torsdag 5. august 2010

Risping. Og Pias hjørnebeskyttelse

I går sto en vever kvinne på døra, med sin fagre datter på armen. Nei, det var ingen polsk bokselger, men Jenny med bloggen Mammaprat.

Vi snakket om psykisk helsevern, proteiner og resirkulering av plast - slikt som jo småbarnsmødre gjør når de treffes.

Gulrotkake går unna når man har glupske gjester!

Min datter, som vanligvis sitter stumt i et mørkt hjørne i stua og spikker små trefigurer som hun skal selge på basar, havnet helt plutselig i håndgemeng med Jennys datter.

Vi mødre fikk etterhvert revet dem fra hverandre, men et av barna hadde blitt rispet opp på kinnet med en liten rosineske.
Herlig riskake med smak av isopor sammen med barnefarlig rosineske med spisse kanter

Nå var det gudskjelov ikke mitt barn som fikk denne skaden på sitt sarte kinn, så det gikk jo greit.

Men deler av dagen i går ble brukt til å søke etter barnesikringsprodukter på nettet, og jeg er meget skuffet.

Store hjørnebeskyttere finnes.

Men hva med de små? Hvordan skal jeg få sikret at intet barn på nytt skal bli opprevet og maltraktert av skarpe esker?

Jeg begynte å se for meg kommende katastrofer som følge av skarpe hjørner på lønnsslipper, bøker og lekseplaner.

I mangel av minihjørnebeskyttere, så jeg meg nødt til å gå rundt i huset med en hjørneavrunder for å ufarliggjøre spisse ark, papirer og lignende. Og det var en helvetes jobb. For å si det mildt.

Jeg er på langt nær ferdig, men har fått gjort 1287 bøker, alt bakepapir og samtlige forsikringspapirer barnesikkert.
Farlig skarp bokside som kan rispe sart barnehud...


..gjøres trygg av ansvarlig mor..


..nå kan vi lykkelige lese om Orilla gorilla uten å frykte spiss side opp i øyet!


Nå gjenstår et tusentalls fotografier, noen aviser, magasiner, litt matpapir og de stiveste serviettene.

Aluminiumsfolien får være.

Men innen utgangen av kommende år, burde dette huset være sikkert som banken!
I kveld skal disse røverene gjøres runde og trygge!


Men ellers var det et gledens besøk!

Ha en skarp dag, med eller uten beskyttelse!

19 kommentarer:

 1. SÅ godt å høre at du er en ansvarlig mor som tar saken (hjørnekutteren) i egne hender og sikrer huset! ;)
  Her ble hjørnebeskytterne på bordet revet av noen minutter etter at de var satt på, og siden jeg ikke var så interessert i å lime med superlim og leve med hjørnebeskyttere på bordet til evig tid (eler til bordet skal byttes ut), så har jeg vært skikkelig uansvarlig og heller latt barna slå seg litt på skarpe bordkanter. En av dem fikk til og med hull i øret fra bordhjørnet vårt...
  Ha en fin dag i et barnesikret hjem! :)

  SvarSlett
 2. He, he utrolig morsomt innlegg Pia! Du får takke høyere makter for at du har scrappesaker liggende som nå også kan brukes til å barnesikre huset! Husk printerpapiret da, det er vel noe av de skarpeste som finnes av papir tror jeg.....! Lykke til! Og du bør jo si opp aviser og si nei takk til reklameblad og la jenta få digitale skolebøker eller lydbøker framover så du slipper å måtte gjøre dette hver eneste dag til hun er konfirmert! ☺ Du har da annet å drive med også......

  SvarSlett
 3. Pia: Haha. Nå lo jeg godt.. Jeg håper det er tryggere å komme på besøk om et års tid, når du er ferdig å sikre alle rosineskene dine. Det går bra med Nikoline. Nå er hun klar for barnehage med alle de utfordringene som følger.

  Jeg ser du har spist opp resten av kaka i natt..? ;=)

  SvarSlett
 4. Jammen Pia, det er ikke bare hjørnene som er farlige på ark. Jeg har skjært meg maaaaange ganger på sidekanten av skarpe, livsfarlige kopimaskinark. Så her er alle sånne ark låst inn i et innbruddsikkert velv. Selvfølgelig sammen med alt annet slags risiko-papir.

  :D

  SvarSlett
 5. Ja, jeg sier det bare denne ene gangen: Jeg kommer iallefall IKKE på besøk før alle - jeg gjentar; ALLE hjørner er sikret. Og da sikter jeg også spesielt til den folien du så kjekt har tenkt å la passere. Jeg er skuffet....

  SvarSlett
 6. Jammen fint du har noe å pusle med i ferien ;o)

  SvarSlett
 7. Fint tiltak! Men er nok enig med Ellen Sand: det er ikkje bare hjørnene som er farlige på ark. Du bør i tillegg polstre kantene på arkene med litt skumgummi. Det gjøres konsekvent her i huset. Det går litt skumgummi og lim, men det er verdt det!

  SvarSlett
 8. Haha.. jeg dør. Deilig start på dagen

  SvarSlett
 9. Fint. Godt du fekk noko å henga fingrane i. Kan jo bli lange dagar når ein tuslar rundt i huset. Så då er du sysselsatt før haustmørket kjem sigande på. ;)

  SvarSlett
 10. Hva! Har du papir i hus! Det er da direkte barnemisshandling! Hva om et av barna skulle være så uheldige å få et (skrekk og gru) papirkutt! De kan jo i værste fall miste lemmer!!!

  ;o)

  Hilsen Stine.

  SvarSlett
 11. hehe... ta deg en tur hit når du er ferdig?? kunne trengt litt hjørneavrunding både her og der ;)

  SvarSlett
 12. Ja, det er en farli' verden vi lever i :) Godt du bidrar til et sikkert hjemmemiljø, hva skulle man gjort uten det. Stå på, og he en herlig helg (forhåpentligvis uten skrammer eller skraper). Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 13. haha, ja det var utrolig smart!! Har jeg ikke tenkt på, men nå er det lenge siden jeg hadde små i hus.. men nå derimot så skal jeg virkelig ta til meg dine tips og sette i gang så kanskje jeg blir ferdig til den kommende krabaten begynner å bli nysgjerrig :))

  SvarSlett
 14. He he he, du er morsom:)Og Elin har jo rett, verden er farlig altså.Det blåser nordavind fra alle kanter, og hvem vet hva som lurer rundt neste hjørne.Best å bli hjemme (og pusse og kutte alle skarpe kanter:)

  SvarSlett
 15. Hehehe, jeg ler jeg, som jeg gjør hver gang jeg kommer inn hit.
  Jaggu bra du har noe å henge fingrene i. Jeg mener, du har jo kun 4 barn, mann og hus å stelle med utenom ;)

  SvarSlett
 16. He,he, nå har du iallfall nok å gjøre resten av ferien;-)

  SvarSlett
 17. Oj, oj, her har jeg latt mine tre unger leve i utrygghet i årevis uten å noen gang tenke på dette.. Jeg har stort sett fokusert min engstelse mot biltrafikk og vann i store mengder, uten å ane at den største faren fyller man jo huset med, i store mengder. Av og til er rett og slett lykken bedre enn forstanden.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails