mandag 6. desember 2010

Jomfruball? Ellers takk.

I USA har de noen artige arrangementer. Dette med skjønnhetskåringer for småbarn synes jeg et glimrende eksempel. Å prakke på ettåringer spraytanning og hairextensions for siden å kle dem ut som en cupcake, må jo være stas for både stor og ikke minst liten.

I fredagens A-magasin leste jeg om et annet arrangement. Nemlig jomfruball. Eller Purity Ball. Amerikanske kristenkonservative fedre tar med sine uskyldige døtre på ball. Døtrene avlegger et løfte om at de skal leve et rent og kyskt liv fram til de gifter seg. Utveksler ringer og greier. Reine bryllupet.

Det er bilder av stolte fedre som holder beskyttende og ømt rundt sine unge døtre. Og jeg blir kvalm.


Nei, jeg synes heller ikke at unge tenåringer skal drive å ha seg i hytt og pine. Men det må da være andre veier å gå enn at fedrene skal ha døtrene til å skrive under på jomfruavtaler?

En ting er at pappaer vil verne om sine småjenter, men små jenter vokser da opp og blir kvinner, og hva er det disse fedrene egentlig forventer? Skal døtre låses inne til de når tredveårene? Tror fedrene at det skaper flotte, sterke kvinner? Eller skal døtrene tvinges til å gifte seg med sin aller første kjæreste når hun er 16? Fører det til et lykkelig liv for dattera di, far?

Det står i artikkelen at Purity Ball er en anledning for far og datter til å tilbringe kvalitetstid sammen og styrke båndene seg imellom. De har ikke prøvd en tur i bowlinghallen, da?  En tur til Disneyland? Lekselesing, far og datter sammen?

Akkurat nå sitter mannen min med dattera si på fanget og leser om en frosk, og det knytter dem sammen som bare det. Jomfruball, du lissom! Jeg har mere trua på håndball.

Altså, det er flott at fedre tar del i sine barns vel og ve. Og det er vel bare at jeg er veldig fordomsfull når jeg går ut fra at disse fedrene neppe har vært hjemme med sine døtre fra de var babyer. Har disse fedrene lekt, trøstet og båret? Fulgt opp på skolen, organisert bursdager og snakket om pubertet og menstruasjon? Og uansett om svaret her er ja eller nei, så lurer jeg på: hvorfor blande seg inn akkurat nå, når det gjelder sex?

Det er et hav av ting en far kan gjøre for å vise at han bryr seg om sine barn. Å drasse med seg barn helt ned i fireårsalder på seremonier der de skal love pappaene å ikke ha sex før ekteskapet, burde ikke stått øverst på lista over far-datter-aktiviteter. Det burde ikke stått på noen far-datter-aktiviteter-liste i det hele tatt.

Hva med sønnene? Hvorfor er ikke fedrene like opptatt av deres renhet og uskyld? Og hvor er mødrene? Er ikke de egna til å snakke med sine døtre om sex?

Her går vi i fistel over hijab og ære og skam og undertrykking. Jeg går litt i fistel av Purity Ball. Jeg himler ihvertfall heftig med øynene.

Jeg får virkelig mere assosiasjoner til "gammel gris og ungt lammekjøtt" enn "farskjærlighet" når jeg ser sånne bilder.  Det er kanskje bare meg.

Ha en tankefull kveld, med eller uten ball!

Bildene har jeg sjøl avfotografert fra fredagens A-magasin.

68 kommentarer:

 1. Du får virkelig sagt det du Pia! Og jeg er HELT enig med deg!! Tenkte også i de samme baner som deg da jeg leste denne artikkelen... men, men... godt vi er forskjellige, mener nå jeg :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Nei, det er ikke bare deg, glimrende kåseri!

  SvarSlett
 3. I haven't heard of Purity Balls per say and while I understand that in our Western culture where any form of abstinence is frowned upon and the prevailing attitude among most parents is something to the effect of shrugging shoulders in most moral areas, I think it's difficult to really know where these particular parents may stand on other issues. Perhaps these fathers do read to their daughters, do teach their sons these same things as well (But a father son purity ball may prove to be even more awkward:).

  I guess I just feel that to teach one's children to wait until marriage to have sex is not the worst by far that they can be taught in today's empty and Godless culture.

  I am Catholic and a strong believer in respecting oneself enough to wait until marriage before having sexual relations and I will pass that on to my children as well. The reasons for this are so numerous I could write a book on it boring as it perhaps would be.

  Please understand that I am not attacking anybody but if we say we are for freedom of speech and belief then why does it really matter that these families in the USA hope that their daughters live chastely? There are worse things after all. North American culture and European culture are vastly different. It's good to bear that in mind. :)

  SvarSlett
 4. Et altfor tidlig valg å ta for en liten jente....Så trist!

  klem :)

  SvarSlett
 5. er så enig, så enig med deg!! Veldig bra skrevet.
  Klem igi

  SvarSlett
 6. Colleen: I have nothing against parents who teach their children abstinence. And yes, maybe these fathers take great parts in their daughters upbringing.
  It is the concept of Purity Ball that bothers me. These girls are too young to make that kind of statement. And I don`t like the message these photos are sending - it`s like the fathers say "She`s MINE! - just mine!"
  It is great if fathers participate in their daughters activities, but I don`t like the sexual aspect.

  SvarSlett
 7. Det er ikke bare deg! Herregud! Hadde ikke hørt om dette før, men her både himles det og ristes på hodet. Ikke så overraskende fra det kristenkonservative USA, men jeg jeg blir bare sittende og måpe likevel...

  SvarSlett
 8. I hear you the Pia.:) I wouldn't probably attend a purity ball myself when it comes down to it and I highly doubt my own father would have taken me to one. I think that the problem is perhaps the ball itself. If one wants to teach their children purity, the best way is by upholding the expectation of it in the home...also by explaining why it matters and genuine teaching, not statement balls.
  Please forgive me if I misread you...I get most of what I read in Norwegian but often can miss crucial small details.:)
  I think basically then we are on the same page.

  SvarSlett
 9. Bare vent du Pia, til di litle Henny blir 12-14 år. Da tenker eg du sender henne på Purity Ball med faren du og! ;)

  SvarSlett
 10. Bildene så nesten litt illevarslende ut her..
  Dette har ikke jeg lest om.
  Kontrakt når de er 12 år må det vel nesten være en lov mot? Hvilken straff kommer om de ikke holder hva kontrakten sier? Hva med åpenheten mellom døtre-foreldre? Og, ja..hvor er mor?
  Tror nok det hadde vært sunnere om far kunne fulgt med datter på leirskole eller fotballturnering, ja.
  Eller lekselesing-som du skrev.
  Hmmm..merkelige Amerika.

  SvarSlett
 11. ah, Pia, takk! Endelig en til som fikk samme vonde feeling av den artikkelen som jeg fikk.
  Nei, jeg tenker heller ikke at disse mennene har vært hjemme med jentene fra de ble født.
  Ja, jeg får også assosiasjoner til gammel gris av bildene. Til menn som eier sine døtre.
  Dette handler om fedrenes tro og verdier, ikke deres forhold til døtrene. Burde ikke jentene læres til å tro på seg selv, slik at de kan ta disse valgene for sin egen del, og ikke fordi de har lovet sine fedre det.

  Jeg lurer også på hvor sønnene er. Men de trenger kanskje ikke lære om uskyld så lenge jentene de jakter på har lært seg å si nei?

  SvarSlett
 12. Usj...kjenner kvalmen jeg også. Er det ikke litt typisk amerikans også, da? Lenge leve dobbeltmoralen?
  Du har så rett..kvalitetstid begynner lenge før ungene er 16.
  Tror disse fedrene har mye å lære av den gjengse norske far.

  Hvem kom på dette her, tro?? En gammel gris?
  Og, hva blir straffen om dette løftet brytes?
  Nei nei nei, dette er feil måte, syns nå jeg,da.
  Ha en fin kveld!
  Huff..

  SvarSlett
 13. Himler heftig med auene samen med deg.

  Stiligt at du har Mei tai fra eye2eye da forresten :o)
  De e dritfine!

  SvarSlett
 14. Uff, ja, på bildene ser det ut som om døtrene er pappas eiendom. Kunne vel like godt arrangert et ball med gutter og jenter som ville vente til de var gift.(selvfølgelig når de var eldre enn 12) Hadde sikkert vært mye mer stas.-For døtrene ihvertfall. Så kunne fedrene holdt seg i bakgrunnen med en Whisky og en sigar, eventuelt rødbrus og lakrispipe.

  SvarSlett
 15. Åh guuud så kvalmt... Amerikanerne kommer nok aldri til å slutte å sjokkere meg.

  SvarSlett
 16. Eg høyrde om desse jomfruballa for ein del år tilbake, og fekk sjokk! Desse bilda av far og datter er kvalmande, så det er ikkje berre du!!

  SvarSlett
 17. Hello Baby Lou: hvis de nå må ha et ball, hadde et ball for gutter og jenter, sammen med både mødre og fedre, vært noe jeg kunne ha tålt bedre;)Og ungene burde vært i tenåra. På noen purity balls er jentene helt nede i fireårsalder...

  SvarSlett
 18. Veldig bra, Pia! Helt enig! Må ærlig innrømme at jeg er litt sjokkert over at det faktisk fins purity balls...

  SvarSlett
 19. Hva?? Skal dere ikke ha jomfruball for vesla?? Nei, huff.. Jeg må si meg enig med deg. Jeg er virkelig glad for at folk ikke er like konservative på sånne ting her i landet!

  SvarSlett
 20. Leste dette i A-magasinet jeg og, og er veldig enig med deg!
  Rett og slett kvalmt!

  SvarSlett
 21. Hei. TAkk for kommentar. Fikk ikke lest Amagasinet i helgen.Glad for å lese innlegget her. Tenk å lage et arrangement av dette da?! Uff. Holder meg til positive amerikanske viber gjennom dager som Valentines day og Thanksgiving. Trenger vi mer amerika da??! Barneskjønnhetskonkurransene ligger heller ikke høyt på lista mi for å si det sånn. La barn være barn. Og oppleve en barndom. Tenårene er inkl i dem!! Faktisk! Så vi får helle bruke tiden på å være kreative fremfor bruke tid å å lese sånn unødvendig tøv :-) Fin blogg du har altså. PS. Ja til trutmunn :-) Signe

  SvarSlett
 22. Så et halvt misseprogram en gang, orket ikke se mer, ble så eitrende forbannet! En av mødrene hadde en "flott" kommentar til de som var litt kritisk til dette misseshowet "Bare de som har stygge barn er i mot disse missekonkurransene" …

  SvarSlett
 23. Jeg er SÅ enig! Godt vi har menn som har stilt opp for barna sine fra de var nyfødt!

  SvarSlett
 24. Nei, det er ikke bare deg. Er det noe jeg finner HELT unaturlig så er det tight dance far / datter. Swing eller noe i den duren, greit nok hvis de synes det er gøy. Tight dans er, synes jeg sex - og dermed herlig. Og det skal far holde seg LAAAANGT unna.

  SvarSlett
 25. Lurer på om pappan til denne jenta ventet med sex til han giftet seg... Jeg tviler sterkt!

  SvarSlett
 26. Enig. Ble kvalm av å lese artikkelen, blir kvalm av slike arrangementer i det hele tatt. Fysj.

  SvarSlett
 27. Heia Pia - selvhøytidelige folk! Bildene fikk meg til å tenke i helt andre baner, og tankene til disse menneskene er hentet fra en annen virkelighetsoppfatning enn min...
  Hilde

  SvarSlett
 28. Oi, dette var spesielt! Fikk litt frysninger av bildene her ja.. Spennende at du skriver om slike ting Pia, og litt artig å se at det blir litt diskusjon ut av det :-) For meg virker det helt uforståelig at det arrangeres slike ting, men så skjer det jo så mye rart i denne verden at jeg blir heller ikke sjokkert.....

  Jenta mi skal ihvertfall slippe å gå på sånne ball, men en liten prat om blomsten og bien må vi nok ha med tiden for i en alder av 6 år har hun plutselig blitt veldig guttegæær'n! ;-)

  SvarSlett
 29. Utrolig bra skrevet! Er så enig med deg som det går ann å bli.... De bildene ga absolutt ingen god far/datter følelse nei! Sikkert like godt det ikke ble lest noe avis her i helgen... Blir kvalm=/

  SvarSlett
 30. Det er ikke bare deg nei. Og jeg kjenner fordommene mine spruter - både da jeg leste artikkelen og så bildene (ikke minst).
  Prinsippet er en ting, lage en seremoni er noe annet.
  Og javisst - se på hun datter-Palin - uuups! Men de slapp jo heldigvis å gifte seg tilslutt da.

  SvarSlett
 31. Å kjære vene, det er om mulig noe av det værste jeg har sett.
  Leste forøvrig IKKE A-magasinet, men er dønn enig med deg i at de bildene minner mer om eiertrang osv. enn et sunt far og datter forhold.
  Kjempe flott at fedre også kan oppfordre sine døttre til å krysse bena, men det burde stoppe der!

  SvarSlett
 32. Jeg mislikte artikkelen eller selvagt opplegget som ble presentert.

  Du har vært presis som alltid.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 33. Det er slettes ikke bare deg. Både bildene og selve opplegget gav meg frysninger! Æsj!

  SvarSlett
 34. Åhhåhååå, dette er et så amerikansk fenomen som det kan få blitt! Supert innlegg, jeg er helt enig med deg! Det er noe i den "typiske" amerikaner (med fare for å generalisere voldsomt) som legger enormt stor vekt på de "ytre" tingene, de store ordene og de enorme gestene og tilstelninger som dette. også failer de totalt på de tingene som virkelig skal legges i bånn, som betyr noe, og som gjør en forskjell! Dette var et glimrende eksempel! Flott skrevet! :)

  SvarSlett
 35. hei dere som kommenterer dette.
  Jeg vil si at jeg er både enig og uenig.
  Personlig var min far hjemme med meg i store deler av min oppvekst, moren min var ikke det store til stede, og jeg har ikke et slikt mor-datter forhold som mange ønsker seg. Men til tross for dette har jeg respektert mine foreldres kristne holdninger, og den ene gangen vi svippet innom temaet om blomster og bier var det bare om at det var noe som var forbeholdt ekteskapet. Ellers har foreldrene mine aldri sagt meg hva jeg skal eller ikke. Faren min kunne aldri funnet på å tatt meg med på et slikt ball eller noe. MEN det mitt poeng var ut fra denne forhistorien og oppsummeringen er at jeg selv som 19 år gammel leste en artikkel om disse jomfruballene, og bestemte meg for at hele greia var for oppumpa, men prinsippet med å "utveksle" en ring der det som oftest er en inskripsjon "true love waits" eller noe i den dur talte sterkt til meg.
  Jeg gikk da selv til en gullsmed og fikk designet meg en slik enkel sølvring med norsk inskripsjon som jeg den påfølgende uken begynte å bruke. først 2-3 måneder etterpå så faren min at jeg brukte ring og fikk så vite historien bak ringen. Han ble veldig glad for min avgjørelse, men også svært glad for at det var noe jeg SELV hadde bestemt meg for i MYNDIG alder. Ingen motepress, eller familiens ære eller ball i det hele tatt.
  Dette er nå over 3 år siden, og jeg bruker fortsatt ringen, har ikke brutt noe løfte, og om jeg skulle gjøre det så er det ingen andre enn jeg selv som må straffe meg.
  Om jeg så klarer å holde "løftet" planlegger jeg å ha det som en del av min bryllupsvielse der jeg ved avlagt ekteskapsløfte tar av meg "purity-ringen" og gir den til min ektemann, så han kan sette gifteringen på fingeren min. Ingen hokus pokus.. Men min historie om hvordan jenter selv kan ta avgjørelsen og gå inn for ð holde seg til den i voksen alder. (jeg har også noen venner som i senere år har gjort det samme, både gutter og jenter for de som lurer på hvor guttene er i dette kaoset) Her er ingen fedre eller mødre involvert, og personene er over 18 og vet hva de gjør.

  SvarSlett
 36. Enig i kritikken. At en far skal blande seg bort i sexlivet til sin datter, det blir bare ekkelt.
  SELV om intensjonene er gode.

  SvarSlett
 37. enig med deg og pia! jeg syntes at det blir for dumt å "tvinge" barna sine til en sånn avtale.. det er heller lurere å snakke om sikker samleie og lovlig og legge vekten på dop,røyking osv og hva med gutta?? skal de bare gjøre hva de vil??må jentene skrive under sånn kontrakt skal jaggu gutta og for det er jo de som legger presset på jentene.. får jeg kjæreste er jeg sikker på at han vil prøve seg før han og jeg er gift og vis du spør norge om de hadde sex før ekteskap er jeg bombe sikker på at 75% kan svare ærlig JA!!! og selvfølgelig sånne.. skikkelige kristene vil jo si nei men egetlig juger de som bare rakkern.. jeg sier skjerp dere fedre! ta heller med døtrene deres på ferier og turer og snakk med dem for all del!!!

  SvarSlett
 38. Hei Pia, Magne fra VG Nett her igjen. Nå har jeg lagt innlegget ditt inn som en av dagens anbefalinger under Lesernes VG på VG-forsiden.

  SvarSlett
 39. Dette må være det dummmeste jeg har hørt på lenge! vi kritiserer tvangsekteskap,men dette er jammen ikke langt unna! det bygger på mange av de samme prinsipper som tvangsekteskap, og igjen er det jentene det fokuseres på. Ble rett og slett kvalm og direkte provosert av dette!!

  SvarSlett
 40. Skal være enig i at selve navnet på ballet er litt på tampen, burde heller ha hete Father- Daughter Ball, men når det kommer til om de er for unge til å skrive under på et løfte om å ikke ha sex før ekteskapet, så er ikke 12år ungt.

  I dag har jenter helt ned i 10-11års alderen sex, dette vet jeg da flere jeg kjenner fra yngre generasjoner har innrømt (les: fortalt) det, så vil nå heller si at de som tror man må være eldre enn 12år for å skulle skrive under på et løfte som det er litt naive.
  Forutsetningen for å skulle skrive under noe sånt må jo være at foreldrene har satt datteren eller sønnen grundig inn i hva det å holde seg unna sex innebærer, ettersom majoriteten basert på undersøkelser bryter den før de kommer så langt som til å gifte seg.

  Skulle ønske foreldrene mine hadde forklart meg mer om det når jeg var yngre, ettersom man begynner å føle seg tommere for hver partner man har hatt, og den dagen man gifter seg, så har man ikke det som har vært selve essensen i bryllupsnatten lenger, nemlig at man er de første for hverandre. Det er nok også grunnen til at en del ikke føler det er noe mer spesielt med den natten annet enn at man skiftet "tittel" og er juridisk bundet til hverandre.

  SvarSlett
 41. Uffda. Å være glad i sin datter og bry seg om dem, er noe helt annet enn hva disse fedrene er. De tror de eier dem. Det virker som de har kommet litt skeivt ut der ja og gått laaangt over streken.
  Fint at du deler :)

  SvarSlett
 42. Til anonym 7. DESEMBER 2010 16:52: Jeg tør å påstå at du er hjernevasket, da du hele livet ditt har vokst opp med kristne verdier. Dette har mye å si da individer ofte viser preg av innflytelse fra hvor de kommer fra og hvem de har levd sammen med (familie). F. eks oppfatninger, synspunkt og kunnskap (i den grad dette kan måles) vil ofte være et resultat av omgivelser, personer man omgås og det miljøet man vokser opp i. Med andre ord: du har tatt et valg som står i skyggen av de meningene og oppfatningene som du har fordi du er påvirket. Dette er helt normalt, men det hindrer dessverre ikke hjernevaskning.

  SvarSlett
 43. -lurer på hvordan naturen kunne væra så inn i hampen på jordet at den utstyrte sexsultne små jentunger med noe så idiotisk som; -harru´hørt..?? jomfru-hinne!!!?? HAHAHA. -ekte hedninghumor det.. :)

  SvarSlett
 44. -skaff deg en jobb..

  SvarSlett
 45. tror ikke de er så på jordet jeg, å beskytte barna sine mot denne syke syke verden som den har blitt, er nå framover et must!
  Det visst noen ting som er vanskelig for deg Pia, at fedrene holder rundt barnet sitt på denne festen. At guttene ikke går igjennom det samme.

  Har man et sterkt far datter forhold og en far som er et godt forbilde er det ingrediensen en jente trenger for å finne sin partner i livet. Og den rollemodellen faren var er det som kommer til å påvirke jentas valg av gutter.
  Det at de er avholdne har en lang vedvarende effekt. Guttene må jobbe for å få dem, vise dem ære , respektere dem , blir mann gjennom prøvelsene, oppnår gleden av ekte kjærlighet, og ikke bare av en forbigående lyst.


  At gutter ikke går igjennom purity ball, trengs det ? Jenter kontrollerer gamet!

  Å ha holdninger idag begynner å bli noe fjernt og nart nærmest..
  Har ikke sett på trekant programmet, men bare uttrykket i øynene deres sier alt, det der gjør dem ikke lykkelig.

  SvarSlett
 46. Jenter kontrollerer gamet?? Plis, dont go there.

  Jeg vil bare si at det er ille nok med eiersyke fedre overhodet, men når det kommer til å eie eller ta kontroll over sin datters seksualitet nærmer det seg incestuøst.

  SvarSlett
 47. har nok mye du ville bare si du.- phuuu...

  SvarSlett
 48. "tror ikke de er så på jordet jeg, å beskytte barna sine mot denne syke syke verden som den har blitt, er nå framover et must!"

  Skjerp deg! Verden er ikke alt vi hører på nyhetene. Dessuten kommer disse jentene til å ta sine egne valg.. NÅR DE BLIR ELDRE! Man kan ikke ta sånne valg for noen som er 12 år!

  SvarSlett
 49. BTW: Holdeninger er ikke noe som er fjernt i dag, det er bare at folk aksepterer mer og viser det litt mer offentlig. Men, smaken er som baken. Du har din mening og de fleste andre har sin.

  SvarSlett
 50. Synes dette med jomfruball er flott jeg. Unge jenter som skriver under på at de ikke skal ha sex før de blir gift. Da slipper jo foreldrene billig unna, ikke slipper man snakke med døtrene sine om sikker sex, respekt for egen kropp og lære å sette grenser.

  Nei. Sex er ingen synd, det er så naturlig som å ta på seg jakke nå i vinterstid. La det heller være et åpent tema og opp til hver enkelt om de vil vente eller ikke:)

  SvarSlett
 51. HAHA hvorfor skal ikke dette gjelde for gutter? Imotsetning til jenter, der jomfrudom blir sett på som noe vakkert og bra, er det motsatt med gutter. Ingen gutter gidder det! :)

  Tror mange norske jenter kunne tatt lærdom av dette ettersom de dessverre blir ansett som det billigste i hele Europa. Ingen har så lav terskel for å begynne tidlig og ligge med villt fremmede som norske jenter, og jeg sliter med å skjønne hvorfor...

  SvarSlett
 52. For meg er det snakk om religion dette her. Synes jeg ser det samme i en annen religion her i Europa, bortsett fra at der brukes det andre midler for å få jentene til å "oppføre" seg. Men det er det jo ikke politisk korrekt å utale seg om. Amerikanerne er jo et lettere mål som sådan.

  SvarSlett
 53. Godt å høre at det var flere enn meg som reagerte på dette med jomfruball.

  SvarSlett
 54. Jeg har bodd i USA og hørt om denne ordningen hvor døtrene lover å leve jomfruelig. Jeg bodde nemlig i Bibelbeltet der slikt fremdeles settes høyt. Mine tanker rundt det hele, er at dette blir en potensiell konflikt når døtrene vokser seg større og mer modne. Mange endrer seg i ungdommen, og noen vil ganske sikkert bryte løftet. Spørs hvordan far-datter-forholdet blir DA. Alternativene er å bli oppdaget/tilstå; med dertil hørende bebreidelser. Eller jentene kan tie, og leve med skyldfølelsen; heller ikke bra, siden valget om sex helt og fullt bør være deres eget, og sånn sett ikke burde være skambelagt. Det er så mye hykleri i USA. Har aldri sett flere tenåringsgraviditeter enn der borte. På High School kom jeg også overraskende over et par som hadde seg på badegulvet. Jenta var strengt kristent oppdratt, med brøt nå normene likevel. Gratulerer purity-dads, for å gi deres døtre et skambelagt holdning til sex resten av livet!

  SvarSlett
 55. 'Jeg får virkelig mere assosiasjoner til "gammel gris og ungt lammekjøtt" enn "farskjærlighet" når jeg ser sånne bilder. '

  Haha! Fikk NESTEN samme tanke når jeg leste Dagbladet (eller var det kanskje VG tro..) som hadde artikkel om purityball for noen år siden...

  Purity ball høres jo forferdelig ut, hvordan datteren utvikler seg seksuelt kan jo ingen vite,og fordømme sex og nesten få ungen til å føle seg fæl blir jo feil...

  SvarSlett
 56. Føyer seg fint inn i rekken av det mye annet rart hykleri i USA. Virker nesten litt sykelig dette her. Fritt fram for eiesyke og dominerende fedre. Lurer på om det holdes slike purity ball for gutter? Lite sannsynlig, men de trenger kanskje ikke ta noe ansvar de?

  SvarSlett
 57. -gi ungdommen alkohol før idretten får fatt på dem.gi unga sex før fornuften tar dem. O-O

  SvarSlett
 58. Det er viktig å bidra til at barna våre får et sundt og avslappet forhold til sex. Ingen bør føle skam i forhold til sex. Sex må selvfølgelig ikke være et resultat av press enten den ene eller andre veien, og det vil være fornuftig å vente til man selv føler seg klar og voksen nok. Avholdenhet før ekteskapet er i de fleste tilfeller man hører om et resultat av religion og oppdragelse der foreldrene har påtvunget barnet sitt en eller annen trosretning. Noen kaller dette barnetro, mens jeg kaller det hjernevasking. Det er nemlig ikke gitt at du selv blir kristen, muslim, hindu etc. selv om dine foreldre er det. Det kan så gar hende at man hadde blitt ateist dersom den enkelte hadde fått bestemme selv. Det er nesten sånn at det i likhet med seksuell lavalder burde være religiøs lavalder i Norge. Hjernevasking ved hjelp av religion er en god måte å bygge robotmennesker som knapt evner å tenke utenfor sitt enkle og snevre sett av regler. Poenget er at det må være det enkelte individs beslutning som danner grunnlaget for hva man vil gjøre med sitt liv og ikke en beslutning basert på hva foreldrene tror på.

  Dersom man avstår fra sex før ekteskapet og ender opp med å skille seg ett år etter at man giftet seg, hva gjør man da? Er det da fritt frem og alle må få? Er det noen forskjell om man har delt ut i øst og vest før eller etter et ekteskap?

  SvarSlett
 59. Hvorfor er kristne med et mer avholdende syn på seksualitet hjernevasket, mens ateister med et har du lyst har du lov, bare husk beskyttelse-syn er sunne og normale?
  Den konservative er ikke nødvendigvis mer "hjernevasket" enn den liberale.

  SvarSlett
 60. den konservative er nødvendigvis mer hjernevasket enn den liberale, av den enkle grunn at den liberale tar realiteten for det den er og innretter seg deretter. den konservative indoktrineres før realiteten treffer. sex er naturlig; så hvorfor skal det kun forbeholdes noen med metallklumper på fingrene, og som har sagt en haug "magiske" ord til hverandre?

  SvarSlett
 61. Hvorfor ikke bare legalisere barneporno en gang for alle? Whats the deal? Ta dem mens de er unge og ikke lagt hånd på...mmmmh...!!
  Jepp, det var satt på spissen

  SvarSlett
 62. Har lest og hørt om dette før. Den "gode" nyheten er at de aller fleste her selvfølgelig ikke holder dette løftet. De blir revet med av venninner, den lokale presten osv.Den andre nyheten er at de fokuserer på selve samleiet, så disse jentene er fullt utlært på alle andre seksuelle områder før de er 18.. Sjarmerende og ikke l i t t dobbeltmoralsk i det hele tatt!

  SvarSlett
 63. Synes det er mange gode argumenter her, fra begge sider...

  Har ikke hørt om jomfruball før, men det som slår meg er mer det at fedrene her ikke stoler på døtrene sine...
  Hvis du tenker deg om finnes det en haug med grunner til å vente med sex til ekteskapet, hvis foreldrene har pratet ordentlig med barna sine, burde det være nok til at barna kan gjøre seg opp en egen mening.

  SvarSlett
 64. Altså, jeg forstår ikke hele, «Vente til du er gift med å ha sex»-greia. Sex er en uhyrig viktig del av et forhold, og hvis du allerede er gift før du finner ut dere som par ikke fungere sexuelt, hva gjør man da? Å skille seg er jo også en synd.

  Jeg bestemmer meg jo ikke for å spise den samme retten til middag resten av livet, før jeg vet om jeg liker smaken eller ikke. (Litt satt på spissen, okay, men allikevel)

  SvarSlett
 65. Ekkelt. Dette er bare en annen versjon av burka og omskjæring med tanken om å holde kvinners seksualitet nede og kontrollere dem. De samme jentene her vokser opp, gifter seg i en alder av 18, blir hjemmefrue og forteller aldri at ektemannen slår henne forderva og kjøper prostituerte...

  SvarSlett
 66. Det som overrasker meg i kommentarfeltet her er at alle virker til å "VITE" bedre enn de som faktisk har ventet til de gifter seg, eller har fedre (og mødre) som har brydd seg såpass at de har prøvd å forklare dem hvorfor det er verdt å vente.


  Vil heller si det er totalt ignorant, enn hva folkene der borte gjør.
  Hvis du danser med faren din, eller han gir deg en klem, er det incest? Kan jo undres om det er en del her som har manglet fedre i løpet av oppveksten, eller som ihvertfall har hatt de fraværende mesteparten av tiden.
  Såvidt jeg vet så er det mange fedre som danser med døtrene sine fra de er små, husker fremdeles at jeg sto på føttene til faren min som tok dansesteg rundt om i stua.

  Du som sier det burde være en religiøs lavalder i landet, lærer ikke nettopp ateister sine unger at det ikke finnes noen gud? Prøv å tenk helt igjennom ting før dere skriver dem ned.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails