tirsdag 26. oktober 2010

Mitt husmoromdømme. Og cakepops.

Liv-Inger skriver om omdømmebygging. Jeg føler ikke at blogginga mi gagner mitt omdømme som husmor. Men - who cares? Det har aldri vært noe mål for meg at folk skal huske meg og beundre meg for mine utrolige husmoregenskaper (hva nå det egentlig er...?)

Men her kommer noe som nok vil løfte mitt husmoromdømme til uante høyder.

Jeg har nemlig laget cakepops! Og, som vi alle vet, er jo cakepops, eller cake pops, noen kakekuler på en pinne.

Jeg ble veldig inspirert av denne kvinnen, og tenkte jeg skulle trå til.

Jeg begynte meget bra - slang sammen noen brownies, smør, fløte og mariekjeks. Og melis. Trilla ut kuler, lot de stå litt i kjøleskapet, før jeg dyppet pinner i hvit, smeltet sjokolade og stakk dem inn i de lubne kulene.

 Så skulle jeg smelte mer hvit sjokolade, og da skar det seg jo helt, med en liten eksplosjon i microen.

Men jeg ga meg ikke, og til tross for en glimrende start, ble det et middelmådig resultat. Sånn estetisk.

For også på kakefronten trøbler jeg med estetikken, men du verden så mye litt kreativ fotografering kan framheve. Og skjule.

Og du verden så imponerte ungene ble da de så disse små lekkerbiskene.


Og du verden så kvalm noen blir av å kjøre i seg en håndfull cakepops.
Og du verden så lykkelig andre blir for å få tilgang til slike sukkerholdige herligheter.
Ha en imponerende dag, med eller uten pinner!
Og så kan dere allerede begynne å glede dere til neste innlegg - sjekk her for å få et hint;) Her snakker vi givvavej!

31 kommentarer:

 1. Oooo, synes det så veldig nammenam ut jeg, men mulig det er den kreative fotograferingen som gjør utslaget ;o)

  Ser jo ut til å være en hit blant store og små (noterer kontroll av mengde innatt nødvendig) og ser ut til å være noe denne "husmora" kunne prøve seg på og. Alt som inneholder sjokolade er ihvertfall verdt et forsøk!

  SvarSlett
 2. Det så jo nydelig ut! Tror dessverre det defineres som godteri her i heimen, og siden jeg skal vinne dette spaet av mannen min, må jeg vente med å prøve det ut. Tror jammen jeh har lyst til å vinne giwawayen din og... Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Wow. For en delikatesse! Handler givvavayen om disse cake-popsa? Jeg er med :)

  SvarSlett
 4. Nå imponerer du virkelig!
  Bilder av lykkelige barn med sjokolade rundt munnen gir meg inspirasjon til å prøve meg som god husmor/konditor....
  Klem Igi

  SvarSlett
 5. Ooooo!
  Det så skikkelig deilig-og flott ut!
  Tror jammen jeg også skal prøve...
  ...kanskje allerede til heksefesten..
  Har (heldigvis???) nokså høy kvalmeterskel her i huset.
  :)

  SvarSlett
 6. Det så digg ut! Og... eh... litt kvalmt ;-)

  Du, den jenta di er jammen søt! Ser for meg at hun blir en kul type som voksen. Vokst opp med en morsom mamma som ikke tar seg selv høytidelig, en grei far (regner jeg med) og tre villbasser av noen brødre. I tillegg er hun supernydelig!

  Ha en god dag, Pia!

  Hilsen Am.

  SvarSlett
 7. Mmmm, det så godt ut!
  Jeg baker boller i dag, men tror det må bli cakepops ved neste anledning! :)

  Ha en fin dag!
  Og jeg ser frem til neste innlegg fra deg!

  SvarSlett
 8. Så flink Pia!
  (Jeg ville også ha sprengt en bolle i mikro`n el lign...)
  Men det jeg tenkte mest på da jeg var ferdig å lese..?
  - SKJØNNE Henny(får frem bestemor-tendensene i meg...,får lyst å knipe de go`e bolle-kinna..!):-D
  Ha en flott dag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 9. Helt klart en stor pose husmorpoeng. Og du hadde virkelig ikke trengt å ta med bilde eller nevne det uhellet i microen, du skal nå være så ærlig du, Pia. ☺ Bildene kunne jo vært i en glossa kokebok. han sønnen din så veldig imponert ut, ja. ☺☺☺

  SvarSlett
 10. Nammis!!! Dette såg godt ut! Søt-tanna mi bader i sikkel og dette må nok prøves.

  husmor egenskaper?? Tenker MOR egenenskaper jeg, og der imponerer du! SÅÅ flotte barn og så trivelig det virker som dere har! Og du har fått utlevert en oversnittet dose av humoristisk sans, så man kan ikke få både i pose og sekk vettu!! ;)

  klem

  SvarSlett
 11. Mmmm... dette er noe for en barnebursdag om kort tid...
  Lagde du vanlig browniesrøre og så bare blandet ikke kjekssmuler til det lot seg rulle?
  Steking som brownies?

  SvarSlett
 12. Mmm dette såg rett så deilig ut! Flink du er da:) Herlig innlegg:)

  Ha en nydelig dag!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 13. Oi. Aldri sett før! Og nå som jeg har sett det - da må jeg teste ut. Når jeg får tid.

  Uten å helt vite hva du skal gi bort..... men ut fra hint.... så kan jeg si med én gang at jeg tar veldig mange lodd! Ja. Nemlig. Ferdig.

  SvarSlett
 14. Så flink du er da :-)
  Tror dine husmorkvaliteter står til en ren 6'er jeg da :-)
  Ungene dine er jo helt til å spise opp, smilet på datteren går nesten helt rundt, hehe

  Ha en flott dag, og klem fra meg

  SvarSlett
 15. Hei,

  ojoj! Jeg er imponert (virkelig)! Gjett om jeg skal være med på givavejèn din. TENK å kunne overraske Mimsemannen <3

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 16. Nam!! Dette så skikkelig digg ut! Minstefrøkna runder 14 denne uka, så jeg har en gylden anledning til å få testet ut disse kulene. Og jeg følger med, og gleder meg til å kunne delta på neste giveaway! :D

  SvarSlett
 17. Siri: Jeg brukte ferdig brownies (som jeg hadde laget dagen før), som jeg kjørte i kjøkkenmaskinen, spedde på med smelta smør og diverse.
  Det er visst det som er det geniale med cakepops - du bruker bare ei ferdig kake. (kan sikkert kjøpe en vanlig kakebunn - må ikke være brownies.) Sjekk bloggen jeg linka til, hun har peiling på kaker.
  Sjekk også en blogg som heter Passion 4 baking - der er det også diverse cakepops;)

  SvarSlett
 18. hallo igjen,

  har gitt deg en award (tataaaaaa!), sjekk bloggen min :)

  SvarSlett
 19. Genialt - og mye fett i, da stivner det deilig og greit. Skal legge ut bilder etter bursdagen til lilledude. Siden naboen stælte mitt geniale barnebursdagsmiddagstips som var unikt, til hun stal det... (med tillatelse - hvordan skal man kunne si nei...?) så føler jeg presset til nok en gang å stille opp med noe unikt. Nå har jeg det! Cake pops!

  SvarSlett
 20. Se der ja, sannelig ble det noen husmorpoeng på deg også!
  Du har fått et kirsbær av meg. :)

  SvarSlett
 21. Hva?? Lar du ungene få sukker midt i uken?? Maken.. og du kaller deg husmor? jammen sa jeg smør ;)

  Hehe, men fra spøk til alvor: de så jo bare herlige og fantastiske ut, jeg tror jeg knabber ideen og gjør det samme her i huset!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 22. Det så faktisk utrolig godt ut! Her snakker vi skikkelig husmortendenser:-) Det eneste som mangler her er OPPSKRIFTEN - jeg har lyst til å prøve!

  SvarSlett
 23. Wow!! Jeg er mektig imponert!

  SvarSlett
 24. Hei på deg, i dag så har jo vi fått en award av bloggen MIMS, så koselig. Jeg måtte jo da inn å sjekke bloggen din, og så glad jeg var for at jeg fant den...du skriver jo som en gud, og bildene er så flotte...den søteste lille pølsetyv;-) Jeg legger meg til som følger på bloggen din jeg, for her inne kommer jeg til å være ofte. Ha en fin uke. Hilsen Wilhelmines blogg;-))

  SvarSlett
 25. Hi hi hi - du er bare skjønn! nÅ lærte jeg noe nytt også - har aldri hørt eller sett pinnekakene før,men ungene mine hadde helt klart digget dem!
  Hilde

  SvarSlett
 26. Epleskrell: bildene er fra lørdagen;)

  SvarSlett
 27. Dette kaller jeg omdømmebygging på høyt nivå, Pia! Ikke bra for oss andre høyst middelmådige husmødre, som knapt nok vet hva cakepops er for noe! Kanskje det må prøves ut? Nja... Med negerbollene friskt i minne er det mulig jeg hopper glatt over sånne avanserte greier ;-)

  SvarSlett
 28. Liv-Inger : Jeg ante heller ikke hva Cakepops var! Men snubla over det i en blogg, og fikk ånden over meg. Det var ikke vanskelig! (Bortsett fra det siste - de skulle liksom bli dekket av smeltet sjokolade - der sleit jeg...)

  SvarSlett
 29. Haha, det var det mest fornøyde ansiktet jeg har sett på lenge! Broren så derimot en smule skeptisk ut ;)

  Jeg har aldri hørt om cakepops før du skrev om det nå. Men nå har jeg aldri vært noe husmoremne på kjøkkenet heller da. Men for et flott barnebursdagsmattips! Gjett hva jeg skal lage om tre uker da?! (eller, kanskje jeg skulle ta en testomgang først??)

  SvarSlett
 30. Pia,

  Så flink du har vært - og de så jo veldig gode ut!!
  Synes det er veldig artig at du brukte oppskriften og at kidsa likte det(-;

  Ønsker deg en fin dag.

  Malin

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails