tirsdag 29. mars 2011

Et og et halvt år.

Som jeg skreiv i går, er det noe ved småtasser som kan være slitsomt. Det er intenst å ha en aktiv smårolling rundt deg døgnet rundt.

I og med vesla ikke er i barnehage, er hun og jeg stort sett alltid sammen. Og jeg kunne helt sikkert skrevet mye om at jeg innimellom higer etter ei lita pause, at jeg ønsker meg et par timer i ro og fred, og at jeg gleder meg til at hun blir større og mer selvstendig.

For mye blir enklere etterhvert, når de ikke må passes på konstant, når de kan stå opp selv om morran og når du kan stikke en tur i butikken aleine.

Men samtidig veit jeg at denne tida er unik. De er aldri så strålende glade som nå, aldri så kosete kjærlige som nå, aldri så gullende gode og aldri så totalt hengivne som nå.

Ikke misforstå - de eldre barna er også glade, kjærlige og gode. Og man elsker dem like mye uansett om de er bittesmå eller ganske så svære. Men de større har mer og mer sine greier. Mamma er ikke lenger barnas ene og alt. Dere med større barn skjønner hva jeg mener. Og dere med mindre barn vil skjønne det om noen år.Derfor nyter jeg tull, fryd, hoing, klatring, dansing, forbauselse og fortvilelse - alt dette som dagene er fulle av.

Ha en strålende dag, med eller uten glede!

55 kommentarer:

 1. Det går så fort :)
  Gratulerer med 1 og 1 halvt års dag :D

  SvarSlett
 2. Anja: Takk - et-og-et-halvt-årsdagen var for ca en måned siden - tida går jo så fort, og vips begynner hun vel på skolen...

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner godt hva du mener, siden min lille, store Diva nå er snart 11 år...

  Nydelig liten jente du har, som bare ståler av glede. Og jeg ser at hun har arvet fotogenet fra moren...

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 4. Så sant så sant. (Det er bare så lett å glemme det av og til når huset står på hodet, middagen koker over og småtten bare "SKAL MALE NÅ!!!" - Jeg har jo en tass med nok viljestyrke, stahet og kreativitet til å dekke hele husstanden)

  SvarSlett
 5. Herlige bilder :-) Husker første gangen jeg tittet innom bloggen din - rundt tiden med navnefest og jeg synes veslas kjole var så vakker. Tiden flyr fort?

  Jeg har store barn, forstår godt hva du mener :-)

  SvarSlett
 6. En strålende deg til deg også, med den strålende jenta di! Full av liv og herligheter :D

  SvarSlett
 7. Ja, jeg skal love deg at snart begynner hun på skolen, men husk å ta godt vare på tiden underveis....

  Ha en fin og gledefull dag.

  SvarSlett
 8. skjønner du nyter denne tida med sjarmtrollet ditt:) Hun er da bare så søt og har det glimtet i øyet:) Artige, fargerike klær hun har på seg, liker buksa:) Er det hennes Eames rockingchair jeg skimter i bakgrunnen?
  Trine:)

  SvarSlett
 9. Og det er lisjmor også ;)

  SvarSlett
 10. Jepp.

  Også er hun utrolig søt og fotogen!

  SvarSlett
 11. Trine: Jepp;) Prøver å skjule den med noen pledd, passer seg jo ikke akkurat framstå som en interiørblogger..

  SvarSlett
 12. Lillis verden : Det er nettopp det - denne alderen er så intens, og man blir så sliten til tider, og gleder seg liksom til de blir større. Og så blir de større, og det er helt supert, men så savner du den kosen, det at de vil sitte på fanget, leie deg, klemme deg...

  SvarSlett
 13. Gratulerer med 1 1/2 årsdagen til vesle tulla di:) Så søt hun er:) Man må ta vare på disse øyeblikkene:)
  Det er kos å være hjemme med de:)

  Jeg har vært hjemmeværende (er det nesten nå også. Jobber bare 2 dager i uken) til hun minste min ble 3 år. Da begynte hun tre dager i barnehagen. Men jeg har kost meg masse med henne her hjemme:)
  Selv om det til tider er krevende, er det jo mest kos;)

  Ha en flott tirsdag:)

  W

  SvarSlett
 14. Godt at du fekk korrigert dette med 1 1/2 årsdag. Eg trudde ei stund vi hadde feira vår 1 1/2 års-dag ein måned for tidlig ;)

  Så bra at du vart glad for awarden! Rekner med at det ikkje blir så mange på deg, du som nesten ikkje har noen følgere. Gleder meg til award-innlegg!

  SvarSlett
 15. Så fint innlegg!! Ja nyt!!! Jeg også er så heldig å være hjemme med lile tupp, og jeg stor koser meg!!!
  Med to "store" gutter skjønner jeg godt hva du mener, denne tiden er herlig!!!

  Å hva er det jeg ser bak den smilende jenten?? Jo en fancy stol, den ser jeg gjerne mer av......hva med et interiør innlegg?

  Fin dag!!!

  SvarSlett
 16. enig -det er noe med denne tiden som er unikt. Slitsomt, men unikt. Og det kan være litt sårt når de vokser fra deg, men da er det til gjengjeld nye gleder som gjelder..

  SvarSlett
 17. Jenta di er så skjønn og jeg håper jeg får til å være mye hjemme i de neste par årene for å få med meg så mye som mulig av min to små. Hun ene er stadig mer selvstendig, noe som er både positivt og rart. Ha en god dag med snuppa di!

  SvarSlett
 18. For ei skjønn jente!
  Det er en herlig alder, men slitsom og. Viljen skal prøves ut og når språket ikke alltid strekker til så har man av og til en svært frustrert ettåring foran seg, som vil noe mamma ikke forstår......Men å klemme hardt på små lubne kinn er noe av det beste som finnes!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 19. Nydelig jente og flott blogg. Legger meg til som følger, for detta likte jeg.

  Klem!

  SvarSlett
 20. Jeg skjønner godt hva du mener, selv om jeg "bare"har to barn. Som du vet er jeg nå så heldig at jeg er kommet til bestemorrollen og det er en langt enklere greie.

  Kos deg som best du kan, selv om kroppen skriker etter litt hvile. Hun er nå bare knusbedårende denne veslejenta.

  Klem

  SvarSlett
 21. Det er så sant! Den alderen er intens, noe slitsom og helt fantastisk!
  Herlige bilder av snuppa di :-)

  SvarSlett
 22. Grattis med 1,5 årsdagen til herlige jenta di. Skjønner godt hva du mener. Vår sjuåring flyr avgårde til venninner og vi ser knapt snurten av henne enkelte dager...

  SvarSlett
 23. Skjønner at du koser deg med henne :)Det lyser jo godhet, farsk og glede av denne jenta ;) Digger den fine buksa hennes.
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 24. Fantastisk hæræælige bilder av ei søøøøt snuppe! Og jeg er så enig, så enig:-) Hver alder sin sjarm - klisje, men sant :-)

  SvarSlett
 25. Kos deg og NYT det. Vi vet alle hvordan det er med små barn døgnet rundt, men tiden går så alt for fort. (Even er nå høyere enn meg)

  Ønsker deg en flotters dag med lite ro men mye glede :)

  SvarSlett
 26. Å ja, det er viktig å nyte dagene.
  Før vi vet ordet av det er de så store og vil ha minst mulig med oss å gjøre....
  Enjoy:)
  klem

  SvarSlett
 27. Å, for et lite sjarmtroll du har!
  Ja, skjønner godt hva du mener - nyt småbarnstiden:)
  Mine to gutter er nå blitt voksne 18 og 20...og det nærmer seg at de forlater redet..buhu...pga jobb og militærtjeneste. Jaja, det er en tid for alt!:))
  Klem fra meg

  SvarSlett
 28. Fantastisk bra sagt! Det er nettopp slik det er. Og de første barneårene må bare nytes! Heldigvis er ikke mine fullt så store ennå. Jeg har ennå to som kan komme krypende opp i fanget, som hoier og heier, lager liv og morro slik småbarn gjør. Fantastreker finner de også på. Og står vi ikke opp med de når de ønsker tidlig en søndagsmorgen, er de allerede både i restene etter lørdagsgotteriet, nuggattien og det som måtte finnes av is i kjøleskapet. Hoho. Søndagen er med andre ord en dag med masse lopper i disse to sitt blod. Kavsomt innimellom? Ja. Men som du sier: En helt fantastisk tid!
  Jenta di ser ut til å være litt av et sjarmtroll. Glimt i øyet. Latteren kan nesten høres gjennom blildene. Så skjønn hun er!

  SvarSlett
 29. Is i frysen, mente jeg (hihi) selvfølgelig - hvem legger vel isen i kjøleskapet?

  SvarSlett
 30. Ja det er virkelig fantastisk med disse små enegibyltene :-) Så er jo di tulle bare til å spise opp da ;-) Herlig!
  Kos deg med snuppa!
  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 31. For noen nydelige bilder av den søte prinsessa di! Hun er jo bare helt skjønn!! :)
  Jeg er utrolig glad for at vi har latt guttene vente til 2,5 år med å begynne i barnehagen og jeg NYTER hvert sekund hjemme med minsten nå. Og jeg kjenner jeg gruer meg litt til de blir større og ikke så avhengig og hengivne av oss.. Men det blir sikkert fint på sin måte det også.. ;)
  KLEM

  SvarSlett
 32. For noen herlige bilder!!!
  Ja, man må bare nyte det mens man kan. Jeg prøver å tenke det samme, hvis jeg synes at ting er slitsomt i perioder. Det er jo en herlig tid! Og det er vel kun i denne alderen at barna elsker deg over alt på jord, og synes at mammaen er det beste i hele verden..

  SvarSlett
 33. Du, jeg ble først bare så sjarmert av det største smilet på den jenta- men så begynte jeg å virkelig kikke på bildene og du glir jo rett inn i "supertrendy interiør og stilige barn greia" du da, Pia :D Eames og retro klær? Og en "gammel" gyngehest? Uansett, herlig! Kjente jeg bare måtte si noe om at det er lagt merke til, hehe :) god dag videre!

  SvarSlett
 34. Ja, jeg legger merke til alle de bloggbare smådetaljene på bildet. Buksa, gyngehesten, eames. Men så er jeg strålende fornøyd med at det er jenta di som du skriver om. Helt herlig!

  SvarSlett
 35. Ja, det er akkurat sånn det er!
  Jeg nyter all tid jeg har sammen med både minstemann og de større jentene! :)
  Selv om det kan gå en smule varmt av og til, med trassende 2,5 åring og tenåringer samtidig, hehe.
  Herlige bilder av vesla di! :)

  SvarSlett
 36. Ahh, dette innlegget fikk meg til å glede meg ENDA MER til å skulle være hjemme et ekstra år med lillemor ;) TAKK TAKK!

  Jenta di er nydelig BTW, å dødskul bukse!

  SvarSlett
 37. Smilande og søt jenta di!
  Tida fyk, det er sikkert. Sjølv om småbarnstida var slisom, så var det den beste tida med ungane. Men eg ønskjer den ikkje tilbake. Litt rart, men sånn er det!

  SvarSlett
 38. Herlige bilder....og så enig i det du skriver. Og så går det så fort!

  SvarSlett
 39. Jeg skjønner akkurat hva du mener - jeg har tre jenter, på snart 7 og 10 og nettopp 2 år, og alderen mellom ett og tre er bare den aller mest fantastiske og sjarmerende tida. Elsker alle tre like høyt, men det gir seg jo uttrykk på litt ulike måter <3 <3 <3

  Ha en deilig ettermiddag, med både store og små unger!

  SvarSlett
 40. Tiden går utrolig fort, det er i alle fall sikkert. Jeg våknet en dag og plutselig hadde jenta mi blitt myndig!!!

  Alle aldre har sin sjarm. Det er bare å nyte de fine stundene så lenge man kan og heldigvis så har de fleste foreldre selektiv hukommelse så de slitsomme stundene blir glemt etter en god natt søvn:-)

  Ha en god dag Pia:)

  SvarSlett
 41. For en utrolig herlig jente, det smilet der er fantastisk sjarmerende! Og ja, jeg skjønner akkurat hva du mener, enkelte dager er det lett å la seg oppsluke av tanker om alt som burde vært gjort, at man lengter etter en pause, og hvor slitsomt det er at noen trenger deg døgnet rundt. Så takk for at du minnet meg på å nyte min lille ettåring fullt ut den siste tiden av permisjonen!

  SvarSlett
 42. Vakker! Herlig tid ja! Har storkosa meg med Tuva lille i noen dager og føler meg så rik og så heldig som har barnebarn! Bare vent til den tiden kommer du Pia :) Du med 4 barn har høye odds for å få barnebarn, johooo!

  SvarSlett
 43. Da min lillebror var liten og ikke hadde lært å snakke (vet ikke hvor gammel han var) fant han et bilde av det han hadde lyst på og pekte på det. Mormor syntes han var smart. Jeg var ikke til stede da episoden fant sted så jeg vet ikke hva det gjaldt.

  SvarSlett
 44. Nydelige bilder av vesla! Hver alder har sin sjarm:-)
  Kos dere og nyt tiden hjemme!

  SvarSlett
 45. Godt skrevet! Og veldig sant :-)

  Min yngste er også halvannet år. Hun hadde halvannetårsdag 25. mars, hun. Så de er ganske så jevngamle de to snuppene. Jeg innrømmer at det hender jeg ser frem til den dagen hun er mer selvstendig. Disse tankene kommer som regel parallelt med at hun enten 1. ikke vil legge seg om kvelden eller 2. står opp altfor tidlig om morgenen. Men heldigvis, så går det over. For som du sier, denne småbarnstida er unik! Og når de vokser til blir de mer selvstendige vesenter med minimal interesse for mors behov for kos.

  SvarSlett
 46. Du har virkelig en nydelig liten datter ja:-) Føler stemningen av et "HIJAH!" der hun rider inn i solnedgangen på sin stolte ganger "trebein".
  Gleder meg til min tulle gjør det samme, og gruer meg fordi hun da er større. Og blir bare større og større sånn helt plutselig... Ai som tiden flyr av sted med barn i huset. Ta vare på alle øyeblikk både travle og koselige.
  Trolill.

  SvarSlett
 47. Jeg elsker dette diktet! Passer fint idag syns jeg. Prøver å tenke på det når topplokket koker!

  Det hender du blir lei deg,
  Fordi jeg er så liten,
  Jeg setter merker alle steder
  Og gjør deg ganske sliten

  Men hver dag blir jeg større
  Ja, en dag blir jeg stor,
  Og alle mine avtrykk
  Blir bare svake spor

  Her er mitt lille avtrykk
  Så du kan huske og forstå
  hvor søte hender jeg hadde
  den gang de var små

  (håndavtrykk av den lille her --> x)

  Klem

  SvarSlett
 48. Det er deilig, ja! (Og så setter jeg pris på at jeg har en unnskyldning til å bryte ut i spontan sang i matbutikken;-)) Lillesøster er 10 måneder allerede og jeg lurer på hvor i all verden tida har blitt av!

  SvarSlett
 49. Bare å kose seg!
  Gratulerer med gårsdagen til tulla!

  SvarSlett
 50. For ei flott jente! Og det er en flott tid - om enn litt slitsomt:)

  SvarSlett
 51. Hun er så skjønn, og ser bare superfornøyd ut der hun sitter.

  La også merke til interiøret i bakgrunnen, og begynner nå å lure på om det virkelig er noe i innleggene du har skrevet om å style ting ned. Før man vet ordet av det dukker det kanskje opp en reportasje i et interiørblad fra Pias virkelige verden?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails