søndag 26. september 2010

Babybok. Og bevaring av minner

Med nummer en ønsket jeg å dokumentere alt.

Jeg skrev ned hva han hadde på seg da vi kom hjem fra fødestua og hvor mange grader det var ute den dagen han fylte to uker.

Jeg skrev ned når han fikk sin fjerde tann, og hvor mange ganger han hadde badet hver måned.


Med nummer to dabbet det litt av, men jeg skrev faktisk en liten oppsummering hver måned, der jeg noterte når han sov, hvilken størrelse han brukte i klær, hvordan han var. Og det var artig å se hvordan det forandret seg fra måned til måned. Da han fylte et år, gadd jeg ikke lenger.

Med nummer tre prøvde jeg å henge med, men det ble ikke stort jeg skreiv.

Etter hvert begynte jeg å scrappe, og har fått laget mange flotte album til gutta.


Når vi fikk vesla, startet jeg så friskt med å lage et album til henne - her skulle jeg ikke ha noe ferdigkjøpt, nei, jeg ville skape og kreere selv. Og det gikk greit noen måneder. Men det tok sånn TIIID! Og blogginga tok helt overtaket og vips er hun tretten måneder og jeg tror at hun har minst åtte tenner og hun liker pastaskruer men jeg må skrive det ned for neste måned har hun sikkert ti tenner og elsker stekt laks.Så oppdaga jeg denne boka. Genialt. Vi hadde lignende bøker til gutta. Men her liker jeg illustrasjonene bedre, her liker jeg oppsettet bedre.

Denne boka er ikke så omfattende, og alle klarer å fylle inn noe. Her er det ikke egen plass til å fylle inn når vesla fikk sin sjette tann, og jeg unngår dermed dårlig samvittighet over å allerede ha glemt når det var.

At den i stedet for punkter som "Første gang mor smilte til meg med et ømt og varmt blikk" har plass til å skrive opp rampestreker, er noe jeg har sansen for!

Boka har også et par plastmapper der man enkelt og greit kan legge inn en tegning, en inngangsbillett til Phuket Zoo eller noe annet du vil ta vare på.


Så nå fyller jeg inn det jeg kan, jeg sjekker helsekortet hennes for å finne ut vitale mål, og så får det heller være at noen felter blir stående tomme.


Venter du en liten tass, eller har du et lite udokumentert barn? Skaff deg ei sånn bok! En flott gave til dåp eller navnefest, eller til ei som akkurat har presset ut en liten klump.

"Den beste boken om meg" kan du bestille her.

Ha en dokumentert dag, med eller uten babybøker!

19 kommentarer:

 1. Hjelpes meg å ting forandrer seg :-))
  Heldigvis var jeg VELDIG opptatt av at begge ungene ble skrevet like mye om da de var små...men hvor er de bøkene nå tro??
  Jeg får kjøpe en slik når jeg får beskjed om jeg skal bli bestemor da, hehe

  Ha en flott søndag, jeg skal på bloggetreff :-) Blir spennende...

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 2. Ai ai ai, kanskje dette er redningen for en trebarnsmor med dårlig samvittighet? Nr. 1 har et omfattende album, scrappet med kjærlighet av en mor man skulle tro hadde hovedfag i dokumentasjonsvitenskap. Nr. 2 er tilgodesett med et par egne sider i mors første scappealbum til familien. Nr. 3? Hennes første leveår er godt dokumentert i familiens lukkede blogg. Men teller det? Den digitale sfære? Har jeg skrevet når hun fikk sin første tann? Når var det hun rullet rundt igjen?

  Takk for et knakende godt shoppetips, og ha en fortsatt fortryllende søndag!

  SvarSlett
 3. Så flott denne var!!
  Det var jo et supert gavetips også!

  Ha en flott søndag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 4. På dette området må det innrømmes at jeg er en stor synder... :-/

  SvarSlett
 5. Jeg har en stor trollgutt på 15 som er overdokumentert i dimensjoner, en trolltass på to som er dokumentert og et lykketroll på 4 mnd som bare plutselig er 4 mnd og vi har ikke tenkt på at han skal dokumenteres engang.... så ja.... vi TRENGER en sånn bok :)

  Ha en god søndag og takk for tips!

  SvarSlett
 6. Godt tips :) Jeg har da tenkt at jeg skal lage en fotobok til min datter, men hun er nå snart 5 mnd, og jeg har enda ikke begynt! Tida flyyyyr....Og jeg som trodde jeg skulle få så god tid når jeg var hjemme i permisjon :p

  SvarSlett
 7. Jeg skrev HVER DAG i den førstefødtes bok.
  Jeg har vel knapt skrevet noen ord i Lilleprinsens...
  Men får vel ta i et tak en dag, snart...

  SvarSlett
 8. Kenner meg gott igjen i din historie *ler* den boka så veldig fin ut. Bra tips. Klem til deg!

  SvarSlett
 9. Huff og huff - har visst flere udokumenterte barn.... Likte veldig godt det uttrykket forresten:-)

  SvarSlett
 10. Stakkars nr 4 Pia..;-D
  - min har visst ikke fått noen bok engang..!
  Uff må visst skjerpe meg:-)
  Ha en koselig kveld,
  klem H.

  SvarSlett
 11. Åj, for et godt tips!
  Jeg har en sånn typisk babybok med tegning av alle tenner hvor man skal skrive ned dato på hver jækla tann... glemmer det jeg... glemmer å skrive i den også..
  ;)

  SvarSlett
 12. Kjøpte to slike dokumentasjonsbøker tidligere iår. Jeg er jo av den utålmodige sorten, og hadde ikke tid til å lete etter den perfekte boka. Den du har hadde supre illustrasjoner og morsomme punkter. Nå fikk jeg jammen lyst på to slike..

  SvarSlett
 13. Huffåhuff - minner om to knapt påbegynte Ann Geddes-babybøker sniker seg på...:o(
  Jaja - får satse på at scrappealbumene gjør nytten...
  Det der så forøvrig ut som en fin og overkommelig variant, ja.

  SvarSlett
 14. Der kom dette tipset nøyaktig tre dager for seint! Kom over ei liknande bok på tilbud på notabene... Suppesøt og rosa. Der du skal dokumentere alle tenner og tannfellinger, og eg trur jammen det også var eit kapittel der du kunne dokumentere kor mange ganger ho tygg maten på kvar side. ...hvis ikkje eg husker feil i farten..?
  Den stripete ullbuksa, som heilt korrekt observert, kommer fra nøstebarn, er størrelse 74-80. Den går sånn ca til oppunder armene på Elise, og det er to oppbretter nede på beina. Så ho har nok litt å vokse i... Ho er 75cm høg. :)

  SvarSlett
 15. Jeg er med på mor-barn undersøkelsen med Waldemar. Skulle nå ved tre år svare på når han tok sine første skritt. Jeg ante ikke! Hæææææ, er det mulig? Takk og pris hadde jeg hatt vett på å skrive det ned!

  SvarSlett
 16. ...og jeg kjente - ikke et stikk - men et dolkestøt av dårlig samvittighet da jeg kom til å tenke på de 2 babybøkene som ligger i skuffa. Den ene proppfull av bilder, minner og sirlig skrevet detaljer, og den andre så vidt fyllt ut med fornavn.
  Skjerp deg - det var ikke skyldfølelse jeg trengte:)

  SvarSlett
 17. Jadda...
  Jeg skulle bli såååå flink jeg når Noah ble født...

  Rebeccas bok er tykk som bibelen, Håvard sin er mere som en slunken lokalavis *flau*

  Noah som skulle bli tidenes best dokumenterte baby, tenk han har ikke fått bok en gang...

  SvarSlett
 18. Hei,
  Først og fremst vil jeg takke for en hyggelig kommentar. Har ikke vært på bloggen din før, men nå er den på bloglovin, så det blir flere ganger. Fint med litt tips fra en dreven mor!!

  Jeg ser etter en sånn bok etterhvert. Men har ikke funnet en jeg liker enda. Kanskje denne boken kan være noe. Hmm.. Takk for tips!

  Håper du har en god dag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails