søndag 10. oktober 2010

Tusenfryd. Og erfaringer

Jeg gjorde meg et par tanker og erfaringer da jeg for noen uker siden tilbragte en hel søndag på Tusenfryd sammen med en sjuåring.

Det kan være dumt å dra til en sånn fornøyelsespark hvis du ønsker kvalitetstid sammen med et av dine barn. Når det kun er deg og sønnen som reiser sammen for å kose dere, innebærer det at det blir du, mammaen, som blir sønnens partner når alle karuseller skal kjøres. Og gjett om alle karuseller skal kjøres!

Jeg begynte å kaldsvette da vi skulle kjøre Thundercoaster for fjerde gang, og jeg så med gru på klokka at vi kun hadde vært i parken i tjue minutter og hadde over fem og en halv time igjen til stengetid. Sønnen var superhæppy og hadde så vidt starta moroa, mens mora var kvalm.


Gudskjelov var sjuåringen for lav til å ta de verste karusellene, og etterhvert ble jeg vant til å ta loopen. Det var bare å tenke på det som en fødsel - ille når det står på, men - VIPS- er det over. Og det gikk faktisk raskere og lettere for hver gang. Ja, den siste timen før stengetid var jeg bekjent med alle loopens bevegelser, og kunne sitte og konversere mens jeg hang der oppned. Akkurat som min siste fødsel. (Altså da hang jeg ikke oppned, men jeg hang, jeg kunne konversere og det var en helt grei opplevelse)


At det hang skilt der vi ble opplyst om at det var forbudt å kle av seg på overkroppen synes jeg var unødvendig. Jeg kan love deg at det er noe av det siste jeg har i tankene når jeg skal entre ei vogn som skal svinge meg rundt og oppned på et gigantisk trestativ som knirker. Min tankerekke mens jeg går mot berg-og dalbanen er faktisk ikke: "Åh, jeg gruer meg...jeg blir kvalm...tenk om den bøyla ikke virker...tenk om vogna sporer av...tenk om vi blir hengende igjen der oppe i en sving..nei, fikk jeg lyst til å rive av meg genseren, gitt!..."

Plages de med det, forresten, på Tusenfryd? At mange kler av seg på overkroppen mens de står i kø og venter? Eller er det ombord i vogna de begynner å kle av seg? Og hvorfor denne eventuelle trang til blotting av overkropp?

Ha en fornøyelig dag, med eller uten overkropp!

19 kommentarer:

 1. Ah, jeg kjenner jeg blir veldig takknemlig for at jeg var gravid sist jeg var på Tusenfryd. Seks måneder på vei. Så jeg flatet ut på gresset mens mannen hang og slang i den ene karusellen etter den andre. Genialt! Er mulig jeg ikke kan klamre meg til den metoden hver gang Tusenfryd skal besøkes. Jeg mener, det er vel _litt_ drøyt å planlegge svangerskapene sine ut fra besøk i en fornøyelsespark? Eller?

  Jeg holder forresten med deg. Kan ikke fatte og begripe hvorfor man skal kle av seg på overkroppen før man skal kjøre karusell? Og ja, også jeg blir nysgjerrig på om det er noe de har vært plaget med. Jeg husker at jeg en gang så et blottet bryst mens vi var der. Et kvinnebryst til og med. Men det var på et sånn bilde som henger der og venter når man kommer ut av Thundercoaster. Det var en varm sommerdag, og et stakkars kvinnemenneske hadde begått kardinalfeilen å gå ombord i vogna bare iført en litt for slack singlet. Resultat: Brystet hoppet opp og frem akkurat i det blitsen smalt! Tipper hun gikk raskt forbi den bildekøen ;-)

  Ha en fin søndag, Pia!

  SvarSlett
 2. Eg får alltid lyst te å ta av meg på overkroppen når eg tar karuseller eg. Tenk så spennande å observera kossen tyngdekrafta har innvirkning på den smekre, faste kroppen min tenke eg...

  Syns altså at det e fullt forståelig at de har måtta hengt opp den advarselen. Har ikkje vore i Tusenfryd, men kanskje ryktet sprer seg i den bransjen...? ;o)

  SvarSlett
 3. Hei:)

  FOR en FANTASTISK blogg du har:) Vi må innrømme at vi har en blogg om interiør, men det var veldig gøy å se at du var en av de sjeldne som ikke bare snakket om det! For en fantastisk skrivekunst du har!! Du skriver jo helt fantastisk! Det var rett og slett en fryd å lese:) Du har over 300 følgere, imponerende!! Men, vi la oss til uansett:) Håper det går greit? Vi blir alltid veldig glad for nye følgere hvertfall:)

  Klem:)

  SvarSlett
 4. Hihihihi.... jeg kjenner meg igjen! Her i sommer fikk vi besøk av en venninde som bor ved siden av tusenfryd og hun prøvde å si at vi måtte baaaare planlegge nye turer dit for vi skulle få overnatte hos henne... jeg sa vel noe sånt som at "Fortsetter du nå, så han som er stor og forstår hva du sier, så kommer vi hele bøttebaletten og blir i 3 uker!!!!" :)

  Jeg syns Tusenfryd hadde 1 fantastisk "greie" og det var isen på den isbaren.... mmmmm.... der kunne jeg ha sittet i timesvis.... noe jeg forøvrig gjorde.. :) Jeg tok på meg ansvaret for babyen som da var 1 og så fikk Trollfar og storetroll styre på.... og jeg spise is.... lite visste jeg da om at årsaken til at jeg så absolutt ville ha is nå er 5 mnd og har akkurat bæsjet seg loddrett ut mens hansover :)

  Ha en gooooood søndag (og håper at kvalmen har gått over)

  SvarSlett
 5. He he,jeg har en inngrodd skrekk for slike karuseller, men tanken på å kle av meg i en ville sikkert ha gjort at all redsel forsvant....for karuseller vel å merke;D
  Å tenke på meg, som halvgammal 4 barnsmor som sitter med mageskinnet rundt halsen og ammepuppene som ørevarmere, hadde nok vært værre ;D
  Ha en fin dag rett vei, med klærne på ;-p


  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. Nå kjente jeg meg plutselig ganske overlykkelig over at turen med meg og 2 av barna kun går til stavanger sentrum :o)

  Her har de tilogmed overtatt alt husarbeid for opptjening av lommepenger så jeg får avslapning før jeg drar også.Kan jo være krevende å ta for seg butikker med 2 knøtt, men jeg slipper da iallefall spypose..hehe.
  Karuseller blir jeg dårlig av å bare se på ;o)

  SvarSlett
 7. Dreammum! Jeg er ikke en tusenfrydmamma. Det vil si ikke en aktiv sådan. Kan strekke meg til den tømmerstokken, radiobil og hester som går opp og ned - men etter det sier balansenerva mi stopp. Thormod sin balansenerve er også helt koko. Du kan si - vi har ikke frekventert Tusenfryd mye. En gang - og da sammen med et vennepar uten pappa med balansenerveproblematikk og flere barn å leke med. Og så var Vilde der i sommer med et ungdomstilbud gjennom skolen.

  Og som en ekte hulder sier jeg bare - vi har mange forkledninger. Det midterste frizzbildet bildet er jo "real" stuff. Og jeg kan lage de morsommere. Bare vent til jeg blir varm i trøya - haha. De andre er jo juksebilder der håret har blitt bekjempet.

  Ha en salig søndag! Thormod var på spillejobb i natt, og jeg fikk ikke sovne skikkelig før han kom hjem kl. 5 - så her har vi sovet til 12. Liker ikke den bilkjøringa midt på natta, så jeg er veldig glad hver gang jeg hører bilen svinge inn på gårdsplassen. Når man våkner 12 går salig søndag fort gitt.

  SvarSlett
 8. Virkelig kvalitetstid dette da - du stilte på runde etter runde, og sønnen var fornøyd :-) Stusser litt på den der med å kle av seg på overkroppen jeg også - si fra om du finner ut mer om det da ;-)

  Ha en trivelig søndag og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Du må ha hatt det eventyrlig da du endelig ble vant til alle disse bevegelsene. Jeg fikk pustebesvær bare av å lese.

  Kle av seg på overkroppen? Er det noe som er en form for adrenalinkick i en slik sammenheng?

  Jeg har fortsatt overkropp, men den har vært påkledd i hele dag.

  Klem

  SvarSlett
 10. Karusellkøyring kjem ikkje på tale, greier ikkje sjå på at den går rundt heller. Mulig det kjem seg dess fleire gongar ein prøver, men likevel, no way! Du er tøff!
  Hehe, må le med tanke på meg i bar overkropp i karusell!

  SvarSlett
 11. hahahah... flire enda!
  kanskje blotting av puppa fjerne kvalmen?? hehe
  høres ut som en arti men likevel slitsom dag :D
  Har alltid kunne tatt de verste karusellan, men plutseli va æ visst ikke så tøff lengre..

  Ha en fortsatt flott søndagskveld, å
  takk førr en go latter :)

  SvarSlett
 12. Jeg elsker karuseller og berg-og-dal-baner!! Akkurat på det området er jeg topp som mamma! :oD Men du, jeg har aldri fått med meg at man ikke får kle av seg når man holder på med slikt! Kanskje det er etter jeg var der sist disse skiltene kom opp???

  SvarSlett
 13. Om jeg hang oppned i loopen ville jeg ihvertfall ikke tatt sjansen på å bruke hendene på å kle av meg ( mest sannsynlig ville nok hendene vært klistret fast til det man holder seg fast i med slik styrke at jeg måtte bendes løs når vi vel og vakkert var nede igjen).

  SvarSlett
 14. Er imponert over at du klarte alle de karusellene, og så mange turer, da!!!

  Heldigvis er dattra i huset omtrent like pysete som moren, men i sommer i KJøbenhavn fikk vi kjørt oss, ja! Da kjørte vi berg og dal bane og det var kjempegøy! Jeg liker ikke karuseller som går opp i høyden. Slipper jeg det er det helt ok.

  Ha en fin start på ny uke:-)

  SvarSlett
 15. Å guri, jeg klarer ikke stoppe å le..

  SvarSlett
 16. Oi, der minte du meg på en av de tingene jeg har kvidd meg veldig for mht. mammalivet- å kjøre berg-og-dalbaner.

  Men så flott at du gjør slikt med bare èn av barna!

  SvarSlett
 17. Hehe, artig innlegg!
  Jeg har selv stått bak spakene (eller start-knappen da) på thundecoaster og de andre attraksjonene der, og tro meg; Det ER et problem med folk (stort sett menn og barn) i bar overkropp, på varme sommerdager. Mange kom i badeshorts rett fra badeanlegget og skulle bare ta en kjapp tur før de skulle bade mer. Særlig tømmerenna og supersplash, husker jeg.

  Så der fikk du oppklaring i den saken ;)

  //Ida

  SvarSlett
 18. Heisan Ida! Takk for oppklaring! Det ante meg at det var noe sånt, ja. Men for en voksen kvinne en kjølig dag i september ble det litt morsomt å lese;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails