går folk fort lei. Så det gjelder å finne en balanse.

  SvarSlett
 16. Jeg trodde jeg bare blogget for meg selv, og ble fullstendig overrasket over hvor utrolig kjekt det er å få kommentarer og at noen gidder å lese innleggene mine.

  Blogging er virkelig gøyt!!

  SvarSlett
 17. åja, jeg ønsker meg gjerne flere lesere! Men det får vel være som livet forøvrig - en får gjøre ting på sin egen måte. Skrive sitt eget. Min sjanger er verken kul eller full av hvite interiørbilder - men et forsøk på en hverdagslig og reflektert blogg som kan gi leseren noe hver gang. Jaja. Det er mest meningsfylt for meg som skrivedame. Så får folk velge hva de leser. Jeg undres jo i blant over de som får hundrevis av lesere på "Nå har jeg kjøpt ny mascara"-innlegg - men det er jo bra at det finnes et mangfold.

  SvarSlett
 18. Masse gode poeng, som vanlig, Pia!
  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 19. Tusen takk for nyttig oppskrift. Du er helt unik i din kapasitet til å lese og følge opp og kommentere og engasjere deg i andre bloggere. Bøyer meg i støvet.

  Tror forresten du glemte å ta med punktet om å egle seg innpå populære bloggere i din sjanger slik at de omtaler deg i hyggelige ordelag. Jeg har deg, Pia, og Bergljiot og et par andre å takke for langt over halvparten av mine følgere. Tusen, tusen takk.

  SvarSlett
 20. Er som alltid innom fordi jeg liker det du skriver, du får meg til å le og bli i godt humør - takk for det!

  God helg!

  SvarSlett
 21. Jaa du, halvparten av mine følgere fikk jeg med den giwe-awayen. Tenker at det er sikkert ting som kunne gitt meg flere lesere, men så vil jeg jo gjøre det på min måte. Prøver å ikke være så opptatt av det, men det er jo superkoselig at folk stikker innom. Mest fordi de liker den, ikke av "plikt".Og det er jo en hobby. Takk for at du er innom;)

  SvarSlett
 22. Hei og takk for nok et godt innlegg, Pia!

  Jeg kjenner meg igjen i noe av det du skriver, og det tror jeg mange andre gjør også.
  Jeg begynte med bloggen mest for å finne ut hva dette var for noe. Jeg hadde ikke vært en aktiv bloggleser før jeg laget min egen blogg, så dette var en helt ny verden for meg.

  Jeg har ikke en stor tilhengerskare, men den vokser sakte med sikkert. Men det er som du sier, det er kjekt å ha sine faste følgere, som er trofaste og legger igjen kommentarer. Men samtidig er det ikke kjekt å blogge for "døve ører", hvis du skjønner hva jeg mener..
  Så jeg må innrømme at jeg har hatt et par give aways, for å få flere følgere. Det er selvfølgelig gøyere å blogge når man får tilbakemeldinger og kommentarer, enn å bare blogge for seg selv...

  Og mens du snakker om solen, så er det en give away hos meg i dag, for jeg har rundet 25000 treff. Noe som er stort for lille meg...

  Ha en fin fredag og kos deg i helgen!

  SvarSlett
 23. Og rettskrivning! Eller, iallefall det med orddeling!!! Jeg blir tullete av bloggere som 'har fri dag og skal på baby treff og spise tomat suppe!' awwwrrgh! Har veldig lyst til å legge ut et orddelingskurs på bloggen min, men det kan kanskje støte noen??? Hva tror du?

  Ha en fin dag Pia:)

  SvarSlett
 24. Kristin: Ha ha, jeg er vel ikke den rette til å uttale meg om det å støte noen....For det gjør nok jeg til tider. Men igjen, man må få blogge som man vil, og så lenge man ikke henger ut konkrete personer, så får det heller være at noen føler seg støtt. (Heter det det?) Så kjør på med orddelingskurs!

  SvarSlett
 25. Det er stor stas med mange lesere og mange kommentarer på bloggen. Og jeg innbiller meg at jeg vet nøyaktig hva som skal til for å skape en toppblogg. Dessverre må jeg også blogge om en del ting som jeg skjønner at ikke alle andre nødvendigvis er så interesserte i. Derfor blir nok heller ikke mammadamen en toppblogg med det aller første, evt. aldri:-) Sånn må det bare bli!

  God helg, Pia!

  SvarSlett
 26. Dette var interessant! Jeg synes jo bloggen vår (jeg deler den med søsteren min) er så fin, så fin, og vil gjerne nå fram til litt fler enn facebookvennene våre.

  Jeg synes det er litt vanskelig å kommentere mye på andres blogger, særlig der det allerede er mange kommentarer. Jeg føler liksom ikke at jeg har noe særlig nytt å komme med (Tjuende "så fin lampe" blir litt intetsigende). Og så føler jeg kanskje at jeg trenger meg litt på, litt som å plutselig bare delta i en samtale til en gjeng jeg ikke kjenner, liksom. Men i egen blogg vil jeg jo SÅ gjerne få kommentarer fra folk jeg ikke kjenner, nettopp som et tegn på at noen gidder å lese uten at det er av nysgjerrighet fordi de kjenner oss.

  Angående giveaway så har jeg tenkt at vi må ha det snart, det kan bli gøy. Men jeg lurer litt på hvordan fler enn facebookvennene skal bli oppmerksom på den? Ellers kunne vi jo like gjerne gi bort ting på Facebook... Er det noen tips og triks å få?

  Hilsen Stina

  SvarSlett
 27. Du treffer spikeren på hodet her mange ganger synes jeg Pia! Hva er poenget med masse giborter hvis man ikke har en kvalitet som holder på folk som er innom. OG til syvende og sist er det sånn som du sier til slutt....du må blogge fordi at du liker det og ikke for å få mest mulig følgere...

  Fin hælg te dæ! :)
  PS...jeg er forresten blitt "kollega" med deg som gjesteskribent på foreldremanualen ;)

  SvarSlett
 28. Gode poeng :-) Og jeg tror nok mye handler om tilfeldigheter, ja. Det er mange blogger jeg har vært innom, som har flere hundre følgere, uten at de egentlig har noe som helst å komme med. Hvordan det har gått til, er meg en gåte. De beste bloggene jeg har funnet, har som regel vært blant de mindre faktisk.

  SvarSlett
 29. Supert innlegg!!!! ER veldig enig med deg i det du skriver her.

  Jeg skriver en blogg med et begrenset interessefelt, og derfor skjønner jeg at min blogg aldri kommer til å bli en toppblogg med flere hundre-tusen lesere og følgere. Og det er helt greit!

  Med min første give away fikk jeg mange nye lesere og følgere, men deneste har blitt rett og slett for mine lesere, og noen få nye. Det er også helt greit. Nå har jeg give away for å feire at bloggen min er to år!!! Hurra!!! (Psssst: Trekning 15. mars!!!)

  klem

  SvarSlett
 30. Jeg liker ordet "snurt", det har så fin klang ;) (Om ikke meningen er like bra...)

  SvarSlett
 31. Jeg innbilte meg selv at jeg skrev kun for min egen del en stund, fordi det er så gøy!
  Men fant fort ut at kommentarer er knallkjekt!
  Og nye bekjentskap er knallkjekt!
  :)

  SvarSlett
 32. Hei,

  du har så rett så rett, Pia.

  Ha en super helg :)

  SvarSlett
 33. Jeg skriver ikke for å få kommentarer, men synes det er veldig hyggelig å få de :-)

  Og du skriver jammen oftere enn hva man kan følge med ! En arbeidsshelg og noen nattevakter ekstra og man henger etter her ;)

  Ha en super helg.

  SvarSlett
 34. Så gode tips!
  kos dere videre denne fredagen.

  klem

  SvarSlett
 35. Sex selger har jeg hørt. Heretter blir det massevis av lettkledde bilder av hot mama her på siden min!!

  SvarSlett
 36. Supert innlegg! Og det er så sant det du sier :-) Synes man skal skrive for sin egen del jeg, så er det bare ett pluss om andre liker det man gjør også :-)

  God helg! Klem

  SvarSlett
 37. Her var det sagt mykje fornuftig, både frå deg og i alle kommentarane.
  Dersom eg skal tenke på alt som bør/må vere med i ein god blogg, så vert eg mørkeredd. Eg gjere som eg vil no! Synst blogging var skummelt i starten. Eit godt tips er nok å legge att kommentarar hos andre, då dukkar det gjerne opp kommentarer på bloggen min også. Nokre kjem att fleire gongar, og andre ikkje. Det er heilt ok.
  Er i grunnen veldig fornøgd med min faste følgerskare, men alltid kjekt med nye bekjentskaper.

  SvarSlett
 38. Hm...det er et merkelig fenomen hele blogg-greia, som vi driver med...man kan lure seg skakk på hvorfor, hvordan, hvilken?? Jeg tilhører nok en litt merkelig bloggform...den er mest for meg selv, jeg blir glad når noen er innom, har variert fra over 20, til 0 kommentarer, men det er med hånden på hjertet ikke så viktig.Derfor tok jeg valget og ikke ville ha teller inne hos meg, for jeg vil ikke vite hvor mange som er innom. Flest kommentarer får man om man selv er flink til å profilere seg, selvfølgelig. Og nettopp derfor orker ikke jeg flere giveaways! Nå kaster jeg sikkert ut en giga-brannfakkel, men om folk ikke orker lese inne hos meg, med mindre de får et sink-hus kastet etter seg, ja da kan det hutemeg være det samme...nå fyrer jeg iallefall alle interiørbloggere...sorry, min mening, og det var Pia som spurte!!!(puh, der fikk jeg lagt skylda over på deg...takk og lov!)

  SvarSlett
 39. Jeg kommer aldri til å bli noen toppblogger, men det vil jeg heller ikke. Allikevel så må jeg jo innrømme at jeg synes det er koselig når mennesker kommenterer og synes det jeg skriver om er verdt å lese.
  Det er jo derfor jeg fortsetter å skrive.

  Ha en fin dag. Fint innlegg.

  SvarSlett
 40. Kari: Greit, skyld på meg;) Jeg er jo en sucker etter giveaways, jeg da, men liker ikke alltid alle kravene som stilles. Men man velger jo sjøl hva man vil bli med på.

  SvarSlett
 41. Oppskjorta: Jeg tør jo ikke å tipse om giveaways eller nye blogginnlegg på Facebook.
  Jeg liker ikke å linke til så mange giveaways her på siden min heller. Men mange gjør det, og det er helt vanlig å be om det hvis dere skal kjøre giveaway. Altså at du får et lodd for å legge igjen en kommentar, og et ekstra lodd hvis du linker til giveawayen. PÅ den måten vil din giveaway få oppmerksomhet - det sprer seg som ild i hår.

  SvarSlett
 42. Det er ihvertfall noe for enhver der ute, og det jeg liker så godt med din er humoren :) Ønsker deg en riktig god helg med eller uten nye følgere. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 43. hehe, ja giveaways er nok ett stort trekkplaster og kan være ett smart triks dersom man driver business og trenger kunder?

  SvarSlett
 44. Ja, her var det mange gode tips!
  Det er artig å få kommentarer, og jeg ser veldig sammenheng mellom egen aktivitet og hvor mange som legger igjen kommentarer. Altså både egen bloggefrekvens og hvor mye man får kommentert rundt omkring. I det siste har jeg hatt lite tid til begge deler, og da blir det mindre action på egen blogg...man har altså gjerne seg selv å takke!
  Kjenner jeg gleder meg til mammaperm og masse tid til å kose meg i blogglandia ;)
  God helg! Og takk for bursdagshilsen forresten!!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 45. Som jeg skulle sagt det sjøl!;-D
  - du er bare litt flinkere til å ordlegge deg(meg!)!
  Tusen takk for koselig hilsen Pia,
  - og bare så det er sagt(og mener det):
  Din blogg MÅ jeg alltid innom!
  Riktig god helg til deg og dine,
  klem Hege.

  SvarSlett
 46. Og forresten Pia, - ble litt upedagogisk her(he, he):
  Glemte å begrunne HVORFOR jeg leser akkurat din blogg:-D
  Din blogg gir meg "mat"/fòr til både øyne og hjerne,
  - du skriver reflektert og interiør-bildene dine får meg til å le!
  Klem, "masa":-D

  SvarSlett
 47. Stativet var sikkert dyrt, fikk det av kjæresten. Han håpet vel at det ble mer muffins på han ;) Og det må være litt svung over barseltreffene ;D

  SvarSlett
 48. Jeg kunne skrevet en lang kommentar, men nøyer meg med "veldig enig!".

  og

  Alltid gøy med kommentarer og nye bekjentskaper. Stas når noen legger seg til som følger - hver gang...ja i alle fall de ikke-kommersielle bloggene, de kun er ute etter å selge sine varer. Akkurat som jeg i ren takknemmelighet iler inn og handler i nettbutikken deres...

  Ja, se der, da ble ikke denne kommentaren så råkort likevel. Sånn kan det gå.

  SvarSlett
 49. Enig!

  Jeg vet jeg kunne sanka flere lesere om jeg hadde satt inn støtet, men jeg gidder ikke... :) Dvs, jeg er for lat. Under valgkampen i januar la jeg ut ett innlegg hver dag (nesten hvertfall) men til vanlig orker jeg rett og slett ikke en sånn innleggshastighet (også har ikke blogg.no forhåndspostegadgeten!!...).
  I tillegg er jeg alt for dårlig til å kommentere andres blogger, selv om jeg er innom dem nesten daglig.

  Også føler jeg at jeg må bli litt tøffere. Du greier å skrive om tema som er potensielle seerstormposter, men som er skrevet så elegant at alle er enige :) Det er tusenvis av innlegg jeg tenker ut men som jeg aldri tør å poste. Som pottetreningsinnlegget mitt jeg har gått og gnagd på i et halvt år. Poster jeg det kommer jeg til å få hele mammabloggverdenen mot meg ;)

  Men alt i alt, jeg er veldig fornøyd med hele bloggopplegget mitt. Og synes i tillegg at du virkelig har fortjent bloggeposisjonen du har opparbeidet deg!

  God helg!

  SvarSlett
 50. Jeg liker ikke giveaways jeg Pia. Jeg synes det er kjedelig. En giveaway en sjelden gang er forsåvidt greit, men jeg kutter ut blogger som ofte har giveaways. Jeg ser rett og slett ikke poenget med dem.. Med unntak av å få mange kommentarer.. men vil man ha lesere som bare jakter på premier? Hver sin smak;o) dersom giveawyen hadde vært konkurransepreget, eller inkludert med et hett tema derimot..

  SvarSlett
 51. Utrolig flott skrevet :)

  SvarSlett
 52. Hei igjen :)

  SV: Du forsvinner ikke fra andres bloggruller, blogspot omdirigerer deg slik at leserne dine kommer fram til deg. Bytter du til Wordpress eller noe annet slikt utenfor blogspot sitt system blir det flere endringer...

  Men det ser ut som de som kommer inn fra gammel adresse til meg ikke ser følgere og blogger jeg leser... derfor jeg skrev det slik :)

  God kveld (eller kanskje god natt :)

  SvarSlett
 53. Kan jo bare si meg enig !
  God helg alle sammen!

  SvarSlett
 54. Godt sagt/beskrevet! :) Koselig med kommentarer og følgere, men jeg vil nå helst at de kommer fordi de trives hos meg! Og ja, litt skummelt er det også når statestikken øker.. Men man venner seg vel til det?! (håper jeg)
  God helg!! :)
  KLEM

  SvarSlett
 55. Jeg hadde sykt med lesere på første bloggen min, den var veldig personlig og litt for utleverende, og det er mange år siden, så da var det ikke mange tusen andre som meg. Nå har jeg pensjonert meg, poster stort sett bilder på tumblr og skriver lukket for cirka 400 stk som har fått tilgang på LiveJournal, mesteparten av leserne der er venner eller folk jeg kjenner via nett og har kjent lenge, det er en ren dagbok, ikke det jeg ser på som en "blogg". Ikke noe fast tema, annet enn meg og mine og livet mitt. Jeg hater giveaways og reklamekommentarer (de som poster samme kommentar på 3000 andre blogger bare for å få folk innom sin egen) - utrolig slitsomt. Det blir så desperat. Jaja :) God helg, du :)

  SvarSlett
 56. Veldig godt innlegg, Pia. Og mange gode kommentarer.

  Mye kommer jo an på hva man vil med bloggen. Som du sier, hvem er det man skriver for? Hva skriver man om? Men jeg tror de fleste bloggere, hvis de stikker fingeren i jorda, må innrømme at man ønsker seg et større publikum. Ellers kunne man jo bare blogget på en eller annen lukket site liksom. Finnes jo gode dagbøker digitalt, hvis det er det man ønsker seg liksom.

  Du har mange gode tips. Det beste tror jeg er å engasjere seg. Kommentere på andres blogger. Linek til andre. Være litt raus. Deretter å bruke spredningskanaler som Twitter og Facebook. Twitter er forresten fantastisk artig når man bare blir kjent med hvordan det fungerer og finner seg noen interessante (og noen uinteressante) mennesker å følge. Anbefales!

  Jeg har ikke hatt giveaways ennå. Kanskje jeg må prøve meg på det snart? Vi får se.

  God helg, Pia!

  SvarSlett
 57. Antidamen: Det er nok store forskjeller og "tradisjoner" på de ulike plattformene. Her på blogspot er det liksom en greie at man kjører giveaways. Mye av det er vel på grunn av at det er her du finner veldig mange kreative damer som driver med strikk og søm, og som via giveaways får større oppmerksomhet om produktene sine.
  Og så har da sånne som meg adoptert idèen. Ser jo at noen kjører giveaway på giveaway, med krav om linking og liking og annet. Der skjønner jeg ikke helt greia.

  Liv-Inger: Selvfølgelig skriver man fordi man ønsker mer eller mindre oppmerksomhet - hvis ikke, hadde man brukt et helt lukket forum. Jeg liker også veldig godt at folk er innom. Men det skremmer meg litt om folk i nærheten, foreldre til ungenes venner og sånt skal finne ut om blogginga. For jeg sliter fortsatt med tanken om at blogging blir sett på som litt stakkarslig "Har hun ikke bedre ting å bruke tida på", lissom...

  SvarSlett
 58. Har du lest Ida Jacksons bok om sosiale medier....? Der skriver hun masse om blogging. Anbefales.

  SvarSlett
 59. Flott innlegg! Takk! jeg har av og til kjent på om jeg bryr meg om antall følgere, og da gjør jeg sikkert det, men så betyr det jo egentlig ingenting. Jeg har en blogg fordi jeg koser meg med det og fordi det er en fin måte å følge med på andre blogger på også. Kjenner at det viktigste er ikke oppmerksomheten, men at jeg koser meg og kobler av.

  Håper du får ei fin uke!

  SvarSlett
 60. Fint innlegg!:) jeg sliter også med å legge ut bloggen min på facebook osv. nesten så jeg ikke liker tanken på at folk jeg kjenner skal lese den:p

  SvarSlett
 61. Takk for svar om lesere og giveaway! Nå har jeg satt igang med en giveaway inne hos oss, og foreløpig er det veldig fin respons, det er moro.

  Hilsen Stina

  SvarSlett
 62. Takk skal du ha.
  Jeg har plutselig funnet ut at jeg kanskje er klar for å blogge for andre en familien min... Og da er jo dette til stor hjelp. Først og fremst "keep calm-- and carry on" Det er vel det som må være mottoet, så får jeg bare fortsette å legge inn galskapen min... Plutselig en dag er det vel noen som kan bli inspirert av noe jeg har dillet med... :)
  Da håper jeg de legger igjen en kommentar. Akkurat som jeg gjør nå!
  Takk skal du ha Pia. Mvh Lena

  SvarSlett
 63. Hei jeg heter odelia og har en blogg, jeg synes det er veldig bra det du skriver og lurte på om du vill se på bloggen min den heter

  http://Otea.blogg.no

  SvarSlett
 64. Her var det mye bra tips! Takk!;)

  Har selv akkurat fått opp øynene for bloggverden, og må si jeg er en smule besatt. Og elsker å skrive om slikt man ikke tør å snakke om i all offentlighet. Slike ting som selvsikkerhet, gutter og sex. Skriver tilogmed om så intime detaljer som jeg aldri ville turt å dele med venninder en gang.

  http://perfektfake.blogspot.no/

  SvarSlett
 65. Så fint at noe legger ut litt blogg tips :) Det kommer godt med når man er "fersking". Uten de store datakunnskapene eller bloggerfaring blir det mye "knoting" Men neida...ikke tenkt å gi meg :) god helg

  SvarSlett
 66. Så fint at noen legger ut bloggtips for "ferske" bloggere..... Skal ta det til med, gir ikke opp!!!

  SvarSlett
 67. Så fint at noe legger ut litt blogg tips :) Det kommer godt med når man er "fersking". Uten de store datakunnskapene eller bloggerfaring blir det mye "knoting" Men neida...ikke tenkt å gi meg :) god helg

  SvarSlett
 68. Veldig bra skrevet, jeg ser jo som andre bloggere etter følgere og lesere. Og jaaaaa så til dere som kjeder dere eller vil ha en blogg å lese litt på, så er det gjerne og ta en tur innom min ;)

  http://elisaa.blogg.no/

  SvarSlett
 69. Greit å få litt tips, som ny blogger. Skjønner ikke bæra enda jeg da...ikke engang hvordan folk får til å følge meg...der er sikkert noe jeg må redigere til for at folk skal få til å trykke følg på min blogg..leser fortsatt litt om den biten..hm..

  evablomvik.blogspot.no

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails