mandag 2. august 2010

Valg av barnehagetøy?

Jeg lovte å trekke tråden fra kattefor til barneutstyr - vel, her trekker jeg tråden. (Katteforinnlegget var bare en slags innledning, skjønner dere, til det som kommer nå;)

Nå før tusenvis av ettåringer skal stabbe/kravle/jogge lett av gårde mot sin aller første barnehagedag, trenger de utstyr.

De trenger klær til å ha på seg inne. Og ute. De trenger klær til samlingsstunder, soving, lek i sandkasse, rulling i vanndammer, blåst og snøstorm.

Velg gjerne tøfler som er mere praktiske enn ..ehh...artige?

De trenger sko, tøfler, cherrox, goretex, gummistøvler, forede gummistøvler, sko med borrelås, sko med knyting. Sko som puster, sko som varmer. En liten sandal i ny og ne. (Eller to - husk å tilpasse antall sko med antall bein)

Her kommer denne plakaten (fra Snøstorm) inn.


Og les katteinnlegget mitt.

Gjør egne valg! Egne erfaringer. Selvfølgelig bør du lytte til andre. Men alle har sine tips. Sine råd. Og du kan ikke følge alle råd.

Men det er klart, hvis flertallet anbefaler Reima-dresser, eller regntøy fra Reflex, eller votter fra Hestra, så ligger det kanskje noe i det. Ikke dumt å lytte til ekspertisen.
Jepp, selv gutta mine har vært små barnehagegutter. Strikka gensere fra bestemødre er topp barnehagetøy! Akkurat på dette bildet er de da ikke i barnehagen, men hjemme. Hadde de vært i barnehage, hadde de nok hatt på seg gummibukse. Sånn sluntrer mor med hjemme. Ofte.

Bruker du hodet, skjønner du at poden bør ha noe som holder ham tørr når det er vått, og holder ham varm når det er kaldt.
Barnehagegutt i Reimadress, og barnehagegutt i en-eller-annen-slags-dress. Men cherrox har de! Cherrox er bra!

Spør venner. Spør i butikker. Spioner på jevnaldrende barn i barnehagen. Les i Foreldre & Barn. Sjekk nettet.

Det finnes utallige tester du kan forhode deg til. Men sjekk nå for all del HVA det er som gjør at akkurat DET regntøyet er best i test.

Jeg tror en ettåring driter i om regndressen tåler 5000 omdreininger i en spesialsentrifuge av sandpapir. En ettåring har lyst til å kunne bevege seg. Og han har lyst til å sitte i en vanndam uten å bli våt.


Jeg har fire barn. Jeg (eller rettere sagt ungene mine) har hatt klær fra de fleste produsenter, i de fleste prisklasser. Og jeg kan faktisk ikke velge ut akkurat EN parkdress eller EI regnjakke og si at "DEN må du bare kjøpe!"

Det finnes mye som funker.

Lykke til!

Og ha en klok kveld, med eller uten tips!

21 kommentarer:

 1. Hei:)

  Her skyter førskolelæreren inn med en liten eller stor kommentar!

  For det første er myke- behagelige klær, noe barna trenger for å bevege seg opp og ned fra hit og dit- dropp den stive dongeribuksen-som bare er så kul!

  Så er det bedre med ull/ superundertøy, fremfor flere lag med klær- så slipper det å bli så veldig klumpete!

  regntøy-så mykt som mulig- dropp arveregntøy fra reflex fra et par år tilbake!

  og cherox? bedre enn støvler kanskje- men ikke som vintersko, de er jo glatt som bare det. Ville heller valgt en goretex sko, som ja er dyrt- men som er så mye-mye bedre for barnet!

  og husk å MERKE klærne, da blir det så mye bedre å få med seg alt du tok med til- hjem igjen:)

  lykke til med det nye året:)
  (og jeg har en giveaway gående basert på det nye året:))
  klem ellemell

  SvarSlett
 2. Et meget klokt innlegg i disse barnehagestart-tider!

  Jeg jobber med ettåringer i barnehage, og pleier å si sånn omtrent det samme som det du sier ;-)

  Og jeg pleier gjerne å tilføye sånn med liten skrift at "de (barna) er jo vann- og sprutsikre også" for mange foreldre later til å ha glemt det gitt...

  Unger i Norge idag dauer ikke av å bli litt våte eller litt kalde eller litt svette!!!!

  SvarSlett
 3. Oi, dette blir vanskelig ser jeg. Og dyrt! Hjelpes. Men heldigvis har jeg et helt år til som jeg kan bruke på å lese meg opp, handle inn, teste ut...;)
  Keep calm, ja!

  SvarSlett
 4. Ellemell: takk for flott liste! Enig i at goretex vintersko er best om vinteren, men i "mellomperioden" har vi sverget til cherrox - mye fordi de er så greie å ta på seg - gutta tok de på seg sjøl - vinterskoa måtte vi mer mase på dem for at de skulle bruke... Men midt på vinteren her på Kongsberg holder jo ikke cherrox...
  Eget innlegg om merking kommer i morra;)

  SvarSlett
 5. Å, så glad jeg er for at jeg har et barnehagebarn på 2. Året. Så slipper jeg å tenke på alt det der. Man erfarer jo hele tida mener jeg.

  SvarSlett
 6. Vi kjøpte en brukt Reima-dress til Hedda i fjor, forhåpentligvis passer den i år også, den har vi vært superfornøyd med! Ellers har vi en arvedress i kjelleren. Så får vi se om det trengs en ny eller ei. ;)

  Cherrox er GØRSTYGT, og jeg ville IKKE ha det til Hedda. Men så kom sørpeværet, og mamma kapitulerte. Hahaha! Naturbarnehage jo.... ;)


  Det viktigste du sier er: Gjør egne erfaringer! :)))

  SvarSlett
 7. Huttehu, det hadde jeg nesten glemt. Her i huset har vi jo Nikoline som begynner i barnehage om 2 uker og jeg har ikke engang begynt å tenke å at hun skal ha regntøy og støvler.. For meg er hun liksom fortsatt en liten baby, ikke en barnehagejente. Men vi har vel noe liggende fra storesøster..

  SvarSlett
 8. Barnehagefolk kan du godt lytte til ;)

  Men med erfaring med 4 fire barn, så trur eg du greier å fatte dine eigne val!

  SvarSlett
 9. Takk for tips alle sammen!! Min frøken starter på onsdag og jeg sitter nå med stuen full av klær som skal merkes, lister om hva som skal med osv...HJELP! De ler vel av meg, når jeg kommer med matchende skift antrekk til all slags vær, ulltøy i starten av august, 3 stk regntøy (ingen stive!) støvler i alle slag (men ingen cherrox - enda) Kom gjerne med mer tips... Jeg er glad det bare er en gang man er førstegangsmor...puuuh...

  SvarSlett
 10. Takk for tips - eller ikke;o) Litt glad jeg slipper å tenke på parkdresser egentlig. Men det er nok å passe på med skolegutter også forsåvidt... En av mine er fremdeles glad i å sitte i sandkassa. Vi er forresten langt, langt mot nord - der mine kjæreste bor (eller noe sånt) Ha en flott tirsdagskveld!

  SvarSlett
 11. Aiaiai.... fantastisk innlegg!
  Bare så synd eg lese det nå når gutten min har sin første dag i barnehagen om ca 9 timar..
  Har vel egentlig lite klart, og holdningen "det ordne seg etterhvert" e god å ha akkurat nå :-)

  Takk for kommentar hos meg! Eg blir så gla for det :-)

  SvarSlett
 12. Hjemmestrikkede sokker og tovede ullvotter sa den strenge barnehagedamen til meg da jeg lempet mine to inn en høstdag for mange år siden - og jeg kunne ikke strikke, men snille kollegaer og bestemødre ordnet biffen... har nok sverget til reima - cherrox er et must - vintersko har variert - sjekk forbrukerportalen - de har alltid en test, og det er slett ikke sikkert de til 750 kroner er best... Gitt opp å navne for lengst - det som ligger i gjenglemt kurven er ofte mitt, og vi har klær nok - tar en titt i kurven av og til... Sparer masse tid - selv om det kanskje ikke er så populært... I dag begynte jentene mine på sfo! Hilde

  SvarSlett
 13. Jeg sier bare TAKK for at du viste fram den plakaten i kveldens innlegg - les innlegget mitt så skjønner du hvorfor.... DU av alle bør ha en BØTT med gode råd for meg. Skal begynne å jobbe igjen på mandag og jeg FORBREDER meg.....

  Bra innlegg forresten

  En klem...pga plakaten;-)

  SvarSlett
 14. Ja, det er en jungel. Og Trollet har hatt Reima-dress som har vært super og vi har hatt Reima-dress som var langt fra super. Cherrox har vært supert alle år, ok de er litt tette og kan få en ulekker odør etterhvert, men en ener på slapseføre! Slår et slag for ull også.

  Ang. kattefor, der må man jo også prøve og feile. Vår erfaring er at spesialfor fra veterinær er mye bedre enn foret fra matbutikken. Da vi bytta fikk dette en merkbar effekt på pels, avføring og vekt.

  SvarSlett
 15. Dette er da faktisk også klær mitt barn trenger og hun skal ikke i noen barnehge på lenge enda! ;)

  SvarSlett
 16. Hehe, jeg er av den type mødre som ALDRI fikk med meg hvilke merker som var DET RIKTIGE på regndresser og parkdresser. Endte som regel opp med en parkdress fra Bogerud til rundt 300,-. Og de funka minst like bra som de til 1200,-...

  Og angående dyrefôr; 14-åringen (bikkja, altså) har alltid spist Rema-fôr. Og vi har ikke hatt problemer med det. Blank i pelsen er hun også. Da vi hentet hund nr. 2, ble vi anbefalt mat fra dyrebutikken. Og gud hjelpe meg hvor dyrt det er i forhold! Og ikke er hun særlig glad i det heller. Hun går og stjeler Rema-fôret framfor å spise opp sin egen mat... Men vi holder stand, og håper at vi gjør det beste for bikkja... ;o)

  SvarSlett
 17. Katta mi fikk bare billig butikk mat og han ble over 12 år alikevel han altså, pels hadde han også i alle disse åra ;D

  SvarSlett
 18. Hehe, dette er jo rene motvekten til mitt blogginnlegg i dag. Jeg er vel litt uenig i at en dress er en dress selv om jeg overlevde kalde nordnorske vintre i hjemmestrikka klær og bevernylondresser.

  Personlig synes jeg det er viktigere at vinterklærne er slitesterke, vanntette og lette å bevege seg i enn selve merke, men etter fem barn har jeg allikevel funnet noen favoritter. ;)

  SvarSlett
 19. Her ser jeg at det er mange gode råd. Supert! Da går vi en god høst i møte, vel og merke om alle foreldrene i barnehagen leser disse kommentarene :-)
  Når det gjelder vintersko: Jeg har brukt Friend´s fra Coop, de siste par årene. Kjempebillige, og faktisk veldig gode. Men husk å merke, for det er MANGE som har skjønt dette.
  Ønsker dere alle en god oppstart!

  SvarSlett
 20. Ja, det er lett å gå seg vill i jungelen av informasjon :) Jeg satser på klær som er behagelige å ha på, ull og bomull, ytterklær som er vind og vanntett, så tenker jeg nok at det går alt sammen :)
  Jeg har strøket på navnelapper i ukesvis nå, og er (tror jeg) endelig klar til barnehagestart om to uker...
  Nyt dagen
  Lilli

  SvarSlett
 21. Klokt innlegg! Litt forbruker-Pia over det men balanserer godt likevel! ☺ Er enig i at man finner ut av det, jeg hatet ull selv når jeg var barn og ville IKKE ha det til min førstefødte. Men alle de andre 3 har hatt mye av det og de har ikke fått ATPISK eksem over hele kroppen av det heldigvis! Det holder de varme selv om man kan vri dressen når de kommer hjem fra b.hagen! Et par vintersko som er viking, geox eller ecco og er gørr-dyre er en klok investering, det verste som er er å fryse på beina i litt utslitte sherrox! Et tips til sherrox er å legge en ekstra ullsåle nedi, for når foret ikke er så fluffy lenger så isolerer den innmari dårlig!

  Min dårligste investering gjorde jeg ett år jeg kjøpte den kjempedyre TROLL dressen! Poden nektet å ha den på, han syns den var så stygg! Men den har de under han brukt heldigvis uten å mukke!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails