torsdag 14. oktober 2010

På historiske kjærlighetssstier. (Og blogglotteriets siste dag...)

Noen ganger går jeg tur på en sti som heter Kjærlighetsstien.
Og søker skogens ro.
Og hører trost og stær rope så liflig koko.

Ikke at det er så enestående, men noe som er litt enestående, er at denne stien faktisk var Norges første riksvei!

Eller "riksvei", som det står på "skiltet".

Jeg føler absolutt ikke at jeg trasker på en tidligere riksvei, der jeg sleper ei vogn over rufsete røtter og bratt berggrunn.

For jeg må si at enkelte partier er ganske så vanskelige å forsere.
De som holdt på og laget vei i 1624  prøvde seg først på en sti opp til venstre der. Men de ga ganske snart opp - det ble for vanskelig å komme seg fram. Så kom Kjærlighetsstien til høyre. (Hadde de løftet hodet og sett enda noen meter til mot høyre, ville de ha oppdaga en ganske så brukbar asfaltert vei. Men men, dem om det...)


Er det ikke kult at noen driver og risser streker inn på et sånt skilt? Sånn bare for å ødelegge, liksom? Hæææ!! Det er ungdommen sin, det!

På Kjærlighetsstien tok jeg også et obligatorisk høstbilde. Du vet, sånn av skoa mine pluss masse høstløv. Dette bildet skal selvfølgelig hete "Høstens vakre farger! Klemz!"
 (Det kan se ut som om jeg har noe en av mine kjære kollegaer omtaler som lår-i-sko, altså at låra går direkte ned i skoa, liksom. Men det er et synsbedrag - jeg har en lett innsvinging der nede ved ankelregionen.)

Ha en historisk dag, med eller uten kjærlighet!

Og husk blogglotteriet som trekkes i kveld!
Dere har fortsatt sjanse til å melde dere på her fram til klokka 19.

22 kommentarer:

 1. jøss, vi bor i samme by, jo. artig!

  SvarSlett
 2. En stor klem til deg Pia - jeg smiler alltid av postene dine.

  SvarSlett
 3. Herlig, ha en fin dag PIa! :) GOdklem

  SvarSlett
 4. Jøss, jeg er glad det har vært en viss utvikling siden den (the one and only) veien ble laget. Ellers hadde jeg fått visse problemer med permoen på vinterstid.

  Vi har også en Kjærlighetssti her på Levanger. Jeg er ingen flittig trasker (ruller) der, men morfaren min på 85 går den nesten hver dag. Han klager på at den ikke funker, så da gidder jeg hvertfall ikke å gå den ;)

  Sv: Ja, garn er kjempedyrt! Hvertfall de typene jeg har kjøpt. Lønner seg egentlig ikke å strikke i det hele tatt. Enda en grunn til å undres over mine handlinger...Unntatt pannebånd og sånne småting da, de blir ikke så dyre.

  Pannebånd kan jeg gå med ja, gleder meg allerede til å bruke alpacabåndet jeg heklet når jeg skal hente Alma i barnehagen i dag. Men kronepannebånd? Kan avdankede prinsesser på nesten 33 gå med krone på hodet? Jeg er i tvil.

  SvarSlett
 5. Det er faktisk ganske enestående at stær og trost hyler koko. Fugler i gjøkeklær?
  Fantastisk flott høstbilde til slutt der, Pia. Personlig kunst liker vi ;-)

  SvarSlett
 6. Det var det eg tenkte, at du var ein slik type som fèr og rek langs riksvegane. Fin mosjon det, anten ein har lår eller anklar i skoa. Fekk eit bilde på netthinna her: lår-i-sko og, eh, hals-i-kropp, er det noko som heiter det? Du veit, når ein liksom ikkje har hals, men hovudet er direkte på kroppen, om du forstår kva eg meinar..... Og pøh, anklane viser me ikkje nå om hausten, ikkje halsen heller forsåvidt. Ha ein fin dag! :)

  SvarSlett
 7. Jeg kaller det LRS, Låra Rett i Skoa. Man går i det minste stødig i fjellet med slike undersåtter... :)

  SvarSlett
 8. Flotte tursko:-)
  Ha en fin høstdag!

  Klemz

  SvarSlett
 9. Ååå..deilig med litt historie når man er ute på tur. Regna med du fikk lagt inn ei ripe eller to, sånn bare for å være en del av historien ;)

  Skikkelig kult høstbilde du tok, du er inne i tiden og helt "bloggtrendy" :D

  SvarSlett
 10. Der jeg bodde før hadde vi en kjærlighetssti som jeg gikk på hver dag når jeg gikk til barneskolen.... så var det noen tullinger som fant ut at akkurat der skulle det komme masse asfalt og en undergang.... æsj!

  Her jeg bor nå er det faktisk en gate som heter kjærlighetsstien.... og for noen år siden lå Familievernskontoret på den adressen :) En liten digresjon men arti læll :)

  Koselig sted du har å gå tur da... selv om ungdommene har for lite lekser så de må ut å herpe gamle minnesmerker :)

  SvarSlett
 11. Thormod har faktisk utviklet bittelitt fall når han får langt hår - spesielt ved ørene - med årene. Jeg tror det er fordi han har sovet ved siden av meg så lenge. Søstrene hans spurte en gang for et par år siden om han hadde tatt permanent *haha*. Han hadde veldig badehettehår tidligere - så de stusset litt. Tobias har ikke en krøll - men Vilde har fått litt fall og er i ferd med å endre hårtype litt. Mot mitt - men det blir nok ikke like ekstremt ;).

  Hei og hopp ;).

  SvarSlett
 12. "Riksveien" så flott ut den. Og de ungdommene som risser inn i skiltet vil nok bare gjøre seg gjeldene. Legge igjen noen spor, som kanskje varer like lenge som selveste "riksveien".

  SvarSlett
 13. Herlig med høsttur! Og fine bein-i-sko.

  SvarSlett
 14. Artig med lokalhistorie. Da kan jeg fortsette litt. Den første veien gikk ikke helt til Drammen, men først til Vestfossen og noen år seinere til Hokksund. Veibygging tok tid i de dager.
  Det første sølvmalmen ble faktisk fraktet til Vestfossen og smeltet i ei smeltehytte der, før utskiping til Danmark. Ganske store båter gikk opp elven.

  SvarSlett
 15. Flotte bilder, Pia! Tydelig at hausten er komen. Og ikke noe feil med de føttene der, så vidt jeg kan se. Klemz.

  SvarSlett
 16. Nydelige bilder du har tatt i et vakkert område.

  Det er ikke alle steder det er enkelt å bakse seg fram med barnevogn, så du fortjener honnør for innsatsen.

  Klem

  SvarSlett
 17. Ser nå ut som en koselig tur (med eller uten høstløv og hærverk)
  Det var ikke rare størrelsen på denne "riksveien" da...

  SvarSlett
 18. Obligatoriske høstbilder må til! Fantastisk bilde, forøvrig! ;o)

  SvarSlett
 19. Ser ut så ein deilig høsttur, om dog litt kronglete. Blir musklar av sånt da :o)

  Nevnte navnet ditt i forbindelse med pussy pink i dag forresten, håpe det går bra ;o)

  SvarSlett
 20. Hehe, ja den asfalterte veien burde de jo ha lagt merke til!
  Flott skobilde altså, fikk liksom med de fantastiske høstfargene og sånne lekre pumps!

  SvarSlett
 21. Inmarri fint bilde av skoa dine og høstløv, asså!

  SvarSlett
 22. Fine føtter og fine omgivelser; det er nå det JEG mener!
  Kjenner at jeg gjerne skulle hatt en kronglete kjærlighetssti i nærheten i stedet for E6, men jeg klager ikke! Neida!
  E6 har sikker en sjarmerende historie den og!

  God hælj!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails