tirsdag 22. mars 2011

Et spennende prosjekt! Del 10. Svarene

Dere hadde tippa mye riktig. Og mye feil.

Mange av dere startet bra, men så gikk det så sørgelig galt.

Men takk for mye fin gjetting! Vi har kost oss med kommentarer, hele gjengen.

Rettene ble lagt ut i den rekkefølgen de ble laget.

Sjuåring slo til med pitabrød, tomatsuppe og kremboller. Han fikk litt hjelp med pastaskruene og å sette sammen håndmikseren, men ellers fullførte han med stil.

Tiåringen laget omelett, herlige kjøttboller og New Yorker. Kjøttbollene imponerte stort - han hadde aldri laget noe tilsvarende før. Han fikk litt veiledning underveis, som for eksempel at løk og hvitløk må skrelles.

Han ble også tipset om at han burde servere ris til hovedretten - bare kjøttboller ble litt stusselig.

Tolvåringen imponerte med nydelig ertesuppe, biff og ostekake. Dette er en fyr med god kjøkkenerfaring og kokketalent, og har tatt igjen sine foreldre for lengst. Han hadde handlet inn alt selv, og han klarte seg helt uten hjelp.

Han eksperimenterte nok litt for mye med sausen, og nektet selv å spise den selv. Men ertesuppa og ostekaka håper vi at han lager flere ganger.

Mor tro til med vårrullene, thai-gryta og is/sjokoladepuddingen. Ja, jeg burde gjort det bedre både med forrett og dessert. Men for meg ble det nok å lage den hovedretten. Jeg har aldri før benyttet sambal oelek eller fiskesaus, og synes jeg imponerte stort med fersk ingefær. Jeg holdt meg slavisk til en oppskrift.

Mor fikk prakka raviolien på far. I tillegg sejfa han med sine fylte horn, eller Daddys Surprise som han mente det var. Og isen var jo kjedelig, da.

Hvem vant her hos oss? Det blir innad i familien. Men vi voksne ble slått av kidsa, ja. Og det var vel i grunn rettferdig.

Dessverre tippet ingen av dere alt rett, og dere vinner da ikke noen Kitchen Aid eller treretters hjemme hos oss. Men gutta tente veldig på den ideen - å invitere noen av dere hjem hit på middag;)

Ha en matglad dag, med eller uten treretters!

35 kommentarer:

 1. Tihi...
  Hadde ikke så mange rett ser jeg:-)
  Men dette var gøy Pia, noe sånt må dere gjøre igjen!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 2. Er imponert over dere alle jeg :-))

  klem fra meg

  SvarSlett
 3. Herlig bloggtema. Gleder meg til dere skal konkurrere om noe annet også. ;)

  Og så koser jeg meg med at du er min nye BFF, siden vi har lik matsmak.

  SvarSlett
 4. Hehe.. Så gøy. Jeg bomma skikkelig på noen ja.. Men er utrolig imponert over de flinke guttene dine. Fantastisk bra at dere lar dem slippe til og prøve seg! Ikke alle hadde latt ungene gjøre det!! :)
  Veldig kult prosjekt!! Og kjempe gøy at du har delt det med oss. :)
  KLEM

  SvarSlett
 5. Imponerende jobb av alle, og jeg må si at en 12-åring som fikser DEN menyen på egenhånd, er helt utrolig! Men dyktige alle sammen :o)
  Kjempegøy å følge med på dette prosjektet deres. Lurer litt på om vi må herme en gang, for jeg hadde vært særdeles spent på hva som ville kommet frem i heimen her. Knekkebrød, nudler og cherrytomater kanskje...

  SvarSlett
 6. Hvis dette hadde vært menyen på den familedrevne restauranten deres, ville jeg valgt:
  Forrett: Omelett
  Hovedrett: Thai-gryta hennar mor
  Dessert: Ostekake
  Det ruuuumler i magen! :-D

  SvarSlett
 7. Kun to rette på meg, ikke værst egentlig. Det var virkelig imponerende av gutta dine! Nå fikk man ikke smakt, men 10 åringen sitt måltid så digg ut:)

  SvarSlett
 8. Jeg er imponert! - og inspirert :-) Det står respekt av dette prosjektet, og jeg skjønner at dette er noe flere av oss bør prøve ut (i allefall med to-retters).

  Takk for at vi fikk ta del i prosjektet!

  SvarSlett
 9. Søren, jeg gjettet bare på 2........og de 2 var rett! Unnskyld, vært lite på nett siste dagene.

  Men denne historien vitner hvertfall om en kreativ familie. Jeg er imponert!!! :)

  SvarSlett
 10. NULL rett på meg! Akkurat som jeg pleier å ha i Joker! Men flotte menyer!Terningkast 6!

  SvarSlett
 11. Så kjempegøy!! Moro at du delte dette med oss!
  Absolutt terningkast 6!

  Ha en fin dag alle sammen:)
  Klem Vivian

  SvarSlett
 12. Hihi, ja så feil kan man ta! Jeg hadde nok ikke alle rette nei.. :-S

  SvarSlett
 13. Jeg bare bøyer meg i støvet og er DYPT IMPONERT over dere alle sammen. Må bare innrømme at dette prosjektet frister til å LÅNES her i heimen også:)

  SvarSlett
 14. Dette har vært artig å følge med på. Må si jeg ble både overrasket og imponert over fasitene her. Spesielt over biffkongen egentlig :-)
  Og takk for gode kommentarer hos meg om dagen. Jeg er litt ustabil i kommenteringa rundt om for tida Bedre tider kommer ;-)
  Siden jeg er hos deg, legger jeg ikke igjen en klem, men du vet, hehe

  SvarSlett
 15. He, he, flinke har dere ihvertfall vært alle sammen:-)

  SvarSlett
 16. Dæsken!! Var skråsikker på at jeg hadde alle rett...og så ble det bare to riktige... Men jeg har KitchenAid fra før så det går nok bra ;) 12åringen imponerte meg skikkelig, det skal han ha!!!

  Dette var skikkelig morsomt - tommel opp! Ble ordentlig fristet til å prøve samme prosjektet hjemme hos oss, FIREstjerners middag :)

  Herlige saker!

  SvarSlett
 17. Fy søren så flinke ungene dine er! Jeg kunne ikke lage sånn mat i den alderen, så du må hilse barna og si at de er kjempeflinke alle sammen.

  SvarSlett
 18. Fytti for noen flinke barn!! De fortjener all ros og ære! Imponert over kokkekunnskapene! :)

  PS: Jeg melder meg frivillig som smaks-kanin til neste omgang!

  SvarSlett
 19. Meget imponert! Trur dei kunne komt hit og hatt kurs for meg... Og så variert meny! Bøyer meg i støvet. Her skal lillebror lage muffins på fredag. Milkshaken gjorde suksess i helga. Eg måtte le av klemmen du la igjen hos meg :) Takk! Eg har ikkje noko forhald til kven som klemmer og ikkje. Eg klemmer folk in real life også, men det blir jo ofte ei frase i kommentarane nederst. Men i dag har eg sanka inn alle klemmer eg kan, ikkje så verst å få når helse og humør er i dass. Setter pris på deg og bloggen din, eg har alltid trudd på mangfald. Vi er ulike her inne, men det gir ei viss meining å blogge. Ikkje i dag kanskje. Men i morgen? Når det gjeld å provosere, kranglar eg rundt i samfunnet til vanleg. Godt å ha ein pause her inne. Er min friplass liksom. Kan vere skummelt å tru at ein kjenner nokon, utifrå å lese bloggen deira...

  See you! (sparer klemmen)
  Elin

  SvarSlett
 20. Så gøy og spennende! Hvorfor ikke starte en slags veikro, for farende bloggere og andre fanter? Hvis de var så gira på besøk?

  SvarSlett
 21. De der gutta der er nok en fryd å ha i mat og helse. Et av mine fag. Er meget imponert over planen til tolvåringen. Og ikke minst det flotte resultetet til dere alle.
  Veldig gøy prosjekt. Takk for at du deler alt dette.

  SvarSlett
 22. Æ e stum av beundring over både innhold, utførsel og de fantastisk flinke barna!
  -og jeg for min del lærer ei lekse om å la jentene få slippe til mye mer på kjøkkenet! Jeg får klipe sammen øynene, og la rot være rot! Jeg fortjente virkelig å se disse flotte innleggene! hils din flotte kokke-familie!
  (og til dere barna: dere har ei super mor som lar dere få lære så mye og viktig. Det å få slippe til og være kreativ er kjempebra!)

  SvarSlett
 23. Så flink størstebror! Egentlig imponert over alle kokkene, jeg.
  Gøyalt prosjekt:-) Kreativt!

  SvarSlett
 24. Dæggærn! Jeg tippet faktisk alt rett, men glemte og skrive på 10-åringen... Veldig fornøyd med meg selv likevel, og syns at dere har vært veldig flinke, både med ide og utførelse! :)

  SvarSlett
 25. Æ treng en kokkelærling me peiling, så om ett par-fem år, når han ska i militæret, sende du bare 12 åringen nordover, så lage vi kokk utav han :) hadde sikkert funka fint :)

  SvarSlett
 26. f..., fikk ikke med meg alle jeg:) Artig å lese svarene da:) Er sikker på dette har vært et spennende og morsomt prosjekt innen familien:) Skal foreslå det for min familie jeg:) mann 51, kvinne 52, mann 20 og kvinne 16(snart 17)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 27. Så flinke barn dere har:) Morsomt prosjekt:)

  W

  SvarSlett
 28. Dette var morsomt!
  Tror jeg fikk noen rette, men skulle jo notert det etterhvert:)
  Flinke barn som lager god mat!:)

  SvarSlett
 29. Hei,
  Jeg er imponert. Stilig påfunn - og at dere klarte å gjennomføre det. Flinkiser

  SvarSlett
 30. Wow! Jeg er imponert over barna dine!
  Jeg falt av underveis, men skjønner at gjettingen min var helt på jordet uansett :)
  Så flinke dere er!

  SvarSlett
 31. Jeg datt litt ut her jeg, men er ganske imponert ja!! Hadde aldri greid å tippe riktig. Den kokkefamilien da! lurer på hva mine på 2 og 4 hadde funnet på jeg...

  SvarSlett
 32. Jeg må si at jeg er mektig imponert over prosjektet!! Flinke har dere vært!
  Jeg fikk dessverre ikke tippet på alle innleggene da, så dere må nok gjøre det igjen en gang senere også ;)

  SvarSlett
 33. dette var det gøy å følge med på!! Håper egentlig dere slår til igjen jeg!! :)
  evt at noen andre tar opp stafettpinnen:):)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails