mandag 19. juli 2010

Soveromsbytte.

I løpet av sommeren må vi flytte noen av barna.

9-åringen skal få flytte opp ved siden av 11-åringen, 7-åringen skal få rommet til 9-åringen, og vesla rykker inn i 7-årings tidligere rom. I hvertfall rykker sprinkelsenga hennes inn.

Og forhåpentligvis sover hun noen timer på eget rom, før hun antageligvis rykker tilbake til start.

Det man alltid tror når de skal få eget rom, er at de skal sove så vannvittig godt. Ja, de legger seg sporenstreks ned i senga ved leggetid, gjesper, gnir seg lett i øynene - og sovner. (Slik trodde jeg faktisk det var FØR jeg fikk barn. Barnet er trøtt? La det få sove, da vel! YEAH RIGHT! Akkurat som om vi prøver å HINDRE at ungene får sove!)
Et unikt bilde, vil jeg si! Hun sover! OG jeg er så dristig at jeg tar et bilde!

Det vi først og fremst håper på ved å legge vesla på eget rom, er jo at jeg kan få...la oss si...femten minutter i fred FØR nattestyret begynner. Som jeg har skrevet før, så sover jo vesla rimelig greit. Det er JEG som får forringet søvn ved å måtte ligge på siden med armene vridd i en unaturlig stilling hele natta.

Men, men. Jeg veit jo også at ting går seg til, og gutta har faktisk blitt helt normale, sånn søvnmessig sett. De blir trøtte, gjesper, gnir seg lett i øynene, og sovner. Og de sover helt til neste morgen. En gang i blant må noen av dem til og med vekkes! Fantastisk!

Ha en søvnrik aften, med eller uten nytt rom!

26 kommentarer:

 1. Om 17,5 år kjører hun rundt med ferskt førerkort.

  SvarSlett
 2. Kjenner meg litt igjen her. No vil storesøstra at veslebroren skal legge seg på rommet hennar. Og han er straks 8 mnd og mor vil sove. Så kvifor ikkje.. Det er berre det at dei vekker kvarandre, og om veslebror vil ha sin gamle vane (pupp om natta) ja så vert det hyl om mor seier nei. Det går seg til, men det er eit slit når det står på.

  SvarSlett
 3. Kommer sikkert til å sove kjempegodt! Tjukkasen vår sov godt den første uka han, også begynte han å starte morgenen da vi hadde lyst til å starte på nattesøvn.. :)
  Eget rom er oppskrytt!

  ;)

  SvarSlett
 4. Beklager, ingen gode råd herfra, om det var det du ønsket. Vi har alltid lagt Trollet, sagt natta og det var det...

  SvarSlett
 5. Litt av en ommøblering gitt! Men godt og. Jeg får nesten ikke sovet i det hele tatt de gangene Mattias har måttet sove i vår seng. Filosofien: Søvn er oppskrytt, nytter det kun å leve etter en kort kort periode :) Lykke til!

  SvarSlett
 6. He, he og nå kjører min eldste rundt på moped,
  el. sover DAGEN lang..;-D
  Men søte er de når de sover:-D
  Ha en fin natt,
  klem Hege.

  SvarSlett
 7. Hehe...ommøblering av hele gjengen ja. Håper hun overrasker deg med nytt søvnmønster også:) Vi har tatt et sånn "rykk tilbake til start" kort med på ferie, her sover alle sammen i dobbelsengen. Ikke spesielt god søvn nei, men veldig koselig! Lykke til med prosjektet!:)

  SvarSlett
 8. Haha - du skal se at det går så grei så denne gangen :)

  Vi har akkurat "ommøblert" de to minste her også. Inge har fått NYTT rom (så nå er endelig siste rommet i 2. etg. ferdig), og Atle har fått Inge sitt gamle. Snart blir det hobbyrom på meg :)))))

  Deilig med litt ferie, da er det som regel mulighet å få til slike ting ;)

  Hils folket!

  SvarSlett
 9. Hei. Dårlig søvn er ganske så tungt over tid. Anbefaler boken 'Sove hele natten'. Har gode tips for overgang til hel natts søvn når barna passerer 6 mnd og normalt ikke trenger nattmåltid. Litt tilbake til det gamle og strenge, men fungerte fantastisk for vår del. Jeg var oppe hver 2./3. time hele natten til guttene var rundt et halvt år, så en helg med hestekur og de sov siden fra 19.00-07.00. Lover. Men viktig å være klar, ikke prøve halvvegs..! Og denne moren er myyye snillere og greiere etter god søvn. (Babyen og...)

  SvarSlett
 10. Ommøblering er kjent stoff i mangebarnsfamilier. Mange folk i "store-senga" er også kjent stoff. Det viktige er at flest mulig sover flest mulig timer er min store store hovedfilosofi på dette etter de første våkeårene. Med førstemann satt jeg om natta og gråt utslitt, med tredjemann - som ikke sov en eneste natt før toårsdagen - så var jeg helt avslappa til hele greia. En har barn om natta også, og har en mange så kan det fort merkes. Vi har fortsatt en seksåring og en firåring ganske fast i store-senga, noe mange sikkert synes er håpløst, men de gir seg nok før de blir tjue de også. Soving er ikke oppskrytt, men heller ingen selvfølge, en får ta livet som det er og noen ganger er det verdt å huske at en er glad for at en har noen å våke med og over. Det finnes verre skjebner.
  lykke til

  SvarSlett
 11. Jeg gjør en mulig lang kommentar kort: Lykke til! :)

  SvarSlett
 12. Samma her, lykke til!! og husk - ingen barn er like...

  SvarSlett
 13. Hæ??? Kommer de ikke til å sove som noen lam når de får eget rom?????????????????????????????????

  NEEEEEIIIIIIII....

  Jaja, jeg har heldigvis en noenlunde grei sover her - som får eget rom i august!

  Lykke til med rombyttinga! :)

  SvarSlett
 14. Så herlig blogg du har!!Slenger meg på og følger deg videre jeg, for oj så mye fint:)Så nydelig barnebilde!God natt herfra:)

  SvarSlett
 15. Nydelig bilde! "Hon e så söt när hon sover" -også!

  Ingen enkle svar på det med søvn, men du har jo et viktig poeng - "det går seg jo til".
  Så lenge du sjøl ikke er utslitt og "frynsete" av søvnmangel så kan du nok leve greit på den:-)

  Lykke til med romkabalen, kanskje hjelper det og kanskje går det seg til etterhvert. Men blir du mer sliten enn greit så har jeg også hatt "god erfaring" med hestekur a la Jippiyes. Noen tøffe netter hvor verken jeg eller barnet sov noe særlig, og hvor pappaen var en viktig hjelp og støtte. Det er vondt når det står på, men godt for alle når det blei mer "normal" natt hvor man ikke måtte opp annenhver time, eller oftere.

  Men alle foreldre må selv ta stilling til hva de ønsker og hvordan de vil gjøre det. Vanskelig og si om noe er mer riktig enn annet.
  Men det er fantastisk når ungene klarer å sove en heil natt!

  Nå er det bare mora her som kan skylde seg selv når hun er trøtt... fordi hun aldri finner sin egen binge i rimelig tid. Det er jo så fantastisk med litt tid for seg selv......

  God søvn, når den tid kommer!

  SvarSlett
 16. Den KAN jo gå greit da. ;) Hedda våknet HVER kveld, enten da vi la oss eller i løpet av en time etter. Og da var det bare å ta henne over til oss........ *blæh* Nytt rom i februar og hun har sovet en natt sammen med oss siden det, og det var den første uka...


  Tvitvitvi!!!

  SvarSlett
 17. Skjønt bilde! Har selv vurdert å ta bilde når lillefrøkna endelig sover, men har ikke turt.. Som du skjønner har vi også unge med lakenskrekk. -To faktisk, nå på sommeren.

  Får forresten håpe at vesla likte nyrommet sitt og at mor sjøl har fått seg en god natts søvn uten å ligge stiv som en pinne..

  SvarSlett
 18. Nydelig sovende prinsesse! ♥

  SvarSlett
 19. Lykke til med ommøblering og nattesøvn. Vet også av erfaring at det order seg til slutt, og etter å ha hatt snart halvannet år med våkninger annenhver time, har det plutselig skjedd en endring - uten at hun har kommet på eget rom... Så får vi bare se om det varer da. Kanskje litt tidlig å juble etter bare 2 dager med soving hele natta, men jeg drister meg til et HIPP HIPP HURRA for det;-)

  SvarSlett
 20. Lykke til med ommøblering av barn:)
  Det minner litt om stol-leken, du vet der alle går rundt stolene og når de skal sette seg er det en stol for lite... og minsta havner hos mamma ;)

  SvarSlett
 21. Ja, det der er en slitsom periode. Jeg holdt på å gå på veggene da Eimund rundt 8 mnd. Han ville ha pupp hele tida. Det endte med at jeg flytta ut av soverommet og etter tre netter sov han i egen seng. Pju!
  Klem :)

  SvarSlett
 22. Det er ikke alltid enkelt med disse små og søvnen, og det er vel en fattig trøst å si at alt blir bedre med tiden. Det er jo her og nå mammaen også trenger søvn.

  Lykke til!!!

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 23. Hehe, lykke til med ommøbleringen!

  Jeg er sikker på at det går kjempe greit! Jeg syns jo Nils har vært en helt utrolig apekatt, men kveldene er faktisk noe av det eneste som har fungert her... Nå gnir han seg i øynene, vi legger han, han sitter i senga og koser med bamsen til han legger seg ned og sovner...Også våkner han på morgenen og er en apekatt igjen ;-)

  SvarSlett
 24. Hmmm, vår yngste tok det langt tid før vi fikk ut av vårt soverom og ikke minst sprinkelsenga. I hovedsak skyldtes det plassmangel. Egentlig har huset vårt bare plass til én unge, men vi skulle på død og liv altså ha tre... Men når hun først kom seg ut av vårt rom, gikk det veldig greit. Men det pleier kanskje det når ungen er blitt 3-4 år gammel?

  SvarSlett
 25. Pia - du er herlig, morsom og får folk til å slappe av!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails