søndag 13. juni 2010

Lano-unger. Og andre unger

Kåringen av årets Lano-unge er i gang! Jeg har ikke meldt på noen av mine barn.

For meg er barna mine de skjønneste ungene i verden. Akkurat som DINE barn er de vakreste du vet om.

Og sånn skal det være. Det er en av oppgavene våre som mammaer, å synes at barna våre er vidunderlige, uansett hvordan de ser ut og uansett hva de gjør.

Jeg liker ikke helt dette med å sette barn opp mot hverandre. Hvordan måler man skjønnhet? Og er det det viktigste med barna våre, at de er så skjønne? Det er massevis av skjønne unger som er påmeldt i konkurransen om å bli Årets Lano-unge. Hvordan skal man egentlig klare å velge ut kun en?

Hvis du ikke har et spesielt barn du vil stemme på, ville jeg ha starta bakerst i bunken. Der du finner de som kanskje bare har fått en stemme. Så ville jeg ha stemt på en av de skjønningene der. Et alternativ er å følge Guros oppfordring - den likte jeg!

Jeg mener ikke å framstå som en moralens vokter her, og har du meldt på ditt barn, ønsker jeg deg lykke til!

Sjøl legger jeg jo fritt og ubehersket ut bilder av mine egne skjønnaser, og det gjør jeg vel ene og alene fordi jeg synes de er så vanvittig flotte. Vi foreldre LIKER jo at andre skryter av barna våre! Vi er stolte! Vi digger dem!

 Og husk at barnet ditt er en nydelig Lano-unge uavhengig av hvor mange stemmer hun får!

Ha en skjønn dag, med eller uten såpe!

26 kommentarer:

 1. Jeg likte også oppfordringen til Guro. En liten tankevekker...

  Ellers så synes selvfølgelig jeg at vi har verdens skjønneste Lano - unger her i huset - og at Henny er en vidunderlig vakker lano - unge og:-)

  SvarSlett
 2. Og der tok vi den utfordringen!
  Flott Pia!

  SvarSlett
 3. Helt enig, Pia! Godt du fikk sagt det for meg ;)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Har selv meldt på min prinsesse, men er helt enig med deg. Alle fortjener det like mye. Så alle hadde fortjent en flaske hver med sin unge på :)

  SvarSlett
 6. Godt sagt!
  Personlig begynner jeg å få hele Lanokonkurransen langt opp i halsen. Hvor enn jeg snur og vender meg her inne i Internettets fantastiske verden er det noen som liksom hopper fram og skriker og truer om å stemme på nettopp deres skjønne lille barn. Alle barn er vakre, og jeg er enig i det med å stemme på "sistemann" hehe.

  SvarSlett
 7. Min stemme har gått til Mikael, "annerledesbarnet". Han leder pt. med 6000 stemmer, ho ho. Tenker de Lilleborgfolka er spente.

  SvarSlett
 8. Wow, lillemor står jo selv!! Flinka :)
  Jeg må jo si meg litt enig i innlegget ditt her. Det var kanskje bedre før, da man ikke kunne se hvor mange eller hvor få stemmer hvert barn har fått?? For jeg må jo si at jeg skjønner at det er litt stas med sånne konkurranser også.
  Jeg har ikke meldt på Daniel, selv om jeg regner med at han hadde vunnet dersom jeg gjorde det.. Hehe, for min gutt er jo selvsagt den aller fineste ;)
  Og bare så det er sagt, så synes jeg at dine barn er veldig søte også!!

  SvarSlett
 9. Enig! Vi har alle vår egen Lano-unge. Eventuelt to eller fire :D

  Mange fine premiar i bloggejubeleumet ditt, spennande!

  SvarSlett
 10. Så hææææærlig hun er! Å så deilig den buksa såg ut! Lurer litt på hvor du har kjøpt den..

  SvarSlett
 11. Så sant, så sant! :-)

  SvarSlett
 12. Jeg håper Mikael får mange stemmer!! Nå har jeg også spredd linker her. Ingen av mine barn er meldt på til Lano-ungen heller :D Heia Mikael!!

  SvarSlett
 13. Du har et prakteksemplar av en Lano-unge, og det er ikke nødvendig med konkurranse for å trekke den konklusjonen.

  Jeg hadde selv to Lano-unger, og nå er det barnebarna som har overtatt betegnelsen. Alle barn har sin spesielle skjønnhet.

  Klem

  SvarSlett
 14. Jeg har selv meldt på min skjønning, men jeg skjønner hva du mener og er jo enig!
  Supersøt blogg :-)

  SvarSlett
 15. Alle ungene er like vakre ♥
  Men dette er vel mer en foto-/blinkskudd-konkurranse enn en skjønnhetskonkurranse?
  Og de som har minst stemmer er de som akkurat har meldt seg på vil jeg tro?
  Gurimalla - nå var jeg bitte litt uenig med deg Pia, men det tåler du ;) Herlig blogg du har!

  Hilsen Tuva-mormora

  SvarSlett
 16. Enig med Bustenellik at internett (Facebook) flommer over av foreldre som ønsker at poden/frøkna deres blir Lanoungen.-Og sånne skikkelige blinkskudd av badende unger, er vel en ting, men så har du de som sender inn bilder hvor ungen er på en fjerdedel av bildet, mens resterende trefjerdedeler viser sofaen/veggen bak og rundt. (ikke for at jeg tar så bra bilder altså...)

  -Og når juryen velger ut Lano-ungen, så velger de vel et bilde som en kan assosiere til lanosåpe?

  Tror også jeg ville ha "tatt en Pia", dvs stemt på noen med få stemmer...

  Ps: Herlige bilder av Vesla oppe i stående!

  SvarSlett
 17. Jepp, me har òg 2 Lanobarn her i huset. Eller First Price-såpe er det visst, eller var det gamle gode Sterilan? Reine blir dei uansett. ;) Og apropos såpe: sette nettopp fram ei Lanosåpe med Jul i Blåfjell-motiv på.... Sikkert noko eg har kjøpt på tilbud i januar ein gong. Nissesåpe i juni, jaja.
  Uansett, veldig bra innlegg som vanleg, tankevekkar. Og vesle Henny, kan ho GÅ allerede?

  SvarSlett
 18. Jeg er så enig, så enig med deg i dag Pia! ;-)
  Og som regel alle andre dager også, merker jeg.

  Alt godt fra mamma til mamma, Eirin

  SvarSlett
 19. For en helt OK bildeserie av en Homo sapiens som plutselig har bestemt seg for følge artens forutbestemte bane og bli tobeint hun også! Ikke noe spesielt ved det, helt normalt på hennes alder.

  Tenker du ble litt betuttet av den setningen, Pia, helt på det jevne liksom! Det var ikke noe gøy å skrive og sikkert ikke å lese heller! Vi vil jo ha litt positiv feedback, vi vil strykes med hårene, vi vil at andre skal se det vakre og spesielle i våre barn! Vi vil at andre skal bruke smilefjes og utropstegn! Det er helt normalt og vi lever litt for det tror jeg.

  Men liksom deg er jeg motstander av kåringer på skjønnhet, sjarm, blink i øyet på barn og derfor stemmer jeg ikke på Lanoungen, leverposteiboksen eller lignende.

  SvarSlett
 20. Det handler jo ikke om å finne det søteste barnet, det har vel enhver mor og far! :) Det er fotokonkurranse, som det finnes så mye av, Lano handler jo mest om at Lano skal få mest mulig folk inn på sidene sine, reklame for seg selv ved at det er "stemmesanking" som gjelder.

  Synes det er spesielt at så mange tar det som en "skjønnhetskonkurranse" jeg da, det handler vel mer om å fange de herlige øyeblikkene til barn generelt.

  SvarSlett
 21. Tuva-momora: HELT greit å ikke være helt enig;) Og jeg er enig med deg at det vel opprinnelig skulle være en blinkskudd-konkurranse. Finne et herlig Lano-barn med skum i håret og greier.
  Det som først motiverte meg til å skrive dette innlegget, var at jeg får litt vondt av de som faktisk sender inn flotte blinkskudd, og så får de tre stemmer. Hvor morsomt er det, liksom?

  SvarSlett
 22. Skjønner at facebook er stedet for å sanke inn stemmer til Lano-unga. Det er Lano overalt på fb, og jeg begynner å bli grusomt lei av det. Har stemt på maaaange unger av ren patriotisme, men stemte på Mikael, bare fordi jeg ville det!

  SvarSlett
 23. Begge mine barn er Dr. Greve barn. Der konkurrerte de ikke ut noen siden det er en konkurranse jeg fant opp inni hodet mitt akkurat nå. Men du den DOVEungen, eller marsipanbrødungen (stryk det som ikke passer) du har avbildet i det hun reiser seg er FANTASTISK. Litt for det det er den fine ungen din, men mest fordi det sier alt om menneskets kraft til å dra seg fremover her i verden. De bredbente første ballansekunst-positurene som alle mennesker en gang tar får meg så inmari rørt, og verden står litt stille når jeg ser det live, eller på disse fantastiske blinkskuddene, takk!

  SvarSlett
 24. Kunne ikke vært mer enig i det du skriver! :)
  Hadde det ikke vært for Mikael hadde jeg ikke gitt en eneste stemme til noen. Jeg hadde rett og slett ikke kunnet gi en stemme til ett barn, men ikke til neste, osv.

  Så flink lillesnuppa di er blitt!
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 25. Da sønnen min var liten (han er nå 13) vurderte jeg i et ammetåket øyeblikk å melde han på en Lano-konkurranse. Svigerfar satte nesten i halsen da jeg nevnte det, og ropte ut "det må du ikke finne på! Jeg kjenner en av dem, Åge-Lano heter'n ennå, han er 50 år!" ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails