søndag 17. oktober 2010

Pemba. Og en ond ånd.

Jeg ser tilbake på min årskavalkade og ser at jeg kom med noen løfter.  Jeg har oppfylt løftet om å skrive om min herlige joggetur opp på Kilimanjaro, og da jeg møtte Morten Harket iført en liten rosa tangatruse. (Det var Mortens truse. Som han hadde på seg.)

Da gjenstår et emne. Nemlig valget på Pemba! Pemba er da ei lita øy i det indiske hav, og å skrive om valget på Pemba er forsåvidt ikke så artig.
MEN mens jeg leser om valget, så dukker navnet på en gammel kjenning opp, nemlig Popobawa!

Første gang jeg hørte om denne fyren/vesenet, var for 16 år siden, i Dar-es-Salaam. Han ligner på en flaggermus, han voldtar og mishandler, han kommer seg inn overalt,og er en fryktelig fyr, rett og slett. (Nei, det er ikke han som senere ble min mann jeg omtaler, men en ånd ved navn Popobawa) Og faktisk, mens jeg sitter her og googler vesenet, ser jeg at han faktisk har litt skyld i klimakrisen også.

Jeg synes jo sånt er helt latterlig, men for veldig mange mennesker er han faktisk veldig reell. Man skal ikke kimse av det folk tror på. Så jeg vil beklage til nabojentene i Dar-es-Salaam at jeg pleide å sprette fram etter mørkets frambrudd og rope med dyp, skjelvende stemme :"POPOBAWAAAA!" . Det var unødvendig av meg. Ser det nå i ettertid.
Håper dere ikke har fått traumer eller sliter med senskader.

Ha en spirituell dag, med eller uten ånder!

8 kommentarer:

 1. hehe.. skulle ikke lest innlegget ditt nå.. for jeg får mer vondt i hodet når jeg ler!
  Har en dagen derpå dag idag jeg..! og synes skikkelig synd i meg selv!

  så jeg skal bare ha en dag på sofaen, helst uten ånder!
  klem ellemell

  SvarSlett
 2. Jeg syns jeg ser deg luske rundt i nattens mulm og mørke! *fnise-fnise*
  Kan man legge skylden på denne Popobawa at rommet til Maiken ser ut som om orkanen Catharina har vært på besøk?

  SvarSlett
 3. Hei :) takk for nok et underholdende blogg innlegg.. hehe ler jeg.

  Ha en fin søndag :):)

  SvarSlett
 4. Her burke du vel kanskje ha prøvd en eller annen form for demonutdrivelse når du først var ute om natte.

  Klem

  SvarSlett
 5. He, he, må si jeg hang vel meg mest opp i Morten Harket og den rosa tangatrusen:-) Herlig!

  SvarSlett
 6. Det var altså ikkje fint å hoppa fram og skremma nåken på den måten!!!
  Skummel ånd, som en tydeligvis ikkje vil ha på besøk gitt...

  Satse på at du ikkje har forårsaka seinskader då ;o)

  SvarSlett
 7. Popobawa hørtes ikkje ut som ein særlig fin fyr nei... Og dette skremte du nabojentene med, i GODT voksen alder!! Fy skamme seg!
  ;)

  Ha ein fin kveld likevel!

  SvarSlett
 8. Jøss! Morten i rosa tanga, trudde du tulla eg!
  Om Shy B: Eg starta med -itch etter bokstaven B. Men fekk nokre rare følgere, som eg no har blokkert + at eg ikkje likte det eg fann når eg googla det namnet, he, he! Så du kan seie at eg ikkje har BALLAR nok til å behalde navnet. Altså, så betyr B`en ingenting.....Kanskje eg skal ta namnet Bee som gutta dine foreslo....?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails