torsdag 13. januar 2011

Beste blogg? Og tid for kamp!

Inne hos Foreldremanualen gjør de seg klare til en av årets store hæppenings, nemlig kåringen av de beste mammabloggene.

Jeg har prøvd å ikke ta helt av ennå, men når jeg ser at sinkhus er en av premiene, ja, da går jeg bananas, river meg i øyenbrynene i skjær ekstase og tar backflop. Eller flipflow, eller hva det nå kalles, disse stakkarslige bevegelsene jeg prøver meg på.

Jeg skreiv jo for et års tid siden at jeg hadde som mål i 2010 å bli nominert i samtlige kategorier. Og jeg føler jo at jeg har gjort mitt beste i løpet av året som har gått.

Det er klart, i kategorier som mest estetiske blogg vil jeg nok kunne slite. Men jeg skal gi dere estetikk, jeg! Så det holder!

Mens orginale blogg føler jeg vel at jeg har i min hule hånd. En kvinne på pluss/minus førti, som er i permisjon og bruker tida si på å sitte og skrive intetsigende idiotinnlegg i en blogg - får det blitt mer orginalt, spør du meg?

Kreativ blogg har jeg jo så absolutt bevist gjennom både kjolestifting OG knivmaking - regner med å gruse de derre som syr og quilter og maler og strikker og sånn - hvor kreativt er DET lissom, å lage noe nytt hver bidige dag, lissom?

Velskreven blogg har jeg jo så absolutt. Burde ha kutta ned på frekvensen av ord som lissom, hellooo, jo og særlig, og blitt litt mer konsekvent når det gjelder verbendelser, men ellers Nobelprisstandard, om jeg selv får si det.

Jeg inspirerer sikkert folk i hopetall gjennom denne bloggen. Hva de blir inspirert av, og hvordan denne inspirasjonen kommer til uttrykk, er jeg mer usikker på.

Morsom blogg har jeg vel egentlig ikke lagt så mye vekt på, men jeg har jo nevnt den vitsen om de to tomatene som skulle over en vei. Og jeg bruker jo megamorsomme fraser som "Skjer`a Baghera!" (sa kjerringa;) (LOL!)

Nomineringa er allerede over, men ennå vet vi ikke hvem som skal kjempe, hvilke bloggvenner som må hamre løs på hverandre eller hvilke blogger som må kjøre megagiveaways for å få kjøpt seg flest mulig stemmer.

Og skulle jeg nå IKKE havne i en kategori, skal jeg klare å takle det med et tappert smil. For valgkamp skal jeg drive åkke som. Jeg er nemlig SIKKER på at flere av mine favorittblogger kommer til å være blant de nominerte.

Hva med deg - hvis du hadde blitt nominert, hvilken kategori hadde du passet inn under? (Her tillates ingen jantesvar som "Min blogg er så dårlig, jeg hadde aldri i livet blitt nominert!")

Ha en fjasete dag, med eller uten nominasjon!

38 kommentarer:

 1. Etter opptil flere måneder med blogging, så blir jeg jo faktisk svært så fortvilet om jeg ikke blir nominert om ikke annet enn i "beste nykommer" - what say you?

  Jeg kommer nemlig til kort hva gjelder design og politikk og meg selv og meg selv og barnet mitt... han er egentlig en god illustrasjon på det meste... men likevel.
  Der får man får å skrive om kirkegårder, blodgivere og sykdommer og servietter i samme blogg.
  Nuvel...

  Lykke til - uansett!

  SvarSlett
 2. Siri: beste nykommer hadde jo faktisk vært en god idè! Men kategoriene er alt bestemt... Du får plasseres under inspirerende. Eller velskreven.

  SvarSlett
 3. Haha - takk - jeg sendte inn forslaget på siden deres - i alle ubeskjedenhet. Lurer på hva det var i havregrøten min i morges... i morgen er jeg bare teit og ingen vil lese meg og ingen får linke...

  SvarSlett
 4. Jeg skal stemme på deg i alle kategorier! Jeg har hørt rykter om at de skal ha "Beste fjaser" i år, der vinner du lett :D

  Vi taper nok begge i "Årets scrappe-bok-til-barna-mamma", men siden du har ca 400 % flere barn (?) enn meg taper du HARDEST! Mohahaha :D

  SvarSlett
 5. Hmm, drømmer jo om å bli nominert i år også. Men siden jeg er en ekstremt dårlig taper og du en ekstremt velfortjent vinner satser jeg heller på å stemme på andre.

  SvarSlett
 6. Tenkte du ville ha det sinkhuset ja. Får håpe den ikke gis til den mest estetiske bloggen, for der vinner du vel ikke? Men alle andre, de tar du. Kanskje;) Og det blir sikkert kjempegøy å lese valgkampblogging hver dag. Gleder meg!

  SvarSlett
 7. Nå spør du vanskelig, min venn!! Men det ville overraske meg, hvis ikke du er en av de nominerte...

  SvarSlett
 8. Frk Fosli: Har noen andre kjære bloggvenner som også fjaser til de grader, og har ikke lyst til å havne i noen catfight med dem. Årets scrappebok taper jeg nok, men du skulle sett mine metere med scrappealbum - der hadde jeg dratt inn en seier eller to.
  Fru Storlien: Deg oppdaga jeg i fjor da du ble nominert som mest velskreven - en absolutt riktig nominasjon. Dessverre har du altfor butte albuer og en for beskjeden profil, og ryker dermed (ufortjent) ut. Men krysser fingre for at du kan slå til i år igjen - bare å være nominert er vel en seier i seg sjøl?;)
  Surresilje: Ser at jeg vil slite innen estetikken, ja. Men havner jeg der, skal jeg jaggu meg gjøre det estetisk her inne, ja. Heier på deg som orginal. Eller kreativ. Og unner deg et sinkhus.

  SvarSlett
 9. Trine: Jeg ser for meg at jeg vel blir satt i karantene, på grunn av tidligere valgkamp...
  Du får havne i mest kreativ. Eller velskreven. Eller faktisk inspirerende.
  Det er det som gjør den nomineringa vanskelig - det er så mange blogger man vil trekke fram. Og veldig mange blogger havner i flere kategorier.

  SvarSlett
 10. Jeg er ingen mammablogger, men ville nok kanskje falt under velskreven da jeg gjør mitt ytterste for å unngå dumme skrive feil ;-) Lykke til!

  SvarSlett
 11. Hellu! Jeg tror nok min blogg er for lite spesifikk. Eller, hvordan skal jeg forklare det, hmm. Jeg holder meg for lite til ett emne, som feks emnet "mammablogging" om du skjønner hva jeg mener. Men jeg gleder meg likevel til å se hvem som er nominert, for å stemme er jeg god på :) Blir noen av favorittloggene mine nominert så kaster jeg meg garantert ut i valgkamp også.

  Din blogg kan jo faktisk nomineres i de fleste kategoriene Pia. Kreatvi feks, det trenger ikke å bety håndarbeid. Du er jo superkreativ med ord, og det er like så inspirerende for oss lesere :) I tillegg så har du en veldig velskrevet blogg, med innlegg som har en litt original vri på store diskusjonstemaer. Og det engasjerer folk! Og så er du jo hysterisk morsom da, men det vet vi jo alle :)
  Så du kan jo gjette hvilke kategorier jeg har nominert deg i dette året ;)

  SvarSlett
 12. Jeg har visst blitt nominert, så jeg her om dagen O-O. Men jeg husker ikke kategorien, og jeg har ikke satt meg så mye inn i dette her heller. Men - sinkhus, sa du???! Jaaavel, akkurat, hm. Må visst sjekke noe, snakkes, høhø!

  Du kommer med, garantert - og jeg skal stemme på deg! :D

  SvarSlett
 13. Jeg synes du passer inn i de fleste kategorier, du er som poteten: den kan brukes til det meste! :) Jeg gleder meg til alle valgkampene skal surre på nettet, og jeg skal delta, og stemme fram min favoritt! Du passer som sagt i de fleste kategorier, så det kan bli noe ensartet stemming fra min side! Men jeg kan jo ikke svikte et fremmed, litt crazy kvinnfolk som har forlenget livet mitt med opptil flere dager!!? :)
  Lykke til!! :)
  klem

  SvarSlett
 14. jeg ler så godt når jeg leser inneleggene dine jeg:) Du blir ihvertfall kåret til den morsomste bloggen;) Utrolig artig bilde av ettåringen:) Sajrmerende jente, ser jeg, i kuuule pulsvarmere:)

  Klem fra Trine, som ikke ønsker noen nominasjoner, whatsoever:)

  SvarSlett
 15. Selv foreslo jeg massevis av kategorier, siden jeg synes det er urettferdig å kategorisere bloggere som har så ulike utgangspunkt. Så jeg foreslo liksom "beste flerlingemamma med fast jobb-blogg" som en kategori, slik at jeg skulle ha en sjanse til å bli nominert selv! Jeg synes faktisk ikke at superfriske førstegangsfødende mødre til superfriske enkeltbarn har samme forutsetninger når de går hjemme i permisjon, som de bloggerne som har typ ti barn og jobber ved siden av. Men Foreldremanualen var uenig med meg, og valgte å holde på kategoriene fra i fjor fordi de kategoriene ikke ekskluderer noen. Selv tenker jeg at de gir folk et handikap i konkurransen, fordi det er forskjell på hvor mye en alenemor med trillinger kan blogge versus en hjemmeværende mor med én seksåring.

  *fremdeles skuffet over dette, ja*

  Den eneste kategorien som passer for min blogg (slik som kategoriene er nå da ja...) er inspirerende blogg. Jeg håper å kunne inspirere folk til å se at det går an å finne lyspunkter i hverdagen selv om man har slitsomme hverdager.

  SvarSlett
 16. Nei, jeg passer vel best i den kreative båsen. Skulle gjerne vært velskreven, men det er din bås. Du kan i grunn ta alle de andre. Men kreativ er min.
  Ellen :)

  SvarSlett
 17. Min blogg er så dårlig, jeg hadde aldri i livet blitt nominert!
  Og din er så god at du bør hanke inn dei fleste prisene!
  :)

  SvarSlett
 18. Du vinner nok en eller annen kategori i år også - morsomste vil jeg tro. Bloggen din er ganske unik, ser du - du fjaser, harselerer og er usminket der alle andre er dønn seriøs og stylet! Befriende!!!

  Lykke til i kommende kamp! Klem!

  Oooops...holdt på å snike meg unna: Skulle jeg plassere meg selv i mammakrigingen, så burde det kanskje bli "estetisk"? Så Vigdis hadde nominert meg - og ble svært overrasket. Jeg tenker ikke på bloggen min som en mammablogg, og har ikke så mange lesere som gjør det heller.

  Klem igjen!

  SvarSlett
 19. Jeg ser jo at jeg burde nominert deg i flere kategorier:-) Regner med du blir en soleklar vinner ihvertfall av årets morsomste mammablogg, for jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at du blir nominert.

  SvarSlett
 20. Jeg står iallefall klar med stemmeknappen. Ser at mange av bloggene jeg liker er nominert, så gleder meg til så se hvem som skal kjempe :)

  Selv kunne jeg kanskje satset på å være kreativ et år. Men enn så lenge har jeg oppdaget at mye av det kreative jeg skal lage innlegg om fremdeles er i hodet mitt. Og der har jeg ikke så mange lesere. Så kanskje jeg må prøve å få ut noe i år?

  Lykke til iallefall!

  SvarSlett
 21. huff huff - mene noe om seg selv, - men velskreven eller inspirerende ville jo vært en drøm.... :-)

  SvarSlett
 22. Hahaha,hihii..... satt bare å veeenta på at du skulle kommentere sinkhus permien!:) Perfekt, akkurat som bestillt!
  Digger bloggen din Pia, for min del kunne du ha vunnet alle kategoriene:)!

  SvarSlett
 23. Haha, ja du er selvskreven i de fleste kateoriene der du ja ;)

  Jeg tenker du krysser alt som krysses kan i håpet om at du vinner det zinkhuset ja ;-)

  SvarSlett
 24. Kanskje jeg kunne vært med i morsomkategorien, men samtidig ikke - det er for det første Vårin, og ikke jeg som er bloggmorsom, og så blogger jeg altfor sjelden til at det er sammenhengende morsomt. Slik som du er! Sammenhengende morsom. Rett og slett. :) Løkke tell i konkurransen!

  SvarSlett
 25. Det er jo åpenbart at den glamourløse bloggen er så kreativ, inspirerende, estetisk, velskreven og original at den kunne vært nominert i alle kategorier. Jeg vet bare ikke om den er en mammablogg eller ei. Lissom. Det har jeg skrevet et innlegg om som jeg regner med får meg nominert i kategorien mest spydig neste år.

  SvarSlett
 26. Pia, du må ikke rive deg i øyenbrynene - du har jo så lite igjen ;-) Gjett om jeg skal stemme på deg da.....seff :-D

  I forhold til min egen blogg, så tenker jeg at den er kreativ, inspirerende og velskrevet. Kunne sikkert funnet mye mer positivt å si om den, men ettersom dette er din blogg, så lar jeg det være - den får heller tale for seg selv av de som eventuelt titter innom :-) Janteloven har aldri klart å feste seg hos meg....

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 27. Eg anar ikkje kven som er nominert,må visst innom denne Foreldremanualen og sjekke opp litt.
  Du er ein klar kandidat, og får mi stemme iallefall.
  Dersom eg, alldeles mot formodning og all sunn fornuft, skulle bli nominert, så slutter eg tvert å blogge. Eg hadde fått fnatt!!
  Så dersom nokon ønskjer meg vekk frå Blogglandia, så er det berre å nominere meg!! Haha!

  SvarSlett
 28. Dette har gått meg HUS forbi!! Men uansett er liksom ikke min blogg slik ein mammablogg heller...
  klem da♥

  SvarSlett
 29. Haha, har ennå valgkampen din fra ifjor friskt i minne! Moro, moro, så bare fortsett i samme leia, Pr-Pia!

  SvarSlett
 30. Du har en velskrevet, morsom blogg og er helt sikkert nominert i en eller flere kategori. Jeg aner ikke hvilke kategorier som fins i kåringen, men jeg hadde sikkert kommet langt oppe på listen over de mest prosaiske bloggene. :)

  SvarSlett
 31. Hmm - jeg nominerer meg selv i klassen "most likely to be dårligst husmor".
  Du skulle vært nominert i "most likely to be nesten like fjasete som Homla"
  You go, Girl!!!

  SvarSlett
 32. Ja, mest estetiske tenker jeg er mest nærliggende for meg - oransj er jo en så flott farge!

  Dumt det ikke skal kåres husmorblogg altså..

  SvarSlett
 33. Ja, si det du sa Brura. Comboblogg kanskje.

  SvarSlett
 34. Hilde: Jeg har også tenkt på det - hva er en mammablogg, egentlig?
  Er det nok å være mamma og blogge,lissom? Eller holder det at du har kjæledyr?

  SvarSlett
 35. Har man kjæledyr man blogger om, er det nok en dyreblogg ;P Jeg havner ikke i den kategorien. Eller kanskje? Mest rotete, hybelkaninfylte småbarnshjem-blogg skrevet av en kreativ mamma? Ja, for jeg er jo ikke rotete. Bare kreativ. Rot speiler kreativitet, så da er jeg sabla kreativ, skal jeg si deg, sa brura med lik i lasten og urene ugler i melposen. Jepp, jeg har plassert meg. Bloggen min, derimot... Den havner nok i... Tja... Årets mest kortfattede mammablogg, kanskje? Kan jeg lage meg den kategorien?
  Uansett! Lykke, lykke til i kampen om årets mest estetiske/kreative/velskrevne/inspirerende/morsomste/originale mammablogg!
  Jeg skal ikle meg min cheerleaderoutfit (seff pinnekort skjørt, bitteliten truse, hvite gymsko, kort overdel, musefletter og heiedusker) og heie deg hele veien fram til sinkhus-seieren!
  God helg! :D

  SvarSlett
 36. du vinner nok sinkhus skal du se :) min blogg hopper rett inn i kategorien 'egomammablogg med støv på hjernen, vondt i kroppen og glimt i øyet' tror jeg. . . Selv om jeg nok mest sannsynlig ikke engang er en mammablogg . . Sukk. . Jaja. . . Det får holde at jeg faktisk er mamma ;)

  SvarSlett
 37. hihi
  du er noe for deg selv du Pia
  og etter denne velskrevne motivasjonssøknaden kan vel juryen ikke unngå å sende deg et zinkhuS!! ;)

  god helg til deg

  hilsen
  Åpent hus

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails