fredag 11. februar 2011

Forandinger i hverdagen.

I dag oppdaget ettåringen smågodtet i butikken.
Hun har vel lagt merke til godteriet før - du må jo være synshemmet hvis du klarer å komme deg fram til kassa uten å legge merke til alle de fristende godteboksene.
Men hun har aldri skjønt at det har gått an å åpne det gjennomsiktige plastlokket, stikke neven oppi, og forsyne deg med to herlige melkepletter.

Jeg fikk brått hendene fulle (ikke av godter, men av ekstatisk datter med sukkerhunger) og kunne dermed ikke knipse bilde i butikken. Har derfor lånt et blide herfra.

Og jeg innser at den koselige formiddagsrunden i butikken, der mor og datter smilende knyttet bånd mens vi pludret om hva vi skulle ha til middag (mor) og om katter og bæsj (datter) mens vi hygget oss med hver vår kneipskalk fra brødskjæremaskinen, er brutalt forbi.

Fra nå av blir det kamp, trass, viljestyrke og utprøving av diverse strategier. Og jeg må jo bare komme seirende ut av hver bidige runde, ellers har vi det gående. Tøffe tider venter.

Ha en sterk fredag, med eller uten smågodt!

28 kommentarer:

 1. :-) Ikke bare bare når de oppdager alt det gode livet har å by nei!
  Og det er jo umulig å unngå de i butikkene, de plasserer det slik at småbarnsforeldre har en kamp hver gang..og noen ganger ender det med skrik og hyling. Får du da et blikk fra de som jobber der, kan du bare si at faktisk er dette deres feil, når dere plasserer dette like foran øynene på våre engler!

  Nevøen min har sagt noe "lurt" til sine unger...
  Når isbilen kommer og den ringer med bjella, betyr det at de er tomme for is!!
  Syns selv den er litt vel frøy, men morsom også..stakkars de når det blir oppdaget at pappa LØY!!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. he he det er gøy når de finner ut sånn ting, det er så flaut å prøve å få ut en sinna liten krabat.

  Du har en bra blogg, kos dere masse denne fredagen!

  SvarSlett
 3. hahahaha, kneipskalk fra brødskjærermaskinen...det har har jeg sett at foreldre gir ungene sine. Min er så liten ennå at jeg tanken har ikke streifet meg. Sikkert et triks som vil komme til god nytte i fremtiden!!

  SvarSlett
 4. Gulp, det hadde jeg helt glemt...
  De idiotene setter jo godisen i perfakt 1-3 års høyde ;(

  Ja, ja, vi får brette armen opp å gjøre oss klar til kamp. For jeg ønsker meg ikke en unge som ligger å vrir seg i vill trass og raseri på butikkgulvet mens han brøler "JEG VIIIIIL HAAAAA SMÅÅÅÅÅÅÅGODT MAMMA; HØRER DU MAMMAAAAAAAAAAAAAAA? WRÆÆÆÆÆÆÆÆÆL". Kjenner jeg blir kval bare av tanken *knegg*

  Lykke til (glad jeg enda har noen måneder igjen...)

  lem

  SvarSlett
 5. Det fikser du nok, du trendy firebarnsmamma:-)
  Her blir det smågodt på mor i kveld - etter ungene har lagt seg:-)

  SvarSlett
 6. Lykke til! Det er alltid lik "festlig" de første gangen etter at heligheten er oppdaget og arvingen enda ikke har skjønt helt at godteri hører lørdagen til... Og brødskalker ja, det "trikset" brukes flittig her og :o)

  God helg!

  SvarSlett
 7. Oisann. Er det også en kneik ja? De er ikke til å unngå heller de der fristelsene der.
  Jeg er ennå i ekstase over brødskæremaskinene. Og at en skalk demper småen til vi kommer til kassen.

  SvarSlett
 8. Lykke til...
  Fin fredag til deg forresten, håper du er ferdig med handlingen før helgen nå da :P

  SvarSlett
 9. Næmen, stakkars liten! Ho er jo så liten og søt! Ho må jo få ein pitteliten melkeplett når ho er med mamma i butikken? :)

  SvarSlett
 10. Jeg har blitt sabla god på unnamanøvre i den butikken jeg pleier å handle i. Det er Kiwi, faktisk. Og der har de heldigvis ikke den aller største smågodthylla, og den er heldigvis inntil veggen. Mellom smågodtet og Den Rette Linja Til Kassa står boksen med all isen. Jeg går alltid Den Rette Linja Mot Kassa, og Tassen er for lav til å se over boksen med all isen.
  Så her kjemper vi bare mot hverandre ved kassa. For Tassen mener bestemt at vi trenger 13 pakker sukkererter, 4 poser knaskerøtter og 7 5-pakninger med Extra... Heldigvis trenger han visst bare én Fisherman's Friend. Man skal jo ikke overdrive heller, da.
  Og jeg - som ofte er uenig i at vi virkelig trenger disse tingene - har blitt en racer til å legge varer vi skal ha opp på varebåndet, og slippe varer vi ikke skal ha tilbake på plassene sine rett ved siden av båndet ;)
  ...og smågodt på a mor skal vi ikke se bortifra at det blir i kveld ;)
  God helg!

  SvarSlett
 11. Å dette er vel null problem for trendy deg :)

  God fredag!!

  SvarSlett
 12. Jeg kostet (ja, vaske gidder jeg pokker ikke) kjøkkengulvet i dag, og sopte opp fire smukker. Hvorfor så mange smukker på kjøkkengulvet, spør du deg kanskje? Jo, det er her det ropes på kjeks (kjessss!), og det går ikke an å rope kjessss med smukk i munnen, må vite.

  SvarSlett
 13. Ja, det er en grunn til at enkelte av oss kvier oss for å forsyne oss (med skje og intensjoner om å betale) av de nederste snopboksene...Ikke greit å vite hvor små hender har vært, ref. katt og bæsj. ☺

  SvarSlett
 14. He he, lykke til:D been there done that......;) Ha en søt og fin fredag:D

  SvarSlett
 15. Hihi... de dagene i butikken varer leeenge *knis* (ennå foretrekker jeg å unnagjøre handelen uten barna)

  Ønsker deg ei god helg
  Klem Tonje

  SvarSlett
 16. Greit så lenge de små tror godis er hvitost og rosiner ja ;)

  SvarSlett
 17. Oh no- da er løpet kjørt, ja.
  Det har min 1åring også funnet ut-godt hjulpet av sine eldre søsken..
  Men heldigvis er hun i seng før lørdagsgodtet, så hun vet fremdeles ikke at dette sukkeret kan inntas i mengder en kveld i uken..

  SvarSlett
 18. Ja, nå har du fått deg en utfordring...Vet ikke om du har lest "lillesøster" bøkene, men i "Lillsøster i butikken" får den lille jenten beskjed om å legge alt gotteriet tilbake. Hvor hun da går og spytter ut en sjokolade oppi en av disse boksene.. Herlig!

  Ha en fin dag og lykke til med å handle inn lørdagsgodt i morgen!

  SvarSlett
 19. Jeg foreslår skylapper til vesla! Det må da funke?? ;-)

  God helg, med eller uten smågodt! Her blir det vel helst med...

  SvarSlett
 20. Fordømrade butikker- alt snopet er jo plassert slik at selv jeg til tider blir stående å sutre og grine foran "utstillingen" deres... Utspekulerte, pengegriske kapitalister!! ;)

  SvarSlett
 21. Det er enkelte ting man skulle ønske de søte små ikke oppdaget ja..

  SvarSlett
 22. Synes jeg ser den lille godtegærne snuppa hi hi. Lykke til med handlingen heretter. Ha en strålende helg og morsdag ♥ Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 23. Dette trikset med brødskalkar, kan eg ikkje hugse frå då mine var små....Dei var nok ikkje oppfunne desse brødskjærermaskinene. Dessutan hadde vi ikkje slike disiplinproblem med våre små. Streng oppdragelse og repekt og lydighet....hahhaha ;)

  SvarSlett
 24. thank god for gratis-kneipskalk-maskinen. Og jeg som trodde at jeg var den eneste som oppfordrer min sønn til å ta seg en velfortjent skalk etter en lang barnehagedag.

  SvarSlett
 25. He he, ja sånn er det med den saken, barneoppdragelse er en evig kamp:)
  Ingvar på seks spiser fremdeles skalker fra brødskjæremaskina. (Psst, det hender jeg tar meg en jeg også, men ikke fortell det til noen.)
  Ellen :)

  SvarSlett
 26. Usj, hadde fortrengt den tida. Lillefrøkna mi har ennå ikke oppdaget at herlighetene er så tilgjengelig der hun sitter i handlevogna.

  Fin helg!

  SvarSlett
 27. Utfordrende, men morsomt!
  Av helt uforståelige grunner foretrekker lillegull på 3 å spise rundtstykke istedenfor å gå amok i smågodthylla når vi er i butikken. Genene burde nemlig tilsi smågodthylla!!! Og det er verdt de to kronene med rundstykke å kunne passere melkepletter og krokodiller i ro og mak! :D
  Men godteriet går ned på høykant, altså, så det er ikke noe sukkerfritt barn, dette her... :D

  SvarSlett
 28. Hehe! :D Det gikk et lys opp for mine unger også i den alderen. Med eldste gikk det egentlig helt fint, for hun går det an å snakke til. Yngstemann er en eh - litt annen type, så det er ikke like enkelt. Og å ha med seg begge på butikken alene... vel, det skal være bra tomt i skapene før jeg gir meg ut på det, hehe.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails