onsdag 25. august 2010

Husmorhverdagen. Og klesrydding.

Nå er jo svangerskapspermisjonen over. (Eller fødselspermisjonen. Eller foreldrepermisjonen.Nedkomstpermisjon. Mammaperm. Henger ikke med lenger hva det egentlg heter)  Så nå går jeg bare hjemme med en liten unge. I permisjonstida har man lov til å slappe av, nyte tida med barnet, komme til hektene, sørge for å få nok søvn og gå på babysvømming. Men nå stilles det andre krav.

Og selvfølgelig yter jeg mine husmorplikter på en utmerket måte. Hun som fra i morgen kan kalles Ettåringen, tusler jo bare rundt på lykke og fromme, slår litt i veggen med en kleshenger, men krever ellers intet.

De siste dagene har gått med til safting og sylting av egendyrket asparges og hirse, sølvtøy, vinduer og dataskjermer er pusset, brød er bakt, tenner er plombert, klær er brettet i artige viftemønstre og samtlige vegger i huset har fått fire strøk av en dus og harmonisk lavendelfarge.

Så hva nå? Hva mer skulle jeg ta meg til?

Hva med å rydde bort sommerklær og finne fram høstklær? Men da jeg fikk brøytet meg fram i alle gangens klær, oppdaget jeg at jeg jo aldri hadde fått ryddet bort høstklær! Alle slags klær henger/ligger framme, fra alle tidligere år! Genialt! Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Ha en ryddig dag, med eller uten klær!

28 kommentarer:

 1. Godt du fyller dagene,Pia...:-)
  klem♥

  SvarSlett
 2. fint å høre at det er flere som ikke er helt à jour med sesongavhengig klessortering:) ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hehehe! Det minner meg om at jeg satte vintersko og sånt i svingen på trappa for å bære de opp på kottet i våres... De står der visst fremdeles...

  Og jeg syns at det er veldig fint at du klarer å fylle dagene dine med noe meningsfylt nå som barselspermisjonen (bare for å finne opp et nytt ord som du ikke hadde med i ramserumsa di) er over :) Og nyt den siste dagen med _baby_ i huset! I morra er a en smårolling, veit du ;) Stas med Den Aller Første Bursdagen, da - sånn for de som forstår seg på sånt, selvfølgelig ;)

  Ha en feiende flott dag :D

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ny status som heimeverande HUSMOR ;) Du kjem nok til å gje husmorbegrepet eit nytt innhald det kommande året!

  SvarSlett
 5. Jeg er glad for å høre at du ikke sliter med lediggang, som jo er roten til alt ondt. Stå på - og jeg gleder meg vilt til å følge husmorbloggen din! Lurer på om det blir kategori i neste års mammabloggtevling? Tenk det, Pia, å bli nominert i husmorklassen;-)

  SvarSlett
 6. Jeg tror i grunn at du bruker tida akkurat som du skal :D
  Her er det forøvrig ingen grunn til å rydde bort høstklærne. Her er høsten på besøk jevnlig HELE året.

  SvarSlett
 7. Pussig, jeg tenkte nyss det samme....står fortsatt u-utpakket sommertøy i en eske på soverommet...linbuksene mine som må strykes, de kom aldri fram i år. Ha en flott dag med videre safting og sylting, regner med puss av messing står for tur.

  SvarSlett
 8. Ja, nå som du er hjemmeværende blir det vel hjemmelagede lotterigaver ganske snart? En perlebrodert duk, akrylmalt selvportrett eller en boks hjemmelagde makroner?

  SvarSlett
 9. Hjemmelagde makroner hadde jeg faktisk kanskje fått til.
  Det verste er at folk hadde meldt seg på om man trår til med et blogglotteri der man kan vinne et akrylmalt selvportrett! Det er liksom noe ved disse blogglotteriene - man MÅ slenge seg med...
  Vel, tilbake til husmorsyslene! Eller kanskje mest morspliktene...liker dem bedre enn dette husarbeidet..

  SvarSlett
 10. Hehe, sånn er det i min gang også. Men nå MÅ jeg få ryddet unna siden vi flytter om syv dager, SYV dager! Hjelp!! Jeg har nok å gjøre!

  Ha en fin dag, Pia!

  Klem

  SvarSlett
 11. Tihi, dårlig med sesongsortering her og :o)

  Nå må du jammen kosa deg med morssyslene, ikkje så viktig med de kjedelige husmorssyslene spør du meg... I dag e det "ta seg av sjuk gutt"sysler her. Dvs han klare seg fint for han e jo stor gutt, men en bevege seg liksom ikkje så langt. Kanskje eg sku driste meg på nåken husmorsysler...

  Og takker for hilsen, alltid stas vettu :o)

  SvarSlett
 12. Haha, var det ikke nå du skulle begynne med håndarbeide da? Jeg har jo skjønt at det er noe som ligger ditt hjerte nært.
  Om noen mnd legger du ut DEN giveaway'en med pulsvarmere, leggins og ugler - alt sjølheklet og presset. I know it!

  Kos deg a! Og grattis på forhånd med ettårsdag! Staselig!

  SvarSlett
 13. Kos deg med husmorsysslene og "høst-ånna";)

  SvarSlett
 14. He he, herlig innlegg og det var jo et fantastisk bilde av ei høstklar lita frøken :) Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 15. Uff, er det forventninger om at vi starter med husmorsysler når morspermisjonen er over...?
  Du imponerer iallfall med hirse (økologisk antar eg?), baking og plombering! :)
  Og nå må du vel lage snitter, bake lefse og stryke finstasen til i morgon! Lykke til!

  SvarSlett
 16. Du er bare herlig, Pia!

  Skulle ønske at jeg var en like god husmor som deg!!!

  Ha en strålende fin dag!!

  Her bøtter det ned med vann fra himmelen, så jeg gleder meg virkelig til å gå hjem fra jobb!!

  SvarSlett
 17. Hi, hi, sånn er det hjemme hos oss og - at alle klærne ligger fremme:-) Det er jo så mye styr å drive og rydde fram og tilbake.

  Regner med det blir servering av økologiske hirsekaker i morgen. Håper du deler oppskriften med oss.
  Lykke til med forberedelsene!

  SvarSlett
 18. Jeg har stadig planer om sortering av tøy etter både sesong og størrelser, men det går dårlig igrunnen... Slenge alt av votter og luer og ull i en sort søppelsekk og sette på loftet er myyye bedre. ;)

  SvarSlett
 19. Herrgud Pia er'u helt gæærn eller? Hva er sannheten her, noe må jo være sant? Eller farer du bare med jug og fanteri???

  SvarSlett
 20. Høstklær, ja... I hvert fall i år har man nesten ikke trengt annet... En badebukse, en bobledress og høstklær, da skulle man greie seg lenge her i landet...

  SvarSlett
 21. ellen: Det er vel mest det ETTER bildet som er sant, ikke så mye av det jeg skreiv først;)

  SvarSlett
 22. Å nei! Har du også blitt en av alle disse energibloggerne som maler kjøkkenet, stua og en hemmelig liten dingseboms på en time eller tre, safter og sylter mens malinga tørker samtidig som du syr en kjole med dertilhørende cape mens middagen står og putrer? Ja, ja...

  SvarSlett
 23. Er sikker på at halve boda vår består av klede vi aldri kjem til å bruke, men er for godt til å kaste. Det kan jo vere det kjem på mote igjen eller er noko ungane vil kle seg ut med når dei vert større. Eller det kan jo vere "det kjem til nytte".

  Deilig å vere heime då. Eg skal tilbake i 100% jobb om ein mnd. Emil er berre 10 mnd då så det er med blanda kjensler, men eg har ikkje noko valg akkurat no. Det går nok bra, seier eg til meg sjølv.

  SvarSlett
 24. Kos deg hjemme med Vesla di:)

  SvarSlett
 25. Tusen takk for hyggelig besøk hos meg, og koselig kommentar. Alltid gøy¨å oppdage nye bloggere.

  Og her kommer jeg nok på besøk igjen, har scrollet meg nedover bloggen din, og liker det jeg har lest.♥

  Ønsker deg en flott torsdag, klem.

  SvarSlett
 26. Så godt å se at det ikke bare er meg! I entreskuffene til jentene har det bugnet over med vinterluer og polvotter i hele sommer...

  SvarSlett
 27. Sånn er det her og. Glad jeg endelig kan belønnes for min grenseløse latskap.

  SvarSlett
 28. Hei
  takk for ein velskriven og interessant blogg, som eg leste for første gong i dag. Lo høgt av det du skreiv om klær i gangen. Min minste er 21 år og forlengst ute av reiret, men eg hugsar godt korleis det var då eg hadde alle mine fem heime. (Ikkje for det, eg har jakker for fleire sesongar hengande i gangen no og) :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails