søndag 1. august 2010

Julekort i juli. Og manglende idyll

Allerede i januar begynner jeg å tenke på julekortfotografering.

For månedene flyr, og vips er det desember, og du sitter og svetter over bildene fra året som har gått, på leting etter et eller annet som kan sendes til venner, familie og andre obligatoriske bekjente.

Jeg har for lengst gitt opp oppstilte bilder med nisseluer, vinger og pepperkaker - for å få tatt sånne vellykka bilder, må jeg og ungene gjennom et helvete som jeg ikke orker.

Jeg har med tiden ikke så høye krav. Det jeg ønsker, er et bilde der alle ungene synes. Og at de ser vennligsinnede ut. Mer enn det ber jeg ikke om.

Forrige uke opplevde jeg et øyeblikk av idyll.

Gutta herja i ei huske, men de var venner, og de snakket så fredelig og fint om krig, mutanter og sverd, og jeg sto der med kamera og de ville bli tatt bilde av og ingen stakk av eller laget grimaser eller sparket en medbror i privaten, men så kom jeg jo på at "Flate! Vi har jo en unge til!", og innen jeg hadde fått røsket vesla ut av fars trygge armer og slengt henne oppi huska, var øyeblikket allerede borte.

Den idylliske, kjærlige stemningen var som blåst bort. Og det tar vel ei stund før den dukker opp igjen.

Men jeg gir meg ikke. Det SKAL bli julekort i år også. Kanskje må jeg stryke nok et av kravene på min heller slunkne julekortfotograferingkravliste. Men det SKAL bli julekort.

Ha en fotograferende dag, med eller uten juleforberedelser!

25 kommentarer:

 1. Du får lage et julekort med mange bilde på slik at alle får vere med :-)

  SvarSlett
 2. Fine bilder da. Stemmer for å photoshoppe inn sistemann. Sikkert ingen som ser det ;) Eller?

  SvarSlett
 3. Det finnes da fotoredigering. Lim inn vesla på bildet du, så blir det så bra så! Flotte bilder ble det iallefall! :)

  SvarSlett
 4. De må nok gjennom mange flere fotosessions, så det ordner seg nok til slutt;)

  SvarSlett
 5. Bare photoshop henne inn i bildet, blir så vakkert så ;)

  SvarSlett
 6. Oh, må le. Du skriver så fint. Akkurat det med å glemme at man har et barn til traff bra. Iblant tror jeg at jeg har en ekstra og, så her må poengteres at det slår begge veier, altså. (Hvor hektisk kan man egentlig ha det? Grensene for dette ser jo ut til å kunne tøyes vanvittig mye lenger enn hva man ser for seg som overkommelig...) Høres ut som du er flink til å vinkle stress over i noe galgenhumoristisk, ihvertfall. Gøy å lese, og en slags trøst når alt flyter og tre unger skriker. Lykke til med julekortet! Gutte-bildene var jo veldig fine, selv uten jenta.

  SvarSlett
 7. Uff, nå minte du meg på noe kleint man har i vente..

  SvarSlett
 8. heheh, har du ikke photoshop da? Kanskje det går ann å lime inn vesla, slik at det ser ut som hun sitter mellim bena på han som sitter på huska? Ser det er litt ledig plass der :=)

  SvarSlett
 9. Hehe! Kjenner til problematikken, ikkje lett det der. Du greier det nok!
  Vedr: Kjempeproblem på bloggen min: Har tilbakestillt malen min. Veit ikkje om det hjelp.....Takk for tips iallefall!

  SvarSlett
 10. Ha ha, jeg orker ikke å prøve en gang. Tenk deg seks unger da!!! Hva med å lage en collage? Da får man jo med alle på et vis. Det kunne jeg få til... kanskje... :D
  PS! Herlige bilder av herlig gutter. :)

  SvarSlett
 11. Ikke minn meg på julekort ;). Svett - svett - svett. Jeg lagde collage i fjor - men nå har jeg tatt så lite bilder av ungene at jeg sannelig må kjøre på fram til desember skal jeg ha noe å velge blant.

  Men bildene av gutta - var alldeles herlige ;).

  SvarSlett
 12. Jeg falt for det øverste bildet.

  Siden du er så dyktig med alt i denne digitale verden, så må jeg bare spørre:

  Er det ikke mulig å manipulere bildet slik at vesla også kommer med?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 13. Herlige bilder av gutta!
  Imponerende at du tenker på julekortbilder året igjennom, men smart da.
  Du får lage en bildecollage på kortet med alle de idylliske bildene fra året som er godt, og slik at alle barna i alle fall er med på et av bildene, og kanskje dere foreldre og?

  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 14. Hi hi hi - kjenner meg igjen ja! Har knipset en dullion bilder på selveste 17. mai - sa at om dere gjør som mamma sier får dere to is... Og jo - av de ca 75 bildene var det to som kan brukes - I`m in heaven - skal forøvrig snart bestille de bare jeg finner et godt tilbud på fremkalling....
  Mail er snart på vei...
  Hilde

  SvarSlett
 15. Hehehe, jakten på julekortbildet er alltid en utfordring. Godt jeg fikk Noah nå, for de to andre er ikke like villige lenger. På den måten har vi sikret julekort motiv i enda noen år. Etter det får vi vel bare bruke hester og hunder som motiv tenker jeg ;)
  Eller kansje oss selv *jadda*

  SvarSlett
 16. Hahaha..jeg ler så jeg griner. Fantastisk vittig. Fine bilder og fine barn:-)

  SvarSlett
 17. Veldig koselig bilde, uansett!

  SvarSlett
 18. Ha,ha,ha!!! Nå måtte jeg le, du er bare så flink til å ordlegge deg, og tar ting på kornet!! :)
  Vet du, om du er i Stavanger så kan jeg ta bilde og lage julekort med alle dine søte små - for deg!! Helt gratis! (og ferdig til 1. desember...)
  I fjor lagde jeg 8 julekort, utenom vårt eget.... Høres vel ut som et mareritt i dine ører, men... :)

  SvarSlett
 19. He he, herlig:) Var jo flotte bilder av guttene da, og med hjelp av PS klarer du vel å hive vesla litt sån hennslent oppi huska....eller kanskje på flyvende vei ut av huska.......

  SvarSlett
 20. Hihihi... Kjenner meg sååå godt igjen! Det var da jammen ergerlig også, for bildene var utrolig fine! Sist jul satte jeg sammen flere bilder for å få alle noenlunde normalt presentert for familie og venner. Det kan være et tips til deg også, så kan vesla få et bilde helt for seg selv, og ingen blir svette over idyllisk koordinering. ;o)

  SvarSlett
 21. Døh! Det er ikke for ingenting at det finnes Photoshop. Eller Picasa. Maipulering er in, det nå! Flotte bilder. Gleder meg til jul, slik at jeg får se ferdig resultat!

  SvarSlett
 22. Jeg har ikke Photoshop! Jeg er elendig på redigering! Men det skal nok bli bilder - knipser jo ikke akkurat lite, for å si det sånn...

  Heidi Merethe: Takk for tilbud! Får nesten lyst til å ta turen til Stavanger (men så må jeg tenke over hva som blir verst - bilturen til og fra Stavanger, eller flere fotosessions her hjemme....)

  SvarSlett
 23. Haha! Kjenner meg igjen der, ja!
  Jo flere barn man har, jo værre er det å få ett bra bilde hvor alle ser normale ut - samtidig!
  Fine bilder :)

  SvarSlett
 24. Det er bare å gi opp slike prosjekter - blir aldri slik man vil ha det;)

  Du skriver så bra, Pia!! En sann glede hver gang jeg besøker bloggen din:)

  Håper du får ei fin uke:)

  SvarSlett
 25. Utrolig flotte bilder av ungene! Du er en dyktlig fotograf, det er hvertfall sikkert. Og de sier jo at barn og dyr er de vanskeligste å fotografere:-)

  klem, Eirin

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails