lørdag 19. mars 2011

Et spennende prosjekt! Del 4

Jeg hadde tenkt til å vente med å avsløre alle retter og menyer til hele prosjektet var over.
Men må fortelle litt om førstemann ut.

Han er sju, snart åtte. Han er glad i mat. Han hadde store ønsker om å lage ei indisk suppe fra bunnen av, med kjøtt og hvitløk og ingefær. Men han har ikke så mye kjøkkenerfaring. Det er ikke så lurt å debutere med hvitløk når du egentlig burde starte med agurk.

Han endte opp med tre enkle, men flotte retter.


Akkurat hva som sto på menyen, får dere vite på mandag. Da legger jeg opp til tema matmandag (og når alle de fem blogginnleggene er publisert den dagen, skal jeg love dere en lang, matfri pause fra denne kanten)

Sjuåringen fikk prøve seg selv, men jeg var til stede, tok unna oppvask og minnet ham på å røre i suppa. Jeg ville ikke latt en sjuåring styre på kjøkkenet uten en voksen i nærheten.

Han klarte seg flott. Og middagsgjestene (altså oss andre) var høflige og positive. Storebrødrene kom med kommentarer som "Jeg trodde ikke at jeg likte majones!" og "Kjempegod vaniljekrem!". Og det var jo fantastisk, særlig fordi det ikke ble servert noe vaniljekrem.

Han fikk poeng der vi benyttet en skala fra 1 til 10. Vi er ikke sånne foreldre som jubler "Selvfølgelig 10 poeng, lille kozemomz! " mens vi jublet og tok bølgen. Men vi jublet. Og ga oppriktige komplimenter. For han hadde vært flink. Og han var vel ganske så fornøyd med poengsummer som 7 og 8. For forsøk på taktikk er ikke lov. Vi snakker fair play. Verdige vinnere. God lek og god stek og alt det der.

Og hvis noen av dere synes at jeg beveger meg inn i lykkebloggingas verden, så må jeg bare minne dere på at dette er et engangsprosjekt. Vi er ikke en trivelig familie der kidsa glade og lykkelige får lage en treretters flere dager i uka, og mor vasker opp etterpå med et smil om munnen. Dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg har delt lite matoppskrifter. Så la meg få gjøre det for en gangs skyld.

Ha en fornøyd dag, med eller uten oppvask!

15 kommentarer:

 1. Matmons!
  Jeg er skikkelig spent, og synes det er uhyre lang tid til mandag!
  MMMM :)

  SvarSlett
 2. Venter i spenning på menyen :-)

  SvarSlett
 3. Heisann :-)
  Gleder meg til å lese hva dere ble servert :-)
  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Spenningen stiger.....;) Er nok mange som kjem til å prøva dette sjølv, om det vart suksess! Bra idè :)

  SvarSlett
 5. Spennende!!
  Gleder meg til menyer og kjøkken inspirasjon, når 7 åringen klarer det, er det vel håp for meg :)

  God helg!

  SvarSlett
 6. Helt herlig!
  Både innlegg og idè!
  Supert. Fint med mangfold, vet du..
  ;)

  SvarSlett
 7. Å herlighet som jeg gleder meg til menyen! håper det er med bilder!!!

  SvarSlett
 8. Som de andre her, ser jeg frem til avsløringa på mandag! God middag!

  SvarSlett
 9. Ja, jeg er også spent! Den kokeboka er forresten veldig bra.

  Og så legger jeg meg til som følger her jeg- så fikk du en til!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. He he så gøy, høres ut som han har jobbet masse med maten. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 11. Ikke vær bekymra for lykkeblogging - vi faste leserne kjenner deg godt. Gleder meg masse til alle matinnleggene!

  SvarSlett
 12. jeg simpelthen elsker dette prosjektet deres!

  SvarSlett
 13. Bring them on! Vi har funne ut at matvanane våre er FRYKTELEGE! Skal skjerpe oss frå måndag... (igjen...) Så tips mottaes med takk! Lillebror kom med Ole Brum kokeboka i trynet på meg i dag tidleg, før eg fekk opp augene, og erklærte at han skulle lage milkshake i dag... Eg svarte sjølvsagt ja, for å få sove vidare... Men no har vi kokkelert, så lillebror på 5 stod for desserten ;) Stor suksess! Var inne på bloggen din og leste, men så tørna pcèn. Så såg eg at du hadde vore hos meg :) He-he! Var tenkt å kommentare innlegget ditt frå i går. Eg har ei japansk dame på bloggrollen min. Ho har vore så fortvila siste veka. Likevel var ho så glad i dag, for det gleda å sjå engasjementet til alle medbloggarar verda over... Så eg trur at slike aksjonar kan hjelpe andre. Kan gi ei kjensle av at andre bryr seg. Pengane som er innsamla er jo stuck i Norge, Japan har ikkje ville ta imot enno. Men det at folk bryr seg, ser eg på som flott. Det er klart at medias søkelys er med på å gjere alle obs på kva som skjer, og at mange kriser i verda ikkje blir like godt dekte. Mange nasjonar, som tidlegare har gitt mykje, slit med økonomien no, slik at personlege gåver er viktigare enn på lenge, for at hjelpeorganisasjonane skal kunne yte naudhjelp globalt. Unicef (meiner det var dei eg høyrde om) har berre 40% av dei midlane dei skulle hatt for å kunne hjelpe...

  Vi kan ikkje stoppe opp liva våre likevel, og eg for min del må riste av meg tristheita. Eg er sjuk og sliten no, og då er det ekstra lett å ta slikt innover seg. No håper eg at sola varmar i dagane som kjem. Så får ein konsentrere seg om alt anna i livet også. For som eg skreiv i går; livet går vidare. Ting vil blomstre igjen. That`s life! :)

  Nyt resten av helga Pia!
  God klem,
  E :)

  SvarSlett
 14. He,he - må si jeg ble litt nysgjerrig på den vaniljekremen Pia. Gøy å følge dette prosjektet, og er spent på å se hvordan det ble.

  Og så må jeg bare fortelle at det sansehuset vi har fått i vårt nærmiljø faktisk er finansiert av en privatperson! Seks rom, fullt innredet og betalt av en mor som så behovet. Trenger jeg å si at vi er takknemlige? Og det er så utrolig deilig å komme dit etter en lang arbeidsdag, tror jeg nyter å være der minst like mye som A. Som du sier; fascinerende greier:)

  SvarSlett
 15. Så gøy prosjekt! Gleder meg til detaljene. Skal ha sånn i vår familie også, om sånn ca 10 år :).

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails