onsdag 22. september 2010

Baderomsrydding. Og multitasking

I løpet av noen minutter på badet, klarer vesla å omdanne toalettpapir til et 1000-delers puslespill samtidig som hun børster friskt rundt seg med dobørsten.

Og jeg lar meg fascinere av denne evnen til multitasking i så ung alder.

Skulle gjerne sett at hun brettet håndklær istedet for å kaste dem røft rundt på baderomsgulvet. Eller at hun gjorde noe så enkelt som å la solkrem, bind og gamle toalettvesker bare bli liggende i skapet under vasken. 

Og hvorfra kommer denne trangen etter å kaste alt oppi toalettet?

Hva med å tilby seg å stikke opp på kjøkkenet og skrelle poteter? Bruke litt energi der istedet for å herje rundt nede på badet? Nei, da, hun må liksom gjøre seg vanskelig.Da jeg var på den alderen der, pusset jeg vinduer og stekte hvalbiff med et smil om munnen.

Ettåringer nå til dags, tenker jeg bare bistert, mens jeg ryster oppgitt på hodet...

Ha en ryddig dag, med eller uten rot!

34 kommentarer:

 1. Hoho, her om dagen så var TM 2 sek alene på badet da jeg skulle hente en bukse. Det resulterte i 100 bleier utover det hele og en i do!!

  Skjønningene :-)
  Ha en finfin dag Pia!
  Klem

  SvarSlett
 2. Herlig!

  Har hørt om en som fikk alle sine bind klistret opp på veggen av en virksom liten gutt.
  Det var da hun oppdaget hvor utrolig godt det limet sitter - hele rommet måtte få ny tapet!

  Herlig med unger, men jammen er det godt når de blir større og kan brukes til noe nyttig også.

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 3. Haha, dobørsten er da super til å vaske med både her og der. ;)
  Jeg synes aldri rotealderen gir seg jeg... Er usikker på om det er 2-åringen eller 16-åringen som legger flest ting rundt seg. ;)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 4. Haha, jeg hadde nok hvertfall tatt en dobbeltsjekk dersom vesla hadde hatt ansvar for baderomsvaskinga ;-)

  SvarSlett
 5. Ler her! Både av innlegget ditt og kommentaren om bind oppetter alle veggane! Haha!

  SvarSlett
 6. Hei !!
  Jeg har heller aldri skjønt den greia med do børsten. Jeg har en 2 åring som har begynt å bruke potta. Det er forsåvidt greit men problemet er at han vil i tillegg tømme den selv i toalettet. Og det er sjelden det er vellykket:)
  Ha en god dag !!
  Cecilie

  SvarSlett
 7. Dobørste...en evig klassiker:-)

  SvarSlett
 8. Hehe...flinke jenta som vil hjelpe mammaen sin...men på sin måte! Flott! Er slik man lærer å bli en ekte husmor, hehe..

  Da jeg var høygravid med minsten, var jeg veldig trøtt om morgenen, så jeg sa til Stian at han fikk få å se litt på barne-tv, men at jeg kom på øyeblikket..
  Noen minutter senere kom han opp og sa: Mamma, jeg har søla...
  Ok, sier jeg, bare tørk det opp, jeg kommer nå..
  Jeg står opp, og der ligger han på alle 4 og tørker opp kaffe fra en FULL pumpekanne MED duken..
  Ble jeg sint? Å neida, måtte skryte av hvor flink han var til å ordne opp etter seg :-))
  Og litt min feil som ikke hadde stått opp.....men jeg var så trøøøtt....

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 9. He, he - søta!
  Hva er det med unger og do-børsten(og såå kjekk og dra gjennom håret..!)?
  Jeg fikk ihvertfall "slanket" sminke-pungen(som om jeg hadde så mye!) da Erlend var i den alderen;-(
  Ikke at ho på seksten er så mye bedre , men ho slenger iallefall(ikke med vilje..!) ting i do lenger!
  Du får slutte og gå på badet, he he!
  Ha en fin dag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 10. Her er det tydelig at du har ein jobb å gjera med oppdragelse!
  (...uten at eg skal vera så altfor høg på pæra...har ein jobb å gjera på det feltet sjøl og nemlig, men det var kanskje ingen bombe?) :)

  SvarSlett
 11. Ser ut som det blir reint langs listene der... Skulle vore ein metode for å få omdirigert den energien ja. Ei venninne sitt barn forsynte seg med slik såpe som heng over toalettkanten - det blei parfymerte bleier resten av den dagen... :)

  SvarSlett
 12. hehe.. jasså.. steker ikke 1åringen middag til deg?? haha..
  Nei du.. det høres mistenkelig ut som min 1åring også.. lite hjelp på de konstruktive områdene gitt.. Men vi har heldigvis ikke måttet fiske opp noe fra do enda. Har noen venner som har måttet stake opp do flere ganger enn de kan huske, så jeg krysser fingrene for at mini ikke hører rykter om sånne festligheter!! :)

  SvarSlett
 13. Hva??!! Bruker hun ikke energien sin på kjøkkenet altså?? Det er det værste, og jeg som trodde du hadde peiling på barneoppdragelse, med tre gutter fra før og sånn...


  *knis*

  - du skulle sett hva tre to-åringer kan stelle i stand alene på badet i barnehagen du... hehe... det var ikke like morro å fortelle foreldre/vaktemester om hvorfor doen var tett og hvorfor de måtte kjøpe mere bleier - de som akkurat hadde hatt med en ny pakke...

  SvarSlett
 14. Jeg vil si at hun har et potensial. Hun har arbeidslyst, pågangsmot og tiltaksvilje. Det gjenstår kanskje noen mindre justeringer hva valg av redskap angår - men det kommer, det kommer. Trur eg.

  SvarSlett
 15. Dette handler vel kun om korrekt styring fra en mor med myndig hånd? Sett henne foran potetgryta med potetskrelleren, hun finner nok ut av det.

  SvarSlett
 16. Ettåringar er superskjønne og kan derfor tillate seg å vere rampete uten at vi vert sint :-) Desse deilige små ungane, dei er så herlige!

  SvarSlett
 17. Kjenner meg SÅ igjen i det du sier! Og Daniel er jo tross alt 16 mnd nå. Det er på høy tid at han begynner å gjøre litt nytte for seg, i stede for å bare dra alt utover. Kanskje jeg må ta en alvorsprat med han når han våkner nå?! Eller kanskje det ikke er den beste dagen for sånnt når han er syk..

  SvarSlett
 18. Du får trøste deg med at det tross alt er håp for henne, for hun har jo litt østrogen svivende rundt i systemet! Tenk på meg da med 5 gjentar 5 hankjønn jeg deler hus med!!!! Det var "sjarmerende" at de rotet litt når de var 1 åringer men sjarmen er for lengst borte for å si det slik.....☺

  SvarSlett
 19. He, he, høres kjent ut:-) Men alltid mye festligere når det skjer hos andre. Lurer egentlig på når den dokostfascinasjonen slutter??

  SvarSlett
 20. Noen ganger er jeg glad vi har separat do... :P
  Her er det kommoden hans som får gjennomgå. Alt av klær havner i dusjen. Det er vel der de hører hjemme da kanskje...

  SvarSlett
 21. Nå må jeg humre litt altså.... for akkurat i morges forsto jeg hvor bilnøklene vi har lett etter i ukesvis nødvendigvis må være..... (eksrasettet altså).... jeg forstå det sånn ca samtidig som Mellomtrollet på 2 kom inn til meg å sa:
  "Mamma??!!?? Ikke boka i do nei???" Og da jeg fant boka i do så kom jeg på bilnøklene.... som forsvant akkurat i de dagene vi lærte setningen "Ikke ha boka (eller hvasomhelst) i do nei" :) Så..... 1 åring du har ja.... kremt... det varer ikke så lenge sjø... bare et år eller 3 :)

  Ha en god dag!

  SvarSlett
 22. Å jeg kjenner meg sååå igjen! Ha er GREIA med dobørsten?? OG hvorfor MÅÅ alt kastes oppi do? Ha en super dag!Og takk for en god latter:-)

  SvarSlett
 23. Ja men så må du vise raushet for at ikke ALLE er/var like langt fremme som deg!! *kengurulatter* (= skuldrene hopper opp og opp...men det vet vel du :))
  Hun er så herlig altså *smelt* og *dån* vet du :)) helt sjarmert i senk jeg!!
  Ha en herlig dag Pia!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 24. Skjønne frøkna!
  Kjenner forsåvidt til den 1-årsryddinga. Aviser, blader og dopapir i fillebiter overalt. Rydder mor sjøl i den ene enden, ja, så rotes det tilsvarende i den andre enden..

  SvarSlett
 25. Dobørste kan da brukes til så mangt! Vær glad hun ikke sitter i hagen og smaker på hundebæsj! Det gjorde nemlig min niese her en dag. Lekkert!

  SvarSlett
 26. Jeg tror noe gikk fullstendig galt i oppdragelsen av denne ungen! Sett på makan til rot....
  (du skal forresten være glad hun ikke SUTTA på dobørsten - slik 1-åringen til en venninne gjorde, da hun kom inn på badet....)

  SvarSlett
 27. Hehe, her var det nok mange som kjente seg igjen, ja. Jeg stusser mest på hva som er greia med dopapiret??! Hvorfor denne fascinasjonen for å dele dopapiret i ørtogførti biter? Er jo sååå irriterende for den som må plukke opp - og det er jo ikke den som river i stykker, må vite ;-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 28. Hihi :) Vesla her har heller ikke skjønt dette med husarbeid helt ennå, men hun er veldig flink til å hjelpe mamman med å brette klær. da venter man til mamma har brettet ferdig alle klærne, så hiver man dem utover gulvet så hun kan gjøre det på nytt! Kjempeflink er hun..

  På badet har vi en kasse med badeleker stående, så det er den Frøkna oppsøker først om hun kommer seg inn der et ubevoktet øyeblikk. Dermed får dokosten og skapene stå i fred til vi oppdager at noen mangler og hvor hun befinner seg.. :)

  SvarSlett
 29. Ja det er helt utrolig hvor mye de små får gjort i løpet av meget kort tid! Imponerende!! Hadde de bare kunnet bruke bittelitt av den energien på "fornuftige" ting så hadde flere fått glede av det ...

  SvarSlett
 30. Bra datteren har blitt normal da, med en så veslevoksen mamma!

  SvarSlett
 31. Fnis. Du får være glad så lenge vesla ikke finner ut at hun skal bruke dobørste som tannbørste på seg selv eller andre (gjerne firbente) personer i heimen!

  SvarSlett
 32. Hei Pia og takk for hilsen på bloggen min. Jeg må si jeg beundrer deg for dine kreative og hyppige innlegg på bloggen din. Hvor tar du det fra??? Men, du er jo lærer da...:))) Klem

  SvarSlett
 33. Du tuller....!! Jeg var ikke følger?????????? Det må være en feil... Jeg kan da huske at du var en av de først bloggene (om ikke den aller første?) jeg la meg til som følger på. Men jeg ser jo at det ikke stemmer... drømt det? NÅ er jeg hvertfal følger nr 300. Puss&Kram på deg :)

  SvarSlett
 34. Hihi, dette hørtes kjent ut ;) Jeg sliter også litt med oppdragelsen på dette feltet, de vil liksom ikke høre på meg og alltid er det JEG som må rydde etter DEM! Hva er det for noe liksom???!! ;) Men må jo legge til at jeg tror minstemann har skjulte kokkeegenskaper, han har ihvertfall en stoor begeistring for kjelene og lokkene i kjeleskapet, og er stadig innom der... ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails