lørdag 11. desember 2010

Jakten på julestemninga. Luke 11

Veldig mange nordmenn spiser pizza i jula.
Skremmende mange.
Og vi snakker ikke om sunne, hjemmelaga varianter med speltbunn og spinatfyll.
Vi snakker frossenpizza.
 Av simpleste sort.
Julia har selvfølgelig ikke funnet denne pizzakartongen hos familien hun er hos nå. HELLO!!
Julia og familien har selvfølgelig vært på gjenbruksstasjonen, og der fant de noen fargerike, flotte kartonger som de skal lage settekasser av til jul. Da er gavene i boks.

Dagens spørsmål: Lager du mange settekasser til jul? (Og hvis du synes det spørsmålet var fryktelig usaklig, kan du jo heller få svare på det seriøse spørsmålet: Spiser du pizza på julaften?)

Denne julekalenderen går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Elisabeth, innerst i veien. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?

28 kommentarer:

 1. Ikkjesånn pizza på julaftå nei, men hadde ein lignande utgave i går...
  Har faktisk 2 settekasser så eg har tenkt å male og sånn, men te meg sjøl ;o)

  Så hærlige foreldre du har!
  Grattis te begge 2 og jueklemz og sånn fra meg :o)

  SvarSlett
 2. Tror i grunn pizza på julaften er oppskrytt. På den annen side, jeg tror de som evt. spiser det på julaften, benytter det som et raskt formiddgsmåltid FØR julemiddagen om kvelden. Jeg innbiller meg iallefall at det ikke er mange som spiser det som julemiddag! Men noen er det sikkert...

  Men nei, lager ikke settekasse og spiser ikke pizza på julaften! :o)

  SvarSlett
 3. Hehe...
  Ja, her går det i Grandiosa hele jula og frem til påske! Hver eneste dag!
  Når påska er over, er det frem med graut, pølse og diverse luksusmat..
  Trodde det var slik hos alle jeg..
  Slik er jeg vokst opp, og slik skal mine håpefulle også ha det..hvorfor skal de ha det bedre enn meg?

  Neida, julaften...har igrunnen ingen faste tradisjoner på middagen..men i år blir det pinnekjøtt :-) Gleder meg allerede, selv om jeg har hatt det 2 ganger til nå..

  Ha en flott lørdag og klem fra meg

  SvarSlett
 4. Dette var en interessant blogg. Mye fint å lese. Jeg har kost meg: )

  SvarSlett
 5. Har nok ikke settekasser, nei. Og pizza på julaften? Nope! Vi er ikke så veldig julete i maten. Har pleid å ha skinkesteik og/eller røkt svinekam. Men i år tenkte vi å kline til med ribbe. Er jo blitt voksne ;-)

  SvarSlett
 6. Hehe, growing up we ordered pizza on Christmas Eve sometimes but then in Canada, we're pretty OK with stuff like that.:) Then again, Christmas Eve isn't our big day so I guess that could also make a bit of a difference!:)
  Ha en fin helg Pia!:)

  SvarSlett
 7. Sønnens venner ble en gang overrasket over at vår fryser ikke innholdt noen frossenpizzar. Så svaret er nok gitt. Her er det tradisjonell ribbe, pølse og surkål. Svoren er forlengst brukt i syltene så jeg slipper stresset med sprø svor. Sånn ble det gjort da jeg var barn og jeg ser ingen grunn til å endre på det.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 8. Ingen pizza på juleaften nei. Men første juledag? Ja takk :D

  SvarSlett
 9. Spiser ikke pizza på julaften nei.. Men etter å ha prøvesmakt alskens julemat fra slutten av november, hender det dog at jeg drømmeer om pizza.. ;)

  SvarSlett
 10. Da jeg var liten likte jeg ikke pinnekjøtt (!?), jeg syntes det var alt for salt. Så fikk velge meg HVA jeg ville på julaften. Da var nok frossenpizza valget et par år ja.. og ett år var det spaghetti. Altså KUN spaghetti. Uten salt i vannet til og med (var en smule kresen..)Men nå er det pinnekjøtt og atter pinnekjøtt! :D

  SvarSlett
 11. Sv: Det var kun deg jeg hadde i tankene da jeg kjøpte vogna Pia.. Hvem kan vel være vakrere en deg oppi der :)

  SvarSlett
 12. Pizza morgen, middag OG kveld på julaften! Nam! Som mellommåltid pleier vi å variere med sånn ferdig tacorull, du vet. Blir ikke julestemning ellers :)) Kniis. Men lager ikke settekasser. Dèt blir for drøyt :0)

  SvarSlett
 13. Settejasse av pizzakartong? Tror du må be "mamsen" din lage et blogginnlegg om hvordan man gjør det. Håper du får annetå spise enn frossenpizza, Julia:-)

  SvarSlett
 14. Jeg hørte om folk som spiste pizza på julaten og lo høyt og rått og sånt gjorde man da ikke. Da jeg ble eldre, skjønte jeg at ikke alle hadde jul hjemme som oss. Og jeg håper jeg ikke såret for mange på min ungdommelige og trangsynte vei.

  SvarSlett
 15. Vi som til og med lager marsipanen selv, spiser selvfølgelig IKKE frossenpizza - hverken i julen eller ellers i året. Vi bruker selvfølgelig aldri sånne posesupper heller. Og settekassene snekrer vi selv og tapetserer med lekre retrotapeter. Blir mange sånne til jul.

  SvarSlett
 16. Ååå, så var det settekasser og opp-pussing av gamle korktavler, har forgløymt meg litt ;)
  Det vert nok ein pizza i romjula, men då er det Mannjen sin heimelaga.

  SvarSlett
 17. Førjulsgrandis akkurat inntatt, ungene i seng, gubben på jobb, haha.

  Ps:Så herlige portretter du tegnet av foreldrene dine i tidligere innlegg!

  SvarSlett
 18. Settekasse? Kva er det? Antar det snart kommer nytt innlegg om settekasser av pizzakartong, og bruken av disse.

  SvarSlett
 19. Her blir det IKKE pizza hverken på julaften eller juledagene! :) Ongene begynner sakte men sikkert å sette pris på ribbe og pinnekjøtt, og jeg tror ikke de har tenkt tanken at de kan velge noe annet. :)
  Matlysten deres er forresten på et minimum den dagen. All energi går med til å glede seg til pakkene! :)

  SvarSlett
 20. Hvis vi spiser frossenpizza her hjemme, er det kun for å lage settekasse av esken..
  Men i romjulen kan det snike seg inn en pizza (helst hj.laget) når det nærmer seg nyttår og vi er lei alle potetene...
  :)

  SvarSlett
 21. Vi spiser da alltid pizza på fredager!
  (men hjemmelaget da selvfølgelig)
  Så her blir det pizza både julaften og nyttårsaften. Foran tv-en.
  Pinnekjøttpizza og kalkunpizza kanskje da....

  SvarSlett
 22. Koser meg med julekalenderen deres :) Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 23. Her hender det vel at det havner en frossenpizza på stuebordet når ungene har lagt seg, men ikke ofte, og definitivt ikke på julaften. Men - for et par år siden feiret vi nyttårsaften alene, og jeg har sjelden vært så sur som da mannen helt seriøst mente at vi ikke skulle lage noe skikkelig til middag. Han var fornøyd bare han fikk en Grandis... PÅ NYTTÅRSAFTEN!!! Hadde jeg ikke hatt stooor mage på det tidspunktet hadde det luktet samlivsbrudd lang vei... Lot han sitte der med pizzan, mens jeg selv lagde meg kalkunbryst med godt tilbehør, og pizzan gikk da fort i søpla:-)

  SvarSlett
 24. Her går det unna med innlegga dine (som vanlig)
  Jeg må først si at jeg er imponert over foreldrene dine, som du beskriver dem. For noen folk. Jeg ble faktisk mer nysgjerrig på dem.
  Også til det nydelige adventinnlegget over her. Herlig pynta med de lilla innslaga og bleia.
  Men; pizza spises. Men ikke akkurat på julafta. Har ikke hevet meg uti settekassetapetsering. Selv om jeg har vurdert det mange ganger.

  SvarSlett
 25. Jeg har endel matintolleranser. Så jeg tåler bl.a. ikke tomat. Ergo blir det lite frossenpizzaspising her i huset. Men likevel går jeg selvfølgelig bånn bananas i pappcontainerne på IØR (min lokale renovasjonsstasjon) for å plukke med meg de nettopp nevnte pizzaesker. Og hvordan visste du at jeg stadig (Les: Opptil flere ganger daglig) lager fancyschmancy settekasser av slike? Jeg bygger dem selvfølgelig fra bunnen (altså ikke pizzabunnen - daaah) med kun frossenpizzaembalasje. Og dobbeltsidig teip. Noe annet skulle tatt seg ut!

  SvarSlett
 26. Ah.. Deilig med enkle spørsmål som kan gi enkle svar:
  Nei, - og nei. ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails