mandag 14. mars 2011

Gutter. Og klær

Som en fargeglad mamma til tre gutter, har jeg ofte vært oppgitt over utvalget av gutteklær. Det har vært mye lyseblått, ispedd litt marineblått og militærgrønt. Grå joggebukser. Og kanskje en snasen svart vest til fest.
Ikke mye å glede seg over.

Men når jeg ser tilbake på bilder av gutta mine, ser jeg jo at jeg har klart å finne fargerike klær til gutter. Det har krevd litt research, men det finnes der ute.
De siste årene har jo utvalget tatt seg veldig opp.
Nå kan selv jeg finne spreke gutteklær på Lindex.
Selv om gutteklærutvalget ikke er så verst, ser jeg jo at det ikke kan sammenlignes med jenteklærutvalget. For det er enormt. Det er bare å fråtse i farger og fasonger.
Egentlig er jeg imot kjønnsdeling. Jeg synes at det legges altfor stor vekt på forskjellene mellom gutter og jenter. Det burde være massevis av klær som fint kunne funke uavhengig av kjønn.
Men når det en gang er som det er, synes jeg det er flott med butikker som Guttelus. Der finner du klær, leker og stæsj til gutta. Det finnes kule gutteklær i mange andre nettbutikker, men inne hos Guttelus drukner ikke gutteplaggene i et hav av rosa kjoler.
Derfor har jeg sagt ja til å ha en liten reklamedings på siden min her. Den skal ikke flæsje eller synge. Bare være her en stund.

Til dere guttemammaer: Hva slags klær foretrekker du å kjøpe til gutta dine? Og er du fornøyd med gutteklærutvalget?


Ha en maskulin dag, med eller uten klær!

42 kommentarer:

 1. Drister meg til å kommentere selv om jeg er jentemamma: Jeg irriterer med over den kjønnsdelinga innen klær og utstyr til barn. For jeg synes ikke det er ok at alle jentegensere MÅ ha glitter, kroner og "Princess" eller "Cutie" på brystet. På samme måte som sikkert gutteforeldre ergrer seg over flammer og dødningehoder. Og hvorfor i all verden skal skiene, akebrettene, syklene osv. være så utrolig kjønnsbestemt i farge og design? Hallo, kan ikke jenter lære å sykle på en grønn sykkel? Nei, det må visst være en rosa en med dusker på styret og sommerfugler på stanga. Sukk. Det er selvfølgelig kommersielt begrunna fra produsentens side, jeg er jo ikke dummere enn at jeg skjønner det. En jente vil jo ikke være interessert i å arve storebrors svarte akebrett med flammer langs sidene - dobbelt salg og penger i kassa.

  Ønsker deg også en dag med klær på.

  SvarSlett
 2. NEI. Er ikke fornøyd. Husker hvor glad yngste gutt var i de orange buksene som en av dine har på bildet ovenfor. Har egentlig gitt opp nå. Det går i beige og marine. Kjedelig.
  Hetty

  SvarSlett
 3. Har tenkt mye på det samme selv. Husker en gang jeg skulle kjøpe sånne tøffelmokasiner og jeg fant en hel vegg med denslags på Kappahl. Hele veggen så nær som EN pinne var rosa.
  Er det egentlig noe utvalg til jenter? Med fare for å erte på meg jentemammaer så syne sjeg veldig mange jenter går likt kledd...

  Jeg kjøper mye guttetøy på Virrevapp, og også på flust.no kan man finne i det minste grønt og turkis i ulike nyanser.
  I London i fjor ble det endel rødt.
  Tøffe jeans med rødt for er råkult når knærne blir slitt hull på!

  SvarSlett
 4. kjenner meg godt igjen i det du skriver.
  Har handlet en del på polarn o`pyret de siste apr åra, og gjerne på salg, for prisene der er stive; jeg synes det er kjedeligt å bruke masse penger på klær når barna vokser så fort, men nå som gutten min er 5 år, kan han ha hver str litt lenger. Har blitt mye bedre med åra da. Lindex som du sier har mye kult, men jeg synes de har så lite gutteklær!

  Jeg fikk ei lita jente i sommmer også, å jeg kjenner at jeg strekker meg etter "kjønnsnøytrale" farger og snitt til henne også. Selvfølgelig er det stas å pynte henne litt, men det kan jeg gjøre uten sløyfer, glitter og glam! det har så lett for å bli tacky!

  Utrolig flotte gutter du har da ;)

  Håper du får en nydelig dag!

  SvarSlett
 5. Her må jeg bare kommentere! Det første året med gutt tenkte jeg ikke så mye over det, for da hadde vi fått masse arveklær, riktignok i ulike nyanser av beige og blått. Når jeg begynte å kjøpe litt selv blei det mer farger, og jeg trur nok jeg kjøpte litt fra jenteavdelingen også, klær som etter min mening var unisexklær. Jeg irriterer meg over gutte-/jentedetaljer på klær som i utgangspunktet kunne vært til begge kjønn. Det er definitivt lettere å finne spreke jenteklær. Da jeg begynte å sy åpnet det seg en ny og mer fargerik verden, for da kunne jeg velge det jeg likte selv. Og jeg er hjertens enig med Elisabeth, innerst i veien når det gjelder alle tingene som er kjønnsdelte. Det er rett og slett kommersielt og miljøfiendtlig.
  Og det aller verste er at barna selv er sterkt påvirket av dette. Jentungen er blitt mer prinsessete enn jeg noengang har vært, og guttungen mener nå at blå, svart og grå er de kuleste fargene - og ingen av de har ennå begynt på skolen.....

  SvarSlett
 6. Lindex har så langt vært min favorittbutikk å handle gutteklær i, der finner jeg fine farger og morsomme motiver - og ikke BARE flammer, hodeskaller og Spiderman. Ellers er vi midt i diskusjonen om "jentefarger" og "guttefarger" her hjemme, og Andreas har adoptert noen ganske bestemte meninger fra de andre barnehagebarna. Jeg gir meg ikke, og kommer fortsatt til å jobbe for at alle fargene skal være lov for alle!

  SvarSlett
 7. Nå må jeg nesten si meg uenig. Ikke i gutteklærutvalget, der har jeg ikke mye erfaring. Men jenteklærutvalget er jammen meg ikke veldig variert det heller. Det er rosa, lilla, lyserosa, lilla, rosa, ceriserosa, lyselilla og atter rosa. Jeg blir gal!!! Det hjelper lite om man får en genser eller kjole i ulike fasonger når alt er... rosa!

  Jeg er også fan av Lindex (bortsett fra at størrelsene deres på jenteklærne er helt på jordet!), de har spreke farger til jenter også! Ofte kjøper jeg "gutteklær" til Alma bare for å få inn litt andre farger.

  Skal faktisk ta en klesrunde til Alma i dag, bare strømpebukser denne gangen, men jeg skal love deg, jeg finner garantert ikke en strømpebuksepakke uten et innslag av rosa...

  GOd mandag! :)

  SvarSlett
 8. Vi er litt der, vi også. Jeg er IKKE noen rosa person, og at jeg har fått en helrosa datter, skyldes IKKE min påvirkning. Hun blir 4 år neste mnd, og har allerede i et halvt år gitt uttrykk for hva som er guttefarger og jentefarger. I større og større grad vil hun at alt hun eier skal være rosa. Jeg blir gal.

  Jeg syns generelt at det er enklere å finne klær til Viktor, men det kommer nok av at han ikke har noen egen mening om hva han vil ha på seg, enda.

  Men ja - jeg skulle også ønske at det var mindre forskjell, og lavere krav til hvordan klær til gutter og jenter skal se ut. Jeg syns ikke det er noe rart at det blir sånn. Jeg fikk sjokk da jeg første gang opplevde dette her:

  http://famjohansen.blogg.no/1264674789_hello_kitty_how_you_d.html

  SvarSlett
 9. Kan ikke slenge meg på her siden jeg er så himla mye eldre enn dere..mange år siden jeg trengte å tenke på klær til guttene mine :-)
  Men ellers er jeg helt enig i at ungene blir altfor tidlig påvirket, og det er lettere sagt enn gjort å stå i mot presset..

  Fin dag og klem fra meg

  SvarSlett
 10. Jeg er hjertens enig. Og det er ikke mange emner som får meg mer engasjert enn nettopp dette.

  Største er snart 9 år, han har heldigvis en rosa pen-skjorte, en lilla skjorte + matchende vest, så vi prøver. Han syns egentlig det er litt kult. Og heldigvis liker han røde gensre osv!

  Lillesøster på 6 år kan heldigvis bruke både storebrors dongeribukser som er for små til han, hun bryr seg ikke. Hun har sine dager hvor alt er mest mulig glam, men ellers er det ikke så nøyepå fargen lenger. Passformen er viktigere.

  Likevel: det er på UTSTYRS-fronten jeg blir mest krakilsk. Frost-skiene står her i en særstilling, spør du meg. Og til slutt: det er nok lettere for en lillesøster å arve storebrors blå skisko, enn omvendt.

  Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 11. Så mange flotte, fargerike klær! Som mamma til gutt/jente-TVILLINGER har jeg virkelig følt kjønnsdiskrimineringen og segregeringen i barneklær-bransjen på kroppen. Her er mine erfaringer:

  0-1 år: Åkei. Greit utvalg i babyklær. Krever bare *litt* svette å finne noe som ikke er rosa eller lyseblått.

  1-5 år: Helsike, det er en nydelig guttepjokk jeg skal ha klær til, ikke en GANGST'A. Går det an å lage NOE annet enn hettegensere og militærbukser, pliiis?

  6 år +: Fortsatt ikke så fargerikt for gutta, nei. Men mange kule antrekk med litt "mannete" snitt når man kommer opp i denne aldersklassen. Det er nå utfordringen med JENTEklærene begynner. Etter 6 år med fantastisk utvalg og stort fargespekter, leveres jenteklær str 6 år og over hovedsakelig i modell "hore-Bratz". Ikke en nusselig blodekjole å oppdrive. Bare svarte taits og paljetter. Hmff.

  SvarSlett
 12. Med ei lita jente på 2 år har jeg ikke så mye å bidra med i denne debatten (men paljetter hører virkelig ikke hjemme på barneklær!). Men påstår ikke Polern og Pyret at de lager klær for barn og ikke jenter eller gutter?

  SvarSlett
 13. ...og akkurat derfor syr eg ein del til gutta mine sjølv! Er altfor lite utvalg og stor forskjell på jente-gutt. Lindex er klart favoritt blant kjede butikkene. Dei har mykje klær i spreke farger både til jente og gutt.

  SvarSlett
 14. Det er fantastisk vanskelig å finne fine gutteklær - jenteklær går greit - men gutteklær = umulig.
  Katvig, Polarn og Småfolk har endel fine gensere, svindyre - men ettersom jeg ikke finner noe ainna - får Snoppen en og ainna genser herfra.
  Snuppa drukner i klær - så henne er det ikke noe synd på!!

  SvarSlett
 15. Før jeg ble gravid var jeg fast bestemt på å kjøpe kjønnsnøytrale klær til mine fremtidige barn...men så ble jeg gravid da..full av hormoner og rett fra ultralyd og inn i nærmeste butikk for å hamstre..og da ble det mye blått gitt...Og det blir fort blått..eller grått..fordi alternativet er rosa og lilla. Kjøper en del brunt og rødt også, men når han har sin rød og hvitstripete genser på seg, spør folk om det er en gutt eller jente :-(. Men selv om fargene er kjønnsnøyrale, er det ofte små aplikasjoner som f.eks hjerte, sommerfugler og prinsesser.

  Jente klær er søte og gutte klær er nærmest agressive med pang og smell og spiderman og ildkuler og dødningehoder...arr..irriterende..

  En annen ting jeg synes er HELT idiotisk, er når folk gratulerer meg med den lille prinen. Han er da ingen prins, han er bare en vanlig gutt fra Bergen/Zanzibar. Til nøds kan han være en keiser, siden han fant det for godt å komme ut den normale veien av mors mage. (er faktisk noen som har kalt han en liten hottentott også, emn det er en annen diskusjon)

  Så nei til prinsesser, prinser og "kjønnede" klær.

  Og ja til guttelus! Liker den butikken! Synes "merkeklær" er flinkere på nøytrale klær enn kjedebutikkene.

  Så det så.

  Nei, nå ble jeg engasjert, må nesten hvile meg litt nå.

  SvarSlett
 16. Jo enig!!
  Her har guttene mye rødt, turkist og gult. Fine farger som bryter litt med det blå.

  Føt fikk jo de litt hjemmesydd, men nå er ikke det populert :o Hæ hvorfor? (he he he)

  Lille tuppa har jo mye lilla, men hun har kun hjemmesydde klær så fargene kan variere etter mitt humør og stoff utvalg ;)

  Herlige bilder av flotte gutter!!!

  SvarSlett
 17. Guttelus har mange flotte gutteklær!
  Er enig med deg i at det er vanskelige å finne de flotte gutteklærne. De finnes, ja, men en må bruke lengre tid på lete dem fram enn jenteklærne.
  Ha en fin dag, Pia
  Klem

  SvarSlett
 18. Å en ting til.......

  LILLA er en flott guttefrge også ;)
  Gjerne kombinert med turkist!!!

  SvarSlett
 19. Kule gutter med kule klær:)

  Hyggelig å bli nevnt i innlegget her og må bare få si at jeg også i utgangspunktet er for kjønnsnøytrale klær.

  Gutteluskonseptet ble til fordi vi som guttemammaer synes det var utrolig stor forskjell på utvalg av gutte-og jenteklær. Vi synes det er mye sort, grått og dødningshoder på gutteklærne i de fleste butikker.

  Vi mener vi at barneklær gjerne skal være glade, fargerike og ha god kvalitet.

  Og for å ha sagt det; vi har mange kunder som handler til jentene sine også (for de som ikke er jelt på rosa-kjøret...;)

  Ha en strålene dag, vi har på klær idag:)

  SvarSlett
 20. Ettersom jeg har både en på 19 og en på tre, så kan jeg ihvertfall si at utvalget av gutteklær har blitt myyye bedre i løpet av de årene.
  Jeg liker best klassiske barneklær og kan ikke fordra klær med store print på, uansett om det er Disney eller dødningehoder...

  SvarSlett
 21. Så herlig med friske farger til gutta! Jeg unngår så langt jeg kan å kjøpe blått. Er jo, som du sier, et enormt utvalg :-)

  SvarSlett
 22. Det er ikke bare fargene. Hadde det bare vært rødt, hadde det ikke vært noe problem å kle en gutt i det. Det er detaljene som gjør det problematisk. Jeg får aldri i verden min seksåring til å ta på en genser med blomst på, eller bukse med hjerter på knærne. Selv om resten av uttrykket for så vidt er nøytralt men rødt.
  Guttetøy har en dødningehode eller monstertruck på... Kan det ikke bare være en runding, eller en løve eller pinnsvin?! Og jentetøy - det trenger ikke være hello kitty på, bare fordi det er til en jente?!
  Når det er sagt, må jeg innrømme at når jeg selv syr klær, så går jeg rett i fella selv, syr jenteklær i yndige stoffer. Til og med i stoffbutikken er det lagt opp til at man er eller har jente...
  Heia Guttelus! Hvor man faktisk finner noe uten å måtte bla seg gjennom alt det rosa først...

  SvarSlett
 23. Jeg velger å se det fra den positive siden, hadde jeg hatt jente så hadde jeg nok blitt RUINERT av å kjøpe jenteklær og alt stæsjet man selvfølgelig MÅ ha...Det finnes det ikke så mye av til gutter... hehe selv om det selvfølgelig er litt "kjedeligere"! Jeg synes mange av kjedebutikkene har en del spreke klær, men det kan alltids bli bedre! Liker sterke farger jeg, er "litt" ferdig med lyseblått...

  SvarSlett
 24. Vi har nok alle den samme erfaring vi guttemammaer. Jeg har også samfart butikker etter gutteklær i andre farger enn blått, brunt, grønt og grått og innimellom finnes de. Heldigvis forandres "moten" også for de håpefulle og nå finnes flotte fargerike gutteplagg :)

  SvarSlett
 25. Første jenta mi fikk mye rosa, og ELSKER rosa nå, når jeg fikk mellomste (jente) ble det mye rart av farger men mest rosa. Jeg tittet alltid bort på gutte avdelingen og syntes de hadde så mye kult.
  Så ble det en gutt her også, og jeg elsker blått og alle gutte farger.

  SvarSlett
 26. Nei, jeg er ikke fornøyd med utvalget. Synes det har kommet mer klær med litt mer farger til gutter den siste tida. Men mengden er jo enormt liten sammenlignet med jenteklær. Synes derfor det er litt artig å sy litt til gutta. Har vært innom Guttelus før og synes de har mye fint. Bra initiativ.
  Ellen:)

  SvarSlett
 27. Så enig i hjertesukkene ovenfor! Jeg begynte på en kommentar, men den ble så lang at det endte med et eget blogginnlegg 'hjemme' hos meg isteden..

  Homla/ Festlig at du kaller gutten for "Snoppen". Du vet hva det betyr på svensk?

  SvarSlett
 28. Jeg må jo innrømme at jeg selv er en veldig "rosa person", og dermed ender det ofte med rosa (og lilla) til frøkna. MEN-jeg har også lurt på om ALT som lages om dagen MÅ ha "Hello Kitty" på seg??

  Nå har min eneste gutt blitt 18, men da han var liten var i alle fall utvalget av gutteklær temmelig tragisk! Ser at det har bedret seg, men det er langt igjen til utvalget kan måle seg med jentenes...

  SvarSlett
 29. Som mamma til en gutt og to jenter, kjenner jeg at det er morsommere å kjøpe klær til jentene. Det er et større utvalg for dem, ja. Men skulle gjerne sett at det var mer farger å velge mellom til begge kjønn, UTEN dødningehoder, Spiderman og Hello Kitty. Selv er jeg veldig glad i både rosa og Disney og Hello Kitty, men ja takk til litt mer variasjon! Da sønnen var 1-2 år ble jeg så lei av at alle gutteklærne var i mørke, tunge, stive stoffer, så da ble det handlet litt i jenteavdelingen iblant. Og jentene da, som skal ikles slim-fit-jeans med broderte blomster på... Sikkert søtt, men jeg synes det er herlig med en ettåring som stabber rundt i baggy olabukse kjøpt på gutteavdelingen (med rosa/rød body til, så vi slipper å hele tiden høre "Så tøff gutt", for det blir man litt lei av). Så det gjelder å følge med både litt her og der...

  SvarSlett
 30. Veldig irriterende at barneklær ikke er mer kjønnsnøytrale. Om man får en av hver er det rene barnemishandlingen å la de arve klær etter hverandre. Irriterer meg også grenseløst at så altfor mange av gutteklærne produseres i sort og andre mørke og grumsete farger og at de ofte er påtrykt store spiderman, supermann osv GRRRRRR!

  SvarSlett
 31. Det som irriterer meg aller mest er trykk på klær.
  Jeg synes ikke en 1åring trenger gå med Spiderman på trøya si, når han/hun ikke har noensomhelst forutsetning for å vite hva det går i.
  Det samme med prinsesse.
  Ja til kjønnsnøytrale klær uten trykk som kan arves uansett kjønn!!!
  :)
  Brunt,lilla,rødt,oransj,grønt,gult,grått er farger jeg kan kle alle i her i huset.uten protester

  SvarSlett
 32. Nå er jeg ikke noen guttemamma da men..jeg er for litt mer unisex-klær! Når mitt lille jentenurk blir noen mnd eldre, venter en genser på å bli tatt i bruk, som jeg fikk av ei venninne som eeegentlig hadde kjøpt den til guttebebbisen til ei annen venninne. Men så treftes de ikke før genseren var blitt for liten, og dermed fikk min Lina den istedet :-D Den er rød med stripete ermer også står det "I'm small, but I rock" på den. Synes den er genial. Og den kan brukes til både gutt og jente. Me like!

  SvarSlett
 33. Jeg bruker om igjen alt etter Emilie som ikke har blonder og annet nipseri på seg (men det er jo ikke mye). Oliver skal iallefall få bruke en del rødt og orange, men ellers er jeg faktisk glad i guttefargene. Godt butikker som Lindex, min favoritt barneklesbutikk har skjønt hva vi mammaer vil ha.
  God kveld!

  SvarSlett
 34. Hm..........de 2 minste mine er det halvannet år imellom, han er nå 7 1/2, hun er 6. Og ja, det er definitivt større utvalg i jenteklær. Men hun har lite rosa, selv om det finnes- og Hello Kitty, som er det store her.

  Jeg kjøper lite med store trykk på, det finnes alltid ensfargede saker og ting å få tak i. Og gutten min elsker gult, rødt, oransje og lilla- samt brunt er fint på begge 2, da kan også hun arve endel av han. Svart og hvitt også, og vanlig dongeri. Så får de noen plagg i tillegg som er skikkelig jente/gutt å supplere med. Det som sjelden funker å arve, er vel yttertøy, barnehagedresser og regntøy og sånt. Men det går sjelden i arv, det slites ut uansett.......

  Kjønnsnøytrale basisklær finner jeg lettest på H&M, eller Polarn & Pyret- men der er det dyrt...synd han er for stor til klærne på guttelus, for der var det mye fint!

  SvarSlett
 35. Har ikke alltid vært spesielt fornøyd nei... i alle fall ikke når moten sa dødningehoder over alt... hehe... er som deg litt glad i fargerike klær, og ser jo at jeg har funnet det opp gjennom oppveksten til gutta, ble veldig glad når det ble "inn" med litt retro farger og mønster når jeg hadde fått minstemann :) Men du har rett i at det alltid er et mye bedre utvalg til jenter... litt urettferdig egentlig...

  SvarSlett
 36. Sitter vel bare damer å designer barneklær da, og kanskje en mann som designer til barn... da blir jo utvalg deretter?? Neida...
  men er enig med deg, skulle ønske det var finere klær og farger til gutta også :)

  SvarSlett
 37. Barn skal ha farger! Klesprodusentene har ikke skjønt poenget!

  Her fikk dattera (nå 10 1/2 år) mange røde/grønne/gule/blå plagg, gjerne flerfarga, da hun var baby, men noe rosa dukka selvfølgelig opp i gaver. Hun har hatt en rosaperiode, men det har roa seg litt.

  Guttungen (7 år) elsker rødt, godt opplært som han er av sin mor ;-), bryr seg lite om den røde t-skjorta fra søstera har et bittelite rosa hjerte på armen.

  Når sant skal sies, er det nok ikke b a r e hu mor som har påvirka med rødfargen, Lynet McQueen har nok også noe av æren. Guttungen var 4 - 5 år, og pappa og han hadde vært for å kjøpe Cherox. Valget stod mellom røde og svarte, og selvfølgelig ble det de røde. Dagen etter kom han i barnehage og fikk det påpekt av en annen gutt "Har du røde sko, du da?" Førskolelæreren som observerte det hele ble spent på svaret, hun så nok for seg gråt og tenners gnissel fordi skoene hadde feil farge. Men da retta sønnen foten fram og sa "Ser du ikke at det er Lynet, eller?". Dermed var den "mobbesaken" avgjort! :-)))

  Stå på videre med fargene!! :-)

  SvarSlett
 38. Ups, glemte å fortelle dagens:
  Guttungen kom hjem og forkynte at han kunne kjøpe skolegenser. I hele 36 farger. "Skal du ha alle 36, du da?", spurte jeg. "Nei, jeg vil ha rosa. Eller lilla.", forkynte han.

  Dersom den lilla ikke er lys, er det ok, men jeg kommer nok ikke til å si ja til rosa, der går grensa for ei fargeglad mor!! (Og ikke minst for far!)

  SvarSlett
 39. Som innehaver av en barneklesbutikk er jeg ikke helt enig her. Jeg selger merket Name it, og de har MASSE fine gutteklær i spreke og sterke farger, fine og morsomme motiver og tøffe og praktiske klær. Jeg sliter faktisk mer med å få et bredt utvalg til jentene enn til guttene. Unisexklærne henger bare i butikken, verken gutter, jenter, mødre eller fedre vil ha de (og iallefall ikke besteforeldre), så det er nok en grunn til at det finnes så lite av det.

  SvarSlett
 40. Ååå jeg er som deg, glad i farger. Alltid tre ganger så mye å velge i til jentene, meeen heldigvis er blått yndeligsfargen min så da passer det jo igrunn bra at det stort sett er den fargen som finnes på gutteklær (jeg har tre...)
  Jeg synes det er så grusomt mange upraktiske klær jeg, og klær med superhelt trykk o.l
  men heldigvis finnes det veldig mye fine barneklær i Danmark :-)

  SvarSlett
 41. Jeg liker nostalgiske klær og noe litt retro klær, avhenger litt av hva/hvor vi skal. Men jeg liker overhode ikke "Kule" klær med hodeskaller eller Lynet McQeen, som det finnes alt for mye av. Jeg synes barnet skal se ut som et barn, være litt pen i tøyet og ikke en levende reklame..

  SvarSlett
 42. Ahaha! Har hatt et lignenede innlegg nettopp!
  og dette er et tema som ENGASJERER meg!!
  Liker IKKE begrepene jente- og guttefarger!! hos oss heter finnes ikke disse begrepene! Men det som er trist er påvirkningen utenfra.. og hvor tidlig barna begynner dele seg inn i typiske roller basert på kjønn. Hos guttelus har jeg kjøpt mye fint, luene er feks superkuule! Det finnes faktisk MYE fint til gutter der ute, man må bare lete. Zara har mye fint, POP,Memini og danske nettbutikker. Men nå er gutten min bare 5, har hørt at det blir vanskeligere når de blir eldre..sukk.
  Og FY så mye stygge jenteklær som finnes nå!! Jeg kledde jenta mi i mye blått som liten! Og da var jenteklærne finere! Ta gjerne opp slike tema igjen Pia!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails