mandag 29. november 2010

Svømming. Og forfall

Noen ganger drar vi av gårde for å bade i et basseng.

Det er skjønt å rive av seg klærne, tre på seg en stram badedrakt, plassere brystene litt høyere opp og skli ut mot bassenget. Alt dette, inkludert dusj og avkledning og påkledning av datter, gjøres rimelig kjapt. Jeg rekker et lite blikk ned på mine lekre legger, og konstaterer at det kunne gjort seg med noen artige rastafletter der nede. Litt sol. Litt trening. Litt peeling. Ja, ja, pytt sann!

Så er det bomba ut i poolen og deretter glede, spruting og hvesing til brødrene som MÅ krangle om akkurat den samme røde flytedingsen, stivt smil til kvinnen på min egen alder som dukker opp i bikini (jeg mener, DJIISES, kunne hun ikke hatt på seg badedrakt bare sånn for syns skyld? Og latt oss andre leve i håp og tro om at selv hun har magepartier som må skjules? Men nei, da!), og så er det ut av bassenget og tilbake i dusjen. Der jeg skal skrelle av meg badedrakta, dusje, vaske håret OG rengjøre sluket med en nal. Med baby på armen.

Av med badedrakt går ganske greit, med baby plassert ved mine føtter - hun titter opp mot sin mor og prøver å unngå at lunger fylles opp med dusjvann. Hårvask må droppes - det blir for avansert selv for meg, og jeg tør ikke slippe baby for mye rundt på gulvet, for bakhodeklask mot våte fliser er ingen liflig lyd.  Det var liksom så mye enklere da babyen var en ekte baby og kunne legges på et håndkle mens mor dusjet, vasket håret OG rengjorde sluket med en nal.

Dette er en nal. Jeg er veldig stolt over at jeg kan det ordet. Bilde lånt fra google.

Påkledning, dra hjem, koteletter, ettermiddag, rydding av klær, kveld, legging av unger, data og TV. En helt vanlig søndag. Og det jeg egentlig skulle skrive om, nemlig synkronsvømming, får vente til i morgen.

Ha en super dag, med eller uten kraftig hårvekst!

30 kommentarer:

 1. jeg har også tenkt på å ha rastafletter på leggene! skal vi starte ny mote?

  SvarSlett
 2. Hehe, ser frem til å høres om synkronsvømming!
  Høres ut som en koselig søndag! :)

  SvarSlett
 3. Nesten litt skffa over at du ikke skrev om synkronsvømming.... var liksom det jeg ventet i spenning på ;)

  men innegget ditt var greit nok det altså ;)

  Ha en fin kald dag!

  SvarSlett
 4. Gjenkjennelig!
  Og så mye en får svømt og mosjonert selv, spesielt da det var tre svært vanntilvente og supertøffe men ikke svømmedyktige å passe på. Nå er det bare lille turbo-fireåring som må voktes. Artig hendelser er f.eks. da han bråvendte da vi var kommet oss i dusjen i damegarderoben, pent og avkledd både han og jeg og storesøster - og beinflyr mot døra til bassenget, for han vil bade mer!!! Naken (greit nok), uten flytegreier (ikke greit, for på andre siden av dame-døra er "dypet" - og der pleier han å hoppe uti, MED flytegreier) - og jeg ytterst nydelig naken etter, klar for å debutere som naken-løper på vårt lokale bad en herlig lørdag! Yeah!
  (Heldigvis er den døra litt tung, akkurat tung nok til at han måtte bremse farta nok til at en rasende mamma fikk tak i ham, før den mulige debuten...)
  Den andre gangen var da han også på vei opp av bassenget, men med påkledde voksne, bråsnudde og hoppet uti på dypet uten flytegreiene. OG ble der nede, til sin store overraskelse. Så stupte vi uti og fikk ham opp og alt gikk bra. Men han omtaler det fortsatt som "da jeg drukna".

  SvarSlett
 5. Hi, hi, kjenner meg så igjen i dette! Og enig, bikini i basseng burde ikke vært lov.

  Det festligste er jo når de til stadighet velger å bytte fra det deilige og varme barnebassenget og skal over i det åh så kalde store bassengen!! Brr..

  Og enden på visa er at når vi endelig kommer oss ut igjen er jentene kalde, mens jeg ser ut som en kokt tomat!!

  SvarSlett
 6. Hihi, høy gjenkjennelsesfaktor her, ja. Hva er greia med de bikinikledde damene? Hva er vitsen liksom?? Forventer de å bli brune der de strutter rundt??! Nei, takke meg til å dra opp en sort badedrakt. Finnes de i hold-in-variant forresten? ;-)

  Svømming en søndag høres kjempekoselig ut! Ser frem til innlegget om synkronsvømming. Forventer bilder!

  SvarSlett
 7. Hei Hei!
  Må bare si Tusen takk,du reddet Søndagen min i går!
  Hadde en (alt for sjelden) Søndag med fri hele dagen,og koste meg hjemme med litt adventspynting og andre ting man har lyst til,men ikke absolutt MÅ når man har fri.. Men etter middag,og Gløgg-Pepperkake-Disneyfilm-(etter spørsmål fra 13 års gutten som plutselig ville ha julestemning)... så... hva skulle jeg finne på? Ikke noe sted jeg måtte dra,ikke noe jeg måtte gjøre... og ikke noe på tv.. Og det er der du kommer inn! For i min surring her på nett dukket din blogg opp.. og den er jo knallfin! Så jeg satt her og satt her.. og leste opp litt innimellom for to av tenåringsjentene,som holdt på å trille ut av sofaen av latter.. Og plutselig var det langt over sengetid her gitt! ( for meg altså..)
  Så tusen takk,kvelden ble særdeles fornøyelig,og jeg komme til å kaste meg over nye innlegg!
  Hilsen Monica;-)

  SvarSlett
 8. Ja, det er ingenting som slår en avslappendes dag i bassenget!

  Vannterapi er det, som balsam for slitne musker. Lurer på hvorfor jeg ikke gjør dette oftere... Hm? :-D

  SvarSlett
 9. Ha, ha, og jeg som lurte på hvorfor vi så sjelden går i svømmehallen:-)

  SvarSlett
 10. Du er så morsom!!! Jeg går heller ikke i svømmehallen...!

  SvarSlett
 11. Og der fikk du vel med deg omtrent alle grunnene til at man holder seg langt unna svømmehallen...

  Men, gleder meg stort til dette innlegget om synkronsvømming. Føler på meg at det kommer til å bli bra!

  SvarSlett
 12. Hvor pokkern er det du går og svømmer hvor det ligger naler i dusjen??

  Tror for øvrig at du vil finne en viss glede i denne lille stemningsrapporten fra da jeg var i svømmehallen med min lille, yndige datter: http://litentanketank.blogspot.com/2009/01/naken-kvalitetstid.html

  SvarSlett
 13. Ha , ha der fikk du frem hvorfor jeg VEGRER meg for å gå i svømmehallen etter fire barnefødsler..!!
  (Bade - drakten er like "utdatert", he he!)
  Tusen takk for koselig hilsen - og nei de har ikke spist meg til lunsj(6 klasse);-D
  - men djeessuss(likte den der) så uvant å undervise igjen(12 år siden sist..)!
  Går på med freidig mot imorgen også:-D
  Ha en fin kveld, og nyyyt tiden hjemme(ikke misunnelig der nei!):-)
  Klem, Hege.

  SvarSlett
 14. Vi har gått på svømming en gang i uken siden ungene var ganske så små. Så jeg kjenner meg godt igjen med både forfall og dusjing etterpå.
  Men bare et lite tips som kan forhindre bakhodeklask mot våte fliser, er å ta på sokker. Helt vanlige sokker, da blir det ikke så glatt. Her har ungene på seg sokkene til vi er ferdig med dusjen.

  SvarSlett
 15. Monica: Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar!
  Birthe: Jeg har prøvd det sokketrikset tidligere, og det funker! Men noen ganger glemmer jeg det...

  SvarSlett
 16. Hehe, så morsom du er!
  Ha en fin ny uke. Klem fra Kine.

  SvarSlett
 17. Jeg tenker nok at det å bruke den nalen kan de som har med seg en baby slippe. Jeg ser ikke stygt på de som har en baby og hopper over nalbruken. Jeg er tvert imor imponert over de som tar med 4 unger eller bare en i svømmehallen. Jeg er skikkelig dårlig på det.

  SvarSlett
 18. Usj, ja, det er litt stress fra man går opp fra bassenget til man står ferdig påkledd. Men det er så verdt det i forhold til fornøyde unger.

  -Og bikini-eller pushupbadedraktdamer, hva er det for noe, liksom?-Eller de som kommer med brune, nybarberte legger og pedikyrerte tånegler.-Uten tålo? Phøi, sier nå bare jeg.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 19. Jeg tok de fire første babysvømmingsårene med overgang til småbarnsvøm. Nå får far ta de neste fire. Og da min sønn strøk sin mor over leggene forleden og sa "mamma her var det jammen hårete" da tenkte jeg at juleønsket om mor på svømming forsvant inn i ragget.
  Men på den annen side... jeg stilte til fødsel i slutten av november med nybarberte legger og bikinilinje og nylakkert tånegler jeg - så kan jeg bare skylde på at jeg trenger pels, det er kaldt ute?

  SvarSlett
 20. Svømmehall midt på vinteren - det er jo over gjennomsnittet tøft, gitt!
  Hurra for de bevisste sjetteklassingene!

  SvarSlett
 21. Hehehe, jeg har ikke barn, men jeg kjenner meg igjen. Hvorfor skal man barbere leggene på vinteren egentlig? Mye bedre med fletter. ;)

  SvarSlett
 22. Svømmehallen var mykje kjekkare før! Slike rastafletter, både her og der, burde snart bli in!

  SvarSlett
 23. Ok- kjenner det er minst én grunn til at jeg ikke er så hipp på det med svømming i svømmehall på vinterstid. Gleder meg til å høre om synkronsvømminga!

  SvarSlett
 24. Det er pga alt dette du beskriver, at bading i offentlige basseng har blitt en blå oppgave her i huset. Og jeg kjenner på meg at det kommer det til å forbli også i tiden fremover...

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 25. Herlig. Som vanlig. Jeg bare lurte på én ting sånn underveis; Holder svømmehallen nal hos deg? Eller er det noe du har i håndveska sånn fast just in case? Ikke det at jeg har vært i en svømmehall på noen år. Når man får tvillinger er det bare å forklare dem at mamma ikke klarer å ta dem med i svømmehallen før de har lært å svømme. De lurer riktignok litt på hvor de skal lære å svømme, men pytt.

  SvarSlett
 26. utrolig hva man egentlig får til:)
  vips så er hun blitt litt eldre, da får du kanskje tid til å bruke bodywash:)

  ha en god uke:)
  klem ellemell

  SvarSlett
 27. He he!! Rastafletter var ein glimrande ide! Kunne utført det på mine skjønne smekre vinterblåkvite legger også, kom eg plutselig på når eg tok med meg Elise på bading. Men det er så travelt med baby i svømmebasseng at ein fort glemmer både hårete legger og hengemage - pupper og andre alderdoms-skavanker.
  (Eg var også ganske gammel før eg lærte kva ein nal er. Sikkert eit teikn på at ein har blitt vaksen. at ein har lært betydningen av eit slikt fremmedord?)

  SvarSlett
 28. Fjerner pelsen på leggene når det blir plussgrader ute. Hærlig innlegg :)

  SvarSlett
 29. "Mamma, er du redd for vann eller? Du blir jo aldri med og bader!" Ok... where to start... jeg vil jo ikke la ungene vokse opp med kroppkomplekser, så jeg er glad for vinteren og masse klær og oppsøker på ingen måte svømmehaller frivillig hehe :-D

  SvarSlett
 30. Jeg er overbevist om at du er Norges festligste kvinne, kone og mor. Du burde vært fast vikar for Linn Skåber på Nytt på Nytt! :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails