mandag 7. februar 2011

Nettvett - en liten oppfølger...

Bare en liten kommentar til fredagens fornuftige nettvettinnlegg: Look who`s talking!
Jeg legger jo glatt ut det ene og det andre i bloggen min. Og poenget er at det er vel greit, så lenge det er gjennomtenkt og innenfor visse rammer?

Til argumenter om pedofile må jeg jo bare svare at bilder av barn finnes overalt. At vi slutter å legge ut bilder av et barn som smiler eller av en baby som krabber, fører neppe til færre pedofile her i verden.

Dette med erting og mobbing er jeg mer bekymra for. Nå er det vel mest medias fokus på mammablogging som gjør at risikoen for mobbing øker, mer enn selve mammablogginga.

Rent sånn personlig opplever nok mine bloggbarn usedvanlig lite mobbing, mens jeg vet om barn som verken har mødre som blogger eller fedre som facer og allikevel blir erta. Fordi de bruker briller. Eller har en far som heter Josef. Eller har leverpostei på brødskiva. Whatever.

La oss nå bevare bloggmangfoldet og akseptere at vi er forskjellige.

Det ville jo blitt fryktelig kjedelig hvis samtlige bloggere brukte slike bilder...

...eller om vi hele tida må ty til denne varianten...

...men artig å prøve seg med ulike typer bilder...

...og nå fikk jeg vist fram litt av mine nye kunstner med min HTC;) Ta daa!

Ha en super dag, med eller uten respekt!

30 kommentarer:

 1. Ja til mangfoldet - med respekt!

  SvarSlett
 2. Enig med deg, Pia! Vi kan ikke bli helt paranoide, men bruke god fornuft.

  Nydelig sistebilde!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Det er greit at dette emnet tas opp i media, for noen bloggere legger ut en del bilder som ikke passer seg. Men bilder av kun kopper eller bøker blir fort kjedelig. Jeg prøvde å unngå bilder av barna mine på Skolelyst. Det gikk ikke lang tid før jeg innså at det ikke nyttet.

  SvarSlett
 4. Heisan Pia.
  Jeg kan ikke si annet enn at jeg er enig med deg. Ja til mangfold, men selvfølgelig, det er jo lov å tenke seg litt om, og ikke legge ut hva som helst. Men det tror jeg nå de fleste gjør.
  He en flott start på uken.
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 5. Kule bilder. Godt tenkt om mobbing.
  Til innlegget under, to timer er forferdelig lite. Tror jeg ville gjort som deg, er rekker man ikke. Men samtidig tror jeg det er veldig lurt å skaffe seg litt kjærestetid når man har barn. Kjæresten og jeg prøver å få oss en tur for oss selv hvert år. Det er utrolig deilig og noe man lever på en stund.
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. JAAA!!! til at det er plass for mangfold i blogglandia!!!!

  Og en liten kommentar til innlegget under,
  da vi gjestet Kreta i høst, var begge ungene på bamseklubben OG
  hva gjorde mor????
  Lå på solsenga med bøker og snop og stooooorkoste seg,
  oooog jammen ble det ikke tid til å bølle litt med kjæresten i bassenget ;))

  Ønsker deg en fin dag med strålende glade barn!!!!

  -maren-

  SvarSlett
 7. Jepp, jepp, jepp. Fri meg fra blogger som blir helt like og hurra for mangfoldet :-)

  SvarSlett
 8. Du imponerer med den telefonen må jeg si..

  Godt sagt om medias mobbedelaktighet. Mammablogg har jo nærmest blitt et skjellsord.

  Alle er nok ikke like kritiske til hva de legger ut så sånn sett er det en viktig debatt.

  SvarSlett
 9. Enig med deg i det! Varsomhet og kreativitet i mangfoldet! Man kjenner sine egne barn, og vet om de liker bloggingen eller ei! Jeg blogget litt mer aktivt før om egne barn, men har sluttet pga at bloggen brukes av "fotograf Heidi klingsheim", og det ble vanskelig å blande både jobb og privat.
  Men jeg tenkte ofte før, at bloggingen blir som en fotoalbum for barna. Her kan de gå inn å lese om hverdagssituasjoner, togturer og julebakst, og det blir verdifulle minner.
  OK; jeg kunne laget en fotobok også, men det blir ikke...... :)

  Ha en god dag! :)

  SvarSlett
 10. Takk `sann Pia. Du har rett. Og mangfold er bra! (og det siste bildet der: kult!)

  SvarSlett
 11. Helt enig med deg, Pia. Det er da helt greit å legge ut bilder av ungene, og skrive om både det ene og det andre, men det må være gjennomtenkt. Det er absolutt ikke alle bilder og hendelser som har sin plass på nettet. Jeg tenker som så, at ingeting skal kunne være flaut for ungene. Man må veie sine ord iblant. Og jeg legger ikke ut helbilder av ungene i badekaret eller på stranda...

  Ha en strålende dag :o)

  SvarSlett
 12. Kunne ikke sagt det bedre selv! :)

  SvarSlett
 13. Ja til å dele livets realiteter og for å opprettholde mangfoldet helt klart. Jeg blir så glad av å lese bloggen din, selv om jeg er dødtrøtt og bekymret for en liten en som har feber. God ny uke Pia!

  SvarSlett
 14. Jeg er helt enig med deg! Det nytter liksom ikke å bli helt paranoid, heller! Det brukes masse bilder av barn i reklamesammenheng som ofte er "verre" enn de fleste mammablogger (nå generaliserer jeg både reklame og blogger...)

  Likte også kjempegodt det siste bildet ditt! Skjønn!

  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 15. Og på forsiden av VG i dag også :-)
  Mammablogging var jo til og med på nytt på Nytt i helgen.

  Alle snakker dessuten om at ungene blir flaue seneer. Jeg er mer opptatt av den syke syke verdenen vi bor i, med mennesker som ikke kan la barn være i fred.

  SvarSlett
 16. Hva skulle vi gjort uten mangfoldet? Å se barn i vilter lek eller funderende over lekene gjør vel ingen skade. Tror neppe det er noen pedofile som leter på denne typen blogger.

  Hvordan går det med smykketenkingen?

  Klem

  SvarSlett
 17. Enig med deg!

  Moro at du ville bli med på giveaway inne hos meg :)

  SvarSlett
 18. Enig, ein kvar får passa på seg sjølv ;) Og ta hinta om borna ikkje vil meir! Anonymiserer både meg og borna i min nystarta blogg, men det er mest fordi eg legg ut ganske personlige dikt. Artig blogg dette, skal fylgja meir med deg ;)

  SvarSlett
 19. Skulle akkurat til å si hurra for mangfoldet da jeg så kommentaren fra min mor over. Det er faktisk ganske belastende å ha en mor som blogger. Faktisk så belastende at jeg må lage et innlegg om det kanskje, he, he:-)

  SvarSlett
 20. Signerer bare,
  - du er en klok jente du Pia!
  Klem, Hege.

  SvarSlett
 21. He he, jeg synes bilder av deilig kaffe (eller er det kakao?) er undervurdert.. ;)
  mmmmm, MÅ bare sette på en kopp nå jeg ... Be right back
  ps. heier på å droppe overdrivelser av hvor mye skader litt mammablogging kan gjøre........

  SvarSlett
 22. Bra innlegg, Pia. Må si at jeg har kjent litt på dette her om jeg tråkker over noen av mine egne grenser som mammablogger etter forrige fredags fokusering på emnet på nyhetene. Vi får bare fortsette å holde oss til det som vi selv synes er ok. Er i grunnen ikke bekymret jeg heller for om mine barn skal bli mobbet pga blogginga. Men jeg er forsiktig med å legge ut bilder som ikke kan misbrukes på noe vis.

  Synes forresten det nederste bildet ditt var superflott!

  Klem Tonje

  SvarSlett
 23. Hear hear! Visst skal man ha fokus på nettvett og på potensielt negative konsekvenser av de valg man gjør som blogger. Men hver enkelt må definere hva som er rett for seg og sin blogg (og da også sine nærmeste, som figurerer på bloggen). Ja til bloggmangfold!

  :-)

  SvarSlett
 24. O' vise kvinne! De siste innleggene om blogging og barn har vært særs gode. Jeg har sittet og fundert over det selv den siste uka. Startet på innlegg, men slitt litt med formuleringene. Men nå har du gjort det for meg, så da slapp jeg.

  Bloggverdenen vil være ganske så trist med lattekopper og illustrasjonsfoto. Så jeg håper at siste ukers diskusjoner ikke resulterer i et hav av stengte blogger og anonymisterte bilder.

  SvarSlett
 25. Det hadde vært tryggere å lagt ut blomstervaser og kinesisk antikk porselen arvet av oldermor. Men spennande? Ikkje spesielt, nei..
  Så lenge ein er bevisst på kva for bilder ein legg ut så trur eg ikkje ungene trenger å lide sjøl om det er dei det er bilde av. Eg trur f.eks at din blogg blir veldig kjekt for ungene dine å ha som eit minne. Som ei slags dagbok.
  Ei veldig morsom dagbok :)

  SvarSlett
 26. Hurra for mangfold - og det å bruke hodet underveis!

  SvarSlett
 27. Hey hey, HTC, what's that???

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails