mandag 2. august 2010

Hva skal man velge? Og merker

Da vi fikk katt, ønsket vi ham alt det beste livet kunne tilby.

I dyrebutikk fikk vi de beste råd om mat - det merket var selvfølgelig det beste. Og vi kjøpte akkurat det merket.

Så var det besøk hos veterinær. Der fikk vi anbefalt et helt annet merke. Og her begynte jeg å tenke "Hvorfor gir de oss ulike råd? De høres jo så overbevisende ut. Så proffe. Tillitsvekkende."

Tvilen var sådd.

Et år seinere var vi hos en annen veterinær. Som anbefalte nok en forprodusent.

Og etter det har jeg begynt å forstå. Det finnes kanskje flere ålreite merker. Det finnes flere mattyper som er bra. Man må gjøre et valg sjøl. Gjøre egne erfaringer.

Jeg tror fortsatt at katten vil dø hvis han - gud forby- skulle få mat kjøpt på Rema. Han vil i det minste miste pels, tenner og værhår umiddelbart.

At den samme katten får halvparten av sitt daglige proteinbehov dekket gjennom inntak av mus og fugler, bekymrer meg ikke nevneverdig.

Og fra dette katteinnlegget kommer jeg senere til å trekke tråden mot et innlegg om barn. Og merker.

Ha en merkelig mandag, med eller uten katt!

10 kommentarer:

 1. Rart hvordan man blir påvirket av fagfolk. Nå har jeg katt selv, og selv om hun stort sett får kvalitetsfor, så sniker det seg inn en gang i blandt for fra Rema. Hun har ikke mistet noen hår eller føtter så vidt jeg kan se, så det er vel godt mulig at hun faktisk tåler det :-)

  En kan vel også anta at disse fagfolkene også blir "betalt" for å anbefale sitt for. Dvs. det foret som de måtte selge. Hvordan skal de ellers få solgt det?
  Ha en flott solskinns mandag!

  SvarSlett
 2. Ja, man blir påvirket enten man vil eller ikke! Jeg har ikke katt, så sånt vet jeg ikke noe om, men jeg er sikker på at katta er i de beste hender hos dere! :)
  Ha en flott mandag! :)

  SvarSlett
 3. Vi køber det billigste fuldkost foder til vores kat Sesam i Aldi. Det spiser han fornøjet af, og maden er samtidig anbefalet af "Tænk", et blad som tester forskellige madvarer og husholdningsprodukter, som at være det bedste til prisen, så....:)
  Stine

  SvarSlett
 4. Hi hi Ja det er ikke lett å finne frem i kattemat jungelen ;)
  Meeen jeg tror alle de tre merkene du henviser til er skikkelig kvalitetsfor, og jeg tror ingen katter har voondt av at de av og til får litt wiskas fra daglivaren (sikkert godt med forandring)
  Men det som er kluet med kattematen er at man er obs på bla ph verdien(tror jeg det var), spesiellt på kastrerte monser.
  Da de har lett for å få forsteininger i urinveiene :((

  Dette er iallefall det vi fikk høre da vi fikk "stellt" våre katter.. måte de hvile i fred :(

  Håper du finner ut av mat spm etter hvert!!

  ønsker deg ei fin uke !!

  klem fra Maren i nord!!

  SvarSlett
 5. Kjenner til problemstillingen;) Men vi byttet fra "billigmat" kjøpt på Mega til DYR mat kjøpt på dyrebutikken, og merket stor forskjell på pels og "snøssing"-som betyr det samme som å miste pels;) Har i sommer fått "billigmat" igjen, og snøsser som bare det-så nå skal jeg spandere noe ekstra godt for på Kompis(katten heter det) :)

  SvarSlett
 6. De fleste puser overlever nok en liten porsjon REMA-mat i ny og ne. Men som Maren skriver er kastrater ekstra følsomme - min havnet på "kattelegevakta" med stein i systemet, og veterinæren ble ganske streng da hun hørte at, mjo, pus hadde nok smakt Friskis en gang eller to i løpet av livet... Etter det ble det Eukanuba senior og annen spesialmat med lite salt.

  SvarSlett
 7. Hva med å bare sende katta ut på jakt, og ønske den lykke til ? (pluss spe på med litt middagsrester) Den har vel et visst jaktinnstinkt? Tipper at det var sånn man gjorde det i godse , gamle dager.

  Ellers må jeg si at jeg ikke har peiling på katt - eller kattemat, så ikke hør på meg. Er forresten allergisk også.

  SvarSlett
 8. Vi kjøper også bare det beste til våres pus. Det går i Hills eller Royal Canin. Får alltid skryt av at hun har så flott pels og ser sunn ut.

  Katter kan sikkert leve lenge på "dårlig" mat, på samme måte som mennesker kan leve lenge på junkfood. Men det gjør det ikke sunnere :)

  Synes du høres ut som en flink katte-eier, jeg.

  SvarSlett
 9. Pst! Veterinærene tjener penger på salg av dyrefor. Ikke til å stole på!
  :D

  SvarSlett
 10. Må innrømme at vi veksler mellom alle disse merkene, noe som medfører at jeg trøster meg med at de har et variert kosthold.
  Men jeg styrer bevist unna billigforet, for jeg vet at det er viktig at kastrerte katter skal ha mineralfattig kost...

  Men lykke til med valg av for, velg den som har det beste rabattkortet...hahaha

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails