onsdag 15. desember 2010

Jakten på julestemninga. Luke 15

Julestemninga kommer absolutt ikke sigende.
Jeg føler istedet julefrykten.
Synes disse menneskene det er artig å utsette meg for all slags aktiviteter? Hvorfor gjør de dette? Hvorfor?!!

Folka har tatt meg med på noe de kaller pepperkakebaking.
De later som om de er vennlige, og sier at pepperkaker er noe alle baker før jul. SÆRLIG!!

I en stille stund lånte jeg dataen, og ooglet ordet pepperkake.
Og bildene som dukket opp, av nydelige hjerter med flott glasur og røde sløyfer, lignet lite på "pepperkakene" disse folka produserer.
Jeg ooglet ordet pepperkaker, og det var IKKE noe sånt som kom fram!

Med Grandonkel Hugo i tankene, stirrer jeg med frykt og beven inn på de brune dyrefigurene som stekes og svis der inne i ovnen.
 Jeg frykter at Hugo er flådd, og jeg er redd det samme skal skje med meg.
Hugo! Er det deg der inne i ovnen? Og skal jeg gjennom det samme?

Hva med deg? Spiser du mye flådd fugl til jul?

Denne julekalenderen går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Elisabeth, innerst i veien. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?

24 kommentarer:

 1. Haha, fantastisk. Er ikke ofte pepperkakene våre blir så flotte heller.... dessverre... Ugla er jo kjempesøt og kan godt få komme til oss:).
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Fnis. Jeg ler og ler her jeg sitter.

  SvarSlett
 3. Jeg kan garantere Julia et trygt hjem har på gården. Ingen fare for å bli flådd og tynne sirupssnipper.

  Ja, vi må ha fugl i jula. Kalkunfilet er lett å steke og lett å servere, og så slipper mann alle beina.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 4. Julia har ooglet *ler*

  Her spises ingen flådd fugl til jul, ikke til nyttår. Ribbet derimot... men ingen ugler.

  Masse fine pepperkaker her, julia, bare kom :-)

  SvarSlett
 5. Her bakes ikke pepperkaker heller... Kjøper heller de som er fine og ferdiglaget. Og flådd fugl? Nope, ikke på julaften! Og garantert ikke flådd ugle.

  Søøøte Julia! ♥

  SvarSlett
 6. Baker sletts ikke pepperkaker..de kommer jo ferdige i en boks som er lett å åpne..
  Fugl på julaften? Av og til, men den er ikke kjøpt her i landet en gang..nei den hamstres fra England hvor de vet hvordan de skal få de deilige og saftige :-) Verdens beste kalkyn kommer derfra!
  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 7. Hi hi ;) Fin pepperkake ;) Jeg baker ikke pepperkake til jul , gjorde det før når gutten var villig til å være med .Her i huset blir det pepperkaker fra Coopen ! Vi spiser flådd kalkun nyttårsaften ;)

  Ha en fin dag Pia :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 8. Kjære søte Julia, jeg tror vi hopper over spørsmålet om å spise flådd fugl i jula. Kremt... den et verken flådd, og ikke er det ugle heller, for å si det sånn;-)

  Synes det ser fint ut på skuldra til poden i huset, da.

  SvarSlett
 9. Hahaha, sånn ser peppekakene våre ut, også! :)

  SvarSlett
 10. You might also like: Innlegget med Morten Harket - og synet av han i lendeklede ble litt voldsomt på formiddagen - så jeg husker nesten ikke hva jeg hadde tenkt å kommentere.

  Like - Thormod og meg???? What? Joda, vi er nok det også. Og kanskje mer og mer ettersom vi begynner å få litt fartstid. Men hva er det vi likner mest på. jeg ble regelrett nysgjerrig. Sånn fra et utenfor-perspektiv.

  Apropos ooglet (fantastisk!)- Jeg har i mange år gått og tenkt at jeg skal skrive en barnebok. Uten visjoner om å få den utgitt utover til familie - og egentlig til meg selv - men vet du hva - haha - jeg tror du og jeg ville skrevet en bra barnebok sammen. Moralsk korrekt undertone (for vi er jo pedagoger), men språklig leken og med en story noen ville lurt på hvordan det egentlig gikk ann å komme opp med. Eller noe sånt. Thormod kunne skrevet en sang eller to. Kan mannen din tegne???? *S*

  Sånn på en helt vanlig onsdag - jeg synes det er vannvittig flott at du ramlet inn i livet mitt igjen. Jeg setter veldig pris på å følge deg og dine. Og du forlenger livet mitt. - Og gleder meg til at vi skal familietreffes til sommeren igjen.

  SvarSlett
 11. Jeg skal ha flådd fugl og pepperkakekatastrofer på julaften. Gleder meg allerede! :D

  SvarSlett
 12. Hoho. Stakkar ugla da som må utsettes for så mye :)

  SvarSlett
 13. Stakkars litle uglemor. Tenk å utsette eit uskyldig lite vesen for slike vederstyggelige pepperkaker! På tide at ugla får nytt hjem ja.

  SvarSlett
 14. Nope, inge flådd fugl til jul. Men pepperkakene her i huset ligner veeeeeldig på kaken på bildet. Og jeg som trodde vi hadde vår helt egen måte å lage pepperkaker på....

  SvarSlett
 15. Her i huset spiser man i alle fall ikke ugle, så juleugla Julia kan være helt trygg! Jeg har for øvrig en staselig uglefar av porselen i biblioteket mitt, så det kan jo hende det blir romantikk i luften dersom hun ender opp her... Say no more...

  SvarSlett
 16. Ha-ha-ha. Hva man ikke skal igjennom ;-)))

  SvarSlett
 17. Uhu, Uhu! Du Julia kan ikkje lenge hos Pia bu...

  SvarSlett
 18. Uffa da :( blitt tvunget med på pepperkakebakst, stakkars uglen.. Jaja, håper det gikk bra til slutt :)

  SvarSlett
 19. Hahaha! :D

  To år på rad har pepperkakeformene mine vært borte. Jeg har klaget min nød til Ivar begge årene, og i fjor skulle han være grei og kjøpte meg nye former. Det resulterte i at vi i fjor og i år baker pepperkake - brontosaurer, pepperkake - giraffer og pepperkake - labradorer. Den eneste formen i pakken som hadde det aller minste antydning til jul, var en isbjørn. Så i år har jeg bakt flest isbjørner, hehe.

  SvarSlett
 20. Nei pepperkake rot gidder vi ikke........Kakemanner holder lenge ;)

  SvarSlett
 21. her er det pepperkake roser som er tingen. Pepperkakeformene oversees sterkt. Pepperkake rose-nøtter :)

  SvarSlett
 22. Hei, Pia. Dette er første gangen jeg leser bloggen din - og jeg storkoser meg. Tittelen som morsomste blogg er uten tvil velfortjent.. :-0)

  SvarSlett
 23. Godt at noen legger ut bilder av pepperkakene sine selv om de ikke ser ut som noe tatt fra Maison Mat & Vin. En gang bakte jeg vannbakels som lignet på pepperkaker så vi har ikke alt på stell her heller ! Ellers så tror jeg juleugla julia hadde mye å prate med min ett åring om. Tror de snakker samme språk !!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails