lørdag 14. august 2010

Hvor er Jakob? Og mere babymat.

Det er jo artig at jeg faktisk klarer å lage opptil flere blogginnlegg kun om svensk babymat. Her åpner det seg et eldorado med tanke på kommende blogginnlegg.

Svenskene har skjønt dette med navn. Mens kjedelige nordmenn serverer mormors lapskaus, kylling med ris og kalkun med gulrot, slår svenskene til med det snasne navnet "Flygande Jakob". DET river, det!

Skift navn på den usle barnematen deres, Nestle, til "Hoppende Gunnar", "Dansende Trude" eller "Syklende Lise-Marie". Da blir det nok fart på sakene, og de moste gulrøttene med 9% kyllingkraft får nok vinger å fly på!

Kombinasjonen erter, banan, pasternak, fløte og kylling er jo en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Og dette her er faktisk en av de få ferdigrettene som vesla ikke har spyttet kontant ut.

Men selv om vesla tilsynelatende likte Jakob, så kan ikke noe måle seg med mors hjemmekokte ris! Eller fars oppskårede brødskiver! For ikke å snakke om storebrors halvspiste blomkål!

Ha en super kveld, med eller uten mat!
Og så ber jeg om tilgivelse at jeg ikke følger opp når noen ytrer ønske om for eksempel harryhandleliste i margen her - jeg tror jo alt sånt er sagt på spøk.

13 kommentarer:

 1. Norge er nesten for U-land å regne, hva mat gjelder... Kjeeeedeeelig!

  SvarSlett
 2. Hehe, så morsomt innlegg.... Prinsen er også glad i flygende jacob :)

  SvarSlett
 3. ha ha... ja kanskje Flyvende Jakob hadde interessert minsten vår også? Han spyttet konsekvent ut ALT som kom fra sånne glass. Om vi en gang i blant prøvde med en pure var den halvveis godkjendt og kunne smattes litt på, men alt annet var ikke aktuelt.
  Heldigvis er han nå over året og kan spise alt vi andre spiser. Praktisk for oss og tydelig deilig for han. Han er et matmonster for å si det mildt!! :)
  God kveld i stua di også - klem

  SvarSlett
 4. Jaja, då har jenta di eit meir rikholdig repertoar på sin meny enn jenta i vårt hus.... Blomkål og skiver? - veldig bra! Her er det kun 1 type graut som går ned, vel å merka dersom ein av oss vaksne distraherar ved å klovna seg til samtidig. Puh! Men pupp er bra, tra-la-la.

  SvarSlett
 5. Flyvende Jacob hadde nok ikke vært en hit her. Men storebrors halvspiste blomkål hadde derimot vært en kulinarisk høydare. Særlig om den hadde vært gulvlagret..

  SvarSlett
 6. Herlig lesning før leggetid:-)*knegg*

  SvarSlett
 7. Du skriver så utrolig bra!! sitter og gliser for meg selv og tenker tilbake da mine var små...(Maaaaange år siden)

  Du må gjøre hva du kan for å komme deg til Skottland...helt utrolig her..selv om det omtrent er umulig å forstå hva lokal-befolkningen sier...bare smil i si aye, så er alt bra, hehe

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 8. Eimund liker muggost. Fysjameg! Det har han fra kjæresten.
  :D

  SvarSlett
 9. Nå forsto jeg endelig hvorfor du hadde skrevet at du skvatt da du så vem som hadde kommentert over (det var kanskje hos Elisabeth)... det var nemlig Henny. Endelig falt brikkene på plass i knolten min.

  Har ikke kommentert så mye i det siste, vet ikke helt hva jeg skal si om ymse babymat. Vesla her foretrekker pesto, parmesan, sort oliven, rå sjampinjong og denslags... men hun er 20 måneder.
  Deilig helg!

  SvarSlett
 10. Flyvende jacob er jo så godt så jeg skjønner godt at hun liker det :)
  Når Eilene var liten pleide jeg å handle masse barnemat i sverige, er endel ting der som vi ikke har.. hun og Malie eelsket en flaske velling på kvelden

  SvarSlett
 11. Enig med du, kjedelige navn og dårlig utvalg! Med snuppa her spiser, oghar til nå spist alt hun har fått servert :-)) Spørs om det kommer en trassalder? Får kose oss med det så lenge det varer .. Hihi!

  Ha en finfin dag Pia!
  Klem

  SvarSlett
 12. Benløse fugler har alltid slått an synes jeg!!
  Du den Follett boken anbefaler jeg altså..men den er tung og litt lei på senga:-)

  SvarSlett
 13. På en måte høres det litt deilig ut å kjede seg. Men aner meg at ikke alle er enige i det. Ha en fin dag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails