søndag 21. november 2010

Farsdag. Og pur idyll

Jeg skrev jo intet innlegg om farsdagen forrige helg. Og det har jo ikke gått leserne hus forbi. Det har strømmet inn mails, words og sms, alle med det samme budskapet: "Pia! Hvorfor deler du ikke litt av ditt privatliv med oss? Fortell om hvordan dere feirer farsdagen, denne lykkedagen dedikert til alle fedre i vårt langstrakte land!"

Ja vel, da.

Far ble vekket med blodferske scones på sengekanten. Mor hentet hans tovede tøfler (slik hun alltid gjør) og ga ham en lett fotmassaje (slik hun alltid gjør). Men på farsdagen mates far. Nydelige scones med hjemmelaget stikkelsbærgele ble delt opp i små biter og puttet ømt inn i fars glupske, dog kjærlige munn. (Tyggingen sto han for selv, da, han er jo ikke helt hemma).

Så kom han opp i stua, der barna hadde perlet, tegnet, malt og modellert alt det de orket innen emnet "FAR".

På den ene fondveggen vår pleier vi å klistre opp en wallsticker med teksten "Father! We love you!", og tradisjonen tro lyste den mot oss i år igjen. (Det er jo det som er det geniale med wallstickers - de kan klebes opp og ned som det passer oss)

I avisa hadde vi satt inn en annonse til far, og gjett om far ble lykkelig da han leste "Kjære verdens aller, aller aller beste ektemann og verdens aller aller aller beste pappa! Vi digger deg og elsker deg! Ha en herlig dag! Klems og knuseklemmer og bamseklemmer fra englebarna dine, og fra godjenta di Pia. Burre hilser også!" (Burre er bare noe vi liksom måtte slenge på der til slutt, sånt hører med i en sånn annonse)

På farsdagen pleier jeg og min kjære også å unne oss en time hos fotograf. Vi synes det er hyggelig i en hektisk hverdag å få gjort noe minnerikt sammen. I år tok vi profilbilder av oss, nesten nakne, kun iført emaljeskilt og englevinger.

Etter et herlig kveldsmåltid, bestående av aspargessuppe og hjort (barna fikk hvert sitt Nestlèglass da, du kan jo ikke servere barn asparges!! Hello, lissom!), sprayet vi barna med Antibac og sendte de til sengs, mens jeg og min kjære ble sittende i loungen og stirre på hverandre med vellyst i blikket.

Hvis dere hadde trodd at vi egentlig hadde en ganske vanlig søndag og at mannen så på Discovery om kvelden mens jeg satt på dataen - ja, da tok dere drabelig feil!

Ha en idyllisk søndag, med eller uten scones!

28 kommentarer:

 1. Hi, hi, nei, ville jo aldri trodd at dere bedrev sånne trivielle aktiviteter på en farsdag:-)
  Jeg sendte heller mannen ut i Nordsjøen den dagen, sånn at han kan bidra til å finansiere mors ustyrlige juleshoppingbehov. Men jeg har notert meg et par tips herfra hvis han tilfeldigvis skulle være på land til neste farsdag:-)

  SvarSlett
 2. Haaahaahohoho! No ler eg slik at det er fare for at ungdommen i huset våknar, og det skal litt til, det skal eg berre seie deg!
  Dette er ein av dine beste gullkorn!!
  Men litt skuffa vart eg....;)
  Eg var nemleg veldig fornøgd med at du IKKJE skreiv om farsdagen på farsdagen, det vart liksom nok farsdag rundt forbi her!!

  SvarSlett
 3. Hahaha. Jeg syns jeg ser dere.........

  SvarSlett
 4. Den wallsticken hørtes uunnværlig ut. Hihi.

  SvarSlett
 5. Jeg har jo venta i spenning på stemningsrapporten fra forrige søndag, og kan med glede i hjerte si at den var jo akkurat som jeg forestilte meg ;-) Gleder meg til februar og morsdagen.....say no more :-)

  Ha en flott søndag

  SvarSlett
 6. Fantastisk! Ler så jeg griner her... :-) :-)

  Ha en idyllisk søndag!

  SvarSlett
 7. Nei gurimalla, Discovery og data på en farsdag - OMG, det er vel ingen som skudsler bort en så viktig merkedag på den måten.

  SvarSlett
 8. Akkurat slike fars/morsdager har vi også...HA HA...
  Å neidu, her foregår de i stillhet! Glemmer de som regel, har aldri brydd oss om det...
  Ha en flott søndag fra meg som plutselig kom tilbake i bloggeland :-)

  SvarSlett
 9. Hi hi, det er da bare en farsdag i året så det er jo klart man skal klaske til med litt ekstra;oD

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 10. Hørtes AKKURAT ut som vår farsdag! Men jeg har ikke blogget om den, tilfelle noen andre skulle bli skikkelig misunnelig og sånn... eller kanskje nesten hadde glemt den til og med! Men fint, du fikk skrevet det hehe. God ny uke til dere!

  SvarSlett
 11. For en herlig beskrivelse av en helt vanlig farsdag i et tilfeldig hjem i det ganske land!

  SvarSlett
 12. Tenk at ditt og mitt liv er så like! Og takk AMANI, herregud jeg stusset litt over aRmani, for at du har lagt inn reklame for meg på scrapping.no. Folk strømmer på derfra, helt sjukt!

  SvarSlett
 13. Ja, annet var ikke å forvente i Piaheimen...

  SvarSlett
 14. Gud, dere er så romlemantiske ass!

  SvarSlett
 15. Haha.. jeg satte bare NESTEN halsdropset i vrangen da jeg kom til emaljeskilt og englevinger! Vet ikke om jeg noen gang har sett bilde av din kjære, men nå har jeg bilde limt inn på netthinnen av dere kun iført emaljeskilt og englevinger.. :) ha ha.. :)

  SvarSlett
 16. Hahahahaha helt fantastisk som alltid! Du skriver utrolig godt - d treffer hverdagsmennesket meg midt i hjerterota! Takk (omsider - etter lang, lang tid som ivrig leser - legger jeg inn en kommentar til deg), takk for ærlighet, åpenhet og akkurat passe privathet - uten flås. Jeg kjenner meg igjen i mye... Carina

  SvarSlett
 17. Næmen i alle dager, det var jo akkurat som her hos oss...(ikke sant...hi,hi)

  SvarSlett
 18. Hahahaha...herrrrrlig som vanlig!!!!

  SvarSlett
 19. Nei tenke seg til om det skulle vært virkeligheten liksom? Discovery og PC på slik en familiedag av dimensjoner!

  Og jada, det kommer visst stadig noe nytt på TW-markedet. Jeg registrerte at du hadde et innlegg om TW for en tid tilbake, og langt på vei er jeg enig, men innimellom dukker det opp noe fornuftig også. Og den løkkutteren skal ikke undervurderes assa ;)

  SvarSlett
 20. Det ante meg at det var noe som manglet ja. Pias farsdagshistorie! Men for en fin start på uka. Skjønner ikke hvor du henter alt fra. Er det noen som bør lage bloggbok så er det du!

  hahaha

  SvarSlett
 21. He he, godt dere ser humoren;)
  Og hei på deg, Carina, blir litt ekstra glad når en ukjent tør å legge igjen en hyggelig kommentar!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails