tirsdag 5. oktober 2010

Nå er det jul igjen!

Her er vi godt i gang med juleforberedelser!

Juletreet er pynta, 21 ulike varianter av meierismør/sukker/mel er smelt sammen, og alle kongler er spraylakkert med gull eller sølv. Engler og hjerter henger jo framme hele året, så akkurat det trenger vi  ikke å stresse med.

Her i huset får jo ungene kalendergaver hele året, men i november og desember gjør vi liksom litt mer ut av det. Da får de både en leke, et designerklesplagg og en opplevelse. Annenhver dag får de en fersk smultring også, som jeg raskt smultsteker i morgentimene.

Nå har jeg virkelig kost meg der jeg har pakket inn 248 små og store kalendergaver (30 dager i november ganger 4 barn, pluss 24 dager i desember ganger 4 barn pluss noen bonusgaver).

Hver morgen stiller vi opp under mistelteinen og hører på veslas klokkeklare røst der hun synger "Nå tennes tusen julelys". Og så gjør vi akkurat det - lykkelige og leende med hver vår lille svovelstikke -og vi kjenner varmen bre seg rundt i huset og alt er bare lykke og fred på jord.
Julebaksten starter vi med i god tid! Dette er bilder fra en tidlig morgen for snart et år siden, der vi så kjekt smeller sammen de lekreste Serinakaker.

Og du, har du alt i boks, eller er du en somlekopp som venter til etter høstferien?
Ha en varm dag, med eller uten julestress!

Noe som ikke er fjas, er denne flotte giveawayen - har du meldt deg på?

42 kommentarer:

 1. Faktisk - jeg har begynt å TENKE på julegaver, men det stopper ca der. Og så tror jeg at jeg har bestemt at guttene skal få kalender med sjokolade - for så mye styr med de pakkene (jeg har bare 48), men lell.....

  Kaffe må hentes før jeg går i dvale over tastaturet mitt....

  SvarSlett
 2. ... *stum*...
  Eneste grunnen til at jeg i det hele tatt vurderte å klikke meg inn til deg nå, var at du er den du er og det kunne ikke være sant. Haha.

  Ja, jeg har faktisk et par julegaver i boks, kjøpt på en av mine svippturer til Utlandet (ikke kødd en gang) og ja, alle i huset får gavekalender og ja, jeg er Tante Brun når det nærmer seg. Men klokkeklare røster er det smått med. Bortsett fra i uttrykket "jeg VIL IKKE" - ingen grumsete stemme da, enten det er mor eller sønn som uttrykker seg.

  Ha en fin dag, Pia, jeg bare elsker bloggen din.

  SvarSlett
 3. Jeg tar bare fram igjen kakene fra i fjor, de ser like lekre ut i boksen sin. Og treet står ferdig pynta på loftet hele året. Ja, vi er særs effektive og praktiske i denne familien.

  SvarSlett
 4. ha,ha!! Herlige du, Pia! Du får meg til å le, gang på gang! Sikker på at du har forlenget livet mitt med noen dager!

  Ha en super dag under mistelteinen!

  SvarSlett
 5. Siri: hvordan kunne du fatte at jeg kanskje løy?....;)
  Nei, jul må jeg vente litt med - må få meg meg slutten av sommeren først.

  SvarSlett
 6. Alt er klart her og ja! Venter kun på julenissen... god jul!

  SvarSlett
 7. Ha, ha, så du har hevet deg på julekarusellen du og?:-) Ja, julen har jo begynt forlengst i bloggeverdenen. Selv er jeg fremdeles på tenkestadiet... Please, la det komme et innlegg med kalendergavetips:-)

  SvarSlett
 8. Haha.. somlekopp her som venter til etter høstferien;) tenker jeg drar den ut til desember til og med:)

  SvarSlett
 9. Ohlala....
  Nei, her bare tenker vi (jeg) paa det og at jeg skal begynne tiiiidlig i aar... Men hvem er det som aldri kommer i havn med alt som skal gjöres?
  SkippertaksHeidi.

  SvarSlett
 10. Strevar litt med den sprø svoren her. Kan du hjelpa? ;)

  SvarSlett
 11. Hallo! Selvfølgelig er vi klare her! I dag drar vi en tur til byen for å kjøpe neste års julegaver, siden årets gaver selvfølgelig var klare i januar! I dag tenkte vi vi skulle se på litt juleutstillinger og julegater, mens vi koser oss med gløgg og pepperkaker. God jul! :o)

  SvarSlett
 12. Jeg er imponert!! Mildt sagt! Og misforstå meg rett her, for dette er virkelig GODT ment; Du/dere, har jo "mange" barn, så det at du rekker alt...bøyer meg i støvet!! Flink er du!!!

  Jeg har begynt å TENKE på gaver, heldigigvis har vi ikke så mange å gi til lengre, så da blir det flere på våre "barn" :-)
  Jeg ønsker meg større veranda! hehe
  ha en flott dag, nå MÅ jeg komme meg i dusjen...
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 13. ... etter høstferien du liksom ... du tuller? Etter høstferien er jo sånn ca 11. oktober. Jeg begynner jo ikke da! Venter i hvertfall 4 uker til ...

  Så bra at noen klarer å være tiiiiidlig ute :-)

  Fortsatt god høstferie, med vind håret og løv i kinnene :-)

  SvarSlett
 14. Imponerende kalender da ;-) Jeg har 2 stk nydelige døtre som har gavekalender (jeg forbanner enda meg selv fordi at jeg starta med det), og når de er 13 og snart 20, så samler de ikke lenger på knapper og glansbilder / klistermerker.... Må vri hjernen og lommeboka for å finne 48 hyggelige gaver :-/ Tror eldstetøtta får beskjed om at dette er siste året for hennes del (på nyåret er det 2 år siden hun flytta hjemmefra) - men føler meg som DEN monstermammaen da :-P Må vel snart begynne å kjøpe inn deodoranter og vippetenger og annet nyttig stæsj ;-)

  Ha en flott dag flittige Pia

  SvarSlett
 15. Nehei.... Jula mi begynner på lillejulaften. Da handles de siste julegavene på Statoil!

  SvarSlett
 16. Hihi. Du kan få det sagt du, på en imponerende måte;)

  SvarSlett
 17. Digger innlegget ditt!! For det er jo litt sånn utad her i bloogverden!! Og i verden generelt. Vi er gode på fasade. Har mine tvil om at alt er så fryktelig rosenrødt når det kommer til stykke ; )
  Elsker jul jeg...og alt som har med den å gjøre...tilogmed stresset med å bli ferdig i tide...fordi det er en del av pakka ; ) Og når jeg forteller om mine nattetimer i bare nettoen, fordi jeg IGJEN glemte å henge opp den forbaska kalendergaver...så ler folk litt hysterisk og sier; å du også...? Ja, jeg også...som veldig mange slitne mammar rundt omkring. Også så taknemmelige ungene er da...sokker i dag også!?
  Ja for tenkt...det var tilbud på en ti-pakk!!

  SvarSlett
 18. Virkelig god er du. Til og med NItimen hadde juleverksted i dag.
  Men - jeg? Etter mange år som "julekvelden på kjerringa" så er jeg blitt god på planlegging, det er som kjent halve arbeidet. Så jeg kommer i mål med det jeg planlegger.
  Kalendergaver tok aldri av her i huset, forresten fikk mine 2 barn bare annen hver dag. De siste to årene med hjemmboende barn var vi to voksne med på kalenderen også. Ingen lov sier at hvert barn skal ha kalendergave hver dag!

  SvarSlett
 19. Herlig fjas!!
  Ha en fin høstferie. Klem!!

  SvarSlett
 20. grøss&gru. i går presenterte frøkna tegning av årets nissekjole, som jeg skal sy. klok av skade mener hun visst det er lurt å begynne forhandlingene tidlig...

  SvarSlett
 21. Gud så kjedelig å begynne jula i desember. Nei takke meg til i september/oktober. Herlige juletid. Tenker jul hele året jeg,forresten, og blir aldri lei. God jul!

  SvarSlett
 22. hahahahahaha! Din KNALL! :)
  et bittelite øyeblikk tenkte jeg at du var litt .. you know... NUTS!!!!

  Men ... God underholdning sier vi aldri nei takk til ... og jeg begynner å fatte hvorfor du ble morsomste mammablogger! :)

  SvarSlett
 23. He he, Berit, hvis folk tar meg seriøst, virker jeg nok spik spenna gæærn, ja;) Prøver å merke fjaseinnlegg med FJAS, som en liten pekepinn til de som ikke catcher ironien sånn umiddelbart...

  SvarSlett
 24. Vet du hva? jeg eeelsker bloggen din, den er bare så fantastisk morsom.
  Jeg er et julemennesket av rang, men har ikke kjøpt så mye som en halv julegave enda.
  Jeg er ikke noe ordensmenneske. Sikkert derfor bloggen min heter tjunas KAOS også,hadde vært gøy å hatt dine bloggferdigheter, keep up the good work.

  SvarSlett
 25. Yes da...er igang med jula! Men ikke noe mere enn noen få innkjøpte julegaver.
  Men jeg elsker alt som har med jula og gjøre...pynt,kalendergaver...jadda 72 stk,handle julegaver...
  Men baksten,der er vi langt ifra flinke.
  Her pleier vi å bare lage marylandcookies og kokosboller :o)

  God Jul.

  Hege

  SvarSlett
 26. Jeg har faktisk klikket hjem 3 stk julegaver i dag!! Har aldri i mitt liv vært så tidlig ute før, men kjenner at det kanskje blir det en julegavepause på sånn ca 2 mnd nå... ;)Men planene er der i hodet da! Det er bare å sette de ut i liv. Viktig å ikke forhaste seg også mener nå jeg.

  I går så jeg "Pippis jul" sammen avkommet. Så i dag går jeg faktisk og nynner på.... julesanger...
  Fin dag til deg!

  SvarSlett
 27. Hohoho!
  Nei, her blir nok juleforberedelsene utsatt til iallefall midten av novembler.
  Eller kanskje jeg bare skal utsette julen i år, og heller starte med friskt mot i januar. Da burde jeg vel få unna alt til neste år iallefall... ;)

  SvarSlett
 28. Fantastisk!!!

  God jul til deg og dine!!!

  SvarSlett
 29. Utrolig morsomt!!! Du kan jammen skrive!!! Har jeg en dårlig dag er det bare å gå inn her å lese! Ikke noe jul her enda....sparer det til desember. Men i år har jeg store planer om å starte med julepresanger tidlig, altså kanskje om ikke så altfor lenge.....regner med at jeg ser ut som (og føler meg som) en hvalros i desember. Og hvalroser passer ikke helt inn i juleshoppingstria! Så gjenstår det å se om jeg faktisk klarer å komme i gang, eller om jeg blir den svære høygravide dama som nesten føder mitt i en handlekø!

  SvarSlett
 30. He he jeg måtte lese litt nedover før jeg ble sikker. Morsomt :)
  Jada, jeg kjøpte juleblad i dag, KK sitt. Liiiitt tidlig, men greit og. Skal ta det fram igjen seinere. Ikke helt i julemodus ennå...

  SvarSlett
 31. Ha, ha! Eg er ferdig før eg har begynnt....

  SvarSlett
 32. Hahaha!
  Herlig!
  Nå kan visst jula bare komme :)
  Jeg har ikke noe på stell, annet enn mine foreldres julegave til meg (den har jeg "bestilt") *ler*

  SvarSlett
 33. Hmmm... Jeg må faktisk innrømme at i år har jeg slått alle rekorder, hva gjelder julegaver! Opptil fler er kjøpt inn og noen til er tenkt ut. Vel er jeg muligens over gjennomsnittet glad i jula, men dette er som sagt rekordår...

  Men skrekk og gru, den (de) pakkekalenderen(e) har gått litt i glemmeboken, enda det vel var den ene tingen jeg lovte meg selv å være tidlig ute med neste år, da jeg satt natt til 1. Des i fjor å pakket og fant ut at jeg selvfølgelig ikke hadde nok pakker til begge kalenderene... Jaja, enda tid til å være tidlig ute i år, men det blir vel som tidligere; ett sabla strev i år også ;-)

  SvarSlett
 34. Hahah så morsomt!
  Hadde ikke fått med meg at jula allerede hadde starta i år jeg, ikke før en kompis kom innom med pepperkaker nå nettopp!Kunne IKKE tro det. Men de smaker godt da. Sier ikke neitakk til pepperkaker.
  Og forøverig all annen type julebakst. Unntatt julekake. De aprikosbitene tar knekken på meg..
  vel vel..
  GOD JUL må jeg da kanskje få ønske, kanskje som det første i år?!
  Godt å få det unnagjort ;D

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 35. DEN.. ikke det.. jeg er ikke en "det", bare så det er sagt.
  :)

  SvarSlett
 36. Høres helt fabelaktig ut hi hi. Jeg har faktisk kjøpt noen julegaver allerede, til i år assa - så her er det ikke så mye stress. Ha en flott tirsdagskveld Pia! Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 37. Wow, skal si dere er effektive!! Jeg er nok en somlekopp, og har enda ikke begynt å tenke på jula. Men takk for påminnelsen ;)

  SvarSlett
 38. Deilig å se at du har orden på NOE!
  Jeg mener, uryddige interiørbilder, toalettbørsteleking.. du vet; man kan jo bli litt bekymret..
  Men nå sank pulsen en del hakk. Du er jo som meg!
  Bakst, gaver (dyre sådan) og alt i boks før vi skriver 10. oktober.
  Det er jo det juletida handler om, er det ikke??

  SvarSlett
 39. HVA?!? Begynte du ikke med årets jul før i år??? Personlig har nå jeg skissert denne årets jul i 1995, handlet inn i 2001 og sendt ut julekortene i 2008. Liker nå å være tidlig ute jeg, da. Men det e' nu bærre mæ:)

  SvarSlett
 40. hehehe :) sånn er det her å...

  SvarSlett
 41. Ha, ha; akkurat som hos oss! :)
  Og mer seriøst: Jo, jeg har kjøpt flere julegaver allerede, men det er mest fordi jeg ikke har så veldig mange penger. Må planlegge da :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails