fredag 25. februar 2011

Snart jul. Og sjokkerende observasjoner.

Lettere sjokkert opplevde jeg at dagen i går bare kom og gikk - UTEN AT NOEN NEVNTE AT DET KUN VAR 10 MÅNEDER IGJEN TIL JUL!! Ikke en gang en liten ribberull dukket opp på bloggrollen min i går!

Hva slags bloggverden er det vi egentlig lever i, undrer jeg?! Her suller vi kvinner hjemme, og så er det INGEN som en gang har begynt med de viktige juleforberedelsene?! Hvordan skal dere egentlig komme i havn?

Jeg er jo ikke akkurat hjemme for kun å ta meg av barn og blogg og sånn. Jeg har dessverre ingen konfirmasjoner eller dåp som skal forberedes, og de daglige syslene som vindusvask, boning av parkett og sølvpuss går kjapt og rutinemessig unna. Jeg maler mel til egne kaker og baker brød kun en gang i uka, og middager lages fra bunnen av fast hver mandag før de fryses ned i tilpassende posjoner. Rulling av linduker og slips og sånn får jeg unna på kveldstid.

Derfor har jeg masse tid til overs. Og det må da dere ha også. Og denne overskuddstida burde gå til juleforberedelser. I år som i fjor begynner jeg å ha det meste på stell. Jeg skal bare resirkulere noe småtteri til kalenderen. Og så skal jeg slakte en gris.

I dag skal jeg ta bilder av englebarna og drømmeprinsen (må få gjort det mens mannen fortsatt er på jobb), og så skal jeg forfatte et herlig julebrev som skal sendes rundt til venner og familie i november.

Er du godt i gang med juleforberedelser?
Eller blir det meg, nok en gang, som må sette bloggagendaen her, som den spydspiss jeg jo er?

Blogg jula inn! Nå!
Sånn.
Da har jeg ihvertfall sørget for at en liflig ribberull vil rulle over skjermen i det ganske land.
Bilde fra dinmat.

Ha en tradisjonell dag, med eller uten pepperkaker!

49 kommentarer:

 1. Godt noen har vett til å sette standarden her! :-)Forpliktende å være spydspiss, vet du..hehe. Ha en fin dag i julas ånd..venter litt til jeg, tror jeg.

  SvarSlett
 2. Jeg tenkte jeg skulle skrive julebrevet i januar jeg. Seriøst - for å se om hvordan året blir i forhold til hvordan vi tror og planlegger.
  Det går kanskje under kategorien nyttårsdrømmer... men likevel.

  Fra alvor til spøk... En svensk venninne av meg spiste forresten lutefisk forleden, og skrøt på Facebook, så joda, noen er i gang.

  SvarSlett
 3. Vi spiser fortsatt på peppekakene fra jula 2010...eller kanskje det er de fra 2007 jeg fant lengst inne i skapet? Ha en fin-fin helg, spydspissen.

  SvarSlett
 4. Ha ha :) Har det rablet for Pia , jul ..Nå ? !!! Du er god ;) Nei her er det ikke juleforberedelser før det er 1 uke igjen ;) Men jeg må innrømme at den Ribberullen fikk spyttkjertlene mine til å gå amokk !! :)

  Ha ei super helg PIA :)
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 5. Det er klart du må være først. 10 måneder igjen, i går. Tror nok at midt i november holder for meg. Emmeline skiver mye om påskepyning nå. Kanskje du følger opp?

  For å helle malurt i begeret så var det nok en fylt skinkestek på bildet. Godt så det ut uansett.

  SvarSlett
 6. Takk for påminnelsen! Hvis jeg ikke hadde vært i full jobb, så hadde jeg HELT sikkert gjort like mye som deg. Men dessverre så strekker ikke tiden til sånne viktige sysler nå når jeg jobber..

  SvarSlett
 7. Det skal ikke forundre meg om noen allerede har begynt med forberedelsene...

  Må jo innrømme at jeg har kjøpt inn julestoffer allerede, men det var for det de var på tilbud. Det regnes vel ikke som en juleforberedelse..(si nei..si nei...)

  Ha en fin dag og helg!

  SvarSlett
 8. Julekortene ble sendt forrige uke, og i går feiret vi julaften 2011, med påskemarsipan dog. Men herlig med alt som er gjort, sier jeg! Blir jo så stressa også hvis jeg ikke er tidligere ute enn søstrene mine ...

  Nå kan jeg ihvertfall uansett konsentrere mine krefter om å vinne over en viss fotballfrue;) Takk for stemming, forresten!

  Karianne:-)

  SvarSlett
 9. Hallo...du er så treg, altså!
  Jeg var selvfølgelig ferdig med alle juleforberedelser 11 måneder før jul.
  For en måned siden, altså.
  Nå må du henge i,-om du skal rekke å bli ferdig i tide.

  SvarSlett
 10. Hehe..så flink du er til å lyve!
  Vi tror på deg alle mann ;-))
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 11. jadda jadda skal snart i gang.

  SvarSlett
 12. Dah! Hva tror du jeg gjorde på shoppingen i går, da? Selvfølgelig julegaver! I dag er det rundvasken som står for tur. Og muligens de 8-9 første kakeslaga.

  SvarSlett
 13. Nei altså, på Røros rehab. fikk jeg beskjed om at det var SVÆRT viktig for en med min diagnose å HVILE. Og det tar jeg VELDIG alvorlig. Så julestresset får du ha helt for deg selv!
  Ellen:)
  PS! Skjønne Henny under her. Eimund har vært syk og har fått ubegrensa tilgang på jus. Det var det eineste vi fikk i han. Nå må han på avvenning før tennene forsvinner av all syren. :)

  SvarSlett
 14. Hehe.. Ikke dårlig å få abstinenser på ribbe i februar. :)
  En trøst kan kanskje være at påskemarsipanen er kommet i noen butikker allerede. Jul / påske.. same same! ;)
  God helg! KLEM

  SvarSlett
 15. Enda godt du minner oss på jula Pia!
  - jeg er ikke av dem " flinke"..(takk og lov..)som er tidlig ferdig:-D
  Venter egentlig mest på et innlegg fra deg om hjemmelaga knekkebrød ..?;-D
  Riktig god helg og kos dere,
  klem Hege.

  SvarSlett
 16. Hi,hi...du asså. Jeg ler bare så godt av dine innelgg. Er flittig leser selv om jeg ikke alltid er så flink til å legge igjen kommentarer...må skjerpe meg på det;))

  SvarSlett
 17. Hahah, nå har det tilta helt;) Du får virkelig satt ord på ALT!
  Ha en herlig helg, superwoman!

  SvarSlett
 18. Den førjulstida må ha gått meg hus forbi i år. Opptatt som jeg har vært av prinsessas allergi, mannens 40-årsdag og annet sånt som likevel dukker opp plutselig. Men som den gode datter jeg er tar jeg med familien og stiller til ribbemiddag hos mamma søndag. For HUN henger tydeligvis med i svingene...

  Eller for å sitere han fra Karasjok som stoppet ved teltet vårt på Skiippagurrafestivalen i 2007: Tenk, julaften er det hvert år, men Skiippagurrafestival er det bare EN gang i året!

  SvarSlett
 19. Har du forresten vurdert å bytte bloggnavn til Pias jul???

  SvarSlett
 20. He,he! Du er god!! :) Det er vel et par uker siden vi spiste ribbe og surkål faktis, men det var for å få bukt på fjorårets julemat, og ikke for å starte årets sesong! :)
  men du er et rivjern, og jeg venter meg stadige oppdateringer fra deg framover! :) Du har vel julegavene i boks - ja det skulle bare mangle egentlig! :)
  Ha en super dag!

  SvarSlett
 21. Herlig! Jeg kjøpte YTTERLIGERE en julegave i går.
  Så nå er jeg snart ferdig :-)

  SvarSlett
 22. nei nei nei!! ikke jul, vår Pia!

  Sikker på at jeg hørte deg rope helt ned hit, kysten av Telemark. Og jammen tror jeg det virker, temperaturen har fallt fra -18 til +2 på tre dager!
  Det kaller jeg resultat!

  God helg :)
  Hilde Iren

  SvarSlett
 23. Takk for påminnelsen. Siden jeg er i permisjon har jeg jo et hav av tid (?). Til høsten er det full jobb, 3 unger og et utall av aktiviteter, så da blir det lite tid til juleforberedelser. Men nå tror jeg jammen meg jeg skal få gjort unna ALT nå, så er det fix ferdig! Tror du juletreet drysser til jul hvis jeg hugger det nå?

  SvarSlett
 24. Ha, ha! Den måtte jo berre kome frå deg ;)
  Eg strikker julekule(r) enno! - Og det er sååå inspirerande...

  SvarSlett
 25. Bestemors hage: Måtte du avsløre at jeg faktisk ikke aner hva en ribberull er! Ja ja...

  Jeg ble vel ikke helt ferdig med å forberede 2010-jula, så jeg får vente litt med årets utgave. Men regner serilst med at juleinnlegg snart vil poppe opp rundt om i blogger...

  SvarSlett
 26. Ja, ikke skjønner jeg ellers hva jeg skulle bruke fritiden min til!!

  Ha en flott dag med vaskefilla og
  julemusikken;-D

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 27. Ja nå har du satt standaren! Jeg føler presset og starter planlegging av jul 2011 den dag i dag.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 28. Hurra for deg! Takk for nok en god latter :-D

  Jeg digger disse ironiske, finurlige, humoristiske, spissfindige, velskrevne innleggene dine. Give us more!

  Carina

  SvarSlett
 29. Sikkert noen som er slik :) He he ...
  Her begynnes julen alltid i siste liten...selv om jeg alltid har planer om å være litt i forkant :)

  God helg til deg.
  Klem Martha.

  SvarSlett
 30. Snart jul ja..
  Nei julenforberedelese begynner ikke så tidlig her i huset.
  Men kanskje jeg skal begynne nå, så slipper jeg stresset i desember.

  SvarSlett
 31. Ja nå har jeg akkurat fått ned JULEGARDINENE, så de er vasket og nystrøket og aldeles klare til å begynne adventstia sånn like over påske (man tar da ikke ting på forskudd må vite).
  Lykke til med juleforberedelsene dine, har STORE forventninger om hvordan du, familien og heimen vil framstå til høytiden, så god som du er på forberedelene og planleggingen!

  SvarSlett
 32. hehe- litt i tidligste laget kanskje!

  men jeg spøker faktisk med det hver måned, den 24. Da trekker vi kalenderen, sånn stor kalender man kan trekke en lapp ned fra hver dag. Barna i bhg får trekke og vi snakker om dagens tall- og den tjuefjerde hver måned sier jeg til de andre voksne,da er det bare 10 måneder til jul! også himler de med øynene- og jeg ler...

  kos deg med juleforberedelser- jeg venter en stund til ennå!:)
  klem ellemell

  SvarSlett
 33. Phuh, det e jammen meg godt du tar ansvar Pia!
  På tide med juleforberedelser nå.

  SvarSlett
 34. Haha og jeg som har handlet inn bøker fra mamutsalget med tanke på jula, i dag. Det er ikke bare meg vel?!

  SvarSlett
 35. Her i huset er det enda marsipan, og ungene gleder seg til å besøke bestemor, hun har nemlig en ekstra eske med pepperkaker som står og venter..

  Ellers synes jeg folk er rimelig seine med påskeblogging (kun 1 fra Barbro foreløpig). Du kan jo starte med all den hjemmelagde påskepynten?-Og påskeblomster? Og annet påskenips?

  God helg!

  SvarSlett
 36. Påske først, men den er jo så sen at det nesten er jul. Så tja kanskje man rett og slett skal lage litt julenips på fredagskvelden...eh...nope...rødvin i stellet og mye blogglesing:)

  SvarSlett
 37. Jeg hadde årets første juleinnlegg 9. februar jeg :-) Fikk du det virkelig ikke med deg?? http://snertnesneller.blogspot.com/2011/02/arets-frste-juleinnlegg.html Enjoy ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 38. He he, ja du kan få sagt det du Pia :) Ha en flott helg med eller uten juleforberedelser. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 39. Jeg har spist ribbe på Kampen Bistro i juli, men den var tilberedt og hadde tilbehør veldig ulikt juleribbe, så det teller sikkert ikke. Hver desember angrer jeg på at jeg reserverer juleforberedelser for desember. Julekvelden og kjerringa og de tder.

  Bloggedamer og venninner som begynner å pynte til jul på tidlighøsten er forresten utrolig iverige på å hive ut jula, mange av dem har ei ryddesjau i romjula og synes det er hårreisende at sånne gammeldagse som meg beholder julepynten til trettendedagen. Det teller visst ikke at de har hatt det julepynta tre ganger lengre enn meg.

  Akk ja, moderne tider.

  Hilsen Stina

  SvarSlett
 40. Du har satt standarn ser jeg :-) Med så mye snø er det jo rene julestemningen, men det stopper der..

  God helg (med og uten jul?)

  SvarSlett
 41. Jeg håper din ventetid blir lenger enn min. Lykke til med juleforberedelser så fortsetter jeg med fødselsforberedelser :)

  God helg!
  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett
 42. Julebaksten er allerede i boks her. Ingen merker om den er bakt i des. 2010, den holder seg innmari godt i tette bokser!

  Førjulsklem fra Inger

  SvarSlett
 43. Herfra jeg sitter akkurat NU ser jeg bort på fjorårets julekaker, så jeg holder meg til mormors løsning :) Men for all del, det er jo godt med alt som er gjort, så kjør på med jul ;)

  SvarSlett
 44. God jul da, Pia!
  Det var godt å se en ribberull nå.

  SvarSlett
 45. Takk Pia, for at du minte meg på at jula snart er over oss. Godt å være tidlig ute. For det har jeg lovt meg selv, at i år skal jeg være tidlig ute. Skrive julekortene tidlig. Bake tidlig. Handle julegaver tidlig. Men februar?? Njaaaa, får se om jeg ikke venter. Litt ;-)

  SvarSlett
 46. Du er jo bare helt herlig! Leste denne høyt for Råtassen, og han sa jeg måtte legge inn en kommentar om at du beskrev drømmekvinnen hans. Jeg svarte kjapt at du er kvinnen over ironi, og han falt fort av da du skulle ut og slakte grisen. "Jammen det gjør da ikke sånne kvinner", svarte han da. Tror jammen meg de setter pris på oss som vi er jeg gitt. ;)

  Joviss er jeg forberedt! Pynten står sirlig pakket i kjelleren, pakker kjøpes inn sånn dann og vann og legges i en eske på et kott, og juletreet spirer og gror oppi skogen. Matmessig? Tja.. Grisehus nede i hundremeterskogen, jorder på alle kanter der jeg kjapt kan gå på grønnsaksslang med tiden- unt so vaiter.
  Alt på stell ja. ;P

  SvarSlett
 47. Hihihi, så godt at noen kan sette en ordentlig standard! Ja, nå har jeg lekt struts i hele 2 måneder og gjemt hodet i sanden. På tide å rasle med julekulene igjen.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails