mandag 13. september 2010

Hverdager. Og gang etter gang.

Plutselig var vi snart midt i september uten at jeg helt hadde fått med meg at juni var over.
Sokker og sko må brukes nå, helst sammen.
Håndballsesongen er i gang før fotballsesongen er ferdig.
Tre nye timeplaner må innkjøres.
Rutiner for lekser og gangetabellen må oppfriskes.
Snørr og hese stemmer dukker opp.
Spilletimer er på tirsdager klokka 16.40, onsdager klokka 13.15 og torsdager klokka 18.28, i stedet for mandager 14.15 og onsdager klokka 13.47 og 16.05.
Det er foreldremøter, trinnkontaktmøter, håndballmøter, dugnadsmøter. Og et homeparty, faktisk.
Kjøringer og hentinger og ventinger.
Skinnpuff holder ikke lenger som barnesikring foran skjenkdør, og nydelig juleservise rulles utover, gang på gang på gang.
Jeg aner ikke hva jeg skal lage til middag.
Gangen flyter.
Jeg må rydde.
Hverdagen er godt i gang.
Hverdager er egentlig
Helt ålreit.

Ha en vanlig dag, med eller uten oppgaver!

38 kommentarer:

 1. Ha en finfin uke, Pia! Og er det ikke høst og lapskaussesong nå da? Herlig bilde på toppen forresten!

  SvarSlett
 2. Nydelig! Ja, sånn er det for de fleste av oss, selv for meg med bare en barnehagegutt. Ikke innkalt til foreldremøte en gang enda... men likevel, høsten begynner med alt som skal passes på. Det forventes middag (nesten hver dag) og sanden har inntatt gangen. (hvis alle tømte barneskoene før hjemgang, trengte man ikke påfyll i sandkassene hvert år) osv osv.
  Oog så godt å komme i gang med rutinene - tross alt! (selv om dansing er flyttet til lørdag så er svømmingen på samme tid- heldigvis)

  SvarSlett
 3. Å jeg får lyst til å klemme deg! Måtte vi alle ha nok kraft og styrke til å takle alle forglemmelsene som ligger foran oss, hehe.Ha en fin uke !

  SvarSlett
 4. Og jeg har FULL forståelse - pust med magen(det hjelper noen ganger..!):-)
  Ha en fin mandag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 5. Akkurat sånn er det. Vet ikke hvordan jeg skulle ha klart meg uten aktivitetskalenderen. Ønsker deg ei fin uke:-)

  SvarSlett
 6. Når høsten kommer er det bare å brette opp ermene og gjøre seg klar til ekstreme utfordringer av logistikkmessig art!

  I disse dager finnes det jo utallige duppedingser for både det ene og det andre. Jeg skulle ønske vi var kommet så langt at vi hadde en liten chip montert bak øret, en som lastet ned alle avtaler når jeg kommer på dem, ting jeg må kjøpe når jeg kommer på dem, ting jeg skal gjøre når jeg kommer på dem og så videre og så videre. Etter nedlasting kunne jeg bare hente informasjon fra chipen via det trådløse nettet og inn i kalenderen min ved en passende anledning. For jeg kommer alltids på ting, bare ikke akkurat når det gjelder...

  Ønsker dere mange fine høsthverdager :-)

  SvarSlett
 7. Akkurat sånn er det...enten en har små eller litt større barn.
  Jeg har akkurat blitt ferdig med å rydde litt på kottet....kastet en hel sekk med gamle jakker.
  hvorfor i all verden har vi spart på det?
  Ja ja, nå bærer det ihvertall rett i søpla!!

  Ha en fin dag da Pia:)

  SvarSlett
 8. Man kan jo få pusteproblemer av mindre.
  Men samtidig er det jo litt stas og!?
  Som du sier; hverdager er ikke så dumt i grunn.
  Og all honnør til deg og gemalen; fire kids altså!
  Jeg gir meg ende over.

  SvarSlett
 9. Herlig bilde, tulla i onepiece uten sko på farten etter skolebarna. ☺.
  Vi har kun ett barn og to aktiviteter (tre ukedager), men jammen er det hektisk nok. Trening for voksne og kanskje litt sosialt skal også få plass og så var det foreldremøter og styremøter og sånt. Gått av som FAU-rep for klassen så da er det en ting mindre. Fint du er hjemmeværende, da, så kanskje det er håp om at gangen blir ryddig. ha en flott uke.

  SvarSlett
 10. Ja - her gjelder det å henge med i svingene... Jeg skal snart ha et innlegg om våre middager og middagsplan - kanskje du skal adoptere den:-) Ikke kanskje alle vår dårlige middager, men det hjelper på i logistikken. I dag er det laks og poteter på menyen, men vi har ingen aktiviteter på kvelden.

  Jeg skjønner ikke helt hvordan vi skal få til 3 barn, 3 lekseøkter og diverse aktiviteter. Nå er det bare Sebastian som er med på fotball og med en trening og en kamp i uka. Synes DET er hektisk. Men øvelse gjør mester og kanskje jeg (vi) må senke kravet til hverdagen.

  Ha en fin dag og kos deg med den barbeinte snuppelura:-)

  SvarSlett
 11. Jeg liker deg. Rett og slett.
  Var bare det:)

  SvarSlett
 12. Jeg mener at en del av barselstiden burde vært satt av til opplæring innen logistikk og tidstabellsjonglering... For jaggu er det travelt å være foreldre! Men selvfølgelig meget givende :D Med snørr og sokker og sko til og med ;)

  Herlig bilde av snuppa di! :D

  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 13. Haha,du skriver det så bra altså Pia. Men er jo akkurat sånn det er faktisk.

  Ha en fin,fin uke.

  Hege

  SvarSlett
 14. Hehe, det der høres veldig kjent ut.
  Ikveld står to foreldremøter på vår plan, på to forskjellige skoler og til samme tid. Bra vi har store barn som kan passe de små, så vi får med oss det meste!
  Hurra for hverdagen! :)
  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 15. Hehe.. Ja, jeg har skjønt at vi må skaffe oss en sånn felles aktivitetskalender etterhvert. Har faktisk allerede kjent behovet noen ganger, med bare en barnehagegutt og en av oss som jobber turnus. All honnør til dere, med et lite minifotballag (eller mini fotballag, alt ettersom).

  SvarSlett
 16. Når jeg klager over at det er hektisk med to småtroll møter jeg bare sarkastisk latter fra venner med større barn. Skjønner at det ikke er noe problem å fylle opp (ettermid)dagene etter at ungene har begynt å skolen heller. Og fire barn, jeg sier bare "Rrrespekt!".

  Ha en god uke. Den blir neppe kjedelig :-)

  SvarSlett
 17. haha! jeg skjønner jeg har mye i vente når prinsessa blir eldre. her starter vi høsten forsiktig med en ettermiddagsaktivitet i uka. og det er et stort skritt...
  ha en fin uke!

  SvarSlett
 18. Hei!
  Hihi, høres ut som en hektisk hverdag, men er vel nå til syvende og sist sånn man ønsker at det skal være?! De som rekker mye rekker mer har jeg hørt! Har ikke kommet helt til skolebarnalder enda her, og dette året her på GC er vel det man kan kalle stikk i mot alt som heter planer... her er vi canariere... tar livet med ro! Ha en flott uke!

  SvarSlett
 19. Oisann. Såpass ja. Hørtes noe travelt ut. Lykke til :)

  SvarSlett
 20. Har faktisk ikke gjort så fryktelig mye idag, bortsett fra å blogge på morgenkvisten og sende ut innbydelser til halveis til 90-bursdagen min ;-)
  Invitert for mange ser jeg, men regner ikke med at alle kan :-/.... Får henge meg i taklampa hvis det blir sånn, hehe
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 21. jepp, det er akkurat sånn det er ... men jeg trekker fra noen møter, takk og lov ... enn så lenge. Det er når jeg ser sånne lister at jeg skulle ønske jeg fikk eneggede trillinger .. med nøyaktig samme interesser, samme lekser, samme lærer, samme venner ...
  - istedet har jeg altså svært toeggede tvillingjenter og en gutt et par år yngre - bare for å ende opp med stapp stu full timeplan om noen få år - sånn cirka som du beskriver

  SvarSlett
 22. Likt over heile fjøla, det der. Ha ein god dag.

  SvarSlett
 23. Litt av et rundeskjema dere har. Blir nesten matt bare av å lese det.

  Når det gjelder årstider:

  Der er det noe som har vært feil i år, for hva tid var det egentlig ordentlig sommer?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 24. Og jeg trodde jeg hadde stram timeplan...
  Håper du får ei knallfin uke Pia :)

  SvarSlett
 25. Flott innlegg, og jeg er enig i at hverdagen er helt ålreit :-)
  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 26. Herlig, ærlig og travelt innlegg. Men det er jo hverdagene som er livet, men også de som går fryktelig fort unna....

  Og det er av og til en utfordring å nyte dagen med alle dens mer og mindre viktige krav.

  Ha en "levende" og god uke!

  SvarSlett
 27. Hverdag med litt større barn som skal på den ene etter den andre aktiviteten; skjønner at jeg har litt av en hverdag ivente om noen år. Selv om størstefrøkna er på dans en gang i uka, så er det ingenting i forhold til det du beskrev over..

  Men travle hverdager kan det til tider bli allikevel. Og det er jo greit, bare man planlegger litt og legger frem klær og sånn kvelden før.

  Ps: Flott bilde av vesla!

  SvarSlett
 28. du, den der barbeinte vesle meteren i onepiece er i ferd med å stikka av! ! Legg på sprang! ;)

  SvarSlett
 29. Takk Pia! Du gjør meg glad :-) Og litt svett ;) Ser hva jeg har i vente i framtiden da alle mine 3 skal ha hver sine aktiviteter, enn så lenge er det bare tulla mi :)

  Men naboen vår her har 4, og hun kjører MYE bil, hit og dit og frem og tilbake! Og så smiler hun masse :) Hverdagen er som du sier helt ålreit :)


  Ha en helt super(mamma!) uke!

  SvarSlett
 30. Hjelpe meg! Höres ut som jeg har litt av hvert i vente da barna blir litt större.
  Rotet skjÖnner jeg meg paa, men alt det andre har ikke kommet hit ennaa!
  Ha en helt aalreit hverdag!

  SvarSlett
 31. Hehe...kjenner meg igjen!
  Er sommeren over, alleredde?
  Phu!!! - Hva med alt jeg skulle ha gjort
  denne sommeren?

  SvarSlett
 32. Sommeren kunne gjerne vart litt lenger, men det er jo litt godt å levere ungene i barnehagen også ;)

  SvarSlett
 33. Ja det livet kan jeg kjenne igjen, brukte laaang tid i dag på å skrive ned alt som skjer i barnehage og skole fram til jul, det vi vet til nå.... Klok av skade skal jeg denne høsten prøve å være litt i forkant, så nå er det bare å bruke kalenderen ;)

  SvarSlett
 34. Livet på sitt beste Pia :))
  Kos deg med hverdagene :))
  Klem Lokki

  SvarSlett
 35. For et kult bilde! Ha en fin hverdagstirsdag!:o)

  SvarSlett
 36. Sånn ser vår hverdag ut å... kalenderen er full hele måneden! Bedre neste kanskje?
  Ha ei fin uke:):)

  SvarSlett
 37. Herlige lille teletubbien sin. :)
  Nå fikk du meg til å innse hvor glad jeg er over å ha store barn som klarer seg (stort sett) selv, og minsten er på låns til tider. Kjente pusten kom i dype, gjenkjennende kast sammen med stressfølelsen nå. Hverdagen er god og stressende, men tiden løper, og plutselig er fuglene fløyet og man blir tosom igjen. Verdt å tenke på i det hodet koker som mest. :)

  SvarSlett
 38. he he, ja det er travle dager :) Men, Livet det er helt ålrejt :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails