onsdag 13. oktober 2010

Et seriøst innlegg. Om humor.

Dette med humor er en individuell og subjektiv greie. Det som får noen til å le høyt og uhemmet mens de tenker "Er det mulig!", kan få andre til å himle med øynene, fnyse forarget og tenke "At det går an!"

Jeg ser humor i mye. I stedet for å bli provosert og oppgitt, ser jeg heller det latterlige.

Noen ler så de griner over Raske menn eller Kristian Valen, mens andre synes det blir plumt, vulgært og smakløst.
Jeg humrer når jeg leser bloggen Tommylife - bloggen er en fantastisk gjennomført parodi på såkalte rosabloggere. Noe som også morer - og skremmer - meg, er kommentarene han får. Veldig mange tar bloggen seriøst! Lesere lar seg provosere, eller de er usikre på om det er en tulleblogg eller ikke.


En av mine favoritter, er Linn Skåber.
Tv-serien Hjerte til hjerte - Spelet får meg til å le høyt.

Jeg synes det er morsomt når noen spiller en rolle der man framstår som ufyselig, stokk dum eller bare teit. Men jeg kan tenke meg at det er mange som ikke helt skjønner greia.

Hva med deg?
Hva ler du av?
Juster med pølsemakersang, eller Jespersen med penissarkasme?
Liker du de gode gamle, eller de unge ironiske?

Ha en morsom dag, med eller uten humor!
Bildet er lånt fra nrk.no

37 kommentarer:

 1. Jeg ler av barnas morsomme uttrykk i spesielle situasjoner, treffende kommentarer fra min datter, mamma, puppene dine ser ut som agurker:\
  å like treffende kommentarer fra andre, jeg har masse galgenhumor, ler av det bestialske å tragiske i historien min....ellers hadde jeg ikke overlevd tror jeg.

  SvarSlett
 2. Jeg kan le av så mangt. Tørr humor sånn "du må ha vært der for å kunne skjønne hvorfor den kommentaren er noe jeg ler av et år etterpå"-humor.
  Jeg kan le av Zofies verden og Golden Goal og Misjonen. Jeg kan le av barne-tv og AFV - andre ganger er det ikek artig i det hele tatt.

  Og så ler jeg veldig mange ganger av Pia-bloggen, du har en snert jeg misunner deg.
  Og jeg fniser når noen tar dine ironiske innlegg seriøst - ref juleinnlegget med klar klokkesang eller hva det var *ler litt av det igjen i dag*

  SvarSlett
 3. Jeg har Linn-humor ;). Synes hun er veldig morsom. Frydefult på kanten-humor i både den første Hjerte til hjerte-serien og Spelet nå. Jeg er egentlig litt vanskelig å more - selv om jeg for så vidt ler mye.

  Fullføringshumor à la Torsdagskveld fra Nydalen er også greia ;). Der hver sekvens i seg selv er på russerevy-nivå - men når den blir repetert og repetert, blir det en helt annen dimensjon over det.

  Verste jeg vet er slik Dizzie Tunes-humor. Og lokalrevy-humor. Da ler jeg IKKE.

  SvarSlett
 4. Linn Skåber spiller så bra i den serien at jeg blir helt "flau" på hennes vegne...hi hi...
  Larssons gale verden er en favoritt hos meg. Spesielt som tegnefilm. Ironi synes jeg også er veeeeldig morsomt! I hele tatt er det mye flinke, morsomme mennesker i dette landet. Jeg ser løvebakken og ler så jeg griner!

  SvarSlett
 5. Jeg ler også av Linn Skåber, samtidig som jeg synes det er pinlig å se på.
  Ellers liker jeg de tørrvittige kommentarene fra folk som ikke gapskratter av seg selv, som Knut Nærum...og ikke en viss Tommy S. Men Tommy-bloggen fniser jeg også av, den er så gjennomført.
  I hverdagen setter jeg pris på kjappe replikker i en ironisk/sarkastisk tone...derfor liker jeg deg, klemz.

  SvarSlett
 6. Jeg digger Linn Skåber jeg også, men mest i Nytt på Nytt egentlig, ellers elsker jeg Anne Kath Hærland og lo så jeg gråt av Torsdagsklubben og Nytt på Nytt;-)
  Syns Senkveld er herlig og jeg da:-)

  Har ikke helt skjønt humoren på Torsdag kveld fra Nydalen, men nesten alle elsker jo det...
  Man er forskjellige, og ler av forskjellige ting, det er derfor det er så mye å velge på der ute;-)! (Heldigvis!)

  Ha en herlig onsdag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 7. Helt enig med deg. Selv liker vi Raske menn. Men i blant blir det jo veldig masete også. Men vi synes vel egentlig at det meste som har med humor å gjøre er veldig gøy. Torsdagskveld fra Nydalen synes vi er gøy, det ler vi masse av, men så er det Nytt på Nytt som også skal være gøy, som vi ikke helt klarer å le til. Senkveld derimot ELSKER vi! Harald og Thomas finner jo på så mye sprell, og de er jo supre programledere.

  Ha en fin onsdag!
  Klem fra oss:)

  SvarSlett
 8. Vet du, det er nesten litt situasjonsavhengig. I går holdt jeg for eksempel på å le meg ihjem av en latterlig finskevits på Facebook. Jeg klarte ikke å gjengi den til mannen, for latteren boblet og tårene presset på. Og jeg lover, det var en latterlig, teit, barnslig vits. Men akkurat i går ettermiddag satt den som et skudd!

  Ellers er jeg fan av Raske menn. Og Nytt på nytt. Knut Nærum er konge!

  Her om dagen lo jeg så jeg holdt på stryke med da jeg leste et gammelt innlegg i bloggen til Bergljot. Om blodgivning, jerntabletter og promping.

  SvarSlett
 9. Jeg vet ikke om jeg har Linn-humor, for har har ikke sett serien enda. Tror kanskje jeg blir dritflau ;) Valen liker jeg ikke! Jeg ler av House jeg... Og Nytt på Nytt, Big Bang Theory, Christine Koht, Kristin Skogheim (begge seriene hennes). Golden Goal så jeg for første gang på lenge forrige fredag, og lo så jeg nesten hoppet i sofaen. Må innrømme at jeg også ler av Amigo, barnas supershow og Kåre Magnus Berg når han danser og synger i superkviss (?)... :) Og mye mer, som jeg selvfølgelig ikke kommer på nå.Ja også bloggen din såklart, den er virkelig morsom!

  Tommybloggen er bare helt genial. Jeg flirer meg ihjel hver gang jeg leser, og fatter ikke at resten ikke skjønner at den er tull. Har ikke turt å skrive noe om den på min egen blogg, for jeg er jo på blogg.no, og nye innlegg blir lagt ut på fremsiden og jeg vil ikke at alle fjortisene som kommenterer skal skjønne at bloggen er tull fra ende til annen. For jeg vil fortsette å lese de hjerneløse kommentarene de kommer med ;)

  Ha en fin dag, her regner det i bøtter og spann. Godt med en kopp te og God Morgen Norge! :)

  SvarSlett
 10. Jeg orker ikke masete humor, og blir forarget over Otto Jespersen. Pinlig-humor er grusomt, og fungerer bare hvis jeg er forbi alle blåner overtrøtt. Seøv foretrekker jeg gammel, britisk humor - og jeg ler høyt av tørr humor, vidd, finurlige vendinger, og gode barnefilmer :)

  SvarSlett
 11. Eg ler av det meste, også av dei du skriv om her. Men har ikkje fått med meg Linn sin hjerte til hjerte. Raske menn har vore favoritter lenge, dei e berre knakande gode. Skal få med meg Marit Voldsæter sitt show "Drit i å danse" no til veka. Lo godt av kvinner på randen!

  SvarSlett
 12. Ja, hva ler jeg av? Jeg ler av fryktelig mye, med det er stor forskjell på hvor godt jeg ler. På den ene siden har jeg nok ganske sær humor, og elsker Monty Python og Fawlty Towers - typisk britisk humor. Jeg simpelten elsker det! På den andre siden kan jeg hyle av latter når jeg ser gamle sketsjer fra NRKs yngre dager. Det enkle er gjerne det morsomste. Leif Juster var en bra mann. Otto Jespersen som du trakk fram som et eksempel kan også være festlig, men det kan bli litt for mye av det gode. Jeg syns ikke humor skal være på bekostning av enkeltpersoner, slik det lett kan bli når enkelte setter i gang showet. Mennesketyper er én ting, men noe ganske annet er det når det blir snakk om regelrett mobbing av personer. Når det er sagt er jo sarkasme og ironi fryktelig festlig, det samme med å spille dum, og det er nok der jeg selv er dersom jeg skal gjøre et forsøk på å være festlig. Bustemannen biter på kroken hver eneste gang. Som når jeg i går spurte om svenske cm var det samme som norske. Jeg fikk en lang avhandling om at det var samme firma som leverte meterstokkene både i Norge og Sverige og jeg vet ikke hva, før jeg ikke klarte å holde maska lenger. Han ble flau. Og der har jeg nesten skrevet et eget innlegg, så jeg tror jeg avslutter. Fengslende tema, dette!

  SvarSlett
 13. Trond-Viggo, Espen Eckbo, Pia og dei der.Og så er det godt å le av seg sjøl iblant. ;)

  SvarSlett
 14. Linn Skåber er min favoritt! Jeg ler høyt av Hjerte til Hjerte! Ellers liker jeg ikke så mange av de standupkomikerne med innøvd tonefall og stramt manus så godt. Jeg liker Kristin Skogheim og Christine Koht som ikke 'forteller vitser' men som er veldig vittige! Fin onsdag!:)

  SvarSlett
 15. Jeg ser Fleksnes på lørdager, og har oppdaget hvor morsomt det egentlig er som voksenperson.

  SvarSlett
 16. Hei! Jeg ler også av Linn Skåber. På lørdag så jeg på Fleksnes og det slo meg at "Hjerte til hjerte" Skåber er en kvinnelig versjon av Fleksnes! Er du ikke enig? Hørte et intervju på radion hvor Linn sa at hun var inspirtert av menn over 50 år og hvordan de er.

  SvarSlett
 17. Jeg ler av din blogg! Snublet over den en dag for et par uker siden da jeg søkte på "søvn" og "baby" på google. Sover ikke akkurat bedre om natten, men jeg ler ihvertfall godt om dagen! Du skriver utrolig vittig, vi har ganske lik humor, og ganske like tanker :)

  SvarSlett
 18. Torsdagskveld fra nydalen sliter jeg litt med, ellers kan jeg le av det meste. Gjerne når jeg sitter alene. Masse selvironi har jeg og kan le masse av ting som jeg har flausa meg ut med. Noen kan nok si at ting er teit, men ofte er det teite det beste. Parodi, linn absolutt, raske menn, dum dummere..hehe

  Heldigvis ser jeg humor i mange ting :o) Å lese bloggen din er en artig start på dagen.

  monica

  SvarSlett
 19. Enig med du. Sitter og ser på komikere på TV, også tenker jeg at humor må være vanskelig, når selv profesjonelle komikere serverer dårlige vitser av og til. Men så tenker jeg at det kanskje finnes andre som synes den dårlige vitsen var grådig morsom. Og som blogger ser man jo også at det noen synes er morsomt synes andre er helt fjernt. Og hvis jeg skriver noe helt far out på en måte som jeg mener er helt umulig å ta seriøst, så er det likevel noen som tror jeg er helt alvorlig.

  Folk flest er rare! (Ikke jeg da) :)

  SvarSlett
 20. Jeg tror jeg ler av det meste:-) Linn Skåber inkludert, selv om jeg liker henne best i Nytt på Nytt. Og så digger jeg Kristian Valen og Dagfinn Lyngbø. Og nordlendingen er faktisk utrolig morsom han og, så jeg ler faktisk mest av han og ungene:-)

  SvarSlett
 21. Jeg ler aldri, jeg.
  Ingenting er morsomt. Alt er bare ,tragisk,.0.. 3også 6det faktum at jeg nå har skrivehjelp635545 fr2a 55minstemann er 5tragi85sk+..9. Men ,+63,2398 så lenge jeg holder meg 0på 3matta og i51kke t5r0ekker på0 s50milebåndet, så lever jeg 0kans0kje til 7jeg er 235. For en go0d latter for1111lenger livet, og det,3må man jo unngå41 for 1alt i verden! Hvertfall når man tenker på eldreprolitikken og 35hjelpeapparatet for disse
  ... Så jo. Jeg vokter meg vel f
  or å 59 8le.
  Dessu
  ten tror jeg ikke at jeg kler smilerynker. Ser for meg at jeg blir seende ,u
  t som en sånn der ,,fold-på-fold-bikkj
  e...

  Ha en kjedelig dag! :P323333232200022 I ekte Strikk-Ulf-s3til. :P  (Men egentlig så ler jeg mass4e av deg og 2474veldig m1ange 2og mye annet! Så får hel9ler 9trynet sprekke98 og bli krøllete :P)

  SvarSlett
 22. Jeg ler god av deg , Linn i Nytt på Nytt(ikke serien hennes..!),ungene/mannen og meg selv!
  Liker aller best hverdags-komikken,
  - ser vel det komiske i ting ingen andre gjør;-D
  MÅ bare si - lo godt av Barbro`s motiverende utsikt fra kjøkken-vinduet!
  Ha en morsom dag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 23. Håper du lo litt inne hos meg? Eg ler av det meste. Er veldig seriøs for det meste på bloggen min, det har berre blitt slik? Litt prega av at livet har vore vanskeleg siste åra? Men ein må ha humoren i behald! :)Ironi er herleg, og eg setter pris på alle komikarane du nevner. Men der er ei grense kjenner eg. Når dei treff grupper som er svake, eller når vitsane går direkte på personar, ler eg ikkje lenger. Gjorde det kanskje før?

  Ha ein fantastisk dag, og ja forresten, det er ein omsydd FK-dress :)

  God klem!
  E :)

  SvarSlett
 24. Jeg ler av deg ;-) Du er hysterisk morsom! To blogger du bare er nødt til å lese, der ironi og sarkasme står høyt på lista:-)

  http://fagmag.blogg.no/

  http://www.linniiie.com/

  SvarSlett
 25. Jeg ler også av deg, Pia. Er fersk leser, men har blitt helt hekta på bloggen din. Egentlig jeg jeg av alle folk som behersker ironi og understatements og overstatements og ordspill og ordkløyveri.Og det er ikke så mange. Så da ler jeg vel ikke så mye. Sånn plump tv-humor fortjener ikke min latter, for det er alt for lett å være morsom på tv. Det er bare å skaffe seg løstenner og en manusforfatter.

  SvarSlett
 26. Jeg er veldig glad i den tørreste humoren med en alvorlig undertone. Atle Antonsens "Dag" f.eks. Sans for Jespersen har jeg også- særlig der han spiller seg selv. Denna bloggen som du sikter til, har jeg ikke fått med meg. Jeg får ta en titt!

  SvarSlett
 27. Ingen tvil om at det er bedre å le seg gjennom livet enn å irritere seg gjennom det i allefall :D
  TENK så slitsomt å irritere seg over alt og alle da!

  Morsomt med den Tommylife! Kjenner du til overklassen.no? Samme greie. Han får også sinnsykt mange kommentarer fra folk som tar det dønn seriøst! Jeg synes det er morsomt med de bloggene, samtidig som jeg irriterer meg litt for mye over det dårlige språket til å le så mye. Så jeg er AKKURAT som de andre surpompene :D

  SvarSlett
 28. Linn Skåber
  Christine Koht
  Fleksnes og andre gamle klassikere;)
  Har vel en tørr humor..og ler av klomsethet, folk som snubler osv. (men mener ikke å være slem altså! ;) )

  Lo veldig godt her om dagen da datteren min kom i 120 inn fra hagen veldig tissatrengt, hun holdt på å kræsje med lillebror som var i veien og da hadde hun et veldig artig asiktsuttrykk som jeg lo godt av :) 'Mamma, hva ler du sånn av?' lurte hun på... Det var morsomt akkurat den dagen ;)

  Og så ler jeg ofte av det du skriver, du er morsom synes jeg :)

  SvarSlett
 29. Tusen takk for gode ord hos meg!
  Jeg er litt treg med tilbakemeldinger fortida.
  Ting tar tid...

  Klem

  SvarSlett
 30. Det må jo være lov å tøyse og tulle litt:)

  SvarSlett
 31. Ha ha ha, jeg ler av Linn Skåber.Men noen ganger må jeg skifte kanal når det blir for flaut.Så svitsjer jeg fort tilbake igjen.
  Det morsomste jeg vet er når folk skvetter SKIKKELIG.Ond humor.
  Skal sjekke ut Tommy.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 32. Linn Skåber er fantastisk, Atle Antonsen likeså. I bloggeverden må favorittinlegget fremdeles være da Elisabeth ringte deg. Jeg smiler bare ved tanken!

  Ps:Kongsberg hadde vært supert, tror ungene hadde digget de økologiske rosinene og riskakene du serverte noen gjester her på seinsommeren. Har dessverre bare to dager igjen med ferie i Røyken, som er fyllt opp med diverse aktiviteter. Neste gang?

  SvarSlett
 33. Hehe, som du kanskje har fått med deg er jeg ganske begeistret for Linn Skåber. Og Tommylife er jo genial. Skjønte med en gang at det var en slags parodi, siden jeg kjente igjen Bjørnar fra kveldene med barne-tv sammen med brødrene mine : p

  SvarSlett
 34. Jeg ler av deg, vet du! Takk. Og Linn, Kristin og Knut.... Og jeg ler sånn humrete, når jeg lytter til Øystein Sunde. Og Trond-Viggo. Også ler jeg av mannen min. Han har gullkorn på lager, så det holder (Han sparer litt på dem - men når han deler; da flirer jeg godt!).
  Jeg liker både barnslig humor - og sarkasme og ironi. Og mennesker som dummer seg ut forran skjult kamera.

  Nå må jeg sove. Det er ikke morsomt! Klemzzzzzzer

  SvarSlett
 35. Og jeg vet at Tommylife skal bli TV...... Det kan jo bli fornøyelig underholdning. Hvertfall litt.

  SvarSlett
 36. jeg eeeelsker Linn Skåber, hun er det beste som har skjedd på norsk tv på lenge!!!

  Ellers må jeg innrømme at min humor er litt sammensatt; ironi, nordnorsk flåkjefta humor, tørrvittigheter. Ja, det er vel omtrent sånn.

  SvarSlett
 37. Heisann!
  Jeg ler meg skvett ihjel av HArald Eia og Bård Tufte johansen. De er heltene mine. Synes også gutta i Radioresepsjonen er rasende fastlige.

  Linn Skåber er morsom, har ikke sett så mye av den nye serien hennes, men har sansen for henne.

  Ellers har danskene mye syk humor. Altså helt i min gate.... ;)
  Sjekk ut Klovn på tv2 sebra...Utrolig morsomt.

  Ps! Kjekt at du vil være med på lotteriet mitt. Jeg har lenge tenkt på å legge deg til i bloggrullen min, men tydeligvis har det gått i glemmeboka. Du skriver så herlig!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails