søndag 29. august 2010

Knas, knus, kake - og støvsuger

Det er en del hendelser i et sånt bursdagsmaraton som ikke kommer fram - ihvertfall ikke når man prøver å presentere bursdagen så søtt og vakkert som mulig.

Bilder av et gledesstrålende barn som klasker og kliner med sin aller første bløtkake, eksisterer ikke. Noen ganger må fornuften overvinne jaget etter det mest artige/nusselige/strålende bloggbildet.
Etter en del års erfaring med bursdager, har jeg blant annet kommet fram til disse formlene:

2 barn + 6 voksne + masse pynt, ballonger og bløtkake = flott!


13 barn + 1 voksen + masse pynt, ballonger og bløtkake = ikke så fryktelig smart

Derfor droppa jeg bløtkaka. Og det var lurt. I tillegg til å servere, hindre alt for mye fotballsparking med ballonger, snørrtørking (for selvfølgelig ble vesla forkjølet akkurat på sin store dag...), kaste gavepapir og plukke opp sugerør, skulle jeg også fotografere. Bløtkake i tillegg kunne lett ha vippet meg over til galskapens territorium.

Men barnebursdagen ble absolutt vellykka, og den ble det den var ment til å bli - en kjapp, uformell samling etter skoletid for ungene i gata.

Fotballkampene på ettermiddagen gikk også bra - far tok seg av to sønner og fire kamper, mens jeg, vesla og eldste sønn tok oss av fotballkamp et annet sted.

Etter veslas leggetid, fikk jeg satt i gang med kakebakst, for bursdagen skulle selvfølgelig feires de kommende dagene også.
Ved senere feiring, da antallet voksne var høyere enn antall barn, turte vi å tenne lys.

En nesten-ferdig Oreokake, som sto til størk inne i kjøleskapet, befant seg plutselig utover kjøkkengulvet. (En litt ivrig sønn var inne i bildet rett før fallet...)

Jeg kunne jo ha spadd den opp og klæsja den sammen igjen, hadde det ikke vært for at kakefat fra Hadeland - før helt, nå (meget) delt - befant seg i og rundt og ostekrem og smuldret Oreokjeks.
Støvsuger ble kjapt båret inn til åstedet, men da vi slo den på, sto flammene ut!

Gudskjelov var det nattåpent i Kongsberg, mor dro kjapt ned i byen for å handle ny støvsuger (her ble det ikke tid til grundig research - jeg tok noe som var nedsatt og som så flamme- og sugesikkert ut), mere Oreokjeks, melis og sukker.
Hvis noen har rævva elendig erfaring med denne støvsugeren, vil jeg helst ikke vite det. Bortsett fra om du skriver "Den støvsuger`n suuuger!!". Det tåler jeg.

Og bursdagsfeiringer har det blitt. Så det monner. Og gudskjelov har vi nå noen måneders bursdagsfri før vi starter på`n igjen.

Ha en super søndag, med eller uten kakefat!

22 kommentarer:

 1. Vi har også droppa bløtkaka de siste åra, den er liksom bare grei å ha lys på, ingen barn som spiser bløtkake likevel. Støvsuger er selvfølgelig et must, selv om den ikke er like kjekk å feste bursdagslys på....

  SvarSlett
 2. Det er fælt å le av deg, men klarer ikke la være. Håper dagen i dag blir av en litt kjedeligere sort - les Roligere.

  SvarSlett
 3. Jeg skriver det opp i "hva jeg har lært av pia når det gjelder barn"-boka mi. Godt med litt innput liksom. Plasserte dere den brennende støvsugeren på ny bursdagskake som lys, eller ble det kanskje litt vel heftig? Ha en fin søndag, og sug i vei :p

  SvarSlett
 4. Ja ja, det ble ikke mer kaos enn at du taklet det bra;oD

  Jeg har sverget til den støvesugeren i ymse utgaver i 15 år så du har gjort et godt kjøp når det gjelder sugeevne:oD

  Ha fortsatt flotte bursdager!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 5. Godt å høre om det som skjer innimellom glansbildene :)Tenker dåke har hatt fine bursdagsfeiringer likevel!
  Bløtkake er ein uting, ja. Eldstemann forlanger marsipankake. Også til 13-årsdagen i fjor. Og siden han hadde nærmere 20 gjester - nesten vaksne, stor-spisande tenåringar, så våga eg å lage ei lita marsipankake. IKKJE EIT EINASTE STYKKE VART SPIST! Ikkje ein gang han som forlangte kaka smakte på kaka...

  SvarSlett
 6. Hu hei herlig! Det høres i grunn ut som en perfekt feiring spør du meg!
  Særlig gutta boys må jo ha likt det eksotiske innslaget med flammeheit støvsuger!

  SvarSlett
 7. hehe... det kan fort bli litt kaos ja, kjenner til det... og bløtkake er heller ingen favoritt her i huset - her går det i brownies ;)
  Gratulerer med vel overstått feiring!

  SvarSlett
 8. 13 unger og du alene voksen? Stressgenet ditt må være fraværende, kjenner meg småsvett bare ved tanken..

  SvarSlett
 9. Det var en 1-åring og resten var skolebarn. Jeg er lærer. Skolebarn sittende i ring er noe jeg kan;)

  SvarSlett
 10. Ha ha. Hørtes ut som en helt VANLIG bursdag. Jeg fikk akutt lyst på oreokake, så jeg kjente skuffelsen bre seg når jeg så den for meg, liggende i tusen knas på gulvet sammen med glasskår... Au. Irriterende!!!! Deilig å være ferdig med feiringen. Men kaosfeiringer hører liksom med! Men ekstra deilig blir det når du beskriver det for oss med hakket mindre fantasi:-)

  SvarSlett
 11. Så trivelig at du vil være med på giborten min;)
  Husker bursdagen i den alderen, da er man rimelig sliten etterpå:D
  For ei prinsesse under her, herlig!!
  Ha en fin kveld og klem;)

  SvarSlett
 12. Høres ut som bursdagene gikk greit for seg likavel! Greit med en vampyrstøvsuger da- de må jo bare suge til seg alt:)

  Skjønne ettåringen fikk da muffinskake og lys:) det må da holde:)

  klem ellemell

  SvarSlett
 13. Hi, hi, tenker det er en feiring du kommer til å huske:-) Men VELDG synd med den oriokaken og støvsugeren. Så UTROLIG irriterende! Synes du taklet det innmari bra - tror du er utstyrt med litt mindre stresshormoner enn oss andre. Jeg hadde avlyst bursdagen...

  SvarSlett
 14. Sånn kan det gå - og jeg tror du er litt forberedt på at det kan gå nettopp slik ;). Henny var - til tross for kakekrasj og støvsugerflammer - et veldig søtt skue i lilla antrekk med krone. Det er jo greit å ha noe å fylle konfirmasjonstaler og slik med også, ikke sant?

  SvarSlett
 15. Gode formler det der! Håpar at støvsugern suger, hehe;)

  SvarSlett
 16. Jeg blir svett bare jeg leser!

  SvarSlett
 17. Skal bla meg tilbake til dette innlegget før Noah skal feire sin første bursdag. Om du er skikkelig grei så minner du meg på det i begynnelsen av juni neste år *knegg*

  Håper støvsuger`n suger det den er god for;)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 18. Har ikke prøvd den, men har erfaring med en ekskjæreste i studietida (ser at denne setningen så langt ikke akkurat er litterær!), var også eks da dette skjedde, - skulle låne støvsugeren min for å rengjøre et gammelt vrak av en bil før salg. Mattene i bilen var våte og det tålte ikke støvsugeren. Så den rustet. Vet ikke om det sto noe om kakestøvsuging i garantien på AEGen deres. Den stakkars eksen kjøpte ny støvsuger, av dårlig kvalitet. Så irriterende at jeg ga den bort og gikk over til kost. Hadde ikke råd til ny, men orket ikke å irritere meg over irriterende eks. Og stakkar igjen unge mann, for nå er han død. Høres litt ut som en replikk fra Vi på Saltkråkan det her, litt tragikomisk, men kanskje bare for meg???

  SvarSlett
 19. er ikke det typisk da, når man har dårligst tid og mye å gjøre, da går selvfølgelig alt galt! Nå blir det godt å ta en pust i bakken tenker jeg! For selv om det er koselig med bursdager, så er det veldig deilig når det er over også (så lenge det ikke er ens egen da;)

  Fin uke til deg!

  Klem Sissel

  SvarSlett
 20. Jeg blir i så godt humør av å lese innleggene dine. Og som regel ender jeg opp med å lese dem to ganger, første gang leser jeg dem nemlig nedfra mot toppen, ettersom jeg blar meg nedover på bloggen din for å se hva jeg har gått glipp av!! Det er ikke alltid det gir like mye mening å lese dem den veien, så da leser jeg dem rett vei etterpå!!
  Så koeslige bilder. Høres nå ut som dere har hatt flotte dager med feiring. Klem!

  SvarSlett
 21. Hei :) nokk et blogginnlegg som beskriver ting slik det virkelig kan være... du er bare helt rå på å skrive..

  Veldig morro å sitte å lese bloggene dine.

  Fine bilde av vesla.. ser ho er blitt feira til gangs.. trivelig.

  Og med barn i huset vet man aldri hva som kan skje..

  Ha en fin dag :)

  Klem

  SvarSlett
 22. Oi, oi, oi... bursdagsfeiring på høyt plan her å ser jeg :-) Gratulerer så mye med lille snuppa! Utrolig skjønn med lyset og kaken sin...smelt!
  Har null erfaring med støvsugeren din, men har et stalltips! Ha bursdagen på en lekepark :-) Så kan noen andre ta seg av både servering og rydding i etterkant hehe! Neida, snuppa skal få feire bursdagen sin hjemme noen år til, men 8åringen og hans klan derimot, stuer jeg bort for annledningen gitt....
  Tips nr 2: Få deg sokkel med avsug i.... sop alt bort til sokkelen på kjøkkent og vips BORTE!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails