søndag 6. mars 2011

Hva er en god blogg?

Jeg har tidligere skrevet om hva jeg synes er en god blogg.
Men tar det gjerne igjen.

1) Du må skrive godt! Du må beherske språket! En skrivefeil spiller ingen rolle, så lenge du har et fengende språk. Men kryr det av feilstavelser og - gudhjelpemeg- orddelingsfeil, da himler jeg (og en del andre) heftig med øynene.

2) Det du skriver om må fenge! Hva som fenger, er jo ikke så lett å vite. Men varierer du innholdet i bloggen din, vil du ha større sjanse for å treffe i ny og ne. Nå er det jo så mangt som fenger, og skriver du godt, leser jeg gjerne om den nye sykkelen din, kaka du skal bake neste uke eller din våte parkett.

3) Hold deg til et tema i hvert innlegg! Har du behov for å skrive om ski-VM, brystbetennelse og oppussing av hagemøbler, så gjør du det. Men i tre ulike innlegg.

4) Det å bruke bilder, gjør ofte en blogg mer attraktiv. Det visuelle har mye å si. Men pass også på at det ikke blir for mye. Utform bloggen din som du ønsker, for bloggen er din. Men du trenger ikke å ha sne som daler, svaler som flyr, hjerter som blinker, annonser som flæsjer samtidig som Celine Dion synger sårt i bakgrunnen. Ikke BlAnD fOnTer og stILer hele tida .(Sier kvinnen som selv ELSKER store bokstaver. Og farger;)

5) Gi litt av deg sjøl! En ærlig og personlig blogg blir ofte god, samtidig som du må passe deg for å bli for ærlig og personlig. Å vrenge sjela di er ofte ikke så lurt i en blogg som kan leses av alt og alle.

Jeg har ikke fasiten på hvordan er god blogg skal være. Ikke klarer jeg alltid å følge mine egne retningslinjer. Dette var kun mine tanker.

Et barnebilde gjør seg alltid i en blogg.
Hvis du skriver om barn, da.
Skriver du om lakseoppdrett, blir det nok litt malplassert.

Hvordan mener du en god blogg skal være?

Ha en fin dag, med eller uten blogging!

45 kommentarer:

 1. Jeg liker best det enkle i en blogg...og er ikke så glad i sne som daler eller musikk som kommer automatisk på..
  Det spørs hvilken type blogg jeg leser,morsomme eller blogger med gode tema,da faller jeg av om det ikke er godt skrevet,og det må fenge fra begynnelsen..
  På interiørblogger ,er jeg mest glad i rolige og enkle sider,og viktigst av alt innbydene bilder :)

  Liker godt din og ler veldig ofte høyt mens jeg leser den...og ofte kjenner meg igjen;)

  God søndag..her skal vi til fjells.

  SvarSlett
 2. Å det er så mange fine blogger og så kjekt å oppdage nye hele tida. Det blir nesten for mye av det gode av og til, folk er så kreative at det er helt utrolig! Masse fin inspirasjon å hente!
  Jeg blogger bare når jeg har litt overskudd, det skal være kjekt. Og foto er jeg opptatt av. Uten bra foto så venter jeg.
  Det må være noe jeg vil dele, som er verdt å bruke litt ekstra tid på.
  Jeg tror at hvis du er engasjert sjøl så smitter det, hva tror du?
  Kjekt å lese bloggen din :)
  Ha en finfin søndag!

  SvarSlett
 3. vel tror jeg da ikke har så bra blogg å lese ;) har dysleksi, så skrive feil rener det over av på min blogg.
  Og er en ny blogger, så har ikke funnet helt hva min blogg er enda (mest om mine barn)

  Men jeg syns jo det samme som deg, da syns jeg også at det er gøy å lese en blogg.

  Kos dere i dag og med 5-mila.

  SvarSlett
 4. takk for gode tips - er nok enig med deg i dem. Noen velger å ha mange bilder og noen velger bare ett bilde - men kan være veldig bra blogger likevel, Fru Fly og Emmeline er jo gode eksempler på begge disse - men begge skriver så bra, at jeg leser begge med stor entusiasme.
  Ha en fin søndag, Tone

  SvarSlett
 5. @Nette: du har jo en "grunn" til dine skrivefeil, det er ikke "slurv", hvis du skjønner hva jeg mener. Synes det er bra at du allikevel blogger, selv om du sikkert synes det kan være vanskelig å skrive, da.
  Tipper Pia mer henviser til "slurv".

  Ellers er jeg enig med deg, Pia. Og ang bilde så er det jo en del som ikke har det, men de skriver til gjengjeld så bra at man ikke tenker over det. Jeg vil gjerne ha med et bilde eller to, men ettersom jeg ikke har noe bra kamera, blir det like gjerne et illustrasjonsbilde fra nettet som mine egne.

  Ha en fin søndag, og lykke til på 5-mila! :D

  SvarSlett
 6. Du er god. Så bra skrevet.

  Fortsatt så lærer jeg mye av å lese. Jeg hører nok ikke til i noen kategori. Ønsket vel i utgangspunktet å formilde at det er hyggelig med litt farger i huset. Og så ble det etterhvert mye hage.

  Misunner dere som kan skrive med litt snert og humor.

  SvarSlett
 7. Enig med du! Ikkje meir å seie om den saken!
  Og til Nette: Flott at du skriv til trass for dysleksi!

  SvarSlett
 8. Helt enig med deg!!
  På min blogg er det dysleksi og skrivefeil, men det får bare våge seg ;)
  Ellers gidder jag aldri å lese blogger som er triste og negative, ja til lyse farger og latter!!!

  Fin søndag!!

  SvarSlett
 9. Jeg er enig med dine kriterier Pia. Og så liker jeg veldig godt nisjeblogger.

  SvarSlett
 10. Jeg må også si til deg Nette, at det flott at du blogger selv om du har dysleksi! Å blogge er en super måte å få brukt språket.

  SvarSlett
 11. Takk for gode tips! Nr 1 er alfa og omega for at jeg skal lese videre på en blogg. Er det for mange stavefeil og orddelingsfeil mister jeg tråden.
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 12. Veldig enig med deg Pia. Jeg kan av og til ha problemer med å holde med til ett tema noe jeg av og til får fnatt av å lese selv etterpå. Gode tips du deler her! God søndag!

  SvarSlett
 13. Bra tips! Og veldig enig med deg! Jeg tør fortsette og syns fortsatt det er ille moro!

  Go' 5-mil fra Inger

  SvarSlett
 14. Gode tips for en god blogg! Jeg må si meg enig med deg. Jeg syntes det å få frem fengende ord og setninger er det mest utfordrende. Hehe, orddeling/ ord deling?! har forøverig ALLTID vært min store svakhet, itillegg til matte.. og klatring.. Bloggen er som du sier en super måte å få brukt språket! Gjenspeiler innholdet budskapet på en fin måte lar jeg meg rive med! Der er så mange flotte fine og forskjellige blogger der ute! Jeg smiler fortsatt over gleden det er å ha oppdaget dette mediet. Negative og triste blogger har jeg ikke behov for å lese. Blir det også for mye tekst har jeg en tendens til å falle av..

  God fastelavens til deg, håper du får boller i dag :D

  SvarSlett
 15. Bra skrevet! Håller stort sett med dig :-)

  SvarSlett
 16. Einig i alt, spesielt tenkjer eg på at variasjon er viktig! Same tema opp att og opp att blir kjedeleg i lengden... Har blitt litt for mykje trist hjå meg i det siste, uten bilete, men ein viktig del av ein blogg er jo at den gjenspeglar den som skriv. I dag er det i betring, så kanskje det endeleg dukkar opp eit lystig dikt igjen? :) Likar bloggen din, du er flink til det du skriv over!

  SvarSlett
 17. Great post Pia! I think so long as you write for yourself, a blog has the potential to be a good one. I guess it depends what a persons' goal is really.

  One thing that absolutely drives me nuts are blogs that automatically play music when you visit.:) To me that is a valid reason to never visit them again!:)

  Have a super day!

  SvarSlett
 18. Enig med deg Pia! Du får som vanlig sagt det du ;-) He he

  Nyt søndagen! Klem

  SvarSlett
 19. Og du er flink! Derfor leser jeg din blogg! :D

  SvarSlett
 20. Igrunnen ganske så enig...artig med bilder, men nå har jeg fått ny maskin, så alle bildene ligger på den gamle pluss harddisken..Men kommer nok etpar etterhvert. Jeg er jo en som helst skriver, og glemmer disse bildene..men regner med folk flest leser bloggen for å lese, ikke se på bilder. Noen bloggere legger ut vanvittig mange bilder, og da scroller jeg bare nedover...
  Hver sin smak..
  Og applaus til de med lese og skrivevansker som allikevel blogger :-))*

  Søndagsklem fra meg

  SvarSlett
 21. Gode tips å få hos deg, men jeg har ikke noen klar definisjon om hva en god blogg er. Enkelte dager er det ting som treffer bedre enn andre, uten at de hører hjemme i en bestemt kategori.

  Klem

  SvarSlett
 22. Gode punkter, Pia.

  Nå er det selvsagt ulike grunner til at folk blogger også, men bortsett fra spesielt interesserte som gjerne kikker innom uansett, har de fleste lesere et krav til blogger de vil bruke tiden på.

  Du lykkes godt her, både med besøkstall, ære og berømmelse og kommentarer.

  Ha en fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 23. For meg er inneholder en bra blogg:
  - passe mengde bilder (gjerne av god kvalitet, men ingen nødvendighet)
  - mangel på giveaways og reklame
  - enkel design, lesbar skrifttype
  - humor, selvuhøytidelighet
  - godt språk
  - bilder av barn og hverdagsliv
  - outfits (øh? haha)
  -

  SvarSlett
 24. Nå har jeg storkost meg med innlegget ditt Pia pluss alle kommentarer. Umulig å ikke være enig i alt :-D
  Dermed er kanskje ringen sluttet: det "gode" er det der lille ekstra, det som overrasker & fenger! Litt saftige, kritiske betrakninger er supert, selvfølgeligheter havner i babbel-boksen min....
  Fortsatt fin søndag til alle :-)

  SvarSlett
 25. Jeg har faktisk en del å lære av det du skriver her.
  Jeg er egentlig litt håpløs når det kommer til den der blogginga *knegg*

  Men jeg er så enig i det du skriver, det er en del ting som avgjør om man kommer tilbake til akkurat den bloggen eller ei.

  Håper du har hatt en søndag fylt med kremboller og jubelsang :)

  SvarSlett
 26. Takk for fine tips, Pia :-) Må si at jeg tenker litt som deg der altså... Jeg kan ikke fordra skrivefeil eller orddelingsfeil - det siste er nok det verste.....

  Jeg syns også det er viktig at ikke innlegget blir for langt, da hender det seg at jeg detter av og ikke leser ferdig. Det bør brytes med noen bilder innimellom, og (som du sier) da bør det absolutt være godt skrevet.

  Ha en flott søndag - klem Siv

  SvarSlett
 27. Jeg fenges av god tekst, gode bilder og litt selvironi,samt bittelitt av mennesket bak. Og så er jeg en uforbederlig strikker, så det blir mye sånne blogger:)

  SvarSlett
 28. Enkelt, morsomt, bilder, innhold - hverdags bloggene er best :-)

  SvarSlett
 29. Du er jo inne på noe. Samtidig så prøver jeg å tenke at bloggen er min. Jeg blogger ikke for å få mest mulig lesere. Som skal like det jeg skriver om hver dag. Da hadde jeg blitt litt stressa. Man er som man er. Noen liker det, noen liker det ikke. det viktigste er at jeg liker det. Å blogge, altså.

  SvarSlett
 30. Enig med deg. Musikk på bloggen er irriterande som mange før har sagt. Og tenåringsbloggar er heller ikkje noko eg oppsøkjer ;-)

  SvarSlett
 31. Ellen: Og det er jo det viktigste - du må trives med din egen blogg! Bloggen gjenspeiler deg. Vil du bruke mange bilder, så gjør du det. Vil du bruke stor skrift, så gjør du det. For eksempel.

  SvarSlett
 32. Jeg er enig i det du skriver om rettskriving og orddeling og sånn, blir det for mye tull der, da stikker jeg, uansett hvor morsom/ fin/ inspirerende bloggen virker. Da overskygger irritasjonen alt det eventuelt interessante.
  Ellers er jeg visst plutselig begynt å sy barneklær, så nå skiller jeg mellom blogger til ren underholdning (som din!) og inspirerende syblogger. Da har jeg litt ulike preferanser til de forskjellige bloggtypene. En blogg som din bør være variert som du sier, inneholde en del bilder og helst være morsom for å fenge meg. Sybloggene er selvsagt best med bilder (har vel egentlig ikke sett noen uten :))og her er det også veldig kjekt om bloggeren deler tips, oppskrifter og sylærdom til en nybegynner som meg.

  SvarSlett
 33. Helt enig i momentene du i blogginnlegget ditt. Musikk er værste sort, særlig når Far sjøl tror jeg rydder i stua, mens jeg egentlig smugleser blogger. haha. Skrivefeil i fleng er irriterende. -Og ord delings feil (hehe). I tillegg er jeg ikke så glad i bildecollager hvor bildene blir så små at man knapt ser hva de forestiller.

  SvarSlett
 34. Jeg er veldig enig i punktene dine, Pia!

  Dårlig spåk får meg ganske kjapt til å fyke ut av en blogg. Det samme gjør håpløst design av typen blingsende dingser, musikk, og ikke minst dårlig font! Kursiv, grå font er verste sort! Så utrolig lite lesbart! Jeg får også hikke av midtstilt skrift. Også det er veldig lite lesbart, selv om mange tydeligvis syns det er fint. Jeg syns blogger skal være ryddige!

  Når det gjelder innhold leser jeg litt av hvert. Liker en god blanding av seriøse innlegg, gjerne innlegg som engasjerer (det beste er når jeg bare kaster meg over kommentarfeltet umiddelbart etter å ha lest innlegget), og fjaseinnlegg.

  :-)

  SvarSlett
 35. Jeg selv liker best å lese blogger som ikke tar seg selv så høytidelig, har godt språk og litt mangfold.
  I morgen skal jeg teste bloggrull-trikset ditt som står over her!
  Kjipt at bildene har forsvunnet..

  SvarSlett
 36. Enig med deg i alt du sier om hva som er GODE blogger... og så gjør jeg vel stikk motsatt i min egen vil jeg tro.
  Men skitt au... jeg har ikke hundreogørtogførti følgere, og de som gidder å følge meg tar meg nok slik jeg er... på godt og vondt liksom, -tenker jeg!
  TAKK FOR DIN GODE OG LESVERDIGE BLOGG Pia, jeg trives UTROLIG godt i ditt bloggunivers, bare så det er sagt!

  SvarSlett
 37. Jeg er helt enig, mener jeg leste dette en gang før hos deg, og var helt enig da også! Og jeg mener du holder deg FLOTT innenfor dine egne retningslinjer! :)

  SvarSlett
 38. teit med ord deling ass! Det blir så opp delt lissm. At ikke folk kan være mer opp merksom mener nå jeg! ;)

  SvarSlett
 39. Jeg er veldig enig med deg i dine kriterier.
  Men alt kan ha sitt unntak! Selv om bilder gjør mye med et blogginnlegg er det ikke en nødvendighet for meg så lenge bloggen er velskrevet.
  Dessuten har jeg nettopp strøket på punkt nr tre i og med at jeg har blogget om vm, fastelaven og tannlege i ett og samme innlegg :p

  SvarSlett
 40. Elin: Flere av mine favorittblogger bruker ikke bilder:)

  SvarSlett
 41. Hei Pia

  Synes dette var et godt blogginnlegg. Skriver mye om emnet selv, og er ferdig med et innlegg om hvordan skrive gode blogginnlegg.

  http://www.sigvekommedal.com/hvordan-skrive-gode-blogginnlegg/

  SvarSlett
 42. Fortsatt veldig aktuelt :)
  Takk for at du dro dette innlegget frem :)

  SvarSlett
 43. Dette var gode tips som jeg tror mange kan nyte godt av :) Selv har jeg flere blogger og de er ikke veldig personlig. Skriver blant annet en bokblogg, den er jo personlig i den forstand at jeg deler mine meninger, og en blogg om bilsikring, lite rom for personlig synsing der.

  SvarSlett
 44. Interessant hvordan oppfatningen om hva en god blogg er egentlig ikke har forandret seg noe særlig de siste årene. Har nettopp startet en turlogg, Fjellflyt, der jeg skriver om hvordan man kan komme i flyt og litt om arbeidsglede, så tipsene dine skal jeg ta med meg!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails