tirsdag 2. november 2010

Provoserende informasjon?

Det er ikke lett å skulle informere om hva som er sunt eller ei.

Fett-Kari fikk på pukkelen da hun sa at mange måtte ta ansvaret sjøl for at de var fete.

Amme-Gro Nylander får jo stadig en på kjeften fordi hun mildt og snilt forklarer at amming faktisk er det beste for babyen din.

Nå vet jeg ikke helt hvem som kom med kanel-utspillet, men det skapte nok også forargelse. "Jeg har gitt ungene kanel på brødskiva siden de var et halvt år, og det har gått strålende!" eller "Femåringen min inhalerer en boks kanel daglig, og han har ikke skrumplever!" er det sikkert noen som roper ut i de tusen hjem.
Her har dere kanel. Ceylonkanel, faktisk. Som kan være skumle saker. Bilde lånt fra Wikipedia.

Så var det ferdigmaten som fikk gjennomgå. Og det blir masse reaksjoner. "Herreguuud! I dagens samfunn har vi ikke tid og anledning til å lage all mat fra bunnen av!"

Men det må da være lov å opplyse om hva som er det beste alternativet? Og så blir det jo selvfølgelig opp til folk sjøl å velge hva de vil gjøre?

Det er da greit at man med jevne mellomrom blir opplyst om at frukt og grønnsaker er bra, at vann faktisk er den beste tørstedrikken, eller at skolebarn ikke trenger å ha med seg en loffskive med sjokade og en muffins cupcake i matpakka. Det må være lov å informere om at bryst er best for babyer, at fysisk aktivitet er bra, og at inntak av e-stoffer muligens ikke er så bra for helsa.

Det er alltid noen som kommer med utsagn som "Sønnen min liker faktisk ikke vann, og nugatti og kanel og brun saus fra TORO er det eneste han tåler, og han MÅ få smurfedrops før middag ellers får han raserianfall! Og jeg blir VELDIG såra og føler meg VELDIG truffet av all denne informasjonen!" Vel, jeg tror faktisk ingen informerer om noe med den hensikt at de vil såre.

At man noen ganger kan føle seg litt truffet, er faktisk helt greit. Eller?

Hva med deg? Lar du deg provosere av diverse utspill i media, eller får du dårlig samvittighet? Eller bryr du deg ikke?

Selv synes jeg det er viktig med litt gammaldags folkeopplysning. Jeg kan skjønne at noen lar seg provosere av formen budskapet kommer i. Men sånn er det nå - man kan aldri tekkes alle.

Ha en trygg og sunn dag, med eller uten kanel, ferdigmat eller fett!
Hilsen ei som serverte posepotetmos i går. Men droppa kanelen, da - er jo ikke HELT uansvarlig!

55 kommentarer:

 1. Nei, jeg lar meg i grunnen ikke provosere. Det henger vel sammen med at jeg er blitt så gammal og erfaren at jeg tror jeg vet best, he he. Utfordringen er jo at det kommer så mye informasjon susende rundt øra på en, man blir tussete av det rett og slett. Man kommer langt med sunn fornuft, det er mitt motto. Tror dette blir en dag uten kanel og ferdigmatt, men litt fett i en eller annen form finner sikkert veien ned i systemet. Ha en strålende dag du også.

  SvarSlett
 2. Neehei - lar meg ikke provosere(som regel da..!) - følger mage-følelsen el "barne-lærdom"(mamma er en fornuftig dame!):-)
  Artig måte å ta opp et seriøst tema på!
  Ha en fin dag(her pøøser det ned..),
  klem Hege.

  SvarSlett
 3. Elsker kanel, og spiser det med god samvittighet... Kan ikke tro på alt...

  SvarSlett
 4. Litt god gammeldags folkeopplysning er bra! Har roet litt ned på havregrynsgrøt med kanel til frokost i det siste....

  SvarSlett
 5. I saken om kanel på VG-nett stod det blant annet:
  "Det finnes for øvrig to typer kanel på markedet. Den kanelen som er vanligst i Norge, cassiakanel, inneholder mer av kumarin enn den mindre vanlige ceylonkanelen."

  Det er visstnok stoffet kumarin som kan være skadelig.

  Jeg fant økologisk ceylonkanel på helskekostbutikk. Den smakte noe annerledes enn den jeg er vant til, men til ettåringen min vil jeg være på den sikre siden.

  SvarSlett
 6. Hehehe, nei jeg lar meg nok ikke provosere.
  Når Kari sier at feite folk kan skylde seg selv, da sukker jeg tungt, ser nedover meg selv og tenker at "joda, den kulen på magen hadde nok forsvunnet hadde jeg spist litt mindre slikkerier og rørt meg litt av og til...". Så jeg provoseres ikke, men prøver heller å ta til meg ett og annet. At det ruskes litt opp, og påminnelser blir slengt ut, det er en oppvekker for min del. Og siden jeg lett faller tilbake til gamle vaner er det greit at disse påminnelsene kommer om igjen og om igjen og om igjen ;)
  Men det er meg...

  Ha en fin dag Pia :)

  SvarSlett
 7. Enig med deg i alt bortsett fra det med at Gro Nylander opplyser om amming på en snill og mild måte ;)
  Jeg lever jo etter prinsippet om sunn fornuft og alt med måte og innrømmer gjerne at jeg da blir provosert av såkalte velmenende informasjonskanaler som ikke bidrar til annet enn dårlig samvittighet og unødig bekymmer.

  Utover det lever vi nok i et samfunn der man dessverre må påminnes viktigheten av et sunt kosthold, så det kan vi gjerne høre mer om spør du meg!

  SvarSlett
 8. Folkeopplysning er bra, men måten budskapet presenteres på, kan ofte være litt mer gjennomtenkt, syns jeg. :-)

  SvarSlett
 9. '1wrrrgcccchh jmmmmmmmmmmmm,,,,.-zatztevt v bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbby nuim

  Nemlig! Det er Alida (over her) som føler hun må få ytre seg. Oversatt sier hun at hun overlever fint på kjøpebrød. Og havregrøt MED kanel.

  Jeg lar meg ikke provosere. Jeg VET at vi har et sunt forhold til mat og matvaner. Alltids litt rom for forbedringer. Men man kommer langt med 5 om dagen og sunn fornuft!

  Fin dag til alle i Piaheimen.

  SvarSlett
 10. Oi, på med alvoret..
  Jeg regner med at "alle" klarer å tenke selv og kjenner selv hva som er best for dem. Vi vet jo at det mest naturlige er best(amming, mat)
  Men når det kommer til ny forskning ang ting/matvarer man tror er bra men som ikke er det allikevel, setter jeg pris på å bli opplyst, men siler nok ut litt.
  Jeg kan bli provosert når barnløse snakker om hva som er best for barn og familier.
  Og når rike bedrevitere forteller oss at vi mååå bruke mer økologisk mat (..når det er 3 ganger så dyrt)vi vil jo alle..
  Så...
  :)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 11. Jeg blir med hånden på hjertet ikke provosert av folkeopplysningen. Men jeg blir med samme hånden på samme hjerte fantastisk rasende og sånn "lillatrynesprekkersnart" på alt i kjølvannet. Som det du nevner over, Pia.
  Jeg blir dritforbanna over at ikke folk kan lese, ta til seg og sile ut det som gjelder for dem istedenfor å hoppe i taket og fyre seg opp før de u det hele tatt har fått med seg alt hva det er snakk om.
  Alle feite damene (og jeg er feit med 20 kg + så jeg tillater meg å si feit!) som iiihh og ååå og jeg har stoffskifteproblemer og jeg er ikke lat og åpne brev i VG og jeg vet ikke hva. da HAR MAN IKKE HØRT ETTER. Eller at det er kumarin og ikke kanel kanel... Og så får man få med alt og gjøre et valg.
  Det provoserer meg.
  Og det er klart at folk føler seg truffet. Og fyker i forsvar fortere enn ei tredemølle på gass.

  Og Gro Nylander er mitt IDOL - og ja, jeg vet at ikke alle får til å amme. Jeg liker dama likevel.

  SvarSlett
 12. Tar det ikke til meg, og lever slik jeg mener er best for meg. Andre må få mene det de vil, for da kan jo jeg få lov til det også :) Godt en kan skape litt debatter om ulike ting, positivt eller negativt. Glad jeg ikke er lett påvirkelig, da hadde vel huset vært fullt av ting fra tv-shop og slankefabrikken :) Man må rett og slett bli mindre hårsår tror jeg....

  SvarSlett
 13. Folkeopplysning er vel og bra, og trengs sikkert. Det som er litt forvirrende er alle motstridende opplyningene vi får. Ein dag er gulerot veldig sunt, og neste dag er det ikkje så bra. Og poteter som nordmenn stort sett levde av for 100 år siden, den er visst heller ikkje bra.
  Og kanel...
  Eg snapper opp litt her og litt der, og så prøver eg å vera litt sunn, og så faller eg tilbake til normalt karbo-rik mat, men med små modifikasjoner, sånn at kostholdet blir pittelitt bedre for kvart år. Trur eg sjøl da... men ekspertene er kanskje ikkje enig..? Best å ikkje spørre.
  Variert mat - med naturlige (og sunne...) ingridienser har eg stor tru på uansett.
  Hilsen ei som hadde spaghetti til middag i går. Men ikkje laga av pose!! (spaghettisausen altså) Og INGEN grønnsaker til... (eller jo - løk i kjøttsausen! og tomatpure..?)

  SvarSlett
 14. Og jeg er så enig med deg, Pia! Folk får tenke selv og de får nå mene hva de vil. Men de får da tåle at de får opplysninger og råd. Selv om det betyr at de må ta inn over seg at de faktisk går rundt og velger noe som ikke er så bra.

  Vet du hva som er så bra med den fleipe-fjase-stillen du kjører her, Pia (det er jo mye, selvfølgelig). Det er at du kan smelle til med så store bokstaver som du har her og bare si ting rett ut. At folk får være voksne nok til å tåle litt folkeopplysning uten å klage og akke og oie seg over at de blir såret osv...
  Hvis jeg skal ta opp lignende temaer på min ganske-mye-mindre-fjase-blogg - så skriver jeg ti ganger så mye og pakker det inn i så mye om og men og "jeg vet jo at det er vanskelig for folk" og "alle er forskjellige" osv osv - Du kan bare slå til du. Det passer! Veldig bra.

  SvarSlett
 15. underveis: He he, takk skal du ha! Jeg prøver faktisk å være litt rund i kantene når jeg skriver, men jeg MÅ bare få flåse det litt til - hvis ikke, blir det gørrkjedelig for meg å skrive. Og da gidder jeg ikke.

  SvarSlett
 16. Jeg blir provosert, ikke av folkeopplysningene i seg selv, men av alle som på død og liv skal bli så inn i hampen personlig provosert. Og så irriterer det meg at slike idiotoppslag skal få så mye spalteplass, for jeg tror jo at de fleste aviser har mer vettuge saker å skrive om enn hvorvidt folk er feite fordi de vil, eller fordi de er syke, eller hvilken matsort vi skal/ikke skal spise, hvor mange ganger vi skal ha sex i løpet av en uke, eller lignende. Åh, da blir jeg så sur. På meg selv, for jeg leser jo alt sammen, og så er jeg lei innen jeg kommer til politikk og sånne ting jeg faktisk burde bruke tid på.

  SvarSlett
 17. Provosert og provosert. Jeg bryr meg ikke om at alle skal ut i media og si sin mening, men måten det blir lagt frem på. Hvilke ord som blir brukt, Karis utsagn ang "feite folk" ER sårendes, ikke fordi hun sier noe som vi alt vet, men fordi hun ordlegger seg slik som hun gjør. Når vi bruker ordet feit så er det faktisk "mobbing" og stigmatisering, hadde hun f.eks brukt ordet overvekt eller fedme hadde hun nok fortsatt gjort store deler av samfunnet opprørt, men hun hadde ikke såret på den måten som hun har gjort nå.

  Nei, takke til sunn fornuft og et kosthold fullt av feite matvarer som kremfløte, seterrømme :-D (Jaa...jeg sier bare LCHF<3)

  SvarSlett
 18. Der sa du det Pia! Jeg er så enig så enig, kunne ikke skrevet det bedre selv :) Blir overhodet ikke provosert selv av den typen informasjon, men synes det er veldig underholdende å lese folk sine kommentarer under sånne avisinnlegg.

  SvarSlett
 19. Hei Pia. Jeg heter Magne og jobber i VG Nett. Nå har jeg lagt innlegget ditt som en av dagens anbefalte på Lesernes VG.

  SvarSlett
 20. Bra skrevet Pia :) Jeg blir ikke sint eller får dårlig samvittighet, men forvirret blir jeg ofte! -det virker som om det som er sundt den ene uka, er usundt uka etter... litt vanskelig noen ganger å vite hvem man skal stole på??

  SvarSlett
 21. Jeg veier noen kg for mye, trener litt lite og spiser nok litt av det meste, drikker innimellom, men røyker ikke. Tipper snart 40 men fikk ros av legen for lav kolestrol og høy blodprosent. Så det så;-)
  Tar det meste med knusende ro, stress er nemlig det verste man kan pådra seg...

  SvarSlett
 22. Hender rett som det er at jeg föler meg truffet ja...og faar av og til litt daarlig samvittighet for at jeg tyr til kokken TORO (ganske sexy navn i grunn,den store og kjente kokken EL TORO!;) ) Jeg er ikke god paa a lage saus, saa som regel har vi ikke saus, men naar vi har det og det er jeg som lager maten blir det dessverre ferdigsaus, men naar min mann kokkelerer lager han saus fra start til slutt :)

  Kanel hender vi spiser, men jeg mener vi ikke overdriver, er jo som regel paa gröt og det har vi mest til jul....!

  Jeg er en GODTEGRIS! og har nok i barndommen faatt en god dose av sukker og e-stoffer.... prèover og vil veldig gjerne kontrollerer inntaket av dette i heimen, men saa sklir det ut av og til...

  ..til tross for at folkeopplysningen av og til lager litt daarlig samvittighet hos meg saa er jeg veldig taknemlig for at noen faktisk gidder aa informere meg (oss) om alle disse tingene,saa forsöker jeg gjöre det beste jeg kan, det beste for meg og mine. Men som Fotograf Trine Bjervig Tönsberg Vestfold sa, saa blir jeg ogsaa noe forvirret til tider paa hva som er bra og hva som er daarlig...

  Ha en kunnskapsrik ettermiddag og fortsettelse paa uka Pia!

  SvarSlett
 23. Opplysning er bare positivt, lærerikt og informerende, pekefinger og "du-gjør-feil" utsagn er nedbrytende og virker ofte mot sin hensikt :) Har en et budskap, spre det på en positiv måte...da varer det lengre:)

  SvarSlett
 24. Det er bra at folk blir provosert. Da er de aktive og deltar i debatten. Værre med sånne som ikke har noen formening om noe i det hele tatt, og som aksepterer alt. Et slikt samfunn vil vi ikke ha.
  I tillegg vil de som ytrer seg passe på at de er veldig sikre i sin sak fordi det kan bli "bråk", slik at man kan luke ut useriøshet i ytringene (men dette avhenger jo av at den som ytrer seg står frem med fullt navn).
  I tillegg kan man komme frem med noe provoserende ytring for nettopp å skape en debatt om en problemstilling, men man må uansett ha god hold i sin ytring, det er bare fremlagt på en provoserende måte. Men man må allikevel være forsiktig og tenke på hvem man er det mot. F.eks har jeg erfart at man absolutt må være forsiktig ved diskusjoner i gruppe ved Høgskolen i oslo. Sier man noe provoserende kan dette bli brukt til å bli kastet ut.

  SvarSlett
 25. Lar meg nesten provosere av vill font-herjing.

  SvarSlett
 26. Anonym: He he, det gjør broren min også! Men du får trøste det med at selv om jeg går amok med ulike størrelser og farger, så holder jeg meg til en og samme font. Og jeg unngår musikk;)

  SvarSlett
 27. hehe, ja det er så sant så sant pia...
  :=)

  SvarSlett
 28. Blir vel ikke så ofte provosert, men jeg kan faktisk bli a bit confused.....det som er bra den ene dagen, er livsfarlig dagen etter - forstå det den som vil. Man får vel heller gå gjennom livet og tenke at 'alt med måte' ;-)

  Ha det godt og klem fra Siv

  SvarSlett
 29. Hei Pia!

  Du har vunnet give awayen min! Så jeg vil gjerne få sendt deg sengesettet, men da må du sende meg en mail med adressen din, så får du settet i posten:o)

  mailadr. mi: heleneleve@hotmail.com

  Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 30. Blir absolutt ikke provosert, men noen ganger nesten litt trist, hvor ble det av den sunne fornuften?

  SvarSlett
 31. Jeg blir ikke provosert. Jeg er så "ung" ennå at jeg tenker at jeg uansett vet best ;) I allefall tror jeg det... haha!
  Men vi er så heldige her i huset at vi begge er glade i å lage mat, og hjemmelaget mat til veslingen blir servert omtrent hver dag. For oss går det like kjapt å tilberede et måltid fra bunnen av som av poser.... Men så er det kanskje enklere når man ikke ser på det som et ork og når man ennå bare har et barn? ;)
  Hva andre gjør er meg revende likegyldig!
  Jeg henger meg ikke opp i alt som blir skrevet i avisen, mye tull der også ;)

  Alt med måtehold, også får man slutte å være så usikker på seg selv, men heller stole på magefølelsen sin. :)

  Ha en fin tirsdagskveld

  SvarSlett
 32. Haha, som omtrent den eneste her kan jeg stå fram og si: Ja, til tider blir jeg provosert! Kanskje til og med veldig provosert! Men jeg får ikke dårlig samvittighet og til sjuende og sist, bryr jeg meg egentlig ikke så veldig mye. :o)

  Men det som provoserer meg mest, er nok krigstypene som alltid blir slått opp og hvordan budskapet blir lagt fram. Og av en eller annen grunn begynner jeg nå å tenke på svineinfluensaen og all informasjonen som kom i den forbindelse. Grrrr... ;o)

  SvarSlett
 33. He he! Jeg lukker ørene for mye, og det er jeg glad for :)

  Lykke til i konkurransen min!

  Klem

  SvarSlett
 34. hehe... huff ja ska man heng sæ opp i alt som kommer frem i media, så treng man nok mange flere tima i døgnet..
  Alle e heldigvis ulik, har forskjellige meninge og synspunkt, forskjellig smak.. ogsåvidere... hehe
  Hadde jo vært litt kjedeli om alle mente å gjor det samme :D
  Så i mens æ krige me tanken om evige slankekura, så nyte æ sjokoladen, kanelet og potetgullet (som også va farli for ei stund sia)... i lamme min kjære å de små :D
  (førr inni mæ e æ supermodell, mom of the year og ikke minst trimdronning... hehe)

  Klæm

  SvarSlett
 35. Der tar du fullstendig feil. Hvem som helst driver folkeopplysning i dag. VG fremelsker sjekke eksperter og eksperter på ditt og datt.
  Alle som vil ytre seg gjør det. Men problemet for de som har de rette kvalifikasjoner for å uttale seg må finne seg i å se på kvasieksperter.
  Jaquesson har ingen som helst fagbakgrunn for å uttale seg. Hun går helt på tvers av hva forskning viser, eller medisin for den del. Hun har bare behov for å bli profilert.
  Det er sånne som råder grunnen i dag. Folk uten fagbakgrunn og for såvidt uten vett.
  Det er ødeleggende og det får alle med stort eksponeringsbehov til ¨å stikke seg fremI

  SvarSlett
 36. Støtter deg så veldig fullt ut! Alt folk lar seg provosere av... Som flere også har kommentert her, folk må jo lære seg å lese informasjonen ordentlig, tenke selv og ta egne vurderinger og valg. Føler man seg truffet er det kanskje en grunn til det, og gjør det verdt å tenke seg om en gang til...?

  Når det gjelder kanel, hadde ikke jeg fått med meg det der gitt... Jeg som trodde kanel var bra da?? ;o)

  SvarSlett
 37. Jeg er velsignet med selektiv hørsel, så slike ting er ikke no problem i Svimehuset:)

  SvarSlett
 38. Bra skrevet, Pia.
  Jeg er jo så enkel i sjela mi, at jeg fremdeles sitter og ser for meg potetmos med kanel. Derfor skal ikke jeg si så mye mer.
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 39. Man bør vel ta i betraktning at endel av sakene er blåst opp for å selge aviser? Feks Trene-er -alfa-og-omega-Kari sitt utspill.

  Forøvrig er folkeopplysning greit, men skjønner at folk kan ta seg nær av saker når de er midt i situasjonen selv. Det er ikke stilig hvis en mamma tror at amming er eneste alternativ når hun ikke får det til, eller at ull er det eneste unger kan ha på seg vinterstid når man har atopiske unger. -Men så var det dette med silinga, da.. Heldigvis er jeg en racer på det.

  SvarSlett
 40. ja, det er sant som du skriver, og folk lar seg provosere. Den kanelgreia har ikke jeg fått med meg, hva er det med kanel nå da? Skal ikke inhaleres? Ja ja, noe må jo avisene skrive for å selge og, og vi lar oss provosere. Veeel, jeg blir ikke så provosert for tida, det har tippet over i fordummende greier for meg...

  SvarSlett
 41. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 42. Jeg liker å bli provosert og diskutere. Så ja, jeg blir ofte provosert:-) Og jeg synes det er et sunnhetstegn! Er dessuten glad vi har mennesker som tør å fortelle høyt eksakt hva de mener og skape debatt. Det er viktig! Og jeg tror de fleste er oppegående nok til å forstå at det alltid finnes flere meninger og måter. Debatt er folkeopplysning!

  Noe av det tristeste jeg vet er forresten når jeg snakker med andre, blir litt uenig og bygger opp mot en interessant diskusjon, og så opplever jeg at alle istedet plutselig streber etter å bli enige. Hmm?!

  Bra innlegg!

  Hilsen Mammadamen:-)

  SvarSlett
 43. Only thing that provokes me are people who think that if only they eat right, excersize, dont smoke, dont drink, dont... do anything fun basically, that then they will live forever.

  And that they, of course, try to promote that philosophy to me. An example would be

  "Oh, men du røyker.. du må føle deg såååå skyldig fordi du ikke kan slutte..!"
  I dont WANT to quit. In fact, I like my tobaccoinfested, booze-ridden me.

  My two cents.
  -Spacemonkey

  SvarSlett
 44. Jeg blir provosert av utsagn om at det er så dyrt å spise sunt. Jeg spiser kun sunn mat (nøkkelhullmerket eller frukt og grønt) og det er ikke noe problem å spise godt for 1500 kr måneden. Men man kan ikke spise den samme maten som før (pizza, taco, karbonader osv.) hver dag. Kjøtt er dyrt og usunt. Grønnsaker er mye billigere (erter, bønner, linser) og sunnere, selv om de er økologiske.

  Grunnen til at jeg blir provosert av dette er at folk blir på en måte lurt til å fortsette et usunt kosthold fordi de tror det er dyrt å spise sunt. Det er det ikke, men man må være villig til å prøve nye ting.

  SvarSlett
 45. Disse helseprofetene får jeg til tider helt i halsen. Det de mener er usunt i dag er plutselig helt ok om noen år.

  I dag har jeg hisset meg skikkelig opp over noe i ukens KK. Men det handler ikke om kanel og Nugatti. At nissen lever farlig er det ingen tvil om. Bare les og kommenter.

  Klem

  SvarSlett
 46. Ho hoi, her var det respons!
  Nå har jeg humret meg gjennom flere innlegg under her, ironi kan være farlig, ja! men du og du kor kjekt det e å skrive tull og fjas... og litt artig at enkelte misforstår også :)
  Og angående provoseringa; jeg blir nok litt provosert over de som lar seg provosere.... Det er jo ofte når en føler seg truffet en går i forsvarsposisjon :) Ja takk til fornuft!
  Kul blogg!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 47. Jeg digger Kari J og Gro Nylander og alle som orker å si i fra hva som er bra for oss! Takk!

  SvarSlett
 48. Det fine med alle disse sakene er at de skaper et vanvittig engasjement. For selv om jeg syns de får vel mye spalteplass, så syns jeg det er positivt at folk setter seg ned og skriver både blogginnlegg, leserinnlegg og hva det måtte være. Mange har nok ikke satt seg godt nok inn i sakene, og hisser seg unødig opp. Ja ja, dem om det.

  Det hender jeg føler meg truffet. Det hender jeg hisser meg opp. Men alt i alt er jeg glad for at informasjonen tilgjengeliggjøres og for at folkeopplysningen skaper debatt!

  Flott innlegg, Pia :-)

  SvarSlett
 49. Nei, lar meg ikke provosere av sånne ting, men derimot lar jeg meg provosere av folk som til stadighet skal henge seg opp i hva alle andre gjør og sier, og alltid finner noe negativt å sette fingeren på... men det har ingenting med deg å gjøre det altså! Måtte bare avreagere litt etter en episode på jobben i dag ;)

  SvarSlett
 50. Veldig enig med deg!!
  Jeg lar meg ikke provosere, men tar noe av det med en klype salt.

  Når det gjelder f.eks. det med kanelen, så prøver jeg å gi Daniel litt mindre kanel nå. Ifølge den artikkelen var det ikke så store doser en ettåring skulle ha i seg daglig for at det KUNNE være skadelig. Jeg ser ingen grunn til å ta sjansen på sånne ting når det gjelder barna. Daniel spiser tross alt havregrøt en til to ganger daglig, og jeg har pleid å ha godt med kanel på.
  Men det gjelder jo å få med seg all infoen da. Noen leser jo bare halvparten av teksten og tror enten ikke på det, eller tror at man må kutte det helt ut. Jeg kutter ikke ut kanelen, men passer på å ikke dynke grøten helt ;)

  SvarSlett
 51. Hihi bra skrevet!

  Jeg lar meg kanskje provosere bittelittegrann av og til, men da over saker og vinklinger jeg finner unødvendige. Og så er det selvsagt en hel del saker som de såkalte eksperter og forskere faktisk plikter å opplyse om. Dette provoserer meg ikke, men jeg stiller meg kanskje spørrende til noe av det.

  Uansett innehar jeg evnene til å si "nei, for f***! Jeg kan da tenke sjæl!" og så gjør jeg sånn som jeg synes er best uansett... Og det er ofte ganske fornuftige valg altså ;-)

  SvarSlett
 52. Herlig at du tør sette fingen på de som ALLTID klager! For det er noen som ALLTID gjør det!
  De klager på opplysninger, de klager dersom de IKKE får opplysninger,
  de klager på ferdigmaten, de klager om de må lage den selv,
  de klager på ministre som prøver seg, de klager på ministre som ALDRI prøver seg,
  de klager på barnehagene, de klager om de ikke får plass i barnehagene,
  de klager på de som klager, og klager dersom ingen klager - for da er jo folk dumme - som ikke klager! Vi har da tross alt rettigheter!!

  Jeg må vel slutte, ellers får du klager på innlegget mitt!

  Lev vel, og la 40% av infoen du får gå i glemmeboka! Ha en lykkelig onsdag! :)

  SvarSlett
 53. Fint skrevet. Jeg synes det er helt strålende med all den fine informasjonen man får om den kommer i mild eller hard form spiller ingen rolle :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails