tirsdag 30. november 2010

En synkron dag. Og fin hobby for stor og liten

En idrett jeg synes får for lite oppmerksomhet, er synkronsvømming.
Fotball, allidrett og kappgang hauses liksom opp. Men synkronsvømming er det få som nevner.

Jeg synes selv jeg har en kropp som er ideell for synkronsvømming, og siden jeg ikke fikk med meg noen andre på synkroniseringa, måtte det bli vesla.

Jeg har selv sittet oppe i mang en nattetime for å sy de lekreste badedrakter med paljetter og vlieselin, og jeg har applikert en lystig liten laks litt sånn øverst på venstre side. Jeg har kun brukt retrostoffer. Og en liten adventsløper i skrittet.
Nå skvetter dere nok til, for kvinnene her er jo skremmende like meg. Men det er ingen jeg kjenner på dette bildet, og jeg har lånt det fra oslosynkron.com

Vi troppet opp i svømmehallen, synkront og hånd i hånd, med nykrøllet hår, hvite tannfasetter og kroppen spekket med Q10 og karoten.

Vi satte på hverandre, helt sånn synkront, en liten neseklemme laget av gull og glasur, og så stupte vi i det, bokstavlig talt.
Slik smilte jeg gjennom hele synkronøkta. Både under og over vann.

Og det ble en gledens økt, både for oss og for alle som så på. Spesielt alle gangene vi føyk opp fra bassengbunnen og brøyt gjennom vannflata som to små torpedoer mens vi smilte ganske så stivt sånn som Jack Nicholson smiler i The Shining. Da runget applausen i veggene. Og jubelen ville ingen ende ta.

Jeg kan absolutt anbefale synkronsvømming for alle dere mødre som slenger rundt i de tusen hjem og som ikke har bedre å ta dere til.

Ha en synkron dag, med eller uten svømming!

29 kommentarer:

 1. jeg skjønner jo nå at jeg har sviktet som mor...Tror du det er for sent nå, selv om yngstebarnet er åtte år? jeg kan evt prøve med bikkja, da det er lite snnsynlig med flere barn her i huset.

  SvarSlett
 2. Ha, ha, takk for en herlig start på dagen:-) Skulle likt og hatt et bilde av badedraktene - og det nykrøllete håret *fnis*.

  SvarSlett
 3. Joda, det burde kanskje prøves ;-))) Man føler seg i hvert fall litt mer bevegelig i vannet ;-)

  SvarSlett
 4. Åh - hvorfor tenkte jeg ikke på DET da jeg var hjemme i permisjon med Sofie?

  Ha en varm dag - jeg holder på å fryse på meg både det ene og det andre:-/ Huuu

  SvarSlett
 5. ha ha , herlig innlegg, den badadrakta høres lekker ut:)),

  SvarSlett
 6. Anita: må jo bare innrømme at den badedrakta kun ble til i min fantasi, men hvis en av dere hendige sydamer vil virkeliggjøre fantasien min, hadde det vært stas!

  SvarSlett
 7. At Pia er en sykronsvømmer overrasker meg ikke. Jeg ser dette levende for meg og siden jeg har en mannesyk ektemann som i dag tvinger meg på svømming med arvingen... tenkte jeg at noe sånn må jeg virkelig forsøke. Mens jeg røste en puppeglad gutt løs fra overkroppen.
  Jeg har bare ett spørsmål: Hvordan arter en adventsløper i skrittet seg?
  (jeg kan gjette meg til hva det er, men hva GJØR den, hvordan KJENNES det untzuwieter...)

  SvarSlett
 8. Hi hi ;) Ser deg for meg :) Jeg vet ikke om jeg er så synkron . Men det hadde vært artig å prøve :) Innlegget nedenfor kjenner jeg meg veldig igjen i ;) Egentlig bare pes, men jeg var i svømmehallen 2 ganger i uken i 10 år med min sønn . Og han elsker svømming , så det var vel verdt det ;)

  kos deg i dag :) -16 her !
  klemmer fra Janne

  SvarSlett
 9. Herlig!! Jeg liker best neseklypene til sykronsvømmerne! De klemmer til midt i fjeset, og lager en nese som til og med Michael Jacson ville misunt dem..! Ikke rart de smiler, de må jo ha luft! :)

  Hadde jeg kunnet sy, skulle du fått den badedrakten av meg! Men kun på den betingelsen at du tok et bilde av deg i den og la det ut på bloggen din! Men - jeg kan ikke sy, og det er du kanskje glad for...! Mooooahahahaha!!!

  SvarSlett
 10. Takk for tips, men spørs om jeg ikke holder meg til curlig....Men kanskje jeg kan sende over sjuåringen til deg, for synkronsvømmeing er vel en lagidrett? PS. Hun har svømmeknappen.

  SvarSlett
 11. Fantastisk!! Nå lo jeg så jeg satte morgenkaffen i vrangstrupen! :)

  SvarSlett
 12. Synkron, syrkorn, kornsyn, krosyn, nyskron, okrsyn, kryson, synkron, ysnnokr, osv. Fritt etter Jan Erik Volds metode for diktskriving. Vet ikke hvorfor jeg tenker på han når jeg leser om synkronsvømminga di, kanskje fordi det var så LYRISK beskrevet? ;-)

  SvarSlett
 13. Adventsløper i skrittet du ;). Thormod og jeg later som om svømmehaller ikke finnes vi. Av mange grunner egentlig. MANGE. Vi kommer sikkert til å høre det i en tale på 60årsdagen våre eller noe. - Men vi er bra på håndballhaller da - kanskje det kompenserer litt?

  SvarSlett
 14. Hehe. Også entrèen deres er gull. De går liksom uti bassengen som om de ikke ser det. Helt naturlig det vel?

  SvarSlett
 15. Thi-hi.. Du er best!! Best på å få meg til å humre og le litt utover hele dagen! :) Synes jeg ser dere i bassenget, med adventsløper og neseklyper.. haha.. Takk for dagens lille latter.
  Håper du har en finfin dag. KLEM

  SvarSlett
 16. Tihi.. Du skriver så morsomt! Skulle gjerne vært der og sett dere i action altså!! :D

  SvarSlett
 17. Utrolig at du kunne finne et bilde som var så likt deg!! Der ble jeg lurt :)

  SvarSlett
 18. Hehe...Vi 2 får starte vår egen klubb.."kvinnersomharfødtbarn" kan vi kalle oss...men først starter vi med opptrening av kropp og sjel..sånn ca 2 armhevninger om dagen den 1.uka, deretter 3 de neste 4 mnd...SÅ kan vi begynne med svømmetakene..
  Blir garantert tatt ut til neste OL!!!

  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 19. Hohoho! Den badedrakta må vere eit syn! Men retrostoff er viktig! Litt bekymra for korleis vliselinen vert... ;)

  SvarSlett
 20. Hei Pia :-)
  Så hyggelig at du fant veien inn til min blogg. Du er hjertelig velkommen til å være med på min loddtrekningen den 1.des
  Ha en fin dag videre :-)
  Mvh Merete

  SvarSlett
 21. Hihi, og jeg som var sikker på at det måtte være deg på toppen av den pyramiden der..

  SvarSlett
 22. Du Pia, du Pia.

  Jeg kan skrive under på at du er akkurat lik denne synkronsvømmeren i spagat (har jo sett deg live.)

  Hvis du slipper opp for paljetter og annen stæsj, er det bare å gi en lyd.

  Klem

  SvarSlett
 23. Ja, ta babysvømmingen "to the next level" Pia!! I like!!

  Klem!

  SvarSlett
 24. Herlig hobby, og hærlig dame. Virker som du har det som plommen i egget med din nye hobby!! Hvis dere vil variere litt da, så kan dere prøve dere på synkronstupinga også!!

  SvarSlett
 25. Eg er så INDERLIG glad for at du igjen ein kommentar inne hos meg!! Dette fekk augene mine opp for din blogg, og no veit eg kvar eg skal "gå" når eg treng ei lita oppmuntring eller berre god lesning!!! Du skriver heilt fantastisk bra, og ingen tvil om at du e ei knall dame!!
  Gleder meg STORT til å følge deg vidare!!
  Klem frå mej :)

  SvarSlett
 26. Jeg ler meg ihjel av deg, Pia!! :D

  SvarSlett
 27. Hahaha, dette hørtes jo helt fantastisk ut i mine ører!!! og jeg kan virkelig se for meg den vakreste badedrakta som noen gang er tenkt på!

  SvarSlett
 28. Hahaha... Du er bare herlig!

  Jeg er dessuten stolt over at jeg har klart å imponere deg!

  SvarSlett
 29. Juhu! Endelig eit fornuftig forslag til kva vi kan finne på i disse mørke og kjedelige førjulskveldene! Takk!! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails