fredag 3. desember 2010

Jakten på julestemninga. Luke 3

Da har den stakkars ugla fått et navn.

Siden både Elisabeth og jeg er noen suckers etter bokstavrim, måtte vi velge noe som startet med Ju-

Vi holdt lenge en knapp på Jugla eller Jugle. Men så er det dette med klang. Rytme. Harmoni.

Juleugla Jugla er kult, men vanskelig å si femten ganger etter hverandre.


Derfor tar jeg en sjefsbestemmelse og utbasunerer at juleugla heter Julia. Juleugla Julia.

Smak litt på det. Synes du ikke at det klinger vakkert når du uttaler navnet mildt og mykt?

Nei. Det synes ikke jeg heller. Men det skal hun nå hete. Juleugla Julia.

Navnet Julia betyr dunskjeggete, og det passer jo veldig godt for ei ugle.
Men hadde hun bodd i Sverige hadde navnet betydd den ungdommelige.

I følge wikipedia er det faktisk 49 kvinner på Færøyene som heter Julia.
I Norge er det over 1700 kvinner (og jenter) med det navnet. Og nå altså ei ugle.

Så må jeg bare få påpeke at vi ikke har hatt noen intensjon om å herme etter denne julekalenderen.Elisabeth og jeg har ikke inngått noe samarbeid med Lip Smacker. Og det blir ingen kule premier hver dag. Vi er ikke sponsa av så fryktelig mange.

Men som flere av dere har gjettet, er det Barbro som står bak Julia. Julias vakre ytre.

Julias ikke-så-vakre indre er det Elisabeth og jeg som står for. Men for å ikke ødelegge Julia helt, er det nok best at hun får et nytt og bedre hjem når adventstida er over. Så hun kommer flygende til en av dere en gang i løpet av romjula, tenker jeg. Vi må bare beholde henne litt til, for vi jakter på julestemninga. Den er ikke helt på plass.

Hva får deg i julestemning?

Denne julekalenderen går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Elisabeth, innerst i veien. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?

24 kommentarer:

 1. Juleugla Julie. Blir bra det! Julestemning får jeg av snø, hvit og lett, på en klar måneskinnskveld i desember. klem

  SvarSlett
 2. Lipsmacker... hahaha... det kler den synkronsvømmende Pia, tror nå jeg da.
  Men Jugla var nydelig, nei Julia var det. Fantastisk ansikt på den dotten.

  SvarSlett
 3. Navnet skjemmer ingen, heter det ikke det? Eller alt kler den smukke? Julia var et utmerket valg, selv om jeg godt skjønner du holdt en knapp på Jugla!

  Julestemning ja, den kommer av så mangt: utvalgte sanger på radioen, roen når det pakkes inn pakker til ungene sent om kvelden (ja roen, ikke stresset!), lukten av pepperkaker, amarylliser i potter, de første julekortene i postkassa og stjerna i vinduet. For å nevne noen. Ehh... nevnte jeg at jeg er en sucker for alt som har med jul å gjøre... ;o)

  SvarSlett
 4. Hihi, morsom som alltid du Pia:-)
  Julestemning får jeg av lukten av julerøkelse som man får kjøpt på apoteket, lukten av pinnekjøtt og engelsk kor-julemusikk:-)
  Jeg kunne godt tenke meg å vinne den fagre Julia, hvilket innlegg skal man kommentere i? holder det med dette?

  Ha en fin adventsdag!

  SvarSlett
 5. Julia var da et vakkert navn. Julemusikk mens jeg baker eller driver med julehåndarbeid får meg i julestemning. Har ikke begynt på julebrev enda, da kommer iallefall julestemningen og en smule julestress.

  SvarSlett
 6. Det ble et flott navn.

  Julestemningen får jeg av snøtunge grantrær, vignetten til Jul i Skomakergata og bakelukt. Men mest av alt når min datter er kommet hjem for å lage Sylte og Sirupssnipper. To hele dager er satt av og julemusikken fyller hele huset.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 7. Et passende navn :-) Gleder meg til fortsettelsene...

  SvarSlett
 8. Julestemning...panikk-julerydd og -vask før treet skal hentes inn på litle juleaften. Det er julesteming!
  Skal sei desse to damene (deg og Elisabeth) skal får det travelt på julafta! Det er ikkje få folk som er innom bloggen deres.
  Å få oversikten over alt dette må da vel gå ut over juleribba?? Men eg har forståelse for det, for dere gjer jo dette for å glede lesarane :)

  SvarSlett
 9. Det er bare å kommentere i hvilket som helst av kalenderinnleggene, så er du med i trekning;)

  SvarSlett
 10. Julestemning: å jobbe i barneskolen i desember!

  Ellers: Julemusikk (Kurt Nilsens jule-CD!)

  SvarSlett
 11. Jeg vil gjerne gi juleugla julia et nytt hjem! Jeg lover at hun isåfall skal bli godt tatt vare på, og at hun skal få en bestekompis som heter Daniel :)

  SvarSlett
 12. Jugla er jo et herlig navn! Du kan bli med på Facebooksiden vår. Trenger ikke bli våt på beina een gang for å være med der!

  SvarSlett
 13. Lukta av pinnekjøtt og hvite julemenner. Ja ikke samtidig, da. Det ville blitt litt too much. Ferdigpynta juletre kommer høyt på lista.
  Disney-jule-timen så klabert og Tre nøtter for Askepott.
  Ellen :)

  SvarSlett
 14. Kongerøkelse.Lukt av pinnekjøtt.Julebrus.julemusikk. Lukta av pepperkakehuset som står framme. Småstressa pakking av julegaver. Helst alt på en gang.

  SvarSlett
 15. Hi hi hi - julia må gjerne komme hit og flakse og fly... Suprsøt da!
  Hilde

  SvarSlett
 16. å komme hjem til mamma får meg i julestemnning!

  da blir jeg satt i i-siste-litenvasking og sølvtøypussing.

  SvarSlett
 17. Julefølelsen kjem på julafta når eg høyrer Mahalia Jackson synge SILENT NIGHT, HOLY NIGHT på radioen:)

  Denne dunskjeggete kan godt flakse til vestlandet. Det bur fleire slike i skogen rett ved.

  SvarSlett
 18. Fint navn! Julestemning kommer stort sett med snø, clementiner, fyr på peisen og julelys i vinduene.

  SvarSlett
 19. Søt liten uglefrøken er hun - julia:-)

  Julestemninga er jeg litt på jakt etter hvert år, og i fjor klarte jeg skape litt hjemme også. Passet på å pynte sånn passelig, tenne mye lys og spille julemusikk mens jeg holdt på med juleaktiviteter... MEN, det var i fjor da ho mor stellte hjemme. I år kommer neppe julestemninga før jeg stiger inn hos mamma. Der er det alltid varmt, det er mye rødt og det lukter alltid deilig mat som jeg forbinner med juletiden.. Kjenner jeg gleder meg allerede.

  SvarSlett
 20. Får julestemning av så mangt; å handle på overfyllte kjøpesentre, entre julemesser eller se Månetoppen med ungene. Dessuten er det flust med blogger som gir julestemning, og julesanger..og julekake..og pepperkaker..og skolebarn som fremfører julesanger i gymsalen.

  SvarSlett
 21. Eg såg forresten at du NESTEN vant inne hos Bondekona :)
  Og gjett kven som vant!? :)

  SvarSlett
 22. Koselig navnevalg:-)
  Jeg får julestemning av lukter; kongerøkelse, pepperkaker, pinnekjøtt, gran,mandariner... Og så hjelper jo litt snø godt på julestemningen:-)

  SvarSlett
 23. Julestemningen kommer når jeg setter på julecd`n til Oslo Gospel Choire, mens jeg pakker inn adventsgavene til barna! :-) Og det passer jo fint, for da vipper vi jo 01.desember dagen etter!

  SvarSlett
 24. Julemarsipan i butikkene 1. oktober! :-D

  Eller da julemusikk og julesludring på radio, julemagasiner og jul i ukeblader OG blogger! Julekort som dumper ned i postkassa. Og lukten av grantre. Surkål. Osv, osv, osv... ;o)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails